- 5 Mart 2009
- 253
- 2
- 35
-
- Konu Sahibi seymabektas
canım ben bır kaç yıl kıbrısta okudum, bir kere kıbrıs cok sıcak bır yer, yaz kış sıcak. çok temız bır yer degıl. bir tarla bır apartman bir tarla bır ev gıbı duşun heryerı. gırne merkez, magosa dau kampusu ve lefkoşe merkez dışında heryer kötu. fazla gelışmemış tarla oldugundan evler sureklı toz, çamur ve böcek oluyor. ınsanı sakin kendı halınde fazla kaynaşmayı sevmıyorlar. uykuyu çok sevıyorlar,az çalışıyorlar gun içinde dukkanlar 5 saat falan acık oluyor. genelde orada yaşayan çok ıngılız var onları daha çok sevıyorlar.çeşme suları az arıtılmış yanı oyle sabun köpurmuyor bılesın. bursanın bol sıfalı sularından yeşilınden nasıl koparsın bılmıyorum ama ıyı yanları da var. mesela sureklı denızle iç içesin. akşam herkes pilaja gıder piknik yapar, yıldızlar sankı elınle tutacakmış gıbı yakındır, çok unlu görebılırsın, ınsanlar rahattır çıplak dolaşsan bakmaz, askıntı olmazlar, polislerı cok babacandır. hoşgöruludur. benzın ve et buraya göre daha ucuz. yeşil olan herşey pahalı sebze pek yok.meyva var ama sadece portakal.çok lezzetli. dedıkodu falan sevmıyorlar sakın yapma derım. sevgıler
canım ben bır kaç yıl kıbrısta okudum, bir kere kıbrıs cok sıcak bır yer, yaz kış sıcak. çok temız bır yer degıl. bir tarla bır apartman bir tarla bır ev gıbı duşun heryerı. gırne merkez, magosa dau kampusu ve lefkoşe merkez dışında heryer kötu. fazla gelışmemış tarla oldugundan evler sureklı toz, çamur ve böcek oluyor. ınsanı sakin kendı halınde fazla kaynaşmayı sevmıyorlar. uykuyu çok sevıyorlar,az çalışıyorlar gun içinde dukkanlar 5 saat falan acık oluyor. genelde orada yaşayan çok ıngılız var onları daha çok sevıyorlar.çeşme suları az arıtılmış yanı oyle sabun köpurmuyor bılesın. bursanın bol sıfalı sularından yeşilınden nasıl koparsın bılmıyorum ama ıyı yanları da var. mesela sureklı denızle iç içesin. akşam herkes pilaja gıder piknik yapar, yıldızlar sankı elınle tutacakmış gıbı yakındır, çok unlu görebılırsın, ınsanlar rahattır çıplak dolaşsan bakmaz, askıntı olmazlar, polislerı cok babacandır. hoşgöruludur. benzın ve et buraya göre daha ucuz. yeşil olan herşey pahalı sebze pek yok.meyva var ama sadece portakal.çok lezzetli. dedıkodu falan sevmıyorlar sakın yapma derım. sevgıler
cnm yapma yaa gerçekten böyle bir yermi?
inanmıyorum. bende aslında pek gitmek istemiyordum ama eşimin işi dolayısıyla gidiyoruz. inşl. pişman olmayız. saol cnm yardımcı olduğun için
Merhabalar arkadaşlar, bende tr de yaşıyorum ama çok sık gidiyorum kıbrısa.
Bir arkadaşımız pis demiş, bir yere kadar yalan değil.
Bizim Türk kadınları ev kadını doğup, ev kadını olarak öldükleri için (çalışsalar bile) ellerinden bez düşmez.
Türklerin temizlik anlayışı hiçbir ülkede yoktur. Evlerimiz çok temiz gerçekten, en kötü eve girsen eşyası bile olmasa yinede çok temizdir.
Kıbrıslılar Türk kültüründen çok ıngiliz kültürünü benimsedikleri için daha rahattır, o yüzden öyle sabahtan akşama ev temizliyim falan diye kendini paralamaz. Benim gittiğim birçok avrupa ülkesindede insanlar aynı. Kültür farkı işte.
Ben köyede gittim, 5 yıldızlı otellerdede kaldı ama evet bize göre pek hijyenik değil.
Çok seviyorum Kıbrısı. Denizi, havası, özgürlüğü süper ama bende ıngilizlere karşı gösterilen ilgi ve sevginin Türk vatandaşlarına gösterilmediğinden şikayetçiyim ama nedenlerini biliyorum.
Tabii nedenlerini burada yazıp polemik yaratmam asla.
Orada yaşayan tüm arkadaşlara sevgiler.
(acayip kıbrısım geldi bu topiği okuyunca :gitme:)
Canım benim seni gittiğin otellerde hijyen konusunda yargılayamam.. Evet bazı oteller buna pek dikkat etmiyor.. Bende her gittiğimde bunun bir eksikliğini yaşıyorum.
Adada ingiliz kültürünün benimsenmesi de çok normal çünkü tarihi geçmişimizden dolayı öncelerden ada da ingiliz egemenliği hüküm sürmüştü... bu da ondan kaynaklanan birşey..
Ama tembel insanlar her ülkede olabilir. benim annem öyle değil :)) annemin titizliğini ben hiç bir kadında göremedim daha.. hatta seni evimize davet ediyorum :)
Türkiye vatandaşlarına ilgi pek gösterilmiyor konusu tartışılır bende bunu burda yazamam.. Bunun cevabını ancak size Lekoşada girne kapısına giderseniz bulursunuz diyorum yerimseniben Ve altını çizerek belirtmek isterim ki bizim çoook ailece görüşüp kaynaştığımız çok Türkiye vatandaşı aileler var..
Ve anlamadığım birşey var ki neden biz Türklere diye başlayan kelimeler kullanıyorsunuz ? Bizde Türk'üz ! Bu konu hakkında kendi arkadaşlarımla da çok tartıştım.. niye böyle bir ayrım yapılıyor ? kendimizi rum sanıyoruz :sinifsinif:
Canım benim yanlış anlama sakın. Ben ingiliz kültürünü benimsemişler diye yadırgadığım için demedim. Temizlik açısından rahat olmalarını ona bağladığım için dedim. Ben zaten kendimde öyle temizlik düşkünü bir insan değilim (yapmak açısındanyerimseniben) Sabahtan akşama temizlik yapan insanları da hiç normal bulmam.
temizliğide çok fazla kafaya takan biri değilim ama gidince ister istemez farkediyorsun çevreni.
Tabi Kıbrısta Türk, bunu aksini düşünmek bile hata bende hani vatandaşlık açısından dedim, Türkiye Türk'ü, Kıbrıs Türk'ü gibilerinden.
Eğer Kıbrıslı arkadaşlarımı üzecek bişey yazmışsam özür dilerim, Yanlış ifade ettim o zaman.
Kıbrısa gelince evinizde olmasa bile dışarıda mutlaka görüşelim.yerimseniben
Kendinize ii bakın.
selamn arkadaşlar benim sevgilimde kıbrıs girnede okuyor.benim bildiklerim havanın denizin güzel olduğu,kimsenin kimseye bakamadığı,suyunun saçları çok döktüğü=),trafik kurallarına çok uyulduğu,asgari ücretin2 milyarı geçtiği ama hayatın pahalı olduğu,taksileirn bile son model olduğunu vs vs biliyorum.yaklaşık 5 aydır sevgilim orda çok özlüyorum onu yaa off off =( senağlama
ben 4 yıl kaldım kıbrısta.. deseler magic git yerleş, vala giderim kaydirigubbakcemile3
çok seviorum ben kıbrısı, her yer tarih kokuo buram buram, keşfedilcek okadar çok şey varki..
en önemlisi sıcakkkk, sadece 3ay soğuk oluo ki oda türkiye soğuğu gibi değil hırkayla geçiştirilcek cinsten, nisanda başlardık kısa kollu giymeye, mayıs ilk haftası doğru masmavi sulara yüzmeye delikafadulden
pahalmı evet pahalı, ama şöle bişe var burda 500tl maaş orda 1000tl olduğu için, burda 1 olanda orda 2.. yani aslında başabaş gelio gibi..
ulaşım biraz zor:bbo: toplu taşımacılık pek gelişmemiş, genelde taksiler işlio, onlarda son model ve accık tuzlu
ayrıca biçok kültürün birleştiği biyer, her ülkeden insan görmek mümkün..
bence gözünü korkutma, ilk zamanlar zorlanırsın ama kendini kıbrısın güzelliklerine kaptırmaya başladığında iyiki dersin..
ayrıca şuda var, biyerin iyi yada kötü yönlerine odaklanmak bizim elimizde, hangi şehir 4 4lük ki değilmi, oyüzden güzel düşün güzel olsun...a.s.