• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıbrıs'a taşınmak vs odtü'de çap

Bizde de ne medyatik ne en iyi okullardan mezun hocalar vardi.. Doktorasini yurtdisinda yapanlar en unlu tv kanallarinda surekli boy gosterenler akademik jurilik icin il il gezenler.... bunlar yetmiyo ama.. mesela o medyatik olanlarin bazen dersleri bos geciyo. Adam tvlere cikmaktan ya da il il ulke ulke gezip konf vermekten dersine giremeyebiliyor. Ya da adam cok cok dolu ama anlatamiyo. Bunlari arastirdiniz mi mezun birinden. Hocalariniz madem odtuden gelecek surekli programa riayet ediyolar mi yoksa salliyolar mi mezunlarin istihadam durumu ne? Bir odtu mezunuyum demek var bir de kkk mezunu. Madem etikete onem veriyosunuz kkk bence cok da iyi bi etiket degil. Siz de haklisiniz. Dolgu yapturmak icin gittigim disciye bile hangi fakulte mezunu ogrenip oyle gidiyorum.. kibrista okumak baya masrafli. Trde yari burslu iyi bi ozel bile daha mantikli olabilir.
öğrencileri eğitimden gayet memnun. hocaların akademik olarak çok iyi eğitim verdiğini söylüyorlar. mezunların birçoğu yurt dışında yüksek lisans yapıyor veya orada çalışıyor.
hatta hocaların bazen çok zorladığını söyleyenler de oldu. elbette ki herkesin eğitimden beklentisi farklı. bilemem hangisi daha iyi ama odtü ankara kampüsünde derse giren hocaların da olduğunu biliyorum okulda,yani ikisi de aynı okul vizyonu,misyonu aynı.

yani çok isterim avusturya'da okumak ama zannetmiyorum ailemin karşılayabileceğini.
Özel değil okumak iste yabancılardan harc parasi fazla birde vize alırken hesabında 5000 euro olmasi gerekiyordu o zaman ama bence hic bulasma:)
okurken calisiyordu arkadaslar

Tabiki şehirde önemli benim okul kötüydü kötü derken yine gidip türklerle arkadaş olduk ya da diger yabancı öğrencilerle avusturyalılarla olamadik çünkü olmuyor ya , baya zorluyor mesela bizde okuldaki dil kurs saati azdı ne öğreneceksin ben tr de lisede hazırlıkta ondan fazla inglizce ders gordum.

Hocam merhaba,
bende ODTU KKK de psikoloji okuyorum ve size de tavsiye ederim bende 3 yılımı burada bitirdim. Felsefe okumaktansa çok daha fazla tavsiye ederim çünkü baktığınızda o kadar emek verip mezun olmanın sonrasında iş imkanı daha çok olan daha açık bir alan. yaşam koşulları olarak yurt ve okul fiyatları ve koşulları internette açık o nedenle anlatmayacağım ama kişisel harcamalarınız ve giderlerini çok olmayacaktır buna emin olabilirsiniz. Kyk yurdu ise mevcut onu da araştırabilirsiniz ve en uygun olan 3. yurt 4 kişilik de tercih edilebilir hatta onu daha çok tavsiye ederim okulun ilk yılında kampüs içinde olmak ortamı tanımak daha iyidir.
Eğitim kalitesine gelirsek çok iyi hocalarımız var hatta ODTÜ Ankara kampüsünden çok daha fazla bizi zorladıklarına çok fazla şahit oldum, yaz okulu için şuan Ankaradayım ve buradaki hocalar biraz daha iyi davranabiliyor ancak bizim kampüsde taviz asla yok, ne yaparsan onu alırsın. Ancak bu gözünü korkutmasın çalışınca yapılmayacak şey yok şuan iyi bir ortalamam var çalışınca oluyor yani.
Kişisel harcamalarında bizim okulda daha az olacaktır çünkü okulun aşırı şehir hayatı ile iç içe olmayan yanları harcamalarıda kısıtlıyor sadece yemek için masraf yapıyorsunuz o da etkilemiyor.
daha fazla bilgi almak hatta sorularınıza cevap bulmak için facebook daki yeni kayıtlar için olan soru cevap sayfalarına katılmanızı tavsiye ederim. Linki ekliyorum:

https://www.facebook.com/groups/1841379209512058/

rehberlik hocaları çap olayını herkes okulu kazanana kadar düşünüyor, okulu kazandıktan sonra vazgeçiyoruz yapamıyoruz demişti.
ama çok isteyen neden yapamasın ki.. kendini daha iyi tanıyorsun

Derslere asistanlar girmiyor ben daha hiç duymadım canım bu konuda için rahat olsun :) Yurt maalesef tam burslulara ücretsiz oluyor.
Hocam merhaba,
bende ODTU KKK de psikoloji okuyorum ve size de tavsiye ederim bende 3 yılımı burada bitirdim. Felsefe okumaktansa çok daha fazla tavsiye ederim çünkü baktığınızda o kadar emek verip mezun olmanın sonrasında iş imkanı daha çok olan daha açık bir alan. yaşam koşulları olarak yurt ve okul fiyatları ve koşulları internette açık o nedenle anlatmayacağım ama kişisel harcamalarınız ve giderlerini çok olmayacaktır buna emin olabilirsiniz. Kyk yurdu ise mevcut onu da araştırabilirsiniz ve en uygun olan 3. yurt 4 kişilik de tercih edilebilir hatta onu daha çok tavsiye ederim okulun ilk yılında kampüs içinde olmak ortamı tanımak daha iyidir.
Eğitim kalitesine gelirsek çok iyi hocalarımız var hatta ODTÜ Ankara kampüsünden çok daha fazla bizi zorladıklarına çok fazla şahit oldum, yaz okulu için şuan Ankaradayım ve buradaki hocalar biraz daha iyi davranabiliyor ancak bizim kampüsde taviz asla yok, ne yaparsan onu alırsın. Ancak bu gözünü korkutmasın çalışınca yapılmayacak şey yok şuan iyi bir ortalamam var çalışınca oluyor yani.
Kişisel harcamalarında bizim okulda daha az olacaktır çünkü okulun aşırı şehir hayatı ile iç içe olmayan yanları harcamalarıda kısıtlıyor sadece yemek için masraf yapıyorsunuz o da etkilemiyor.
daha fazla bilgi almak hatta sorularınıza cevap bulmak için facebook daki yeni kayıtlar için olan soru cevap sayfalarına katılmanızı tavsiye ederim. Linki ekliyorum:

https://www.facebook.com/groups/1841379209512058/
bravo üstüne yorum yapamıyorum :D

yıllık mı 600 euro?

Dönemlik harc parası 600 euro , bende avusturyada okudumda harc parasıdır diye tahmin ediyorum

Aynen donemlik
Ama normal egitim sistemleri mi oyle kardesim yaz okulu veya benzeri bir seye kaldi da bize mi soylemiyor yoksa bolumune ozel bir durum mu bilmiyorum... yilda 3 donem odedik. Belki de orda kalip gezip eglenmek icin parasi olsun diye bahane de bulmus olabilir bilmiyorum :)

Aynen donemlik
Ama normal egitim sistemleri mi oyle kardesim yaz okulu veya benzeri bir seye kaldi da bize mi soylemiyor yoksa bolumune ozel bir durum mu bilmiyorum... yilda 3 donem odedik. Belki de orda kalip gezip eglenmek icin parasi olsun diye bahane de bulmus olabilir bilmiyorum :)

Bizim üniversitede yaz okulu yoktu ama bütünleme vardi mesela 2.donem sınavları bitiyor daha sonra bütünleme oluyor temmuz ortasinda okul kapanıyor yalniz tıpta nasil bilmiyorum bizim okulda tip yoktu zaten avusturyada yanlış bilmiyorsam 3 yerde var. Genel avusturyada yaz okulu yok sanirim ama tabiki ben 4 sene oldu geleli değişmiş olabilir... ben ekonomiydim bizde 380 euroydi ysni bizim okulda bütün bölümler öyleydi.. Birde asil öğrenci olmak icin kendi bölümün icin almanca, tarih ve coğrafya sınavlarıni vermek lazmdi vermezsen dönemlik 720 euroydu...tabiki cok zaman geçti ve her üninin yonetmeligi farkli harc paraları farkli üniveriste belirliyor

yaptım ama genel olarak gelmeyecek yerleri yazdım. ailemle görüşüp %50 burslu okuyacağım türkiye'de
sıralaman iyiydi diye hatırlıyorum. Tam burslu yerleri tercih edebilirsin aslında kıbrısta. Yurtlar genel olarak yemekli ve 10bin civarı. Yemeksiz istersen 5 6 bin. Yani bize mantıklı geldi. Hakkında hayırlı olsun insallah

sıralaman iyiydi diye hatırlıyorum. Tam burslu yerleri tercih edebilirsin aslında kıbrısta. Yurtlar genel olarak yemekli ve 10bin civarı. Yemeksiz istersen 5 6 bin. Yani bize mantıklı geldi. Hakkında hayırlı olsun insallah
kıbrıs'ta bana mantıklı gelen bir tek odtü vardı maalesef. o kadar masraf yapacağıma burda okurum ailemin yanında diye düşündüm. amin cümlemizin inşallah hayırla okusun kardeşiniz :)

Back
X