Halen açamıyorum. Ama ilk kez Hazırlığa giderken ağda yaptırdığımı hatırlıyorum ve batıklarla da o zaman tanıştım. Bütün ortaokul ve lise hayatım bacaklarımda yaralarla geçti. Sonra bikini bölgesi de aynı şekilde ve tüyler çıkarken bile ciltte kanama yapıyordu. Batıklar cilt altında ilerliyordu ve orada uzadıklarını görebiliyordum.
Bütün ağdacıları gezdim, jilet yaptım, nemlendirdim. Başta jilet işe yarıyor gibi görünmesine karşın bir süre sonra sakal gibi oldu. Özellikle bacağımın arka kısmındaki sivilce ve hatta çıban problemiyle başedemez oldum. Asla şort giymiyordum. Ağda sonrası hemen yara oluyordu. Tam iyileşti derken tekrar ağda/sir.
Sonra tıp fakültesine girdim, ve çareyi profesyonellerde aradım. Ama tüyler o kadar abuk uzuyor ki, 3 günde bir ağda yapıyorum kolaltlarıma, hepsi başka zamanlarda uzuyor falan. Doktor doktor gezdim. Aşırı kıllanma yoktu. Normal bölgelerde normal miktarda ama çok güçlüydüler. Ve batık.
Hormonlar normaldi. Doktorlar kese verdi, krem verdi, her sir/ağdacıyı gezdim, meyve kabullarından maske yaptım, kahveyle herşeyle peeling yaptım..... geçmedi. Ballı karışımlar, sivilce için aspirinli karışımlar (aslında mantıken kimyasal peeling) olmadı. Bezdim, depresyon oldum.
Baktım doktorlar çare olmuyo, kendim uğraşmaya başladım. Başkalarının verdiği tavsiyeler olmadı bende çünkü herkeste batık olma sebebi farklı. Benim tüyler kalın ve çok siyah, kendi yolundan gitmeye ihtiyacı olmayacak kadar güçlü. Cildim kuru ama ince peeling gerektirmiyo ve çok açık renk. Kötü tarafı cildim geç iyileşiyor ve bacak arkalarında geçmeyen sivilce ve herşeyin batığa dönüşme nedeni de keratosis pilaris diye birşey.
Peelingler cildimi inceltiyor ve hassas hale getiriyordu, kese de aynı, bunun üzerine ağda sir jilet yaptığımda bu sebeple ya yara olup geçmiyor ya da bu sebepten tekrar batık oluyordu.