Keratoderma hakkında lütfen yardım edin

DeryaW

hürgeneral
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
11.242
707
248
Hanımlar merhaba
Annemin bir ayağının altında yaraya benzer pul pul kabarmalar olmuş, görünce çok moralim bozuldu, çünkü şeker hastalığı olduğu için yara açıldığını düşündüm ilk başta. Bugün doktora gitti. Teşhis olarak Keratoderma tanısı koymuş. Daha önce başına gelen ya da duyan bilen var mı bu hastalığı? Doktor bulaşıcı olmadığını söylemiş, ilaç yazmış ama neden olduğunu anlatmamış.
Lütfen yardım edin.
Annemin ayağının altı bunun gibi olmuş, ama topukları değil, tam ayak tabanı ve çukuru.
Bu resmi dandermin sitesinden buldum.

acaba çözüm bulabildiniz mi bu hastalığa ?

Doktorun yazdığı kremleri kullanınca geçti aslında, ama bir süre sonra tekrar oluşmaya başladı sanırım.. Sanırım bu kremleri kullanmaya devam edecek belli aralıklarla...

kremin ismi ne acaba bu arada ne kadar bir sürede geçti ?

kremin adını hatırlamıyorum, ama o kremi sürdükçe üsteki o kabuksu doku döküldü alttan yeni ve normal deri çıktı. Eğer sizde de mevcutsa bu durum, bir dermatoloji uzmanına gitmenizi öneririm.
çok uzun sürmedi tedavi, kremler bitmeden normale dönmüştü.

walla sürekli bir dermatoloji uzmanına gidiyorum. Ama hepsi ayrı bir tedavi uyguladı. Farklı şehirlerde gitmiştim. Biraz korkar oldum gitmeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…