Selam yeniden,
Gecmis yorumlarindan anladigim kadariyla (kiraci meselesi) olay cocuk meselesine gelmis ve seni cok feci acimasizca elestirmisler özellikle maddi imkansizlikdan dolayi.Her ne kadar yazan yorumcularin düsünceleri mantiken haklilik payi olsa da üslup oldukca (bana göre) yanlis ve kirici olmus.Öte yandan sen ya da siz de bir iki kirici yahut gereksiz elestiri yapmissiniz, belli ki elestirilerden dolayi böyle hissetmissiniz.Üzüldüm bu kadar üstünüze gelinmesine.Kanimca cok adeletsizce yahut bilinsizce belki de size bencil diyenlerin aslinda kendi bencil ruh halleriyle ifade edilmis elestiriler, ote yandan mantiken dogru ifadeler.Kimisi türkceden vurmus,kimisi maddiyattan.Bir kac olumlu kirmadan yapilan elestiri disinda.
Ben, insanlarin zayif taraflarinin silah olarak kullanilarak elestirimesine karsiyim.Bu o kisilerin elestirilerinin dogru oldugunu göstermez.Bana göre tamamen zayifligi ifade eder.Hatta ileri gidilmis nerdeyse kisisel ruhsal saldiriya dönüsmüs belki de bilmeden.
Bugün, genc türk nufusunun büyük bir cogunlugunun suan ki sartlarda cocuk sahibi olmasi maddi imkansizliklardan dolayi zaten zor.Bu insanlara cocuk sahibi olmayin,bencilsiniz vs demek de dogru degil,o zaman nufusun yarisindan fazlasi cocugu olmasini hak etmiyor demektir.
Evet,cocuga gerekli her türlü imkani vermek gerek.Eksigini gedigini hesaplamak gerek.Bilincli olmak gerek.Hepsine katiliyorum.Fakat bu imkanlar hic bir zaman yeterli olmiyacaksa,senin cocuk yapmaya hakkin yok demek de bana acimasiz geliyor.
Kaanatimce,bir cocugun belki oyuncagi olmayabilir.Giysisi eskidir kimbilir.Yiyecegi kisitli olabilir.Fakat olmazsa olmazi"sevgi"dir.Ve ben 11 yildir cabalayan,herseyi bu ugurda göze alan sizin, bunu fazlasiyla bebeklerinize vereceginize inaniyorum.Maddi imkansizliklarin telafisi olabilir.Bir tek insanin konumu ne olursa olsun,sevgisizligin,ilgisizligin telafisi olmuyor,unutulmuyor!
Insanlarin mantikli elestiri yaparken kirmadan,dokmeden daha yapici olmalarini dilerim ve kendi adima daha önceki yorumumda soyledigim bir iki cümle icin de senden, özür diliyorum.
Dilerim bebeklerinle ,yeni ailenle cok mutlu olursun
Saglicakla kal