Kese henüz belli belirsiz oluştuğu için illa parça halinde düşmesi gerekmiyor kanama ile gitmiş olabilir benim ilk düşüğümde kese görmüştüm ikinci düşüğümde kanla bozulup gitti parça düşmedi yani şuan üçüncü gebeliğim kalbi durduğu söylendi bende üç haftadır bekliyordum dün lekelenmeye başladım diğer düşüklerimdeki gibi bir kanama yok yarın kürtaj olacam . Hiç üzülme hayırlısıyla bebeğin olacak inşaallah benim bir oğlum var ikinci işte böyle biraz uğraştırdı ama gereken araştırma yapışıp inşaallah ikimci bebeğimi kucağıma almak nasip olacakFikri bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.Konuları çok taradım ancak durumuma uyan bir örnek bulamadım.
2 hafta önce hcg testi ile hamile olduğumu öğrendim (4 haftalıktı)
Doktorum keseyi görmek için erken olduğunu, 8 gün sonra ultrasonda görebileceğimizi söyledi.
Hcg değerlerim normal yükseliyordu (2 günde 2 katına çıkıyordu)
6 gün sonra kahverengi lekelenme oldu, dr a gittim, hcg değerim ve rahim kalınlığım normalmiş, korkacak birşey olmadığını söyledi, rahatladım.
2 gün sonra (ultrasonda görebileceğimizi söylediği gün) gittim, ultrasonda birşey göremedi, doppler ultrasona girdim, rahim içinde kese olabileceğini düşündüğü birşey gördü ama çok küçük olduğunu ve emin olunamayacağını söyledi.Sol tüpümde de birşey görür gibi oldular, dış gebelik mi acaba diye düşündüler, ondan da emin olunamadı.O günkü hcg değerim yeterince yükselmemişti.
2 gün sonra tekrar gittiğimde, rahim içinde daha çnce düşündüğü noktanın kese olduğunun artık görülebildiğini söyledi, ben de dış gebelik değilmiş, kese göründü diye rahatladım.hcg yeterince yükselmemişti dedim, 1500den sonra olabilir öyle dedi.
2 gün sonra akşam yine kahverengi lekelenme oldu, sabahı(bu sabah) dr a gittim ve keseyi artık göremediğini söyledi.Ultrason sol tüpüme yakınken hassasiyet hissettiğimi belirttim, geçen gün dış gebelikten şüphelendikleri yermiş.
Doppler ultrasona girdim, hcg için kan verdim.Doppler için soyunurken yere kan damladı, bacaklarımın arasından kan aktı.peçeteyle kuruladım, en son da çamaşırıma biraz peçete katlayıp koydum ped niyetine, eve dönünce ped taktım.
Dr um aradı sonuçlar çıkınca, gebelik sonlanmış, önümüzdeki günler kanaman artacak, hcg yarıya düşmüş, 2 gün sonra gel tekrar hcg bakalım dedi.Dedim sol tüpteki dış gebelik şüphesi ne oldu, o kitle küçülmüş, şu anda öyle birşey olduğunu düşünmüyorum dedi.
Eve geldiğimden beri (sabahtan geceyarısına kadar) hiç kanamam olmadı, ağrım zaten hiçbir zaman olmamıştı.
Kafam allak bullak.cuma varolan kese pzts nereye gitti, anlamadan düşük yapmak mümkün mü, ağrısız düşük yapmak mümkün mü, hala dış gebelik riski var mı, o ilk gördüğü kese değil miydi yoksa vb sorular üşüşüyor kafama... Bilgisi, fikri olan, benzer durum yaşayan varsa yardım edi lütfen...
Teşekkür ederim Canım cevapladığın için.Öncelikle çok geçmiş olsun, Umarım en kısa zamanda hamile kalır sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.Kese henüz belli belirsiz oluştuğu için illa parça halinde düşmesi gerekmiyor kanama ile gitmiş olabilir benim ilk düşüğümde kese görmüştüm ikinci düşüğümde kanla bozulup gitti parça düşmedi yani şuan üçüncü gebeliğim kalbi durduğu söylendi bende üç haftadır bekliyordum dün lekelenmeye başladım diğer düşüklerimdeki gibi bir kanama yok yarın kürtaj olacam . Hiç üzülme hayırlısıyla bebeğin olacak inşaallah benim bir oğlum var ikinci işte böyle biraz uğraştırdı ama gereken araştırma yapışıp inşaallah ikimci bebeğimi kucağıma almak nasip olacak
Şuan ki gebeliğim 9 haftalık ve kanamam başladı ona rağmen hiç ağrım yok bu kadarlık düşükte ağrı olmayacağını düşünüyorum diğer gebeliklerim 6 haftalıktı gene ağrı olmadı kan değerlerine baktırmanı öneririm düşüşe geçmiş ise bitiyor demektirTeşekkür ederim Canım cevapladığın için.Öncelikle çok geçmiş olsun, Umarım en kısa zamanda hamile kalır sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.
Çok küçük olduğu için parça olmayabileceğini düşündüm, ama ağrım hiç olmadı, kanamam da 2 dk fln sürdü.Dr da kanaman artacak önümüzdeki günler dediği için kafam karıştı.Acaba önce kese düşüp sonra mı ağrı kanama oluyor, olacak belki de daha bilemiyorum.Biraz da hala dış gebelik şüphesi olabilir mi diye korkuyorum açıkçası.
Canım peki senin düşük yaparken kaç gün kanaman oldu, ağrın olmuş muydu?
Cevabınız için teşekkür ederim, gerçekten durumuma benzer bir örneksiniz.Ağrınız çok oldu mu? Kanama ne kadar yoğundu ve kaç gün sürdü?İlk gebeliğim dış gebelikti değerlerim hiç düzenli artmadı. Sonra yeniden hamile kaldım beta çok güzel yükseldi ama 2500dü kese görememişti dr. Sağda bişey var gibi fala dedi, yine dış gebelik diye çok korkmuştum.Hafif de lekelenmem vardı zaten hep. Ertesi gün 1500e düştü ve düşük başladı. 2-3 gün sonra kanamam çok arttı. Sizin de bir kaç güne artar kanamanız ama yine de beta takibine devam edin. Geçmiş olsun
Canim sağlıksızmis hayırlısını dile yapacak bise yok sağlıksız olunca milyonları ver gene bise yapamazsinFikri bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.Konuları çok taradım ancak durumuma uyan bir örnek bulamadım.
Doktorum keseyi görmek için erken olduğunu, 8 gün sonra ultrasonda görebileceğimizi söyledi.
6 gün sonra kahverengi lekelenme oldu, dr a gittim, hcg değerim ve rahim kalınlığım normalmiş, korkacak birşey olmadığını söyledi, rahatladım.
2 gün sonra (ultrasonda görebileceğimizi söylediği gün) gittim, ultrasonda birşey göremedi, doppler ultrasona girdim, rahim içinde kese olabileceğini düşündüğü birşey gördü ama çok küçük olduğunu ve emin olunamayacağını söyledi.Sol tüpümde de birşey görür gibi oldular, dış gebelik mi acaba diye düşündüler, ondan da emin olunamadı.O günkü hcg değerim yeterince yükselmemişti.
2 gün sonra tekrar gittiğimde, rahim içinde daha çnce düşündüğü noktanın kese olduğunun artık görülebildiğini söyledi, ben de dış gebelik değilmiş, kese göründü diye rahatladım.hcg yeterince yükselmemişti dedim, 1500den sonra olabilir öyle dedi.
2 gün sonra akşam yine kahverengi lekelenme oldu, sabahı(bu sabah) dr a gittim ve keseyi artık göremediğini söyledi.Ultrason sol tüpüme yakınken hassasiyet hissettiğimi belirttim, geçen gün dış gebelikten şüphelendikleri yermiş.
Doppler ultrasona girdim, hcg için kan verdim.Doppler için soyunurken yere kan damladı, bacaklarımın arasından kan aktı.peçeteyle kuruladım, en son da çamaşırıma biraz peçete katlayıp koydum ped niyetine, eve dönünce ped taktım.
Dr um aradı sonuçlar çıkınca, gebelik sonlanmış, önümüzdeki günler kanaman artacak, hcg yarıya düşmüş, 2 gün sonra gel tekrar hcg bakalım dedi.Dedim sol tüpteki dış gebelik şüphesi ne oldu, o kitle küçülmüş, şu anda öyle birşey olduğunu düşünmüyorum dedi.
Eve geldiğimden beri (sabahtan geceyarısına kadar) hiç kanamam olmadı, ağrım zaten hiçbir zaman olmamıştı.
Kafam allak bullak.cuma varolan kese pzts nereye gitti, anlamadan düşük yapmak mümkün mü, ağrısız düşük yapmak mümkün mü, hala dış gebelik riski var mı, o ilk gördüğü kese değil miydi yoksa vb sorular üşüşüyor kafama... Bilgisi, fikri olan, benzer durum yaşayan varsa yardım edi lütfen...
Ağrınız olmamasına çok sevindim, umarım hiç de olmaz.hcg evelki gün 800dü, 2000di ondan önce.Bugün de kan verdim daha sonucu almadım.Şuan ki gebeliğim 9 haftalık ve kanamam başladı ona rağmen hiç ağrım yok bu kadarlık düşükte ağrı olmayacağını düşünüyorum diğer gebeliklerim 6 haftalıktı gene ağrı olmadı kan değerlerine baktırmanı öneririm düşüşe geçmiş ise bitiyor demektir
Evet, aynen dediğiniz gibi, ruh halim iyi çok şükür, kanama başlamayınca kafam karışmıştı onun da cevabını almış oldum.Canim sağlıksızmis hayırlısını dile yapacak bise yok sağlıksız olunca milyonları ver gene bise yapamazsin
Önemli değil canımım hem inşallah önümüzdeki aylarda daha güzel bebiş haberini alırsın herşey gönlünce olsun sevgiyle kalinEvet, aynen dediğiniz gibi, ruh halim iyi çok şükür, kanama başlamayınca kafam karışmıştı onun da cevabını almış oldum.
Moral veren mesajınız için teşekkür ederim
Cevabınız için teşekkür ederim, gerçekten durumuma benzer bir örneksiniz.Ağrınız çok oldu mu? Kanama ne kadar yoğundu ve kaç gün sürdü?
Ben de dr umun dediğini yazayım yarın bigün bir araştırana faydası olur belki:
hcg belli bir değerin altına düşünce başlıyormuş kanama, birkaç güne başlar dedi dr um...
Teşekkür ederim cevabınız için, moral oldu bana.Ağrıdan ölücem sandım diyenler, 60 gün kanaması olanlar falan okudum gözüm korktu açıkçası.Umarım kolay atlatırım.SevgilerYa çok az az kanama vardı ilk bir kaç gün. Ağrım yoktu.Sonra bir gece çok sancım oldu ve sıfırlandı
Canım bende düşük yaptım ve hiç ağrım olmadı hatta kanamam bile olmadı taa 6.haftalarda kalp atısı durmus ben 8.haftada ultrasonda ogrendim o 2 hafta boyunca hic kanamam olmadi sadece 8.haftada ultrasona gitcegim gun kahve akinti geldi o gunde ogrendim zaten ve kürtaj oldumFikri bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.Konuları çok taradım ancak durumuma uyan bir örnek bulamadım.
Allah başka kayıp yaşatmasınCanım bende düşük yaptım ve hiç ağrım olmadı hatta kanamam bile olmadı taa 6.haftalarda kalp atısı durmus ben 8.haftada ultrasonda ogrendim o 2 hafta boyunca hic kanamam olmadi sadece 8.haftada ultrasona gitcegim gun kahve akinti geldi o gunde ogrendim zaten ve kürtaj oldum
Ben daha sonra başka doktora gittim niye kurtaj yapmış ki dedi bazen rahme zarar verebiliyo dedi bende özelde olduğum için onlar alcağı paraya bakıyo tabi her özel için aynı şey belki geçerli degildir ama bana direk kürtaj dedi benimde ilk olduğundan bilmediğimden onayladım ve kurtaj oldum sen bekle ve inşallah kurtaja gerek kalmadan kanamayla atarsın cok geçmiş olsun umarım kolay atlatırsınAllah başka kayıp yaşatmasın
Erken düşüklerde vücut kanamayla kendi atarmış, çoğu zaman kürtaja gerek kalmazmış.Bende de öyle olacağını öngörüyor dr um.Durumumuz biraz farklı bu açıdan.
Vücut kendi atarken ne kadar ağrı ve kanama olur hep bunu düşünüyorum ve bekliyorum, bu da strese sokuyor beni biraz.Olsa da bitse keşke...
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim
Benden 2 hafta önce yakın arkadaşım aynı sizin durumunuzu yaşadı, o da 8.haftada kürtaj olmak zorunda kaldı, meğer 2 hafta önce durmuş bebeğin kalbi.
Sanırım böyle durumda vücudun atması beklenmiyor kürtaj yapılıyor çünkü ölü parça içeride kaldıkça çürürmüş enfeksiyon yaparmış anneyi zehirleyebilirmiş.
4-5 haftalık gebeliklerde çoğunlukla vücut kendi atabiliyormuş.
Ben korkmaya ve beklemeye devam
Ne kadar hassas ve etrafına duyarlı bir insansınız, beni rahatlatan kaçıncı mesajınız oldu buAy hiç korkmayın ya biraz bolca kanamanız olacak, bir de adrt sancısının belki biraz şiddetlisi. Tabii herkes farklı yaşıyor bunu, bir tanıdığım 4 haftalık düşükte aşırı sancı yaşamış mesela. Ben o kadar şiddetli diyemem. Kanama da şöyle ilk öğrendiğim andan beri lekelenme şeklindeydi, 3 gün aşırı şiddetli oldu azaldı leke leke sürdü. 1-1,5 ay sonra adet olmuştum. İnşallah kolay atlatırsınız.
Cevabınız için teşekkür ederim, Allah başka kayıp yaşatmasınSevgili kitty inşallah hayırlısıyla atlatırsın bu durumu benimde önce kahve lekelenme oldu ve 3 4 gun suren adet gibi oldu ve parça düştü ve düşük gercekleşti dilerim sizin içinde benim gibi olanlar içinde daha sağlıklı hamilelik dönemimiz olur inşallah..çok ağrılı geçmiyor sağlıklı değilmiş deyip teselli ediyor insan kendini..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?