kıbrıs'a taşınmak vs odtü'de çap

wonderwoman97

istikrarlı uyumsuz
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
681
1.372
33
merhabalar yine bir üniversite konusu ve ben...
kıbrıs odtü kkk psikoloji ve odtü ankara kampüsü felsefe seçenekleri arasındayım. kıbrıs'a taşınmaktan çok korkuyorum. okulun kampüsü tenha bir yerdeymiş ve saat altıdan sonra ulaşım çok zormuş. zaten genel olarak kıbrıs'tan çok pahalı diye bahsediliyor. ancak öğrencileri genel olarak eğitiminden memnun, hocaların yurt dışında yüksek lisans vs için öğrencilere yardım ettiğini de duydum. ancak genel olarak diplomada "kuzey kıbrıs kampüsü" yazacağı için iş alımlarında vs zorluk yaşayacağımı söyleyenler de var.

bir yandan odtü felsefe yazıp çift anadal yapma seçeneğim de mevcut. çift anadal yaparak mezun olanların sayısı çok azmış. yaparsın ama zor diyorlar. sadece bu sitede bir kadın arkadaş "ben yaptım sen de düşün bunu" diyerek ümit verdi. geri kalan herkes "üniversiteye böyle başlayan kimse böyle bitirmiyor" diyor. aklım çok karışık. kıbrıs'a hiç gitmek istemiyorum.fikir ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Felsefe çok zorlayıcı bir bölüm olsa çap zor derdim ama, ilk seneden ipin ucunu tutarsan bence çap yapabilirsin.
ingilizce felsefe olduğu icin korkuyorum öğrenebilir miyim akademik dili diye. beceremezsem felsefe mezunu olduğumla kalırım iş bulacağımı zannetmiyorum

Şöyle diyeyim Çap'a güvenerek girme okula. Yani psikoloji istiyordun yanlış hatırlamıyorsam, çapa güvenip felsefeye girme derim.

1. Çap diploması görünürde normal diploma, yani bitirirsen psikoloji diploman da olacak ama işverenler, akademisyenler bunu bu şekilde görmüyor. Psikoloji bitirmiş biri değil, yan uğraş olarak psikoloji okumuş biri olarak görülürsün. İşin doğrusu da bu zaten. Çapın amacı, yeni bir meslek kazanmak değil; mesleğine yardımcı olacak başka bir dalda bilgi edinmek. Misal bilgisayar müh+matematik, elektronik müh+fizik, kimya müh+metalurji....kimya müh+sosyoloji göremezsin mesela.

2. Çap kontenjanı çok az. Tüm müh fakültesi için toplamda 5 kişi mi ne. Bölüm değil fen-edebiyat fakültesinde sıralamaya girmen gerek yani. Buna güvenip iş yapma kesinlikle.

ben de bu yüzden cesaret edemiyorum kolay olsa herkes yapardı sonuçta. ama bir yandan da kıbrıs'taki yaşam şartları ağır geliyor. keşke sıralamam daha iyi olsaydı da bu hallere düşmeseydim ya

ben de bu yüzden cesaret edemiyorum kolay olsa herkes yapardı sonuçta. ama bir yandan da kıbrıs'taki yaşam şartları ağır geliyor. keşke sıralamam daha idyi olsaydı da bu hallere düşmeseydim ya

Kıbrıs çok pahalı doğru, bursun yok muydu?

Şöyle diyeyim girersen bir şekilde yaparsın. Mesele girmekte, kontenjan az onda da fakültede derece yapman gerekiyor.

Kıbrıs çok pahalı doğru, bursun yok muydu?

Şöyle diyeyim girersen bir şekilde yaparsın. Mesele girmekte, kontenjan az onda da fakültede derece yapman gerekiyor.
okulda burs var ama yine de yaşam pahalı yiyecek vs. devlet yurduna yerleştim diyelim ya eve çıkmak istersem kiralar çok uçuk.. izole bir kampüsü var azıcık etrafında yerleşim olsaydı böyle hissetmezdim hapse giriyorum gibi geliyor

Felsefeye gir, hayalimdi o babam yakti:S En kotu ihtimalle ingilizce uzerine yogunlasirsin ve is bulursun. Yoksa Felsefe ile is yapamazsin haberin olsun.

Felsefeye gir, hayalimdi o babam yakti:S En kotu ihtimalle ingilizce uzerine yogunlasirsin ve is bulursun. Yoksa Felsefe ile is yapamazsin haberin olsun.
benim de yegane hayalim psikoloji ama okurken çalışırsam okula odaklanamam diye gidemiyorum maalesef. riske atabilir miyim bilmiyorum odtü başarı oranı yüksek bir okul o kadar zeki değilim korkarım..

benim de yegane hayalim psikoloji ama okurken çalışırsam okula odaklanamam diye gidemiyorum maalesef. riske atabilir miyim bilmiyorum odtü başarı oranı yüksek bir okul o kadar zeki değilim korkarım..

Universite sinavi zeka testi degil takilma onlara, ne kdar calistigin vs onemli basarili olmanda o kadar. Yaparsin hic merak etme. Basarilar simdiden

Söylenen gibi işverenler yan dal gibi görüyorlarsa çapı, sıkıntılı olabilir evet, psikoloji daha mantıklı, alışırsın bir sürü akranın var orada okuyan bence bu koşullarda ya yeniden dene ya da kıbrısa git.

Kardeşim yazdı sandım mesajı :))
biz de ayni.durumdayız kıbrıs psikoloji yazacaktı ama vazgeçti.çünkü altından kalkılacak gibi değil. Sosyoloji okuyup psikolojiden çap yapmak istiyor ama o da.cok mu zor ki. Felsefeden cap yapmak zor olur hele odtude. İyi.düşün kıbrıs imkanını zorlayabilirsen zorla git derim

çap hakkında bilginiz var sanırım bize de yardımcı.olur musunuz :))
Kardeşim sosyoloji okuyup pskikoloji cap yapmak istiyor. Psikoloji gelmedi.bir.turlu artik tercih yapmak istiyor. Çap yapınca cidden dediginiz gibi mi oluyor. Önceliği olmuyor mu.. Üniveriste kontejanı da az mi oluyor ya.. O zaman baya zor mu diyorsunuz

sıralanan kaç canım. Kıbrıs yari burslu falan gelmiyor mu

mecbur gidicem galiba,teşekkür ederim..

çap şartları ağır. odtü'de çift anadal ile mezun olan sayısı %1 imiş. kolay olsa herkes yapardı da işte insan bir ümit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…