• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıbrıs'a taşınmak vs odtü'de çap

Canım merhaba, uzun süredir takipteyim ama üye olmamıştım. Senin mesajını görünce dedim ne tesadüüüf Ben ODTÜ KKK da 3 senedir okuyorum okul zordur psikoloji okuyan yakın arkadaşım var mesela çok zor olduğunu söylüyor ama çalışıyor 3 ortalama yaptı bu sene çalışırsan inan her yerde, her şeyi başarırsın. Ayrıca okula gelirsen eğer hazırlık sürecinin çok zor olduğunu unutma eğer yabancı dile yani ingilizceye yatkınlığın yoksa çalışmam ben dersen yapamazsın. Hazırlıkta kalıp okuldan ayrılan bir çok arkadaşım var maalesef

merhabalar yine bir üniversite konusu ve ben...
kıbrıs odtü kkk psikoloji ve odtü ankara kampüsü felsefe seçenekleri arasındayım. kıbrıs'a taşınmaktan çok korkuyorum. okulun kampüsü tenha bir yerdeymiş ve saat altıdan sonra ulaşım çok zormuş. zaten genel olarak kıbrıs'tan çok pahalı diye bahsediliyor. ancak öğrencileri genel olarak eğitiminden memnun, hocaların yurt dışında yüksek lisans vs için öğrencilere yardım ettiğini de duydum. ancak genel olarak diplomada "kuzey kıbrıs kampüsü" yazacağı için iş alımlarında vs zorluk yaşayacağımı söyleyenler de var.

bir yandan odtü felsefe yazıp çift anadal yapma seçeneğim de mevcut. çift anadal yaparak mezun olanların sayısı çok azmış. yaparsın ama zor diyorlar. sadece bu sitede bir kadın arkadaş "ben yaptım sen de düşün bunu" diyerek ümit verdi. geri kalan herkes "üniversiteye böyle başlayan kimse böyle bitirmiyor" diyor. aklım çok karışık. kıbrıs'a hiç gitmek istemiyorum.fikir ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Hadi yine iyisin. Kibrista okuyana denk geldin :). Yakin dogu universitesini pek tavsiye etmyorlar giden pisman hem egitimleri vasat. Hemde puanlari sisirip siip veriyorlarmis. Mis diyorum bi kac misafir ogrenci girmisti dersimize anlatmislardi.

Okulun yeri tenhada olabilir ama ucretsiz okul otobusleri var genelde okullarin. Belirli saatlerde yalniz.

Pahaliliga gelince evet biraz pahali eger gece hayati aktif sigara alkol kullaniyorsan aylik harcaman fazla olabilir. Onun disinda sorularin olursa yanitlarim.

Her okulun ÇAP yönetmeliği farklılık gösteriyor. Şöyle ki ÇAP programına başvuru koşulları (GNO, sınıf sıralaması) , programa devam koşulları (öğrenim süresi boyunca 1. anadal ya da 2. anadalda belirli bir ortalamanın altına düşmemek gibi) , mezuniyet koşulları (yine mezun durumunda belirli bir GNO'yu tutturmuş olmak) vs.
Bazı okullar yüksek GNO şartları getirirken bazıları bu konuda daha rahat olabiliyor.

Sen istediğin üniversitenin son ÇAP yönetmeliğini tarihine dikkat ederek incele ve zor olup olmadığına ona göre karar ver. Mümkünse o okuldan ÇAP yapan bir öğrenciyle iletişime de geçmeye çalış.

+ÇAP programının amacı 2. bir diploma kazandırmaktır. Mezuniyet durumunda o bölümün diplomasını alırsın ve sonuç itibariyle bölümün normal girişli öğrencisinden bir farkın olmaz.
İlgi duyulan başka bir alanda bilgi edinilmesi ise yandal programıdır. Yandalı bitirenlere bir sertifika düzenlenir ve bu diploma yerine geçmez.

merhabalar yine bir üniversite konusu ve ben...
kıbrıs odtü kkk psikoloji ve odtü ankara kampüsü felsefe seçenekleri arasındayım. kıbrıs'a taşınmaktan çok korkuyorum. okulun kampüsü tenha bir yerdeymiş ve saat altıdan sonra ulaşım çok zormuş. zaten genel olarak kıbrıs'tan çok pahalı diye bahsediliyor. ancak öğrencileri genel olarak eğitiminden memnun, hocaların yurt dışında yüksek lisans vs için öğrencilere yardım ettiğini de duydum. ancak genel olarak diplomada "kuzey kıbrıs kampüsü" yazacağı için iş alımlarında vs zorluk yaşayacağımı söyleyenler de var.

bir yandan odtü felsefe yazıp çift anadal yapma seçeneğim de mevcut. çift anadal yaparak mezun olanların sayısı çok azmış. yaparsın ama zor diyorlar. sadece bu sitede bir kadın arkadaş "ben yaptım sen de düşün bunu" diyerek ümit verdi. geri kalan herkes "üniversiteye böyle başlayan kimse böyle bitirmiyor" diyor. aklım çok karışık. kıbrıs'a hiç gitmek istemiyorum.fikir ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Odtü kampüs ankara felsefe.
Yandal yada çift anadal yapabilirsin kasarsan.
Dilde cabası.
Kampüs şahane :) ankara oodtü :)

Canım merhaba, uzun süredir takipteyim ama üye olmamıştım. Senin mesajını görünce dedim ne tesadüüüf Ben ODTÜ KKK da 3 senedir okuyorum okul zordur psikoloji okuyan yakın arkadaşım var mesela çok zor olduğunu söylüyor ama çalışıyor 3 ortalama yaptı bu sene çalışırsan inan her yerde, her şeyi başarırsın. Ayrıca okula gelirsen eğer hazırlık sürecinin çok zor olduğunu unutma eğer yabancı dile yani ingilizceye yatkınlığın yoksa çalışmam ben dersen yapamazsın. Hazırlıkta kalıp okuldan ayrılan bir çok arkadaşım var maalesef
çok teşekkür ederim, devlet yurduyla ilgili bilginiz var mı acaba?

Genc arkadasim lutfen cap yaparim diye bu islere girme sonu husran oluyor. Senin okul isin garanti olsun git sevecegin bolumu oku Kibris'ta. Falanca yapmis soyle boyle bu laflara kulak asma. Ya yapamazsan yazik olur yillarina. Ya bir daha hazirlan ya da Kibris'ta oku benim tavsiyem bu yonde.

Felsefe çok zorlayıcı bir bölüm olsa çap zor derdim ama, ilk seneden ipin ucunu tutarsan bence çap yapabilirsin.

Felsefe cok zorlayici bir bolum.
Girmesi kolay puani dusuk cunku is imkani yok.
Ama cikmasi zor.
Ben yarida biraktim uzerine 2. Universitrmi bitirmek uzereyim.

Bir de konu sahibi çap a guvenme. Cunku bu bolumu tercih edenlerin cogu cap hayaliyle oraya gelmis olacak. Kontenjan da cok az olacak. Zamaninda bogazici felsefede aynisini yasadim. Neyse felsefe de cok zordu zaten bitiremedim. Baska okula baska bolume girdim.

İlla odtü mü istiyorsun
Başka bir üniversitede psikoloji bölümü yazsan
Çap zor şartlarda yaparsın ama ileridede cherry nin söylediği karşına çıkar
Kıbrıs da yaşam cidden zor dehşet pahalı
Ailenin yanına git geldede sorun yaşarsın
Bence tr deki diğer ünileri bir daha gözden geçir

İlla odtü mü istiyorsun
Başka bir üniversitede psikoloji bölümü yazsan
Çap zor şartlarda yaparsın ama ileridede cherry nin söylediği karşına çıkar
Kıbrıs da yaşam cidden zor dehşet pahalı
Ailenin yanına git geldede sorun yaşarsın
Bence tr deki diğer ünileri bir daha gözden geçir
devlet üniversitesi olarak bingöl,sivas falan geliyor. tam burslu gelenler nişantaşı üni falan. kıbrıs'tan başka çarem yok gibi :(

okulda burs var ama yine de yaşam pahalı yiyecek vs. devlet yurduna yerleştim diyelim ya eve çıkmak istersem kiralar çok uçuk.. izole bir kampüsü var azıcık etrafında yerleşim olsaydı böyle hissetmezdim hapse giriyorum gibi geliyor

Ama kıbrıs o şekilde şekerim :) garip bir memleket yani.

Bir seyi merak ettim. ODTU KKK psikolojiden mezun olunca ODTU psikoloji diplomasiyla hicbir fark olmuyor mu arada? Normal ODTU psikoloji mezunu gibi mi gorunuyorsunuz?

çap hakkında bilginiz var sanırım bize de yardımcı.olur musunuz :))
Kardeşim sosyoloji okuyup pskikoloji cap yapmak istiyor. Psikoloji gelmedi.bir.turlu artik tercih yapmak istiyor. Çap yapınca cidden dediginiz gibi mi oluyor. Önceliği olmuyor mu.. Üniveriste kontejanı da az mi oluyor ya.. O zaman baya zor mu diyorsunuz :KK43:

Kankacım mesele çapa kabul edilmekte. Çap kontenjanları fakülte başına. Matematik, fizik, kimya, biyoloji, genetik, istatistik, tarih, sosyoloji, psikoloji, felsefe bölümleri öğrencileri için toplamda 5 kontenjan mı ne var. Her bölüm 40ar kişi civarı 40×10=400 kişi arasından ilk 5e girmesi gerek not ortalaması sıralamasında. Bizim zamanımızda matematik ortalaması 4 olan çok kişi vardı. İstatistik de kolay bir bölüm, ordan da ortalaması düz 4 çok kişi çıkıyor. Çap a kabul edilmesi için düz 4 ortalama tutturması gerekiyor. Sosyoloji, felsefe, tarih bölümlerinin yarısı zaten psikolojiye geçerim çap yaparım diye geliyor. Çapa güvenip tercih yapmazdım ben olsam.

Her okulun ÇAP yönetmeliği farklılık gösteriyor. Şöyle ki ÇAP programına başvuru koşulları (GNO, sınıf sıralaması) , programa devam koşulları (öğrenim süresi boyunca 1. anadal ya da 2. anadalda belirli bir ortalamanın altına düşmemek gibi) , mezuniyet koşulları (yine mezun durumunda belirli bir GNO'yu tutturmuş olmak) vs.
Bazı okullar yüksek GNO şartları getirirken bazıları bu konuda daha rahat olabiliyor.

Sen istediğin üniversitenin son ÇAP yönetmeliğini tarihine dikkat ederek incele ve zor olup olmadığına ona göre karar ver. Mümkünse o okuldan ÇAP yapan bir öğrenciyle iletişime de geçmeye çalış.

+ÇAP programının amacı 2. bir diploma kazandırmaktır. Mezuniyet durumunda o bölümün diplomasını alırsın ve sonuç itibariyle bölümün normal girişli öğrencisinden bir farkın olmaz.
İlgi duyulan başka bir alanda bilgi edinilmesi ise yandal programıdır. Yandalı bitirenlere bir sertifika düzenlenir ve bu diploma yerine geçmez.

Bakın ablacım okul yönetmeliğini alıntılamışsınız iyi güzel de, gerçekte öyle olmuyor. Çap bölümüm tüm derslerini alıyor, diplomasını da alıyor doğru. Lakin CVne gittiğin okullar/tarihleri kısmına felsefeyi başa yazarsın, psikolojiyi altına çünkü ünvye felsefeden girmişsin. İş görüşmesinde sorarlarsa 2 diploman var ne iş diye, çap dersin. Psikoloji çok mezunu olan bir bölüm. Çapla diploma almış birindense düz mezun birisi tercih edilir, işveren kafası böyle. Kimse bu kız da tüm dersleri yapmış demez. Ha, konu sahibesi master yapar psikolojide o zaman eyvallah , kimse bir şey diyemez. Master yaptıysan o meslektensin artık.

Son düzenleme:
Bir seyi merak ettim. ODTU KKK psikolojiden mezun olunca ODTU psikoloji diplomasiyla hicbir fark olmuyor mu arada? Normal ODTU psikoloji mezunu gibi mi gorunuyorsunuz?
şöyle ankara kampüsünden mezun olanların diplomada ODTÜ ankara kampüsü yazıyor,kıbrıs'tan mezun olunca da Kuzey Kıbrıs kampüsü yazıyor

şöyle ankara kampüsünden mezun olanların diplomada ODTÜ ankara kampüsü yazıyor,kıbrıs'tan mezun olunca da Kuzey Kıbrıs kampüsü yazıyor
Anladim ayrim varmis aralarinda boyle olmasi gerekirdi zaten cunku ciddi puan farki var.
Sivas psikoloji tutuyormus orayi neden dusunmuyorsun?

benim arkadaşımın kardeşi odtü kıbrıs ta bir bölüm kazanmıştı. babası oraya yollayacağıma yurtdışında okusun dedi (çocuk biraz hovardaydı). viyana da okudu sonra. ikili anlaşma hala devam ediyor mu bilmem ama türkiyede herhangi bir üniversitede kazandığın bölümü orada okuyabiliyordun önceden. önemli olan devlet üniversitesi olması. maddi imkan kıbrısa yetiyorsa orayıda düşünebilirsin bence. öğrenciler için çalışma imkanı da var rahat rahat harçlıklarını çıkarıyorlar. dilin almanca olması zorlayabilir belki seni.
eğer maddi imkan yok diyorsan puanının yettiği yerleri es geçme derim. eğitim dilinin türkçe olması çok önemli olmuyor sen kendine ne katmışsın, neyi ne kadar yapabiliyorsun. bireysel beceriler daha kıymetli günümüzde.

Back
X