Ketojenik Beslenme/Ketojenik Diyet Mutlu Zayıflama Garantili

denizaslim

Şahsına münhasır ironik insançağız..
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
3.609
15.027
Merhaba arkadaşlar konunun detayına geçmeden kendim hakkında biraz bilgi vereyim. 165 cm boyunda ve genelde 50-52 civarıyımdır. Ancak son iki yılda şehir değişikliği, iş hayatı derken tam 8 kilo aldım.Bugüne kadar kilolarımı hep spor yaprak verdim ama bu kez aylarca spor, hergün farklı zamanlarda hem yürüyüş hem koşu hem diyet ne yaptımsa 1 kg bile veremedim. Tüm hormon, vitamin,insülin direnci testlerimi yaptırdım herşey normal ama ben kilo veremiyorum delirmek üzereydim ki ketojenik beslenme tarzının kilo vermede çok etkili olduğunu öğrendim.

21 ağustosta ketojenik beslenmeye geçtim. Ketojenik beslenmede sistem şu, vücudunuza günde 30 gramdan fazla karbonhidrat sokmayacaksınız , gün içinde yediklerinizin %5 i karbonhidrat, %70-75 i yağ %20-25 i ise protein olacak şekilde besleneceksiniz. Kesinlikle kalori hesabı yapmak yok.

Mayonez, krem peynir serbest ama mayonezi hazır almak tavsiye edilmiyor. Yağlardan hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, avakado, tereyağı yenebilir margarin ve ayçiçek, mısırözü gibi kanserojen yağlan ise tüketmek yok.

İlk üç gün ben ölüyorum galiba diyorsunuz o kadar yorgun ve kaslarınız tükenmiş hissediyorsunuz ki ben kolumu kaldıramadan 3 gün yattım. Yediklerimin vücumu bu kadar etkilediğini hiç düşünmemiştim.
3 günün sonunda sizi yepyeni bir hayat bekliyor. Unutkanlık, dalgınlık sorunu ortadan kalkıyor çünkü habire insülininiz içip çıkıp durmuyor. Çok enerjik ve mutlu hissetmeye başlıyorsunuz. Acıkma olayı tarih oluyor. Çok lezzetli yağlı besinler tüketiyorsunuz kuruyemişler, soslar havada uçuşuyor.

Bu beslenme şekli ile 1 ayda 5 kilo verdim ki çok aşırı bir kilom bile yoktu. Sonrasında bunu yaşam biçimim haline getirdim. Artık şeker, paketli gıdalar hayatımda yok. Ama bal ve hurma tüketiyorum.

Daha detaylı bilgi için youtubedan dr can Çiftçi'nin videolarını izleyebilirsiniz. Şekerin insanı nasıl yaşlandırıp hasta ettiğini öğrendiğim gün onu hayatımdan çıkardım. Kaliteli br yaşam için bence sizde bunu deneyim. Hem de zorlanmadan zayıflayın.

Not: Bu diyet sizin için zorsa karatay diyetini de uygulayabilirsiniz. Karatay diyeti ketojenik beslenmenin esnetilmiş halidir. Daha yavaş kilo verirsiniz ama uygulaması daha kolay. Benim beslenme biçimimde tahıllar baklagiller yasak iken karatayda bunları tüketebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…