- Konu Sahibi izmirlikiss
Dün kuaföre gittim :) Keşke daha önceden gitseydim ya. 45 dk bekletti saçımda,15 dk kadar da masaj yaptı. Sırf o masaj için bile aynı parayı veririm Saçım da şuan iri dalgalar var,sönük değil dolgun ve güzel oldu,parladı. Keratin yaklaşık 1 veya 1 buçuk ay saçta kalırmış, her hafta yaptıran müşterileri de varmış. Sanki keratin saçı silikon gibi sarıp koruyor,kaliteli gösteriyor gibi geldi bana.Likit olan keratin kişiye özelmiş,ufacık bir şişedeydi.Onda da aynı etkiler var tek farkı saçı yumuşatıyor,diğeri gibi telleri dolgun yapmıyor.İnce tellilere önermedi. Benim kalın telli,bir dahaki ay da ondan yaptıracağım. Brezilya fönünü de sordum,önceden yapılmıyormuş "Yapan kişi o kimyasallara 1 kere maruz kalıyor,biz günde kaç kere maruz kalıyoruz.Zararlı olanı kuaföre sokamazdım" dedi. İçinde zararlı olan maddenin olmadığı(Değişik bir terim söyledi anlamadım) bir ürün getirtmişler. Bayadır ondan yapılıyormuş, belki kışın denerim bakalım.Benim ilk deneyimler böyle,inş. saçımı yıkadıktan sonra da etkiler aynı kalır :) Bu arada ben kendi açımdan çok önemli bir şey öğrendim; keratin bakımda ya da brezilya fönünde saçı sülfatsız şampuanla yıkayıp kesinlikle kurutmak gerekiyormuş.Yoksa bir şeye yaramazmış.Ben hep saçımı kurusun diye kendi haline bırakırım :)Doğrudur düzleştirmez keratin bakımı. Sertleştirme konusu da doğru, arkadaşlarımın kuru, kabarık hışır hışır saçlarını yumuşatıyor ama benim ipek gibi saçlarımı sertleştiriyor mesela. Saç tipi ile mi alakalı yoksa keratin yüklemeye ihtiyacı olmayan saça keratin yüklemekten ötürü mü bilmiyorum ama açıkçası hafif sertlik hoşuma gidiyor çünkü en azından saçlarıma dalga yaptığımda yarım saat sonra düşmüyor
Şu likit keratini de öğrenir misin benim için, ne markaymış nasıl uygulanıyormuş?