Poğaçalar Kepekli Lorlu Nefis Poğaça(Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
hem hafif hem lezzetli

süt,un,kepek,yumurta,maya tuz ve su,sıvı yağ hamur şekline getirilip güzelce yoğrulur..1 saat bekletilir..

500gr un
50 gr kepek
1 yumurta
1 bardak ılık süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
ılık su
tuz
1 paket instant maya
içine istenilen malzeme koyulabilir ben lorlu yaptım
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
1 fincan susam

tepsimiz yağlanıp mayalanmış hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak iç malzemesiyle doldurulur. elimizle şekil verdikten sonra tepsiye sıralanır..üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam ekilir..170 derece fırında uzerlerı kızarıncaya kadar pişirilir.afiyet olsun canlar..

pinarcim inan nefis görünüyorcokacimcoook
simdi olsada nasil yenir anam bide cay var yaninda yok yok dayanamayacammafoldumben
pinarim kepek derken ben bunu anlayamadimfisfisfis ay cok cahilim yaaaaa:kedi:
canim ellerine emegine saglikopuyorumnanaktana.s.

balım kepek unu falan oluyor ya onun tamamen kepek olan hali yani unla karışık değil saf kepek.kuru erzak satan yerlerde bulunur.bize niğdeden geldi yengem memleketine gitmişti o getirdi zaten onda yaptık bunu çok lezzetli oluyor ama tavsiye ederim..çok teşekkür ederm cnm bnm..opuyorumnanaktan:1hug:a.s.

hhm tamam canim alisverise gittigimde bi bakayim hic almadim sagolasinopuyorumnanaktan

şuan evde kepek yok ama kepekli un var ondan denesem şimdilik, olur mu?
çarşıya çıkınca alrıım kepek.
tarif için teşekkürler.

nam nam...yemede yanında yat...hımmm nefıs..olsada yesek... cokacimcoook

şuan evde kepek yok ama kepekli un var ondan denesem şimdilik, olur mu?
çarşıya çıkınca alrıım kepek.
tarif için teşekkürler.

bence olur cnm çünkü kepeği ayrı almamızdaki maksat şu bizim: genellikle kepekli un diye çok az kepek ve boyar madde ile beyaz un satıldığını düşünüyorum ben..oysa böyle olduğunda sen yaptığının kepekli olduğundan emin oluyorsun..o manada bir dahaki sefere kepekle yapmanı tavsiye ederim..lezzet olarakta aradaki farkı eminim hissedeceksin..opuyorumnanaktan

nam nam...yemede yanında yat...hımmm nefıs..olsada yesek... cokacimcoook
hadi adileciğim mutfağa o zaman hadi bi koşuopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…