• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıbrıs'a taşınmak vs odtü'de çap

benim arkadaşımın kardeşi odtü kıbrıs ta bir bölüm kazanmıştı. babası oraya yollayacağıma yurtdışında okusun dedi (çocuk biraz hovardaydı). viyana da okudu sonra. ikili anlaşma hala devam ediyor mu bilmem ama türkiyede herhangi bir üniversitede kazandığın bölümü orada okuyabiliyordun önceden. önemli olan devlet üniversitesi olması. maddi imkan kıbrısa yetiyorsa orayıda düşünebilirsin bence. öğrenciler için çalışma imkanı da var rahat rahat harçlıklarını çıkarıyorlar. dilin almanca olması zorlayabilir belki seni.
eğer maddi imkan yok diyorsan puanının yettiği yerleri es geçme derim. eğitim dilinin türkçe olması çok önemli olmuyor sen kendine ne katmışsın, neyi ne kadar yapabiliyorsun. bireysel beceriler daha kıymetli günümüzde.
odtü kkk'nin kapısı tam da benim istediğim gibi yurt dışına çok açık. viyana'da psikoloji eğitimi senelik 35 bin tl gibi bir fiyat o da bireysel harcamalar hariç. o parayla bilkent'te okuyup üstüne para bile biriktiririm :( teşekkür ederim fikirleriniz için :)

odtü kkk'nin kapısı tam da benim istediğim gibi yurt dışına çok açık. viyana'da psikoloji eğitimi senelik 35 bin tl gibi bir fiyat o da bireysel harcamalar hariç. o parayla bilkent'te okuyup üstüne para bile biriktiririm :KK43: teşekkür ederim fikirleriniz için :)

o kadar olmuş mu yaa. bizimkiler dönemlik 650 euro veriyordu okula. yurtlar falanda aşırı pahalı değildi dönemlik 1300 euro civarıydı. bizim tembel çocuk bile kafelerde çalışıp epey para kazanmıştı. şartlar değişiyor demekki. ama tabi euro aldı başını gitti. onuda hesaplayınca fiyat artıyor.

o kadar olmuş mu yaa. bizimkiler dönemlik 650 euro veriyordu okula. yurtlar falanda aşırı pahalı değildi dönemlik 1300 euro civarıydı. bizim tembel çocuk bile kafelerde çalışıp epey para kazanmıştı. şartlar değişiyor demekki. ama tabi euro aldı başını gitti. onuda hesaplayınca fiyat artıyor.
euro hesabı yapmam gerekince yüreğim sıkışıyor her şey 4 katı fiyata. viyana üniversitesi psikoloji açısından muazzam bir üniversite ama maalesef ödemesi çok zor..

eğitim dili türkçe olduğu için :KK43:
Sivasda okusan
Kıbrısda harcayacağın farkla en iyi dil okuluna gidersin
Sivasda pek öğrenci şehri değil ama
Bursa eskişehir mersin muğla antalya adana bolu falan tutmuyormu

Sivasda okusan
Kıbrısda harcayacağın farkla en iyi dil okuluna gidersin
Sivasda pek öğrenci şehri değil ama
Bursa eskişehir mersin muğla antalya adana bolu falan tutmuyormu
dil okuluna gitmeme gerek yok ki akademik olarak ingilizce çalışmam gerekecek daha sonra o yüzden ingilizce eğitim veren okulları göz önüne alıyorum.
şöyle tam burslu gelen okullar var ama akademik kadrosu odtü gibi olanı yok maalesef :(

Kıbrıs da yaşamak çok pahalı diye düşünenlere şunu söylemek istiyorum Kıbrıs'da aylık 750 800 tl harcaya biliyorken şu an Ankara kampusunde yaz okulundayım ve 3 günde 400 tl bitirdim bence nereden alışveriş yaptığınız daha önemli. İnsanların çok ön yargısı var. ODTÜ'nün 3 kampusu var alınan bütün diplomalar aynıdır, hepsi ODTÜ tarafından verilir.

Kıbrıs da yaşamak çok pahalı diye düşünenlere şunu söylemek istiyorum Kıbrıs'da aylık 750 800 tl harcaya biliyorken şu an Ankara kampusunde yaz okulundayım ve 3 günde 400 tl bitirdim bence nereden alışveriş yaptığınız daha önemli. İnsanların çok ön yargısı var. ODTÜ'nün 3 kampusu var alınan bütün diplomalar aynıdır, hepsi ODTÜ tarafından verilir.
ben %75 burslu gireceğim ama yurt parası öder miyim onu çözemedim. bilginiz var. mı acaba?

çapa güvenip başlama bence...

her türlü çok zor olacak çünkü istediğin mesleği yapmayacaksın.

ancak kıbrıs'ta istediğin bölümü okuyacaksın.

sen bir şekilde adım at gerisi gelir inşallah.

burs vs sağlanabilir. en zor ihtimallerde geçiş imkanı var diye biliyorum.

çapa güvenip başlama bence...

her türlü çok zor olacak çünkü istediğin mesleği yapmayacaksın.

ancak kıbrıs'ta istediğin bölümü okuyacaksın.

sen bir şekilde adım at gerisi gelir inşallah.

burs vs sağlanabilir. en zor ihtimallerde geçiş imkanı var diye biliyorum.
teşekkür ederim çok umarım gelir gerisi..

Sivas cumhuriyet universitesini yabana atmayin derim tutuyorsa. Cok buyuk ve guzel kampus. Zamanla cok daha iyi olacak. Yani tabii ki odtuyle karsilastirmiyorum ama çap a guvenip sonunuz husran olacak diye korkuyorum.

Kibris cok pahali ayrica. Kibris yerine %50 burslu ozel yazsaniz daha ucuza gelir

Ayrica hic bir yere kadrosu odtu gibi degil diye bakma. Odtude kadroda gozukenlerin kaci derse giriyor bunu bir arastir. O bolumde farkli olabilir ama bolumun en baba hocalarini bir kere bile gormeden mezun olan o kadar cok odtu itu bogazici mezunu arkadasim var ki... tum sene derse asistan yolluyorlar

odtü kkk'nin kapısı tam da benim istediğim gibi yurt dışına çok açık. viyana'da psikoloji eğitimi senelik 35 bin tl gibi bir fiyat o da bireysel harcamalar hariç. o parayla bilkent'te okuyup üstüne para bile biriktiririm :KK43: teşekkür ederim fikirleriniz için :)

Kardesim tip okuyor viyanada 600 euro.

Aynen dediğiniz gibi:)

Bütün okul ayın 7sinde krediyi bekler, ziraat bankasının önü kuyruk olur sonra parayı 2 günde yerdik:deli::halay:

Yemekhanede değil çarşıda çatıda para yersen, haydi bir bahçeli yapayım dersen, nargilesiydi gece gezmesiydi derken para harcanıyor valla:KK51: odtü ankara kampüsünde şunu da yapalım buraya da gidelim mutlaka diyorsun sonra paracıklar suyunu çekiyor:KK54:

Cap yapan bir tanidik var. Baya zor oluyomus sinav donemlerinde. Cakisanlar falan oluyomus ve cap olan bolumun hocalari tolerans gostermiyomus capli oldugu icin pek istenmiyo yani.. her yer boyledir diyemem elbette ama bu da karsilasilabilecek bir durum.. kkk olduktan sonra odtuyu yazmazdim sanirim. Odtunun fakei gibi geliyor bana:)) anadoluda da gayet kaliteli okullarimiz var ille de odtu diye tutturmak biraz garip geldi bana. Odtu dedigin de orjinal oldtu degil neticesinde. Bu benim fikrim tabi..

Cap yapan bir tanidik var. Baya zor oluyomus sinav donemlerinde. Cakisanlar falan oluyomus ve cap olan bolumun hocalari tolerans gostermiyomus capli oldugu icin pek istenmiyo yani.. her yer boyledir diyemem elbette ama bu da karsilasilabilecek bir durum.. kkk olduktan sonra odtuyu yazmazdim sanirim. Odtunun fakei gibi geliyor bana:)) anadoluda da gayet kaliteli okullarimiz var ille de odtu diye tutturmak biraz garip geldi bana. Odtu dedigin de orjinal oldtu degil neticesinde. Bu benim fikrim tabi..
hocaların hepsi odtü mezunu ve yüksek lisanslarını yurt dışında yapmış hocalar. eğitim kalitesi odtü gibi olmasa da türkiye'deki bir çok özel okuldan daha iyi. odtü'de ısrar etmiyorum ki puanımla girebileceğim en iyi okul kıbrıs odtü... başka seçeneğim yok eğer türkiye'de %50 burslu okumak istemiyorsam..

hocaların hepsi odtü mezunu ve yüksek lisanslarını yurt dışında yapmış hocalar. eğitim kalitesi odtü gibi olmasa da türkiye'deki bir çok özel okuldan daha iyi. odtü'de ısrar etmiyorum ki puanımla girebileceğim en iyi okul kıbrıs odtü... başka seçeneğim yok eğer türkiye'de %50 burslu okumak istemiyorsam..
Bizde de ne medyatik ne en iyi okullardan mezun hocalar vardi.. Doktorasini yurtdisinda yapanlar en unlu tv kanallarinda surekli boy gosterenler akademik jurilik icin il il gezenler.... bunlar yetmiyo ama.. mesela o medyatik olanlarin bazen dersleri bos geciyo. Adam tvlere cikmaktan ya da il il ulke ulke gezip konf vermekten dersine giremeyebiliyor. Ya da adam cok cok dolu ama anlatamiyo. Bunlari arastirdiniz mi mezun birinden. Hocalariniz madem odtuden gelecek surekli programa riayet ediyolar mi yoksa salliyolar mi mezunlarin istihadam durumu ne? Bir odtu mezunuyum demek var bir de kkk mezunu. Madem etikete onem veriyosunuz kkk bence cok da iyi bi etiket degil. Siz de haklisiniz. Dolgu yapturmak icin gittigim disciye bile hangi fakulte mezunu ogrenip oyle gidiyorum.. kibrista okumak baya masrafli. Trde yari burslu iyi bi ozel bile daha mantikli olabilir.

Back
X