• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu'ndan Facebook'a kapatma davası

30pembe

Ha mim la yünsarun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
1.162
434
148
İstanbul
FACEBOOK'A ERİŞİM ENGELİ İSTEDİ
Kılıçdaroğlu'nun Facebook'ta açılan "Kemal Kılıçdaroğlu PKK'lıdır" başlıklı grup hesabına karşı açtığı davasında 'kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu' gerekçesiyle "mümkünse gruba, mümkün değilse Facebook'a erişimin engellenmesi" istendi.
Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi de bu yönde karar verdi. Ancak TİB Başkanı Fethi Şimşek, katalog suçlarla ilgili olmadığı gerekçesiyle Facebook'u kapatmadı. Kılıçdaroğlu ise TİB Başkanı hakkında 'görevi kötüye kullandığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Ancak Ankara Başsavcılığı, "5651 sayılı Kanun'un 8. maddesinde sayılan suçlar dışında kurumun uygulayabileceği herhangi bir tedbir yok" diyerek takipsizlik verdi. Kılıçdaroğlu bu karara da Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraz etti. Mahkeme Kılıçdaroğlu lehine karar verdi ve takipsizlik kararını kaldırdı.
AVUKATI KILIÇDAROĞLU'NU DÜZELTTİ
Aynı günlerde medyada "Kılıçdaroğlu Facebook'u kapattırıyor" haberleri çıkınca, Kılıçdaroğlu "Modern ülkelerde site kapatma yerine içeriği çıkarttırma uygulamasının var. Biz sitedeki içeriğin temizlenmesini istedik" açıklaması yaptı.
Ancak, avukatı Mutluhan Karagözoğlu, "Eğer sayfa kapatılamıyorsa Youtube gibi Facebook'un da kapatılmasını istedik" diyerek Kılıçdaroğlu'nu 'düzeltti'...
TİB FACEBOOK'LA GÖRÜŞÜP KALDIRDI
Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Fethi Şimşek, 3 Mart 2011'deki ilk duruşmada, kararı neden uygulamadıklarını bir kez daha açıkladı;
"Erişimin engellenmesi kararında alan adı ya da IP adresi yok, bu yüzden erişim engellenemedi. Facebook'a erişimi tamamen engelleyebiliriz. Ama Facebook içindeki bir sayfaya erişimi engellememiz teknik olarak mümkün değil."
Ve başka bir bilgi de verdi:
"Ancak, görevimiz olmamasına rağmen Facebook yetkilileriyle temas kurduk ve bu içeriğin kaldırılmasını sağladık."
KILIÇDAROĞLU DAVAYI ÇEKMEDİ
İçeriğin 'rutin dışı' yolla kaldırılmasına rağmen Kılıçdaroğlu davayı çekmedi, dava 3 yıl sürdü. Mahkeme, 31 Mayıs 2012'de "... görevi kötüye kullanma veya ihmal kastı bulunmadığından, yasal unsurları itibarıyla oluşmayan suçtan sanığın beraatine..." karar verdi. CHP, kararı temyiz etmedi . Haber 7»

Son düzenleme:
bunu ben de hatırlıyorum
ama tüm facebooku kapatmak istediğini duymamıştım

kılıçdaroğlu internet özgürlüğümüzü kısıtlayamaz diye niye yaygara koparılmadı veya koparılmıyor?

demekki eğri oturup doğru konuşmak lazım...birilerinin derdi sadece akp ve başbakan...onlar ne yapsa birilerine fena halde batıyor..

Kapansaydı aynı yaygara koparılırdı emin olun. Dava açmış, reddedilmiş. Bunun için ne yaygarası koparacağız? Twitter için mahkeme kararı bile yok. Öylece kapatıverdiler. Ayrıca DNS engellemek hangi yasaya dayandırılıyor onu hiç bilemiyorum. Kim yaparsa yapsın kötü, bunun partiyle alakası yok.

Şunu da belirtmek istiyorum daha önce de youtube kapatılmıştı ama bu kadar olay olmamıştı. Çünkü o zaman böyle bir ortam yoktu. Şu anda bu kadar tepki çekmesinin sebebi, seçim öncesi tam da hükümet alehine şeyler yayılırken, birden kapatılması. Çoğu insanın kafasında ister istemez "zamanlama manidar" cümlesi yankılanıyor.

Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla twitter bazı sayfaların kapatılması için çalışma başlatmış.bu yüzden twitterın açılması bekleniyor.umarım bi an önce açılır.

bir de 3 yıl önceki dava ya hu. her şey olmuş bitmiş, dava reddedilmiş ama önümüze şimdi geliyor :9:
sırf şimdi başbakan twitteri kapatacak diye oluşan tepkilere, karşı tepki niteliğinde yayınlanmıs haber yani

3 yıl önce kimse bu kadar internetle ilgilenmiyordu ki. haberi bile yeni duyuyorum
yeni duyduğumuz habere daha önceden nasıl tepki gösterebiliriz acaba cok merak ettim.

karşı haber çıkaracagınıza şuanki olan duruma çözümler üretmeyi deneyin. insanlar hükümeti nasıl savunacagını şaşırdı artık.

Son düzenleme:
Dava açması bile ne kadar basiretsiz olduğunun göstergesi işte..
Bugün milleti galeyana getir ,daha dün sen daha beter şekilde tükürdüğünü yala..
Bunlar sadece kendisine özgürlükçü ,kendisine adil ..
Hep de öyle oldular ,o yüzden şaşırmıyorum.
Kılıçdaroğlu zaten ne konuşmayı biliyor ,ne liderliğin nasıl bir şey olduğunu .
Çok görmüyorum ben onun yaptıklarını :51:

bir de 3 yıl önceki dava ya hu.
sırf şimdi başbakan twitteri kapatacak diye oluşan tepkilere, karşı tepki niteliğinde yayınlanmıs haber yani

3 yıl önce kimse bu kadar internetle ilgilenmiyordu ki. haberi bile yeni duyuyorum
yeni duyduğumuz habere daha önceden nasıl tepki gösterebiliriz acaba cok merak ettim.

karşı haber çıkaracagınıza şuanki olan duruma çözümler üretmeyi deneyin. insanlar hükümeti nasıl savunacagını şaşırdı artık.
valla karşı haber hiç demeyin bana
hakeza karşı haberlerle dolu bu kk ..
millet Başbakana nasıl tepki göstersem nesini yazsam diye ne yapacağını şaşırmış durumda ..
ayrıca karşı haberle ne alakası var ,herkes herşeyi görmeli
kim neymiş ne olmuş dimi ?
Başbakana gelince her yol mübah da başkalarına gelince karşı haber oluyor
insanların internetle ilgilenmesi ilgilenmemesi hiç önemli değil .
sonuçta twitter kapatılması özgürlüklere engelse facebook kapatılması da öyle ..
ister kullanılsın ister kullanılmasın hiç farketmez

Çok rica ediyorum benden alıntı yapmayın:34:

ben burada her zaman cok yönlü düşünüp yorum yaparken insanların tek yönden bakmaları bana uyan bir şey değil.

ha konuya yorumum da Kılıçdaroğlu bunu çıkaranlar için dava acmalıydı tüm facebook için değil. normal paylaşım yapanların ne suçu var ki?..
yanlış yapmış yani. bunu söylemek zor gelmez bana. her yapılanı takdir edenlerden değilim .....

Son düzenleme:
dava açmakta haklı valla ,
çirkin bir iftira bu tabi ki hukuki yollara başvuracak,
kim böyle bir iftiraya kulak tıkar ki,
gerekeni yapmış o da..

Bencede katiliyorum
Banada biri terorist dese bende dava acardim

bende sizlere soruyorum bir ülkenin başbakanına hakkında ne olursa olsun ispatlanmamış olarak başçalan baş hırsız , el hareketleri , küfürlerin bini bin para bunları kabul ediyor musunuz. tviter da uçuşan küfürleri iftiraları . kapatması haksız mı yine . bana diceksin ki güzel kullananların şuçu ne o zaman tvetter hesap bilgilerini verecek. kimse kimseye atıp tutamaz. buna katılmazsınız tabi

bende sizlere soruyorum bir ülkenin başbakanına hakkında ne olursa olsun ispatlanmamış olarak başçalan baş hırsız , el hareketleri , küfürlerin bini bin para bunları kabul ediyor musunuz. tviter da uçuşan küfürleri iftiraları . kapatması haksız mı yine . bana diceksin ki güzel kullananların şuçu ne o zaman tvetter hesap bilgilerini verecek. kimse kimseye atıp tutamaz. buna katılmazsınız tabi

BAsbakan bile senin kadar rahatsiz degil bu laflardan... Olsaydi cikip yargilanir, aklanir, diyenlere de dava acar kazanir, yoluna daha guclu devam ederdi. Kraldan cok kralci olmayin.. Adam tapelerdeki ses, konusmalar bize ait degil bile demedi. Twitter kapatmak onu aklamaz, hakli da yapmaz. Gucum ancak buna yetiyor anlamina gelir. :34:

Iyide, madem basbakan rahatsiz durumdan, niye simdi kapatiyor, tam seçimden önce? Millet son bir iki sene erdogan üzerine konusuyordu ki, hatta daha önce bile. Niye o zaman aklina gelmedi twitteri kapatmak.

Ben kim olursa olsan, sosyal paylasim sitesini kapatmasini yalnis bulurum. Ister kiliçdaroglu olsun, ister Erdogan olsun. Youtube'te kapatilmisti, onuda çok saçma buldum. Insanlar Atatürk içinde, baskasi içinde her zaman birseyler söyliyecektir. Sirf onun için youtube gibi bir siteyi kapatmak yalnis. Ben mesela youtube'tan müzik dinliyorum, yemek tariflarine bakiyorum. Yani bu siteler binbirtürlü sekilde kullaniliyor. Insanlarda konsuma özgürlügü olmasi gerekiyor.

Ayrica siz simdi kiliçdarogluna hakmi veriyorsunuz facebook'u kapatmak istedigini? Sonuçta o'da facebooktan rahatsiz olmus degilmi?

İster Kilictaroglu olsun ister Basbakan ister vatandas , yanlis varsa geregi yapilmali .
Az oncede baska bir konuda yazdigim gibi ; bu fikir degisiklikleri olaylara gore degisiyor . Cok gormuyorum yani Kilictarogluna , sadece onun sahsina ozel degil bu konu .

Back