Kesın donus yapanlar ve yapmak ısteyenler

merhaba bende burada dogup buyuyenlerdenim ve bizde esimle turkiyeye donmek istiyoruz cunku her nekadar burasi rahatta olsa her ne yaparsan yap hic bir zaman kendi memleketim diyemiyorsun;yani fransa benim memleketim diyorum bu kez onlar dedirtmiyorum.Hem benim dusuncem: avrupayi yeni bir ekonomik kriz vuracak ve hizla gelismekte olan turkiye yeni bir ekonomik guc olacak.
yani avrupa bitti kizlar
akilli olup tez zamanda ulkemize gocmek lazim

bende senin gibi dusunuyorum lamartine , bende dogma buyume fr liyim ama artik iyice sogudum buralardan esimde bi turlu ayak uyduramadi , her zaman herseyi ona tercume etmekden , fransiz milletinin neden bazi seyleri farkli yaptiklarini farkli dusunduklerini izah etmekden çok yoruldum , ve hakikaten ekonomik durum eskisi gibi degil buralarda , artik bi evde iki maas olmadan geçim zor , sarkozy saolsun , yasanmaz hale getiriyor buralari , bide ben kucuk bir sehirde yasiyorum , turkiyede ise yasarsam istanbulda yasarim , orda hayat var , çocugum için her imkan var , Allah herseyin hayirlisini nasip etsin bizlere , kalmak hayirliysa kalmayi nasip etsin gitmek hayirliysa , biran once yolumuz açilsin ..

1 yillik evliyim 1 yildir fransadayim ve tek dedigim sudur ki geldigim gune lanet olsun!! hic sevmiyorum burayi hic mutlu degilim esimden bosanma asamasina geldim 8 aylik hamileyim biri bana akil versin artik saglikli dusunemiyorum!!!

ben buraya geldigimde 12 yasimdaydim hiç sevmedim baslarda cok agladim tek kelime fransizca bilmeden 6. siniftan basladim okulda tek turktum oturdumuz yerde 3 turk aileydik onlarda dayim ve dayimin baldizi babam cat pat fransizca biliyodu ee bilen bilir buralarinda kagit isleri hiç bitmez cok kostum onun bunun pesinde su nasil yapilir surayi bi arayin falan die gel gelelim okulumu bitirdim liseyi okudum diplomami aldim 11 yil oldu fransaya gelei ve burayi cok seviyorum ben fransizlar kadar saygili bi irk gormedim ekonomik bakimdanda turkiyede yasaymam hayt zor ve pahali haa burdada para kazanmak zor ama en azindan karsiligini aliyosun hele bide 3 cocugun varsa tamam koseliksin ben 4 yildir evliyim esimde ben gibi cocukken gelmis 13 yasinda yani ikimizdede 2 kultur var ve bence turkiyeye donerseniz cok pisman olursunuz bana 1 aylik tatil bile olum gibi geliyor iggggggg bizim millet cok saygisiz yaa kocanin yanida bile sana laf atan oluyo burda dedikodu yok kavga gurultu yok millet kendi hayatini yasiyo be baskalarinin hayatina saygi duyuyor

not ulkemide çok seviyorum ve turklugumden herzaman gurur duyarim hatta fransiz vatandasligimi bile bu yuzden almadim ben 100% turk kalacam die

1 yillik evliyim 1 yildir fransadayim ve tek dedigim sudur ki geldigim gune lanet olsun!! hic sevmiyorum burayi hic mutlu degilim esimden bosanma asamasina geldim 8 aylik hamileyim biri bana akil versin artik saglikli dusunemiyorum!!!

Nzli son durum nedir?
Insallah hersey yolundadir sizin icin.

Lamartine arkadasim cok dogru soyledin, kriz gelecek hemde nasil bi krizzzzz, euro parasi kalir mi onu bile merak ediyorum (Yunanistan'a bakin bi, yillar oncesi kim bile bilirdi ki boyle bi duruma gelecegini)
Bende donecem hayirlisiyla ama once okulum bitsin, birikim de sart tabi.
Ve suda var arkadaslar, Fransa'da buyumus yetismis birisi, Turkiye'de ufacik bi yere gitse inanin cok sIkIlIr!
O yuzden ona gore plan yapmak lazim, ben Istanbul'a gitmeyi planliyorum. Belki ekonomik anlaminda az zorluk cekerim ama vallahi raziyim, hic olmazsa kendi ulkemde olurum, hergun ezan sesini duyarim. Bu benim icin cok onemli.
Yemissim parayi yaaa, dusunun civil civil yerler, paran mi yok, yap bi pasta, al termosu git sahile. Burda boyle mi, hersey para oldu maalesef.

Hakkimizda hayirlisi olsun kizlar

mhb arkadaslar tamda kafamin karisik oldugu donemde rastladim bu konuya fransaya geleli 4 sene oldu alistim rahatim sukur ama cok yanlizim hic arkadasim yok ailem aakrabam hemserim oturupta konusacak tek bir turk bayan bile yok benim kaldigim yerde cok sikiliyorum cok bunaliyorum evden disari cikmak istemiyorum onceden bir tane arkadasim vardi ilk geldigimde onunla cok samimiyet kurmustuk hic bu kadar bunalmiyordum o tasininca cekilmez oldu buralar kapimi calan kimse yok esimle konusuyoruz turkiyyeye donelim yeter burda cektigimiz garibanlik diye ordada yapicagimiz is yok burda maddi olarak rahatiz orda alip satmiya korkucaz onuda biliyoruz cok guzel calisan bir is yerimiz var onuda kapatip gidersek cok pisman oluruz ama boylede devam etmiyor ya fransada yasadigimiz sehri degistiricez yada bi kac yil disimizi sikip trye kesin donus yapicaz yada bir ihtimal daha var euromilyondan para vurursaa hic durmuycaz burda

bu konuya 2010 da yazmisin en son , 5 sene icerisinde donebiliriz, Turkiye yi cok ozluyorum fln diye ..
oyle ama gel gelelim yasam zor ulkemizde .. hele cocugun varsa, on misli daha cok dusunuyorsun donme isini , gelecegi soz konusu ...
Mesela kizim 9 yasina girecek ins, dersleride iyi, cocugu alip simdi geri donsem haydaa 4. siniftan yeniden baslayacak Turkiye de ... zamanla dilide unutacak ...Vatandasligi var , isterse isleride gelebilir universite okur burda ama hayatini duzenini bozup, zorlastircakmisim gibi geliyor ve bu endise, korkularimla birlesince ayaklarim geri geri adim atmaya basliyor ..
Hepimizin gonlunce olsun hersey ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…