Sevgili Kilicbaligi,
Usenmeden butun sayfalari okudum. Buldugun formulu bizlerle paylastigin ve sabirla herkese cevap verdigin icin cok ama cok tesekkurler.
Ben yillar once sir agda yaptiriyordum. Daha dogrusu tuy dokucuyle donusumlu olarak. Iki ayda bir bacaklarimi dinlendiriyordum. Yani iki ay agda bir ay tuy dokucu. Cildim cok kuru ve hassas. Az sayida batik ve kucuk sivilceler olurdu ama oynamadigim icin ve bir de ara verdigim icin cok sorun yasamazdim. Ama bir defasinda bacaklarimda kocaman sivilceler olustu hem de yazin
Korktuk izleri gecmez diye. Dermatologa gittim. Kesinlikle agda yaptirmayacaksin dedi. Birkac ilac verdi. Bir de denize girdim deniz suyu cok iyi geldi kuruttu yaralari. Bir de kantaron yagi surmustum bir kez ama. Neyseki iz falan kalmadi. 4 yildir tuy dokucu kullaniyordum. Jilet hic surmedim. (Zaten benim bacaklarimdaki tuyleri azdiran jiletti. Lisedeyken jilet kullaniyordum. Ayni noktadan iki uc tuy cikmaya basladigini gorunce jileti birakip agdaya gectim. Tuyler sonradan inceldi tekrar. ) Ama tuy dokucu de jilet gibi iki gunde tuyler cikiyor bazen ayni gunde:)
Bu yaz sir agdaya basladim tekrar. 1 Temmuzda yaptirmistim. Keske bu arastirmayi daha onceden yapmis olsaydim. Sanirim gec kaldim
Cunku bende hem batik hem de kil donmesi( kucuk sivilceler) sorunlari yasiyorum. Yani agda oncesi ve sonrasi kerasal forte kullanmaliydim iltihaplanma olmamasi icin. Ustelik kerasal forte ve urederm evde var bugunlerde kullaniyorum ayak bakimi yapiyorum onlarla:) Maalesef batiklar ve kucucuk sivilceler olustu yine. Ama ben agdadan sonra kese ve bol nemlendirici kullandim. Agdanin 7. gununde de peelinge basladim. Limon ve yemeklik tuzla iki kez peeling yaptim. Ponza tasi kullandim. Sivilcelerim kanadi. Dun dustan sonra bebe yagini surdukten sonra bulasik sungerinin sert kismiyla hafif masaj yaptim. Batiklar cikti. Hatta sivilcelerin icindeki tuyler de.
Ama sivilceler cok kotu gorunuyor. Bunlari kisa zamanda nasil yok edebilirim? Bir de bende de siyah noktalar var. Bunlar icin de peeling iyi geliyor demissiniz. Insallah bunlardan da kurtulurum. Agdadan sonra elime kisa kisa tuyler geliyordu bunlari kuafore sordugumda ilk seferde bunlarin olmasi normal dedi tabi kirdim diyemiyor:)
Cevap icin simdiden tesekkur ediyorum :)