Kepçe kulak estetiği oldum/Bu süreçte yaşadıklarım ve doktor tavsiyesi

Daisy_001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
2
0
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz ay İstanbul'da Medical Park hastanesinde Op. Dr. Süleyman TAŞ tarafından kepçe kulak ameliyatı oldum.

Kendimi bildim bileli benim için çok önemli bir sorun olan ve okul vs. gibi sebeplerden dolayı bir türlü vakit bulup gerçekleştiremediğim bu isteğimi sonunda gerçekleştirmiş bulunuyorum. Sizlere de fikir edinmeniz adına yaşadığım bu süreç hakkında bilgi vermek istedim.

Öncelikle ben doktorumdan ve ameliyattan çok memnun kaldım ve bu durum bende küçüklükten beri psikolojik bir üzüntü, özgüven eksikliği yarattığı için bugüne kadar asla dışarı saçlarımı toplayarak çıkamadım. Bu da ameliyatı olmak için karar almamdaki en büyük etkendi ve gerçekten de denemeye değerdi. Sektördeki birçok doktoru araştırdım, inceledim ve Süleyman beyde karar kılıp kendisiyle konuşmaya gittim. İlk görüşmemde zaten çok kararlı olduğum için doktorum kulaklarımdaki gerekli incelemeleri yapıp bana bugüne kadar kendi ameliyat ettiği birçok kişinin öncesi sonrası fotoğraflarını gösterdi. Daha sonrada ameliyat süreci hakkında bilgi verip ameliyat tarihini kararlaştırdık. Çalıştığım için iş yerinden bir hafta yıllık izin aldım.

Birazda ameliyat günü yaşadıklarımdan hissettiklerimden bahsedeyim. O gün sabah erkenden gittik, ameliyat zamanı beni günlük yatış yaptığım hastane odasından aldılar, (aynı gün taburcu oldum) ameliyat lokal anestezi ile olduğu için bilinciniz açık olduğundan bir şeyler yapıldığının farkında oluyorsunuz ancak hiçbir şekilde acı duymuyorsunuz. Zaten ameliyat esnasında gerek doktorum gerekse yardımcısı hiçbir şekilde korku hissetmemem için ellerinden geleni yaptılar. Bende gayet rahat bir şekilde ameliyathanede ameliyatımı oldum hem de ilk defa ameliyat geçirmiş olmama rağmen gayet iyiydi. İki kulakta yaklaşık 1-1.5 saat sürdü. Ameliyat bittikten sonra ağrı kesici verildiği için bir ağrı da duymuyorsunuz. İlk gece biraz ağrılı geçebiliyor ama bu hiçbir şekilde dayanılamayacak bir ağrı da değil, zaten ameliyat sonrası yaklaşık 7 gün sabah akşam ağrı kesici ve antibiyotik kullanmanız gerekiyor ve ağrı kesici uzun süreli bir etkinliğe sahip, yani tekrardan hafif hafif ağrılarım başladığı anda yine ağrı kesici içme vaktim gelmiş oluyordu, böylelikle fazla ağrıda hissetmedim diyebilirim. Geçtiğimiz haftalarda doktoruma kontrole gittiğimde de hiçbir problemin olmadığını konuştuk, üzerine yatmaya başladım ve doktorum belirli periyotlarda beni kontrol için çağırdı.

Ameliyatın ilk birinci haftası, ameliyat sonrasında doktor tarafından yapılan bandajı sabah akşam hiç açmadan dolaşmak, uyumak gerekiyor. Bir hafta sonunda duş alabildim ve daha sonra kulak arkasına sürülen antibiyotikli merhemi kullanmaya başladım. Ameliyatın 2. haftasında sadece geceleri uyurken aynı saç bandajı ile uyudum ve işime çalışmaya geri döndüm. Şu an ameliyat üzerinden 1 ay geçti ve rahatlıkla kulaklarımın üzerine yatabiliyorum.

Süleyman bey kepçe kulak ameliyatını kendi geliştirdiği teknik ile yapıyor, bu tekniği bilimsel makale haline getirmiş ve hatta ödül almış, detaylı bilgi için kendisinin sitesine bakabilirsiniz.

Buradan tekrardan değerli doktorum Süleyman Taş'a sevgi ve saygılarımı ileterek çok teşekkür ediyorum. Burada yazdıklarım hiçbir şekilde reklam amacı ile değil yaşadığım süreçte bana verilen destek, ameliyat sonrası sahip olduğum mutluluk ve bütün bunların dışında en önemlisi de başarılı bir ameliyat geçirdiğim için, size fikir vermesi adına sizlerle paylaşmak istedim. Her şey gönlünüzce olsun.​

Sevgiler,

Son düzenleme:
Paylaşım için teşekkürler bende Süleyman bey de karar kıldım iş yerinden izin ayarlayıp bir kaç ay içinde gitmeyi planlıyorum merak ettiğim bir kac şey var kepçe kulak ve göz kapağı ameliyatı düşünüyorum ikisi için aldığım fiyat dışında supriz ödeme çıkmaz değil mi sgk dan herhangi bir indirim oluyor mu? göz kapağı ve kulak estetiği aynı anda zorlar mi? isteğe bağlı tamamen uyutabiliyorlar mi? kulaklarında zaman içinde açılma oldu mu ? ameliyat sonrası araç kullanmam problem olur mu ? :) şimdilik bu kadar

Merhabalar,

Geç cevap için kusura bakmayın çünkü epey zamandır siteye giremedim. Umarım istediklerinizi gerçekleştirmişsinizdir ama henüz ameliyat olmadıysanızda sorularınız için cevap verebildiklerime yardımcı olmak isterim.

Sürpriz ödeme konusunda benim için öyle bir durum olmadı. Ameliyat olmadan önce belirtilen ödeme dışında bir ödeme yapmadım. Ancak belirttiğim gibi gece kalacak şekilde bir yatış yapmadım aynı gün içinde taburcu oldum. Sizin için yatış gerekli ise bu durumu, fiyat vs danışmanızda fayda var benim fikrime göre. Maalesef sgk dan herhangi bir indirim olmuyor. Ben sadece kulak ameliyatı olduğum için o konuda bir fikir söyleyemeyeceğim. Lokal ya da genel anestezi konusunda da bir yorum yapamayacağım. Bu konuları doktora danışmanızda fayda var gibi gözüküyor. Kulaklarımda zaman içinde açılma oldu ama bu eski haline geldi demek değil, yukarıdaki fotolardaki ameliyat sonrası şişlikler indiği için açılma oldu ve bu açılma çok büyük bir açılma değil yani zaman içinde daha iyi bir hale geldi diyebilirim.

Ameliyat sonrası araç kullanımı kısmında ise benim fikrime göre göz kapağı ameliyatı için belirli bir süre zarfında kullanamazsınız diye düşünüyorum ama bu konuyu da bence doktora danışırsanız en doğru bilgiyi temin edebilirsiniz..

İyi günler,

merhaba bende süleyman beye ameliyat olmak istiyorum.Fakat bütçemi de ayarlamadan olamam şehir dışından ameliyat için istanbula geleceğim.Si,zin ameliyatınızı ne kadara mal olduğunu rica etsem yazar mısınız?

bende kou araştırma hastanesine yaptırdım ve yaptırmaz olaydım, hastanenin değişik bi uygulaması var doçent doktorunun ameliyat günlerine bakıldığı halde asistan yapmış ameliyatımı toplamda 2.5 saat sürdü, 4 gün boyunca çok ağrım oldu, kafam sarılı olduğu için sadece sırtüstü yatmak zorundaydım işkence gibi, sol kulağım daha yapışık sağ ona göre daha açıktı, sonuç da ne mu oldu 3 ay sonra kulağımda açılma oldu yaz olduğu için ve 3 ay geçtiği için güneş gözlüüğü taktım o açılma yaptı iyiki hemen farkettim yoksa daha kötü olacaktı, hiçbir uyarıda yapmadılar, şuan sağ kulağım eskisi gibi olmasada kepçe saçlarımı yine kulağımın üstünden topluyorum, siz siz olun iyi bir hastane ve doktora yaptırın.

merhabalar umarım görür ve cevaplarsınız. süleyman taş ve kendi buldu yöntemle ilgili araştırma yaptım ve gerçekten hiç şikayet yok. ben de ameliyat olmak istiyorum. açıkçası iletiniz de çok ümitlendirdi beni. süreci çok güzel açıklamışsınız teşekkürler. siz ameliyat olalı epey olmuş ama fiyat neydi acaba?

Merhaba ben saçımı sıkı bir şekilde toplamayı seviyorum ameliyattan hemen sonra aynı şekilde bağlayabilirmiyim

Güncel durumunuz nedir acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…