İlköğretim Yorum ve Soruları Kermes!

sweetwitch01

❤️ Bir prens ❤️ Bir prenses ❤️
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2016
6.410
6.030
36
İlkokul birinci sınıfa giden oğlum var.. Okulda kermess düzenlenecek bu ikinci kermes. İlk dönem de düzenlenmişti. İlkinde hadi diyip bir şeyler yaptık. Ama tekrar yapılıyor. Ve bu kez bir şey yapmayanlar 15 TL vermek zorunda.. Bir de çekiliş bileti diye bir saçmalık var ortada ki o da en az bir tane alma zorunlu deniyor öğretmen tarafından ki zorunlu değil. Fiyatı 5 TL. Öğretmen bu konuda ısrarcı illa ki alın diyor almayacağımı belirttiğim halde. Okulda bir de o gün kermesten alışveriş falan da derken 50 TL 'yi bulan bir para çıkacak velilerin cebinden.. Okulunda aman aman ihtiyacı yok bu belli. Aidatlar adı altında sene başında 100 TL verdik zaten. Bilet için 28 kişilik sınıfa 40 bilet verilmiş. Çok dedipimde öğretmen 100 bilet satan var dedi. Bu kermes zorunlu diye bir durum var mı? Yani yasal mı bu kadar para istemeleri? Şikayet etmeyi düşündüm ancak bütün sınıfı yokladığımda herkes gayet memnun.. Hayır anlamadığım çocukları para gözüyle gören bir sistem var.. Hiç kimse parayı sokakta bulmuyor. İşin ticarete dökülmesi ne kadar doğru? Sizlere danışmak istedim.

Merhaba, hayır kermesin ya da kermes için kesilen biletin hiçbir yasal zorunlulugu yok.
Alırsınız ya da almazsınız size kalmıs.
Öğretmen sizi bunun için zorunlu tutamaz tabi ama malesef okul idaresi tarafından zorlanan ogretmen veliyi alması yönünde zorlayabiliyor. Zira bu paraların hiçbiri öğretmenin cebine girmiyor, yani öğretmenin de bayıla bayıla 5 tl icin 50 tabe cumle kurdugunu dusunmuyorum. Okulun ihtiyaclarının ne oldugunu siz bilemezsiniz, sizin evinize bakıldıgında ben derim belki evinizin eksiği yok, ama siz bana 50 tane eksik sayarsınız belki.Bunun gibi düşünmeye çalışın.
Çocukları para gözüyle gören bir sistem yok, parası olmayan okullar, 5 verip 10 isteyen veliler var. Malesef. Karşılıklı anlayış olmalı diye düşünüyorum.

Her şeyi yaptık ama bu ikinci kermes ve geçen senelerde böyle bir şey yoktu. Ayrıca gerekli olan bazı şeyler yapılmıyor. Geçen seneden beri kırık olan kamelya o kadar para toplanmasına rağmen yapılmadı. Aidatları zaten sorunsuz verdik. Okul şehrin merkezinde gayet iyi bir okul köy okulu falan değil. Ama her dönem kermes saçma. Bileti de almayanlara 3 er beşer ver diyen bir öğretmen bu anlamsız zaten. İstekli olması gereken bir konu. Sorun şu ki verdiğin zaman iyisin ama hayır dediğinde bir ton tepki. Okullara devletinn aman aman katkı sağlamadığını biliyoruz. Gönülden gelip yapacağımızı zaten yaptık. Ama zorunlu tutulması acabaya getiriyor işi. Yoksa 5 lira için değil mesele zorbalık durumu. Sınıf içi ihtiyaçları zaten hep ödüyoruz. Ama ödemeyenlere ses eden kimse yok. Bu kez insan kendini kullanılmış hissediyor

X