- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Ne soylemis Deynep ? Yani gercekten anlamiyor musunuz anlamamazliga mi yatiyorsunuz bilmiyorum.Çevir gazı yanmasın hesabı.Başkasının ne söylediği değil ,bir parti başkanı olarak kendisinin ne söylediği önemli.Ama O da böyle söyledi diye,topu başkasına atmak istemiş ama olmadı.Ben yakıştıramadım bir kadına böyle söylemi.
halk desteklediklerinin yanlısını gormuyor ki anlatıyorsun olaylar ortada yok yok oyle degildir aman olsun vs diye aynı kafada devam ediyor kemal kılıcdaroglu iktidara gelemediki vaatlerini yerine getiriyormu getiremiyor mu gorelim..ustelik ortada olan onca seye dahi inanmayan umurlarında olmayan insanların kemal kılıcdarogluna ortada birsey olmadıgı halde gosterdigi tepkide ayrı bir ironiKendisinin siyasetten anlamadığını söylediği üç beş cümle yüzünden söylemedim.kaç tane seçime girdi,ne vaatler etti ama kemikleşmiş oy oranı dışında kayda değer bir oy alamadı, karşısında çok hassas yerlerde açıkları bulunan yıllardır iktidar olan bir parti varken üstelik. Halkın yarısı cahil diyerek bu işin içinden çıkılmaz, kendini sorgulamalı hata nerde diye.
Kılıçdaroğlu zarrab olayını kastederek böyle söylediğini sonradan açıkladı. Ama öncesinde kürsüden bağıra bağıra "aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış konuşmuyor" dedi resmen. Çok çirkin anlaşılmıyor mu? Yani neyi kastettiğini açıklaması hafifletir mi durumu, birsürü insan böyle mi anladı yani kadının çoluğu var çocuğu var çok ayıp. Bende onu diyorum zaten sen muhalefetsin neyini eleştiricez şöyle düzgün, aklı başında konuş azıcık insanlar acaba desin.sonra tabiki daha iyisi yok diye akp ye oy verirler bu insanlar.yani adı üstünde seçim yapıyoruz neye göre seçicem ben. Tamam akp kötü ee,en çok oy alan parti de siyaset yapmıyo belli oy oranı var onun hertürlü alacak onu, beni ilgilendirmez o kapının önü. Madem bu insanlara kızmayın akp yi tercih ediyorlar diye onu diyorum ben.Bakın anlaşamadığımız nokta şu.
Bir bakanın, adı dolandırıcılığa karışmış birine "Önüne yatarım Reza" demesiyle, KK'nın Bakan'a "Vakfın önüne mi yatıyorsun" demesi aynı şey değil.
Eğer KK'da mesela ÇYDD'nin önüne yatarım deseydi evet o zaman bir kıyaslama imkanımız olurdu ama KK'nın dediği şu, Diğer Bakan Reza'nın önüne yattı, adamı 3 ayda dışarı çıkardı, Siz de mi bu vakfın önüne yatacaksınız.
Bu kadar.
Dahası berisi yok, kadınlığıyla alakalı hiçbir atıf yok burada.
Ben CHP'nin her şeyini savunmuyorum ama şu Ensar olayı patlayana kadar burada AKP'nin her şeyini savunanını çok gördüm de sizin dönüp onlara bir partinin her şeyi mi savunulur dediğinizi görmedim. Ama o mesajları beğendiğinizi de çok gördüm.
Ensarda da bir kısım artık iş mide bulandırdığı için sesini çıkardı, istisnaları tenzih ederim.
Kaldı ki muhalefet muhalefete yapılmaz, iktidara yapılır.
Birşeylerin düzelmesi isteniyorsa iktidar eleştirilir, düzeni değiştirmesi gereken iktidardır çünkü, muhalefet değil.
Bakan hakkındaki fezlekeyi vermeyen kendi partinizi eleştirmek yerine KK'nın söylemini eleştirmek, bildiğiniz takım tutmaktır.
Diğer dört bakanın fezlekesini vermeyen bir partiyi eleştirmek yerine CHP'nin daha iyisini yapamayacağını söylemek hedef şaşırtmak.
Lütfen siz kendi kapınızın önünü temizleyin, CHP'ninkini de temizlersiniz bir ara.
En azından onlar sadece basiretsiz.
Hayır. Ben o konuşmayı dinledim ve ilk anladığım 17/25 aralık oldu, Reza Zarrab ve Muammer Güler oldu. Önüne yatmak kelime bütününü "altına yatmak" olarak çeviren sizlersiz.Kılıçdaroğlu zarrab olayını kastederek böyle söylediğini sonradan açıkladı. Ama öncesinde kürsüden bağıra bağıra "aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış konuşmuyor" dedi resmen. Çok çirkin anlaşılmıyor mu? Yani neyi kastettiğini açıklaması hafifletir mi durumu, birsürü insan böyle mi anladı yani kadının çoluğu var çocuğu var çok ayıp. Bende onu diyorum zaten sen muhalefetsin neyini eleştiricez şöyle düzgün, aklı başında konuş azıcık insanlar acaba desin.sonra tabiki daha iyisi yok diye akp ye oy verirler bu insanlar.yani adı üstünde seçim yapıyoruz neye göre seçicem ben. Tamam akp kötü ee,en çok oy alan parti de siyaset yapmıyo belli oy oranı var onun hertürlü alacak onu, beni ilgilendirmez o kapının önü. Madem bu insanlara kızmayın akp yi tercih ediyorlar diye onu diyorum ben.
Siyasi partiler mi halka göre şekillenir, halk mı siyasi partilere göre şekil almalı.o zaman sonucu baştan belli bir seçim bu dediğinize göre. Bu yüzden bunca tantana desene, anlıyorum. Yani siyasi partilerin savaşı değil bu,senin zihniyetin mi, benim zihniyetim mi hakim olacak bu memlekete. O zaman insanlar haklı,yanlış da yapsa benim zihniyetim diyor, savunuyor yani. Hepsi aynı o zaman ama birisi daha güçlü.Mesele kılçdaroğlunun siyaset yapma yeteneğinde değil ki halkta... Bu ülkede sol partiler her zaman belli bir düzeyde oy alabilmiştir. Halkın çoğunluğu sağ partileri destekler. Bazen sağ partiler tek başına iktidar olur bazen olamaz, koalisyon kurulur. Ama her halükarda daha fazla oyu alan hep sağ taraftır. Normal şartlarda bir siyasetçinin başarısı oy oranıyla ölçülebilir evet ama bizim ülkemizde böyle bir şey mümkün değil.
Ben daha sabah yazdim K.K aciklama yapmadan bunu anladığımı. Yani belden asagi anlam cikarmak aklima bile gelmedi . Ben bu sozlerde hakaret arayanlara karsi sok geçiriyorumKılıçdaroğlu zarrab olayını kastederek böyle söylediğini sonradan açıkladı. Ama öncesinde kürsüden bağıra bağıra "aileden sorumlu bakan da birilerinin önüne yatmış konuşmuyor" dedi resmen. Çok çirkin anlaşılmıyor mu? Yani neyi kastettiğini açıklaması hafifletir mi durumu, birsürü insan böyle mi anladı yani kadının çoluğu var çocuğu var çok ayıp. Bende onu diyorum zaten sen muhalefetsin neyini eleştiricez şöyle düzgün, aklı başında konuş azıcık insanlar acaba desin.sonra tabiki daha iyisi yok diye akp ye oy verirler bu insanlar.yani adı üstünde seçim yapıyoruz neye göre seçicem ben. Tamam akp kötü ee,en çok oy alan parti de siyaset yapmıyo belli oy oranı var onun hertürlü alacak onu, beni ilgilendirmez o kapının önü. Madem bu insanlara kızmayın akp yi tercih ediyorlar diye onu diyorum ben.
Hayır. Ben o konuşmayı dinledim ve ilk anladığım 17/25 aralık oldu, Reza Zarrab ve Muammer Güler oldu. Önüne yatmak kelime bütününü "altına yatmak" olarak çeviren sizlersiz.
Ne güzel söylediniz, çoluğu çocuğu var, değil mi?
O zaman başkalarının çolukları çocukları hakkında "bir kereden bir şey olmaz" demeyecek. Madem o kadar yaralandı Sema Hanım, ben de diyeyim "bir kereden bir şey olmaz."
Aklı başında konuşuyor zaten, dinliyor musunuz?
3 yıldır mı 4 yıldır mı ne Sayıştaş raporları meclise gelmiyor, haberiniz var mı? (şurada düzeltme yapayım 2014'ten itibaren gelmiş sanırım. bakacağım şimdi) Ses ettiniz mi?
Kurulmaması gereken bir yurtta çocuklar tacize uğradı, Bakan görmezden geldi, fezlekesi meclisten geçmedi, ses ettiniz mi?
Çözüm süreci zamanında bizzat sizin tayfa dedi, yollara döşenen mayınları görmezden geldik diye, ses ettiniz mi, hesap sordunuz mu?
Mayınları döşeyenler, parçalarına ayrılsınlar inşallah, anladık, HDP'ye söylediğinizin %1'ini AKP'ye söylediniz mi?
Hayır.
Neden, kandırıldılar, değil mi?
Milletin orasına burasına koyan adam daha yeni ihale aldı.
Almanya Deniz Fenerini mahkum etti, uzantılar Türkiye'de dedi, ne yapıldı, sordunuz mu? Yok.
Duple yollar yapıldı diye sevindiniz, bir de baktık ki o yollar deprem vergileriyle yapılmış, Van'da çocuklar kış günü çadır içinde yanarak öldü, ses ettiniz mi?
Bunlar hep söylendi, bunlar hep yazıldı çizildi
Ama biri paralelci oldu, öbürküsü fetocu, berikisi bilmemneci.
Siz hep AKP'yi aklayıp kendinize gölge düşmanlar buldunuz.
Tamam hadi KK çıksın, Sema Hanım'dan özür dilesin.
Sema Hanım'a şu denilen mi daha ağırdır, yoksa o çocukları koruması gereken bir Bakan'ın "bir kere olduysa görmezden geliverin canım" lafı mı?
Hangisi siyasi açıdan bir hatadır.
Bakın biri bir şahsa yapılmış bir hata, hata olarak kabul etseniz de
Diğeri doğrudan kamuya karşı yapılmış bir hata.
Allah aşkına ne yapsın K.K, ahvalimiz buyken. Görmüyorsunuz, efendim. Sadece gördüğünüzü sanıyorsunuz. İkisi farklı şeyler.
Bakın yukarıdakilerin hiçbiri ideolojik bir konu değil. Doğrudan sizi beni alakadar eden mevzular.
Var mıdır, yukarıda yazdıklarıma vereceğiniz "devlet büyüklerimizi öyle uygun görmüşten" başkaca bir cevap?
Sanmam.
Ben aile bakanını da aynı şekilde eleştirdim öyle konuştuğunda. Çok aşırının aşırısı takip etmiyorum siyaseti ama çözüm sürecini eleştirdim, ama başta ne yalan söyliyim eleştirmedim. Belki biter pkk, Doğu halkı rahatlar dedim. Sonra o dönemde silah depolanmış vs. Söylemlerini eleştirdim, kandırıldık laflarını eleştirdim. Hala eleştiriyorum.keşke sizde yanlış bir üslup kullanmış beyefendi diyebilseydiniz daha samimi olurdu. Ya da gerçekten cuk lafı oturtmuş diye düşünmüş olabilirsiniz saygı duyuyorum.Hayır. Ben o konuşmayı dinledim ve ilk anladığım 17/25 aralık oldu, Reza Zarrab ve Muammer Güler oldu. Önüne yatmak kelime bütününü "altına yatmak" olarak çeviren sizlersiz.
Ne güzel söylediniz, çoluğu çocuğu var, değil mi?
O zaman başkalarının çolukları çocukları hakkında "bir kereden bir şey olmaz" demeyecek. Madem o kadar yaralandı Sema Hanım, ben de diyeyim "bir kereden bir şey olmaz."
Aklı başında konuşuyor zaten, dinliyor musunuz?
3 yıldır mı 4 yıldır mı ne Sayıştaş raporları meclise gelmiyor, haberiniz var mı? (şurada düzeltme yapayım 2014'ten itibaren gelmiş sanırım. bakacağım şimdi) Ses ettiniz mi?
Kurulmaması gereken bir yurtta çocuklar tacize uğradı, Bakan görmezden geldi, fezlekesi meclisten geçmedi, ses ettiniz mi?
Çözüm süreci zamanında bizzat sizin tayfa dedi, yollara döşenen mayınları görmezden geldik diye, ses ettiniz mi, hesap sordunuz mu?
Mayınları döşeyenler, parçalarına ayrılsınlar inşallah, anladık, HDP'ye söylediğinizin %1'ini AKP'ye söylediniz mi?
Hayır.
Neden, kandırıldılar, değil mi?
Milletin orasına burasına koyan adam daha yeni ihale aldı.
Almanya Deniz Fenerini mahkum etti, uzantılar Türkiye'de dedi, ne yapıldı, sordunuz mu? Yok.
Duple yollar yapıldı diye sevindiniz, bir de baktık ki o yollar deprem vergileriyle yapılmış, Van'da çocuklar kış günü çadır içinde yanarak öldü, ses ettiniz mi?
Bunlar hep söylendi, bunlar hep yazıldı çizildi
Ama biri paralelci oldu, öbürküsü fetocu, berikisi bilmemneci.
Siz hep AKP'yi aklayıp kendinize gölge düşmanlar buldunuz.
Tamam hadi KK çıksın, Sema Hanım'dan özür dilesin.
Sema Hanım'a şu denilen mi daha ağırdır, yoksa o çocukları koruması gereken bir Bakan'ın "bir kere olduysa görmezden geliverin canım" lafı mı?
Hangisi siyasi açıdan bir hatadır.
Bakın biri bir şahsa yapılmış bir hata, hata olarak kabul etseniz de
Diğeri doğrudan kamuya karşı yapılmış bir hata.
Allah aşkına ne yapsın K.K, ahvalimiz buyken. Görmüyorsunuz, efendim. Sadece gördüğünüzü sanıyorsunuz. İkisi farklı şeyler.
Bakın yukarıdakilerin hiçbiri ideolojik bir konu değil. Doğrudan sizi beni alakadar eden mevzular.
Var mıdır, yukarıda yazdıklarıma vereceğiniz "devlet büyüklerimizi öyle uygun görmüşten" başkaca bir cevap?
Sanmam.
Siyasi partiler mi halka göre şekillenir, halk mı siyasi partilere göre şekil almalı.o zaman sonucu baştan belli bir seçim bu dediğinize göre. Bu yüzden bunca tantana desene, anlıyorum. Yani siyasi partilerin savaşı değil bu,senin zihniyetin mi, benim zihniyetim mi hakim olacak bu memlekete. O zaman insanlar haklı,yanlış da yapsa benim zihniyetim diyor, savunuyor yani. Hepsi aynı o zaman ama birisi daha güçlü.
Yine biz fesat olduk iyimi :) belden aşağı söylemiş olamaz zaten o kadar değil.söylediği bu çağrışımı yapıyor dedik, yapmıyor mu? farklı düşüncede olunca demek insan her lafın altında bişey arıyor. Bak öz eleştiri de yaptım.Ben daha sabah yazdim K.K aciklama yapmadan bunu anladığımı. Yani belden asagi anlam cikarmak aklima bile gelmedi . Ben bu sozlerde hakaret arayanlara karsi sok geçiriyorum
Ben aile bakanını da aynı şekilde eleştirdim öyle konuştuğunda. Çok aşırının aşırısı takip etmiyorum siyaseti ama çözüm sürecini eleştirdim, ama başta ne yalan söyliyim eleştirmedim. Belki biter pkk, Doğu halkı rahatlar dedim. Sonra o dönemde silah depolanmış vs. Söylemlerini eleştirdim, kandırıldık laflarını eleştirdim. Hala eleştiriyorum.keşke sizde yanlış bir üslup kullanmış beyefendi diyebilseydiniz daha samimi olurdu. Ya da gerçekten cuk lafı oturtmuş diye düşünmüş olabilirsiniz saygı duyuyorum.
Ben zaten K . K ile farkli dusuncedeyim altinda bi sey aramiyorum :)Yine biz fesat olduk iyimi :) belden aşağı söylemiş olamaz zaten o kadar değil.söylediği bu çağrışımı yapıyor dedik, yapmıyor mu? farklı düşüncede olunca demek insan her lafın altında bişey arıyor. Bak öz eleştiri de yaptım.
şahsen akp nin halka göre şekillendiğini düşündüğüm için destekliyorum, hiçbir siyasi partiye göre şekil almam niye alacakmışım. Birileri halk siyasi partiye göre şekil alsın istiyor işte mesele bu bence.Ben de onu diyorum ışte. Burada halk siyasi partilere göre şekilleniyor. O yüzden dünyada genel geçer olan varsayımlar bizim ülkemizin politikasında bir ise yaramıyor. Anlatabildim mi?
İyi de ben o lafı sizin algıladığınız şekilde algılamıyorum ki, samimiyetimden şüphe duyun. Bakın ben o lafı ilk duyduğumda aklımda 17/25 Aralık ve Reza'nın önüne yatan Muammer Güler geldi. Dolayısıyla ben o lafı Sema Hanım'ın kadınlığı üzerinden yapılan bir gönderme olarak algılamadım.Ben aile bakanını da aynı şekilde eleştirdim öyle konuştuğunda. Çok aşırının aşırısı takip etmiyorum siyaseti ama çözüm sürecini eleştirdim, ama başta ne yalan söyliyim eleştirmedim. Belki biter pkk, Doğu halkı rahatlar dedim. Sonra o dönemde silah depolanmış vs. Söylemlerini eleştirdim, kandırıldık laflarını bir eleştirdim. Hala eleştiriyorum.keşke sizde yanlış bir üslup kullanmış beyefendi diyebilseydiniz daha samimi olurdu. Ya da gerçekten cuk lafı oturtmuş diye düşünmüş olabilirsiniz saygı duyuyorum.
Ok.o zaman ben fesatım sanırım. Ama hep sosyal medya yüzünden:)Ben zaten K . K ile farkli dusuncedeyim altinda bi sey aramiyorum :)
Algi manipulasyonu guzel yapiliyor olan sadece bu
Nasıl bir icraat mesela benden beklediğiniz.Evet eleştirdiğiniz insanlarda bolca kinayip lanet ediyorlar karşılaştıkları durumlarda. Aynı sizin elestirmeleriniz gibi. Laf çok icraat yok.
şahsen akp nin halka göre şekillendiğini düşündüğüm için destekliyorum, hiçbir siyasi partiye göre şekil almam niye alacakmışım. Birileri halk siyasi partiye göre şekil alsın istiyor işte mesele bu bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?