Kepek desem değil bit hiç değil ne bunlar ?

Bende hâlâ var o sorun. Hamile olduğum için ilaç kullanamıyorum. Sac diplerimde var, kepekten daha sert ve tabaka tabaka.. Kazidigin zaman yayılıyor ve çektiğinde saclarinla beraber geliyor.

Buna sac derisinde deri egzamasi diyor doktor. Stres kaynakli olduğunu söylemişti bana.. Stresim yoktu ama bende her kış çıkıyor yazin geçiyor.

Kesinlikle git dermatologa, doktorun verdiği ilaclar, aseton gibi kokuyor genelde, karışım yaptirabilir krem gibi ve sampuan verir. Hepsi ise yarıyor..

canım egzama olabilir.. bende de var ilk saç derimde vardı şimdi kulağıma falanda yayıldı. o bölge kabuk kaplıyor beyaz şekilde.

Evet bahsettiğiniz şey egzema.. Büyük beyaz kabuklar.. Tırnakla kazidigin zaman dipleri kanıyor bile..

Canim bendede var ayni sorun.
Bu gunler bi sampuan duydum.
Ablama siparis verdim turkiyeden getiricek.
Bu bahsettgim sampuan kapali bayanlar icin ozel, havasizliktan dolayi mantarlasma olurmus sac diplerinde. Gucsuz ve kirik olmalarina sebep olurmus. Bende zamanla kasintida oluyor. Ama tabi kapali diyince sirf onlara degil, herkes kullana bilir. Polisler gun boyu sapka taktiklari icin onlarada deva olmus bu sampuan.
Memnun kalan cok.
Bi bak istersen. Sampuanin ismi Revox kapali bayanlara ozel sampuan olrak geciyor.
Revox.com.tr ye bi bak istersen.

Bende de vardı aynı şekilde hatta dönem dönem tekrar çıkıyor ve bazen hergün yıkasam da garip bir koku oluşuyor saçta doktor ketoral diye bi şampuan vermişti o iyi geliyor ama kullandığın sürece , şimdi clear women nutrium 10 diye bir şampuan önerdi doktor onu kullanyorum ve uzun süredir ne koku ne kaşıntı ne de beyazlık kaldı stres kaynaklı demişti bana da doktorum.

Bi ara bende olmuştu beyaz beyaz saça yapışık gibi kolay kolay da çıkmıyordu. Sonra son kullanma tarihi geçmeye yaklaşmış sampuandan olduğunu farkettim şampuan değiştirince geçti bi deneyin bence

Bende de aynı vaka oldu. Özellikte ensemde vardı. Doktor "sedef" tanısı koydu. Krem verdi geçti büyük ihtimal seninki de sedef

Bende de var ordan biliyorum ah evet o kanaması deli ediyor beni..
Ben lise zamanimdan bu yana çekiyorum.. Hiç bir zaman tamamen bitmedi.. Insanin psikolojisini gerçekten çok bozuyor. Siyah giyip saçlarımı elimle duzeltsem bildiğin yağmur yağıyor. Cok sinir bozucu..

Canim anlattigina dayanarak söyluorum kirec o arasira bendede oluyor ilk gördugumde bende bitlendim sanmistim sulardan kaynakli korkma :KK66:

et parçasına benzer bir şeyse annemde de olmuştu mantar demişti doktor ilacı ile geçmişti

Ben lise zamanimdan bu yana çekiyorum.. Hiç bir zaman tamamen bitmedi.. Insanin psikolojisini gerçekten çok bozuyor. Siyah giyip saçlarımı elimle duzeltsem bildiğin yağmur yağıyor. Cok sinir bozucu..
Aynen öyle bende orta okuldan beri çekiyorum. Bir kez yapıştı bırakmıyor bu illet..

Komsumun da ayni sorunu var.. resmi gordum ve tipki onunki gibi.. o cildiyeye cikti defalarca.. ilaclar, kremler, sampuanlar.. of hic biri fayda etmedi.. hala da devam ediyor.. cok ugrastirici bir durum.. egzema demis dr.. bende bu konuda sampuansiz yikamadan yanayim.. kukurtlu sabunla yikayip son durulama suyuna biraz elma sirkesi katsaniz..? Belki ise yarar.. sampuanlar icerdigi kimyasallardan dolayi ters tepkime yaptirmis olabilir cildinize.. bir sure dus jeli ve sampuan kullanmayin.. ve mutlaka son durulanmaya biraz sirke ekleyin.. orta okulda benzer bir durum basima gelmisti.. kukurtlu sabun ile yikadim saclarimi ve tum vucudumu.. Suya sirke ekleyip durulanmayi bitirdim.. sabun saclari ilk oncelerde cok sert yapiyor ama zamanla yumusuyor saclar.. sirke de arindiriyor.. ne de olsa dogal bir yontem.. denemekle bisi kaybetmezsiniz.. bi deneyin derim.. bana iyi gelmisti belki isinize yarar..

Arkadaşlar dün doktora çıktım.
Bi çeşit egzama dedi sıkıntı ve stres kaynaklı oluşuyormuş . Şampuan, ilaç vs verdi .
Bazılarınız bi kere sardığı zaman bırakmıyor yazmış , saçlarım simsiyah üstüne bi de daha çok ön plana çıkıyor beyaz beyaz :KK43:
Saçlarımı açtırsam mı ne yapsam :KK43:

Arkadaşlar dün doktora çıktım.
Bi çeşit egzama dedi sıkıntı ve stres kaynaklı oluşuyormuş . Şampuan, ilaç vs verdi .
Bazılarınız bi kere sardığı zaman bırakmıyor yazmış , saçlarım simsiyah üstüne bi de daha çok ön plana çıkıyor beyaz beyaz :KK43:
Saçlarımı açtırsam mı ne yapsam :KK43:

Geçmiş olsun öncelikle.. Dediğimiz gibi egzama.. Maalesef geçmiyor. Bende yazın gidiyor kışa doğru tekrarliyor.. Saçlarının rengini actirarak en fazla görüntü olarak goze batmasini engellersin..

Onun dışında maalesef yapabilecegin pek bisey yok. Ama ilaclari düzenli kullan verdiği sampuanla yıka ve ilac kullanim süreni tam yap, kesinlikle işe yarıyor. Sadece bir sure sonra tekrarliyor..

Öncelikle çok geçmiş olsun, yaşadığınız problem uzun zamandır eşimin de yaşadığı seboroik dermatit denilen saç derisi egzamasına benziyor. Saç dipleri, kulak arkası, burun kenarları ve hatta kaşlardaki derinin kabuk kabuk, çok iri kepek görüntüsü şeklinde dökülmesi sorunu... Bu illetin maalesef yüzde yüz bir tedavisi yoktur, yalnızca kortizonlu ilaç ve şampuanlar kullanarak şiddeti azaltılabiliyor. Fakat vücut bunlara bir süre alışınca hastalık yeniden ortaya çıkıyor...

Bizim de kullanmadığımız ilaç, denemediğimiz bitki kürü kalmamıştı ama sonuç hep aynı, hep aynı... Geçen ay yakın bir arkadaşımın tavsiyesi ile Aloe Vera içerikli bir şampuan, losyon ve krem kullanmaya başladı eşim, aradan 1 ay geçti ve ilk haftadan itibaren çok güzel sonuçlar aldık. Tabiri caizse artık rahatlıkla insan içine çıkar oldu diyebilirim, bu illet insanın sosyal hayatını çok ama çok kötü etkiliyor... Şu andaki tedaviden çok memnunuz, artık hayatımızdan kortizonlu ilaçları çıkardık çok şükür...

Bu konuyu açan arkadaşım çok teşekkür ediyorum sayende aylardır kara kara düşünüp ne olduğunu anlayamadığım şeyi buldum.bende seninle aynı şikayeti yaşıyorum yaklaşık 5 aydır herkes sirke sanıo haklı olarak anlatamıyosun da derdini.ince uzun boru gibi kepek ama saça yapışık olduğundan napacağnı bilemiyosun acaba doktora mı gitmeliyim yoksa aloa vera lı şampuan mı alsam seninkiler şuan ne durumda

X