• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Keratin bakim yaptiranlar yardim

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Doğrudur düzleştirmez keratin bakımı. Sertleştirme konusu da doğru, arkadaşlarımın kuru, kabarık hışır hışır saçlarını yumuşatıyor ama benim ipek gibi saçlarımı sertleştiriyor mesela. Saç tipi ile mi alakalı yoksa keratin yüklemeye ihtiyacı olmayan saça keratin yüklemekten ötürü mü bilmiyorum ama açıkçası hafif sertlik hoşuma gidiyor çünkü en azından saçlarıma dalga yaptığımda yarım saat sonra düşmüyor :KK48:

Şu likit keratini de öğrenir misin benim için, ne markaymış nasıl uygulanıyormuş?
Dün kuaföre gittim :) Keşke daha önceden gitseydim ya. 45 dk bekletti saçımda,15 dk kadar da masaj yaptı. Sırf o masaj için bile aynı parayı veririm :KK45: Saçım da şuan iri dalgalar var,sönük değil dolgun ve güzel oldu,parladı. Keratin yaklaşık 1 veya 1 buçuk ay saçta kalırmış, her hafta yaptıran müşterileri de varmış. Sanki keratin saçı silikon gibi sarıp koruyor,kaliteli gösteriyor gibi geldi bana.Likit olan keratin kişiye özelmiş,ufacık bir şişedeydi.Onda da aynı etkiler var tek farkı saçı yumuşatıyor,diğeri gibi telleri dolgun yapmıyor.İnce tellilere önermedi. Benim kalın telli,bir dahaki ay da ondan yaptıracağım. Brezilya fönünü de sordum,önceden yapılmıyormuş "Yapan kişi o kimyasallara 1 kere maruz kalıyor,biz günde kaç kere maruz kalıyoruz.Zararlı olanı kuaföre sokamazdım" dedi. İçinde zararlı olan maddenin olmadığı(Değişik bir terim söyledi anlamadım) bir ürün getirtmişler. Bayadır ondan yapılıyormuş, belki kışın denerim bakalım.Benim ilk deneyimler böyle,inş. saçımı yıkadıktan sonra da etkiler aynı kalır :) Bu arada ben kendi açımdan çok önemli bir şey öğrendim; keratin bakımda ya da brezilya fönünde saçı sülfatsız şampuanla yıkayıp kesinlikle kurutmak gerekiyormuş.Yoksa bir şeye yaramazmış.Ben hep saçımı kurusun diye kendi haline bırakırım :)

Kizlar bu arada benim saclarim dumduz oldu bayadir girmiyodum
Adamin gunahini almisiz ayoll
Canım dümdüz oldu derken? Keratin bakımı değil miydi seninki de,düzleşme de oluyorsa süpermiş :) Saçını yıkarken ne kullanıyorsun,şampuan olarak yani?

Canım dümdüz oldu derken? Keratin bakımı değil miydi seninki de,düzleşme de oluyorsa süpermiş :) Saçını yıkarken ne kullanıyorsun,şampuan olarak yani?
Canim evet ben bakim yaptirdim hatta baslardada okuduysan bana degisik yontemlerle uyguladi bakimi eve geldim yikadim benim saclarim normalde dalgali dumduz oldu etrafimdaki herkes fon mu var sacinda diyo. Ama ben parlaklik ve canlilik goremiyorum gibi. Duz olmasi hosuma gitti tabi.normal sampuanla yikayabilirsin dedi kuafor normal elseve le yikiyorum valla

Canim evet ben bakim yaptirdim hatta baslardada okuduysan bana degisik yontemlerle uyguladi bakimi eve geldim yikadim benim saclarim normalde dalgali dumduz oldu etrafimdaki herkes fon mu var sacinda diyo. Ama ben parlaklik ve canlilik goremiyorum gibi. Duz olmasi hosuma gitti tabi.normal sampuanla yikayabilirsin dedi kuafor normal elseve le yikiyorum valla
Benim saçıma sürdü,45 dk bekledi sonra yıkayıp masaj yaptı. Senin yıkamamışmıydı? Demekki öyle daha iyi oluyormuş :)

Yok yikamadi canimm :) farkli yontemler var demek ki :) ama sonuc olarak memnunum bir kac ay sonra yebiden yaptirmayi dusunuyorum. Bu kez farkli bi yerde yaptirip karsilastirma yapicam

Dün kuaföre gittim :) Keşke daha önceden gitseydim ya. 45 dk bekletti saçımda,15 dk kadar da masaj yaptı. Sırf o masaj için bile aynı parayı veririm :KK45: Saçım da şuan iri dalgalar var,sönük değil dolgun ve güzel oldu,parladı. Keratin yaklaşık 1 veya 1 buçuk ay saçta kalırmış, her hafta yaptıran müşterileri de varmış. Sanki keratin saçı silikon gibi sarıp koruyor,kaliteli gösteriyor gibi geldi bana.Likit olan keratin kişiye özelmiş,ufacık bir şişedeydi.Onda da aynı etkiler var tek farkı saçı yumuşatıyor,diğeri gibi telleri dolgun yapmıyor.İnce tellilere önermedi. Benim kalın telli,bir dahaki ay da ondan yaptıracağım. Brezilya fönünü de sordum,önceden yapılmıyormuş "Yapan kişi o kimyasallara 1 kere maruz kalıyor,biz günde kaç kere maruz kalıyoruz.Zararlı olanı kuaföre sokamazdım" dedi. İçinde zararlı olan maddenin olmadığı(Değişik bir terim söyledi anlamadım) bir ürün getirtmişler. Bayadır ondan yapılıyormuş, belki kışın denerim bakalım.Benim ilk deneyimler böyle,inş. saçımı yıkadıktan sonra da etkiler aynı kalır :) Bu arada ben kendi açımdan çok önemli bir şey öğrendim; keratin bakımda ya da brezilya fönünde saçı sülfatsız şampuanla yıkayıp kesinlikle kurutmak gerekiyormuş.Yoksa bir şeye yaramazmış.Ben hep saçımı kurusun diye kendi haline bırakırım :)

Çok çok iyi ama bir dahaki sefere 45 dakika bekletme kuzum, içerik gereği saçları azıcık yorabiliyor sen beni dinle. Eski brezilya fönlerinin içinde çok sayıda zararlı kimyasal vardı ve bunların çoğu piyasadan toplatıldı, ben olsam onları ben de sokmam salonuna. Yapan kişi daha çok soluyor çünkü, haklı adam.

Aynen kurutulması gerek, zaten benim saçlarım düz olmasına rağmen ben bile kurutmayınca yarısı içe yarısı dışa, bir kısmı da kafasına göre bakıyor :KK48:

Sıhhatler olsun.

Senin kuaför saçına ürünü sürüp eve göndermiş ve kurutmamıştı ve düzleştirmemişti değil mi, hatta biz de buna tepki göstermiştik? Ne güzel bak hayatımız gitgide kolaylaşıyor, demek ki pres kullanmadan saçları dümdüz yapan ürünler de çıkmaya başlamış piyasaya, harika bir haber bu.

Davines Keratin Miracle kullanılması gereken ürün. Her kuaförde olmasa bile orta ve üst sınıf kuaförlerde bulunur. 3 seans uygulama yaklaşık yerine göre 150-210 lira civarı tutuyor.

Ben set olarak aldım o şekilde kullanıyorum.Çünkü arda arda 3 uygulamadan sonra duruma göre ayda bir veya iki ayda bir uygulamaya devam etmek gerekiyor. Benim için evde bulunması daha makuldü.

Ortalama 30-40 ml serum kullanılıyor her uygulamada, buna göre 1000 ml den fazlasıyla uygulama çıkıyor.

Alınması gerekenler;

Davines Nourishing Şampuan
Davines Keratin Miracle Serum 1000 ml (küçüğü yok)
Davines Nourishing Vegeterian Miracle saç kremi veya Davines Nourishing Hair Bulding Pack maske

Kullanımı;

Saçlar şampuan ile yıkanır ve suyu alınır, saç boyu ve gürlüğüne göre 20-40 ml arası serum saçlara sürülür ve yedirilir

15-20 dakika sonra saçlar sadece su ile durulanır, saç kremi sürülür.10 dakika bekledikten sonra saçlar yeniden durulanır.

Uygulamaya ilk başlangıçta 5 gün ara ile toplam 3 uygulama yapılır. Sonrasında saçın durumuna göre ayda 1 veya iki ayda 1 olmak üzere devam edilir.

Serinin özelliği keratin yüklemenin haricinde kuru saçları nemlendirmesi.

canim suan bu tavsiye ettigin urunleri aldim. hepsinide 1000lik aldim ki, kulanimin devamini getireyim diye.
saclarimin durumu icler acisi, insallah faydasini gorurum :/

Kizlarrr
Ben bugun keratin bakim yaptirdim sacimi sampuanladi kuruttu sonra keratini uygulayip beni yolladi . evde duzlestir sacin iyice kuruyunca kurumasi 4saati bulur falan dedi. Ama benim okuduklarima gore onun sacima ozel isi verip duzlestrmesi gerekiyomuss. Yardim edin napti bu bana yaa
Lütfen paniklemeyin arkadaşım. Çünkü keratin yüklemesi, keratin bakımı vs çok çeşit uygulamalar var. O ürünün özelliği neyse ona göre uygulaması kadar doğal bir şey yok. Sizin telaşınız gereksiz bence. Hem size düzleştirme yapmaması ve keratinlerin kurusun demesi oldukça isabetli olmuş. Eğer tabii keratin, yani doğal keratin yüklediyse zaten en isabetlisini söylemiş ki en az saçta 1 gün beklemesi çok iyi oluyor. Ben doğal keratin, tabii keratin yüklemesinde oldukça tecrübeliyim. Onun yüklemesi de buna benziyor. Yok değilse, sıvı keratin yüklemesi yapın daha natural olur. Yalnız burada önemli bir huşu var, yapılan işlem direk bakım mı, yoksa düzleştirme mi? Düzleştirme ise keratinlerin etkisi az olur ya da olmaz. Çünkü düzleştirmede kimyasal katkı çok olur. Yok bakım ve onarım ise bu daha mantıklı olur. Ama keratin bakımlar da çok güvensiz. Çoğunda asıl etken madde sentetikler oluyor. Bunun ispatı da bir kaç gün sonra etkisinin gitmesi.

Bana bi tane maske verdi keratin bakim dan sonra kullanilmasi gerekiyomus sacimi yikayinca yine cok sert maskeyi surunce degisiklik oluyo ama
Canım saçın sertleşmesi de iyiye alamettir. Çünkü gerçek keratin doğal keratin saçı birazcık sert yapar çünkü saça işliyor ve kaynıyor, su da akmıyor. sentetik olsaydı yumuşak olurdu ama suda akardı. Bence az sabırlı ol, ama bu esnada saçınızı yumuşatıcı keratin bakım yağı var. Onu kullansanız saçınız pamuk gibi olur. Hem de güçlenir.

canim suan bu tavsiye ettigin urunleri aldim. hepsinide 1000lik aldim ki, kulanimin devamini getireyim diye.
saclarimin durumu icler acisi, insallah faydasini gorurum :/
Güle güle kullan canım şifa olsun, gelişmelerden haberdar edersin.Saçlarını bir miktar sertleştirebilir haberin olsun, endişe etmeden devam et...

Bu ara foruma pek vakit ayıramıyorum ama girdikçe takipte olacağım...

Kızlar merhaba benim saçlarımda sarı uğruna dipten uca yandı ama öle böle değil ıslakken hamur çekince sakız gibi uzuyor kuruyuncada pişmaniye mısır püskülü gibi saçlarım omzumda kuaföre gittim keratin bakımı yapalım dedi haftada 1 kere gelceksin 3 hafta ondan sonra ayda 1 kere dedi sonrada sülfatsız şampuanla yıkıycaksın dedi..acaba gerçekten iyi gelirmi o kötü görüntü gidermi

Güle güle kullan canım şifa olsun, gelişmelerden haberdar edersin.Saçlarını bir miktar sertleştirebilir haberin olsun, endişe etmeden devam et...

Bu ara foruma pek vakit ayıramıyorum ama girdikçe takipte olacağım...
saçları sertleştiren nedir. Kullanacağınız ürünler hangisi bn de merak ettim.

saçları sertleştiren nedir. Kullanacağınız ürünler hangisi bn de merak ettim.
kilic baligi su 3 lu seti onermisti

Davines Nourishing Vegeterian Miracle saç kremi veya Davines Nourishing Hair Bulding Pack maske

bende gecen sene yaptirdigim rofleden sonra bir turlu toparlanamayan saclarim icin denemek istedim.
umarim faydasi olur :/

KilicBaligi KilicBaligi canim, sertlesme derken, aslinda zaten saclarimiz sert kuru ve asiri yipranmis oldugu icin bu urunu kullaniyoruz, urun sacimi daha mi sertlestirecek? yumusatir sanmistim, keratin bu ise yaramiyor mu :/
yoksa gecici sertlesme mi?

Gerçek keratin bakim saçları hafifçe önce sertleştirebilir. Fakat bu etki ettiğine delildir ve geçicidir daha sonra hemen yumuşar. Zaten kendi bakım yağı var. O özel keratin bakım yağı saçı yumuşacık ipeksi yapıyor, Keratin şampuan ve keratin maske ve keratin kremi de olunca zaten bomba gibi bir bakım oluyor. Fakat önce sitesindeki yazıları kullanımını iyice okumanız faydalı olabilir. Kafanıza yatarsa kullanın. Ben kullandım saçlarım toprladı, sertlik de yok. Hem keratin yağını da kullanıyorum artık saçlarım güvende diyebilirim. Liquid Keratin Botox olarak ararsanız rahatlıkla bulursunuz. Zaten hasarlı saç konusunda şu anda türkiyede tek bu sistem garanti veriyor diğer dünya markaları kalıcı tedaviye yanaşmıyorlar. Ve asla garanti veremiyorlar. Üstelik fiyatı da 29 tl gayet uygun geldi bana, 3 seansta saçlar toparladı.

kilic baligi su 3 lu seti onermisti

bende gecen sene yaptirdigim rofleden sonra bir turlu toparlanamayan saclarim icin denemek istedim.
umarim faydasi olur :/

KilicBaligi KilicBaligi canim, sertlesme derken, aslinda zaten saclarimiz sert kuru ve asiri yipranmis oldugu icin bu urunu kullaniyoruz, urun sacimi daha mi sertlestirecek? yumusatir sanmistim, keratin bu ise yaramiyor mu :/
yoksa gecici sertlesme mi?
Şu anlamda sertleşme tatlım.Normalde saç tellerinin kalınlığı nasıl bilmiyorum ama benimki oldukça ince. Bu uygulamadan sonra saç tellerinin her biri iki katı kalınlığa ulaşıyor belli bir süreliğine, haliyle insanın saçları doğal olarak yumuşak bile olsa o tellerin kalınlaşmasının vermiş olduğu o güçlü tok görüntü ve his yerleşiyor saçın bütününe. Anlatmak zor oluyor, kullanıp ikinci yıkamadan sonra anlayacaksın durumu. Zaten uygulamayı sonlandırırken şampuanlamadan sadece durulayıp krem süreceğin için saçların hafif yağlı gibi görünecek, bu yüzden ikinci yıkamada göreceksin sonucu.

Şu anlamda sertleşme tatlım.Normalde saç tellerinin kalınlığı nasıl bilmiyorum ama benimki oldukça ince. Bu uygulamadan sonra saç tellerinin her biri iki katı kalınlığa ulaşıyor belli bir süreliğine, haliyle insanın saçları doğal olarak yumuşak bile olsa o tellerin kalınlaşmasının vermiş olduğu o güçlü tok görüntü ve his yerleşiyor saçın bütününe. Anlatmak zor oluyor, kullanıp ikinci yıkamadan sonra anlayacaksın durumu. Zaten uygulamayı sonlandırırken şampuanlamadan sadece durulayıp krem süreceğin için saçların hafif yağlı gibi görünecek, bu yüzden ikinci yıkamada göreceksin sonucu.
benim saclar zaten gur ve kalin telli. ayni zamanda da kupkuru.
neyse, neticeyi yazacagim, bir elime gecsinler de.

Kizlarrr
Ben bugun keratin bakim yaptirdim sacimi sampuanladi kuruttu sonra keratini uygulayip beni yolladi . evde duzlestir sacin iyice kuruyunca kurumasi 4saati bulur falan dedi. Ama benim okuduklarima gore onun sacima ozel isi verip duzlestrmesi gerekiyomuss. Yardim edin napti bu bana yaa

merhaba izmirlikiss, ben 2 kere brezilya fönü yaptırdım saçıma. işlem aynen şu şekilde oluyor.
saçlar arındırıcı bir şampuan ile yıkanıyor kurutuluyor. ardından keratini saç boyar gibi fırça ile ince tutamlar halinde sürülüyor. sonra da bekletiliyorsun 1-2 saat o şekilde saçta kuruması için.
ardından yine ince ince saç maşası ile düzleştiriliyor saçın.
bu işlemden sonra eve gidiyorsun ilk gün 4-5 saat sürüyor. evde saçına herhangi bir toka dahi takmıyorsun. kulak arkasına almıyorsun saçını.
ertesi gün tekrardan kuaföre gidiyorsun ve yeniden saçın üzerinden maşa ile geçiliyor.
3.gün gittiğinde yıkanıyor tekrardan bir işlemden geçiyor ama bu uzun sürmüyor ilk günki kadar durulanıyor , kurutulup maşa yapılıyor zaten kuruttugunda saçların düzleşmiş oluyor.
uğraşmak istememiş olabilirmi kuaförün? :KK23:

ayden34 ayden34 Brezilya fönünden memnun kaldın mı? Etkisi kaç ay kaldı saçında?

Back