Yaşadığım ve yaşayacağım herşeyi buraya yazmayı görev biliyorum, çünkü ülkemizde böyle şeyler konuşulmuyor.Bu konuda bu kadar cahil olduğumu yaşadıkça farkediyorum malesef.
Bugün ağrılı geçen 2.günümdü, dün ağrıkesici almadan idare etmiştim (neden ediyorsam, kafa işte) ama bugün öğlen 2de ve akşam 7de ağrıkesici (arveles) aldım, yani bugün ağrım daha fazlaydı.Ancak kanamam daha azdı, ağrıkesici azaltmış olabilir kanamayı, bilemiyorum.Akşam 11 gibi lavaboya gittim baktım kanama artmış neyse temizlendim ped değiştirdim, üstümü giydim ve garip bir his, içimden dışarı birşey flop dedi çıktı sanki. Hemen baktım tabii.Şekil, renk ve ebat olarak baya bildiğiniz tavuk yüreği gibi bişey.Önce panik oldum tabii, yahu bu bebek 0,5cm değil miydi, bu ne böyle kocaman, bebeğe de benzemiyor fln.Ardından bi daha kan boşaldı bir miktar.Sevgili doktorum ‘önümüzdeki günler kanaman artacak’ demişti, keşke bundan da bahsetseydi.
Konuyla alakasız ama bugün bir düşük hikayesi okudum, 16 haftalık bebek, annenin eline düşüverince eli ayağı var, cinsiyeti bile belliymiş fln, kadın travma yaşıyor tabii, 3 doktora gitmiş, düşecek demişler ama kadıncağızın düşüğün böyle birşey olduğundan haberi yok, 3 doktorun 1 tanesi bile anlatmamış sağolsun.
Herşey ayıp-yasak-günah ya bizde.Koca kadınlarız bişeyden haberimiz yok burda birbirimizden öğrenmeye çalışıyoruz çaresizce birşeyleri.
Neyse gelelim bu ‘tavuk yüreği’ şeklindeki şey çıktıktan sonra ağrı bişey kalmadı o an çok rahatladım.Eşime göstersem mi göstermesem mi bilemedim.Kendine sordum sonra, böyle bişey düştü, görmek ister misin diye.Neredeyse kocamdan bile saklicam, nasıl ezik yetiştiriliyorsak artık bu ülkede.
Başladım araştırmaya.’6 haftalık düşük görüntüsü’ yazıyorum google a, pembe sümük gibi bişey çıkıyo, başka da sonuç yok.İyi de bu tavuk yüreğine benzemiyor.
İngilizce aramaya başladım, yabancı ablalar wc de oturur pozisyonda çamaşırı sıyırıp pedindeki kanı parçayı fln foto çekip koymuşlar, düşük kanaması mı bu diye soruyorlar fln.Ne güzel rahatlar valla, doğal bir olay sonuçta ve sağlıkla ilgili.
Bir tanesi de çekip youtube a koymuş sağolsun aynı tavuk yüreğinden, 6 haftalıktı diye yazmış.
Anladım ki böyle oluyor.Biraz daha görselleri taradım bir bayan blogunda yazmış yaşadıklarını.Önce bebek(tavuk yüreği), birkaç saat sonra zar, 24 saat sonra da plasenta(bebeğin eşi dediğimiz) düşürmüş, hepsini de fotoğraflamış koymuş.
Emin değilim ama zarı öncesinde düşürmüş olabilirim, boş, yırtık, şeffaf kanlı baloncuğa benzer bişey gelmişti pedime gün içinde de, birşeye benzetememiştim.
Şu an ağrım yok, kanamam şeffaf-kırmızı yumurta akı kıvamında.
Demek daha plasenta düşecek, bakalım ağrı yapacak mı o da.
Haftalardır önce düşük tehdidi yüzünden, sonra da düşük diye konuyla ilgili okumadığım makale kalmadı, tüm düşük çeşitlerinin latince adlarını öğrendim, bi Allah ın kulu dr da neler yaşayacağımızı, bizi nelerin beklediğini yazmamış, fotoğraflamamış ya, çok kızgınım.
Yaşandıkça devamında olanları da yazacağım.
Regl oldun pedini sakla, kanaman var aman pantolonuma çıkarsa rezil olurum bilmemne.Yabancılarla da çalıştım, alıyorlar ellerine pedlerini, dönüyor erkek çalışma arkadaşına, ‘ben lavaboya gidicem’ diyo pedi elinde sallaya sallaya gidiyo.Bizim Türk erkekleri şok tabi, bizden öyle şey görmedikleri için.Bi düşük yaptım, meğer herkes yapmış da, ben yapınca öğrendim, gizli çünki.Ha yine bi tanesi bile bunları anlatmadı ayrı.
Günlerdir okuyorum, keseyi görememişler abdominal ultrasonla diye kafayı yiyor, depresyonda; vajinal ultrasonla bakmasına izin vermiyor doktorun.Vajinal demiyo tabi o, ‘alttan’ diyor, vajina ayıp bişey çünkü.Vajina ayıp, regl ayıp, düşük haşa çok ayıp.
Dolmuşum, çok uzattım, herkese iyi geceler ve her isteyene tez zamanda sağlıklı bir hamilelik dilerim