• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıbrıs’da Yaşamak...

akrepistan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2017
574
578
103
36
Antalya
Merhaba kızlar,
Eşimin tayini sebebi ile Kıbrıs’a yerleşiyoruz. Eşim bir otelde şef, bu sebeple biz otelde kalıcaz yani eşimin çalıştığı otelde yaşıycaz. Bir odamız var işte bildiğiniz otel odası bir koltuk bir yatak vs. 6 aylık bebeğimiz var, kısmetse 20 Mart’da uçuyoruz. Normalde Antalya’da yaşıyorduk, fikrinizi almak istiyorum yada Kıbrıs’da yaşayanlar varsa yapabilir mıyiz oralarda? Mesela bebeğim için aradığım herşeyi bulabilir miyim? Gezmek, yürüyüş yapmak gibi bebeğimle bişeyler yapabilir miyim? Yani hep otelde sıkılır mıyım?

Son düzenleme:
aslinda bana cok guzel bi fikir gibi geldi.ohh mis gibi ne yemek derdi ne temizlik derdi.istedigin zaman gez eglen yalniz bebeginiz kucukmus o ortama nasi ayak uydurur bilemiyorum.ne kadar sure orda kalacaksiniz.otel nasi bide hersey dahil tarzi mi yoksa daha kucuk bisey mi

Geçici mi?

Kıbrısı güzel anlatıyorlar genelde, tabi antalyadan sonra küçük gelir ama alışırsınız. Hele ki küçük bebek varken küçük yerde yaşaması çok iyi oluyor.

Ama otelde yaşam geçiciyse kulağa süper fikir gibi geliyor. Bir süre sonra sıkıcı olur tabi ki, insan kendi evi olsun ister.

Kıbrısın neresinde?

Tabi ki istediğiniz herşeyi bulursunuz
Çıkıp gezip dolaşırsınızda ama Kıbrıs çok sıcak oluyor günün her saati özgürce dışarıya adım atamayabilirsiniz.

Zor olan bebekle otel odasında hayatınızı geçirecek olmanız.

aslinda bana cok guzel bi fikir gibi geldi.ohh mis gibi ne yemek derdi ne temizlik derdi.istedigin zaman gez eglen yalniz bebeginiz kucukmus o ortama nasi ayak uydurur bilemiyorum.ne kadar sure orda kalacaksiniz.otel nasi bide hersey dahil tarzi mi yoksa daha kucuk bisey mi
Benimde aklıma bu geldi koşarak giderdim herhalde

ben sadece 10 gün Kıbrısta kaldım oda tatil içindi tabii ki :) küçük biryer olduğu içinde hemen heryerini gördüm diyebilirim çok güzel biryer en azından belirli kurallar sürekli uygulandığı için derli toplu biyer ama bir adada olma fikri beni bikaç gün sonra darlamaya başlamıştı bide arkadaşın dediği gibi çok sıcak oluyor yazın otelde de sıkılmam diyorsanız alışırsınız insan nelere alışıyor sonuçta yeter ki mutlu olun :))

Aradığınız şeyleri bulursunuz da.
Otelde yaşamak bir süre sonra sıkmayacak mı?
Ne bileyim hep otel yemekleri mi yiyeceksiniz?
Otelde yaşamak bir süre sonra sıkar mı bilemiyorum işte ama müşteri gibi herşeyinden yararlanıcam. Evet hep otel yemekleri yiycem yemek yapmayı sevmeyen ve küçük bebeği olan biri için en harika kısmı bu bence. Otel 5 yıldız kaliteli, zincir, ultra herşey dahil bi otel. Yemekleri de eşimin ekibi yapacağından o konuda içim rahat, hatta evimde yitirmeyeceğim yemekleri yerim herhalde.

Kıbrısta genelde lüks oteller var sizinkide lükstür büyük ihtimal yemek derdi temizlik derdi yok imkanlar fazla tek sorun diyebileceğim şey yürüyerek biyere gidemezsiniz merkezi biryerde değilseniz genelde otobüs yok herkesin evinde 2 araba var orada sağlık harcaması fazla oluyor birde giyim geri kalan aradığınız herşeyin alasını bulursunuz orada sadece yazlar çok sıcak şuan en güzel zamanıdır oranın sessiz sakin insana saygılı sıcak yerdir yola adım atsanız arabalar durur trafik lambası denen şey bizde her sokakta orda koca kıbrısta toplasan 20 tane yoktur bildiklerim böyle iste özledim bende bahara nasipse gidicez

Ya böyle bi fırsatın var ve sıkılır mıyım diye soruyorsun...
Şişşş lütfen.. Temizlik yok, yemek yok, çamaşır ütü derdi yok. Sabah uyanıyosun bir sürü güzel şey var kahvaltıda fln bebekle havuzdasın kumsaldasın ne kadar güzel bi fırsat ayağına gelmiş. Hiç bi tarafını dert etmemelisin bence.

Geçici mi?

Kıbrısı güzel anlatıyorlar genelde, tabi antalyadan sonra küçük gelir ama alışırsınız. Hele ki küçük bebek varken küçük yerde yaşaması çok iyi oluyor.

Ama otelde yaşam geçiciyse kulağa süper fikir gibi geliyor. Bir süre sonra sıkıcı olur tabi ki, insan kendi evi olsun ister.

Benimde aklıma bu geldi koşarak giderdim herhalde
Yaşasın benimle aynı fikirde olan birileri. Kızlar ben de ev işi, yemek yapmayı sevmeyen biri olarak koşarak gidiyorum. Müşteri gibi herşeyinden yararlanıcam. Otel Gazimogasa’da 5 yıldız, ultra herşey dahil bir otel. Eşim oranın şef aşçısı. En az iki sene anlaşma yaptık tabi karşılıklı beğenirsek devam edicez Girne’de de otelleri var oraya geçicez. Otelde kalma zorunluluğumuz yok, şadece bizim için bir alternatif olarak sundular kabul ettik ilerde istersek eve çıkabiliriz. Evler eşyalı kiralanıyor ama tüm masraflar bize ait olacak. Biz şimdilik otelde kalarak denemek istiyoruz. Sadece bebeğim şuan keşfetme zamanlarında. Çekmece karıştırmak falan en sevdiği şey acaba diyorum bebeğimin gelişimini etkiler mi? Sonuçta otel odasında ne kadar eşya var ki?

ben sadece bebek için endişelendim, ek gıdaya başlayacak.
sebzesini, çorbasını dakikasını ayarlayarak senin pişirmen en güzeli.

Kıbrısın neresinde?

Tabi ki istediğiniz herşeyi bulursunuz
Çıkıp gezip dolaşırsınızda ama Kıbrıs çok sıcak oluyor günün her saati özgürce dışarıya adım atamayabilirsiniz.

Zor olan bebekle otel odasında hayatınızı geçirecek olmanız.
Gazimogasa’da otel. Antalya’da çok sıcak bi yer o konuda alışkınız. Otel’den müşteri gibi herşeyinden yararlanabiliyoruz.

Yaşasın benimle aynı fikirde olan birileri. Kızlar ben de ev işi, yemek yapmayı sevmeyen biri olarak koşarak gidiyorum. Müşteri gibi herşeyinden yararlanıcam. Otel Gazimogasa’da 5 yıldız, ultra herşey dahil bir otel. Eşim oranın şef aşçısı. En az iki sene anlaşma yaptık tabi karşılıklı beğenirsek devam edicez Girne’de de otelleri var oraya geçicez. Otelde kalma zorunluluğumuz yok, şadece bizim için bir alternatif olarak sundular kabul ettik ilerde istersek eve çıkabiliriz. Evler eşyalı kiralanıyor ama tüm masraflar bize ait olacak. Biz şimdilik otelde kalarak denemek istiyoruz. Sadece bebeğim şuan keşfetme zamanlarında. Çekmece karıştırmak falan en sevdiği şey acaba diyorum bebeğimin gelişimini etkiler mi? Sonuçta otel odasında ne kadar eşya var ki?
Ben olsam hiç eve çıkıp boşuna elektrik su ısınma yeme içme masrafı vermem sanki evde olsa çekmece mi kurcalayacak her gün tehlikeli zaten motor beceri gelişmeleri için uygun oyuncaklar var bence bulunmaz nimet

Bir oda içinde bebekle yasayacaksin önce bunu düşün gözünde canlandir . Emekleme alanı oynayacagi oyun alanı odasi yatağı vs rahat olacağınızı hiç düşünmüyorm açıkçası. otel diyince insanın akına rahatlık gelsede olaya geniş cerceveden bakarsanz aslında bebek ve sizin için çok zor geçici bi is mi?

Kıbrısta genelde lüks oteller var sizinkide lükstür büyük ihtimal yemek derdi temizlik derdi yok imkanlar fazla tek sorun diyebileceğim şey yürüyerek biyere gidemezsiniz merkezi biryerde değilseniz genelde otobüs yok herkesin evinde 2 araba var orada sağlık harcaması fazla oluyor birde giyim geri kalan aradığınız herşeyin alasını bulursunuz orada sadece yazlar çok sıcak şuan en güzel zamanıdır oranın sessiz sakin insana saygılı sıcak yerdir yola adım atsanız arabalar durur trafik lambası denen şey bizde her sokakta orda koca kıbrısta toplasan 20 tane yoktur bildiklerim böyle iste özledim bende bahara nasipse gidicez
Süpermiş o halde. Otel Gazimogasa’da evet lüks ultra herşey dahil, eşim şef aşçı ve müşteri gibi herşeyinden yararlanabiliyoruz. Türkiye’deki aracımızı sattık orada arabalar daha ucuzmuş o fiyata ordan bir araba almayı düşünüyoruz çünkü bebekle zaten araba şart. Sadece Türkiye’deki gibi aradığım herşeyi bulabilir miyim çocuk için. Yani gelişimi için oyuncak, yap boz, yürüme arkadaşı falan gibi şeyler. Antalya’da inanılmaz sıcak bi şehir olduğundan sıcaklık sorun değil.

Benim ailem kıbrısta ve cidden yaşamak için muazzam bir yer oraya taşınmayı düşünüyoruz biz de eşimle.

Süpermiş o halde. Otel Gazimogasa’da evet lüks ultra herşey dahil, eşim şef aşçı ve müşteri gibi herşeyinden yararlanabiliyoruz. Türkiye’deki aracımızı sattık orada arabalar daha ucuzmuş o fiyata ordan bir araba almayı düşünüyoruz çünkü bebekle zaten araba şart. Sadece Türkiye’deki gibi aradığım herşeyi bulabilir miyim çocuk için. Yani gelişimi için oyuncak, yap boz, yürüme arkadaşı falan gibi şeyler. Antalya’da inanılmaz sıcak bi şehir olduğundan sıcaklık sorun değil.
Bulursun elbet niye bulamayasın orda dünya markaları var çok ooooo otel şahane o zaman arabalar evet daha ucuz benzin ucuz bir ehliyet aldinizmi tamamdır zaten çalışma izni çıkar esine herşey kolay olur bence gözün kapalı git ben çok seviyorum yalnız orası antalyaya benzemez sanırım duş al çık yine sucuk gibi ter olursun bide ada olduğu için yapış yapış olur amannn vallahi değer yaaa iki yıl oluyor gitmeyeli bu yıl inşallah gozumde tütüyor izin zamanı bol bol gezin lefkoşada erülkü market var binbir çeşit diye bir mağaza oralar favorim benim tavsiye ederim :KK70::KK70::KK70: ay ne çok yazmisim:KK70::KK70::KK70:

Back
X