• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kertenkeleden nasıl kurtulurum

emine_deniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
46
0
36
Denizli
kızlar evimde kertenkele var.kıpırdaması bile bni gıcık ediyo ne yapablrim.pencerelerim sineklili.kapılarımı açmıyorum hiç.bilen varsa söylesin lütfen.

ev kertenkelesidir o.ben hiç rahatsız olmam onlardan.evdeki böceklerle beslenirler bu yönden bakarsanız işe bile yarıyorlar.bu konuda yararlı bilgi veremeyeceğim ama öldürmeyi düşünmeyin derim.

aynı şeyi ben yaşadım ilk evlendiğim sene.üstelik evim 2.kattaydı ama sinekliğim yoktu.tüle tırmanmıştı görünce şok oldum zaten,odanın kapısını kapatıp hemen eşimş aramıştım:) eşim yakalamaya çalışırken malesef ölmüştü.sonradan sineklik yaptırıp kurtulmuştum.aa bu arada ilk gördüğüm an panikle üzerine bolca sinek ilacı sıkmıştım ve banamısın dememişti.

benimde bahçemde var merdivenlerimde girişte her yerde geziniyorlar...hemde sizinki gibi ufaklardan değil iri başlı yeşil renkli olanlardan :) önceleri tiksintiden mahvoldum ama artık alıştık napalım onlarla yaşaya yaşaya.... evdeki böcekleri yiyorlar bi nevi faydası var aslında...ama pek çaresini bulamadım ben..pencerelerde sineklikli ise nerden gelebileceğini araştırın....banyodaki deliklere kum torbası koyun...lavabo deliklerinede koyun...normal kumu poşetlere doldurup koyun kullanmadığınız zamanlarda bi yere giderken falan...sessiz ortamlara daha çabuk geliyorlar... veya duvar diplerinde, parkelerin birleşme yerlerinde açıklık varsa gelebilir oralardan, alçı ile dolgu yapın oralara...pencerelerinizdeki sinekliklerde tam yerine oturmuyor olabilir....ne kadar kapalı olursa olsun minicik bi aralıktan bile gelebiliyorlar oraları sıkıştırın..

dün gece salonda tv izlerken tvnin yanından geçti eşimi uyandırdım yakalayamadı kaçtı.şimdi gecenin bu saatinde damacanadan su içmeye kalktım ordaydı.bnm bundan kurtulmam lazım.kafayı bozabilirim.merdivende balkonda neyse salonda koridorda ne işin varya.napcam ben.

Back
X