Et Yemekleri Kilis tavasi (resimli)

Princess of Rain

♥ ♥ My Little Princess♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
3.749
3
bir kilisli degilim ama bu yemegi bloglarda dolasirken buldum gorunusu cok guzel gorunuyordu bende hemen yapip silzerle paylasmak istedim tarif yesilkividen tesekkurler.gercekten harika bir yemek oldu misafirlerimiz icin birerbir ana yemek bence simdiden afiyet olsun.

3 orta boy patates
3 orta boy yemeklik sogan
500 gr orta yağlı kuzu kıyması (dana kiymasi da olabilir)
3-4 tane yesil biber
1 yemek kaşığı salça (arti olarak ben 1 cay kasigi acili sambal attim sambal yoksa kahvaltiliklar icin hazirladigimiz acilidan katabiliriz)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kimyon
1 demet ince kıyılmış maydanoz
2 dis sarimsak
uzeri icin iki adet domates

Orta boy fırın kabını yağlayın, patatesleri ince halkalar halinde kesin ve tepsiye boşluk kalmayacak biçimde yerleştirin.
Karıştırma kabına kıymayı, baharatları, salçayı, maydanozu, kiyilmis biberleri ,sarimsaklari ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını alın, güzelce malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Hazır olan kıymalı harcı ince bir tabaka halinde patateslerin üzerine yayın ve elinizle üzerini mümkün olduğunca düzeltin.
Kalan 2 kaşık yağı üzerinde gezdirin.uzerine halka dogranmis domatesleride yerlestirin. Tepsinin üzerini aliminyum folyoyla kapatın. Dikkat edin folyo yemeğe değmesin.
230 dereceli fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin, son 10 dakika üzerini açın ve ısıyı 200 dereceye düşürüp üzerinin kızarmasını sağlayın.

kilis tavasinin resimlerialkisalkisalkis

spa0611.jpg

spa0608.jpg

homemade by princess of rain

buda yesilkividen alinti yaptigim patatesleri dizme sahnesi yesil kiviye tekrar tesekkurler.

3472604309_edca96f1cb_m.jpg

Son düzenleme:
evet sempatim patatesler pammuk gibin oliii cokacimcoookilk basta aliminyum folyo ortunce zaten buharla hemen pisiyor patateste kiymada sonra folyoyu ac ustu kizarsin resimleri bekliremalkisalkisalkis

ayy anacığım bu ne güzel bir yemektir anlatamam , midem süzülüyordu şuan kilis tava yemiş gibiyim ,eline sağlık :))

canim moonserose valla bende oyleyim ama halada yemek tariflerine bakiyorum ay aksama ne yapacam diye valla karnim zil caliyor simdi kilis tavasi olsada yesek hacokacimcoook

Deşhetül vahşet bir görüntü!
Dibim düştü burda
reva mı bu ya:/
Princessim dava edeceğim seni kusura bakma ,bu kadar iştah açıcı mamalar yapmak zorunda mısın tüüü
:)
Emeğine yüreğine sağlık kuşum ben çok seviyorum kilis tavasını,mutlaka senin vesilen ile tekrar yapıp foto ekleyeceğim

Deşhetül vahşet bir görüntü!
Dibim düştü burda
reva mı bu ya:/
Princessim dava edeceğim seni kusura bakma ,bu kadar iştah açıcı mamalar yapmak zorunda mısın tüüü
:)
Emeğine yüreğine sağlık kuşum ben çok seviyorum kilis tavasını,mutlaka senin vesilen ile tekrar yapıp foto ekleyeceğim

ah Libi vah Libi sen yokmusun :1shok:birak simdi istah acici mamayida senin yaptigin su yorumlar var yayerimseniben beni birtarah ediyor kizim yasengözlerimebaksanab sen nerden buluyon boyle iltifat dolu sozleri yafrum benim Şenizsenin kadar olamasakta var bizimde azcuk gozel mamalarimiz istekaydirigubbakcemile2

prensesim kiz ben bugun yaptim valla cok guzel oldu ayni senin dedigin gibi patatesler lokum gibi pisti hemde pratik bi yemek ,
dusunuyodum ne pisirsem falan diye, aklima geldi yaptim.bundan sonra devamli yaparim, bide ben kiymayi az cikarmisim bidakine daha fazla yaparim ,ha bide ben uzerinede patates dizdim alttakide usttekide guzel pisti,teskur canim tarif icin

buda resimleri

spa1641.jpg

spa1643.jpg

spa1648.jpg

ooooooooooooo canim benim ellerine saglik bebem harika gorunuyor gercekten ben patates dizmemistim ustune buda guzel bir alternatif olmus kiyman az geldiginde sogan sayisini cogaltirsan istedigin sonucu yine yakalarsin canim yapmana ve begenmene gercekten cok sevindim.

soganda aslinda cok yaptim ,kiymada yeterlidir diye dusundum sonradanda hemn pissin diye tekrar cikarmadim buzluktan artik bundan sonra ona gore yaparim ,lezzeti cok guzel hepimiz begendik ,bundan sonra devamli yapicagim yemeklerden olur kendileri :)hehe
normal sninki gibi yaptim dedim nasil olsa folyo koyunca piser diye, hem uzerine hem altina koydum
hem goruntu hemde tat olarak guzeldi
tekrardan merci canim
simdi aciktim sabah kahvaltisi bile yapmadim az bundan yicem dunden kalanini

valla begenmene cok sevindim gercekten senden tam not aldi ya bende cok sevdim bu yemegi misafirlerime felan yapiyorum valla hem goze hem mideye hitap eden bir yemek gordunmu canim cekti yacokacimcoook

X