Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Merhabalar,
Foruma yeni katıldım. Kepçe kulak ameliyatı olmak istiyorum. Aslında çok kepçe değil ama saçlarımı toplayamıyorum. Forumda nereye yazabileceğimden de emin olamadım. Kimi tavsiye edersiniz?
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar nerdesiniz

Merhaba. Kikirdaga atilan dikisin kalici olani var bir de uzun sure kalici olup sonra eriyeni varmis sanirim. Derideki dikisten bahsetmiyorum. Hangi yontem daha iyi sonuc veriyor bilen var midir?

Merhaba. Kikirdaga atilan dikisin kalici olani var bir de uzun sure kalici olup sonra eriyeni varmis sanirim. Derideki dikisten bahsetmiyorum. Hangi yontem daha iyi sonuc veriyor bilen var midir?
Benim bugün 19. Günüm üç hafta geçinxe artık açılmaz dedi risk %5 falan yarım ay kesi yapıldı kıkırdak doku çıkarılmış sanırım dikişler zamanla eriyecek normal yara gibi işte.. hiç bant takmadım sadece geceleri kıvrılmasın acımasın diye koruma amaçlı oda bir hafta falan.. şuan hiç açılcak gibi değil ki yapıldığı gibi duruyor çok memnunum iyiki yaptırdım zaten fazla doku çıkarılıyor kulak nasıl açılsın görüşmelerinizde bunu söyleyin yarım ay kesi yapılıcakmı diye..yöntem her geçen gün değişiyor önemli olan fazla kulak dokusu çıkarılması

Benim bugün 19. Günüm üç hafta geçinxe artık açılmaz dedi risk %5 falan yarım ay kesi yapıldı kıkırdak doku çıkarılmış sanırım dikişler zamanla eriyecek normal yara gibi işte.. hiç bant takmadım sadece geceleri kıvrılmasın acımasın diye koruma amaçlı oda bir hafta falan.. şuan hiç açılcak gibi değil ki yapıldığı gibi duruyor çok memnunum iyiki yaptırdım zaten fazla doku çıkarılıyor kulak nasıl açılsın görüşmelerinizde bunu söyleyin yarım ay kesi yapılıcakmı diye..yöntem her geçen gün değişiyor önemli olan fazla kulak dokusu çıkarılması
Kikirdak cikartacakmis. Gecmis olsun bu arada. Kesi olayini da sorayim tesekkurler.

Benim kulaklarımın arkası çok sivilce oldu ayrıca dikişlerim çokk kaşınıyor böyle bi durum yaşayıp nasıl üstesinden geldiniz

Canım bekleme yaptır 33 yaşındayim 6 ay önce ameliyat oldum ve ilk kez bir yaz tatilini rahat geçirdim saçımı topladım şekil vermeye başladım neden bu kadar beklemisim bilmiyorum kesinlikle bekleme git yaptır ben özelde oldum 2 bin lira ödedim 1 gün sargı ertesi gün saç bandına geciyosun 1 ay idare ediyosun saç bandıyla sonrası rahat konforlu bir hayat :cool:
Merhaba hangi hastanede yaptırdınız ?

Canım bekleme yaptır 33 yaşındayim 6 ay önce ameliyat oldum ve ilk kez bir yaz tatilini rahat geçirdim saçımı topladım şekil vermeye başladım neden bu kadar beklemisim bilmiyorum kesinlikle bekleme git yaptır ben özelde oldum 2 bin lira ödedim 1 gün sargı ertesi gün saç bandına geciyosun 1 ay idare ediyosun saç bandıyla sonrası rahat konforlu bir hayat :cool:
ve hangi doktor acaba :)

Merhaba sırf yorum yapmak için yeni üye oldum. Bende devlet hastanesinde yaşı genç bir doktora tamamen cahil cesaretiyle 2 gün önce ameliyat oldum. Sol kulağım diğerine göre daha kepçeydi. Solu yarım saatte sağı 10 dakika da lokal olarak yaptı 1 saat sürmedi. Konuşarak gayet iyi geçti. Sonrasında da ağrım çok az oldu arveles aldım hatta hiç olmadı diyebilirim. Bugün ilk defa kulağımı gördüm fakat beğenmedim ikisi de çok yapışıktı. Doktor şişlikler geçtikten sonra 3 ayda açılma olcak oturacak dedi. Sonrasında ufak tefek müdahale gerekirse ücretsiz yapıyoruz dedi. Parasında değilim de daha önce yaptığı kulakların ilk gün fotoları hiç öyle değildi. Bu durumda olup sonrasında memnun kalan var mı acaba? Açılma olmasın diye dokrçto bakarken şimdi açılır umarım biraz diyorum 😔

Ben kepce kulak ameliyatı olalı 1 yıl oldu ama geri açıldı. Artık bunaldım. Son kez yaptırıp kurtulmak istiyorum. Ankara için doktor önerir misiniz?

Herkese selam
Neredeyse tüm senelere ait yorumları okudum , kimi bu süreci çok rahat geçirirken kimine kabus olmuş
Bu tamamen kişiden kişiye değişiyor , elbette doktor seçiminin önemini vurgulayalım
Ben ne yazık ki doktordan değil de bedensel faktörlerden dolayı annesinden emdiği süt burnundan gelenim
Benim olayım kulaklarda dikişe karşı reaksiyon oluştuğu için beş aydır yaralar içindeyim
İlk birkaç ay iyileşir diye düşündüm zaten yaraların geç iyileşmesi gibi bir sorunum hep oldu
Sonra hayat kabusa döndü dikiş yerlerim hiç aralıksız iltihap sızdırıyor birkaç gün temizlemesem üst üste birikip orada berbat bir görüntü oluşturuyor
beşinci aydayım sağa sola dönerek uyumayı geçtim (onun da çaresini ortası delik uçak yastıklarından eve alarak buldum ortaya kulağı yerleştirip yan yatabiliyorsunuz) biri dokunuverir diye ödüm patlıyor insanlara sarılıp öpemiyorum devamlı kollama modundayım kendim banyo saç tarama vs esnasında çok dikkatli davranıyorum yanlışlıkla dokunduğumda yaşadığım acıyı anlatamam doktor bu dikişlerin acil alınması gerektiğini söyledi neden bu kadar beklediğime gelince Usa taşındım ve burda bu işlemler ameliyat parasından da fazla tutuyor Türkiye’ye dönmeyi ve acilen dikişleri aldırmayı bekliyorum umarım içeri ilerlemez
Dikişlerin alınmasıyla birlikte ayrıca tekrar açılma olmayacağının garantisi de yok çekilen acılar dökülen paralar yabana...
Demek istediğim bu işi enine boyuna düşünün araştırın vücudunuzu iyi tanıyın sonuçlar her defasında olumlu olmuyor bu riskleri de göze alıyorsanız bu ameliyata girişin
Bir sihirli değneğim olsa derhal o güne dönerek eski sağlıklı kulaklarımla rahat bir hayat yaşamayı dilerdim

Geçen sene bende tek kulaktan ameliyatı oldum, ameliyat çok kolay geçti ama iyileşme süreci biraz sancılıydı, 10 gün dikişli kaldı boydan boya dikiş vardı, sonra dikiş çıktıktan sonra 2 aya yakın her gün sporcu bandanası taktım. Bir sene geçmesine rağmen hala üzerine tam yatamıyorum, sert bir darbe gelse çok acıyor, bazen uyurken ucu hafif katlansa sabah ağrım oluyor, internette çok okudum bazen kulak eski haline dönüyormuş bile. 1 seneden sonra olur mu bilmiyorum ama. Yine de iyiki oldum ameliyatı küçüklüğümden beri saçlarımı hiç toplamadım.. hep bir özgüvensizlik. Ama şimdi saçlarımı açmak dahi istemiyorum, olacak arkadaşlar varsa bu konuda deneyimlerimi yazarım ♥️🙏🏻

Arkadaşlar kepçe kulak ameliyatı oldum ama 2 gün oldu. Çok yapışık lar beğenmedim. Zamanla açılır mı ameliyat olanlar ne diyorsunuz. Umarım doğal duracak şekilde Bi miktar açılır

Arkadaşlar kepçe kulak ameliyatı oldum ama 2 gün oldu. Çok yapışık lar beğenmedim. Zamanla açılır mı ameliyat olanlar ne diyorsunuz. Umarım doğal duracak şekilde Bi miktar açılır
Zamanla açılıyor hatta bu sefer de neden bu kadar açıldı diyorsun
Benim tam 3 sefer açıldı 3 sefer tekrar oldum

1 senem bitti 1 aylıkken nasılsa suan hala Öyleler çok doğal duruyorlar arkadaki dikiş izleri de kayboldu bakan anlamaz yatarken de acimiyor kuaföre gidince durumumu anlatıyorum Ona göre dikkat ediyorlar ama hiç kivirmiyorum ve soyunup giyinirken duş alırken saçımı tararken dikkat ediyorum ve son olarak çok ağırlık yapacak küpeler kullanmiyorum

nerdeyse 18 ay oldu hala kalici dikisler disari dogru cikiyor cok sert bir ip cikan once toplu igne basi gibi sonra ip cikiyor ve kulak arkasindaki lenf sisti ayni durumda olan varmi kan tahlillerim yapildi temiz bu disari cikan iplerden herhalde

Zamanla açılıyor hatta bu sefer de neden bu kadar açıldı diyorsun
Benim tam 3 sefer açıldı 3 sefer tekrar oldum
Sol kulağımı arkaya doğru o kadar çektirmiş ki ezilmiş gibi duruyor. Ya da ben dikkat ettiğim için öyle. QSonuç ne olursa olsun sanırım 2.kez ameliyatı göze alamam ameliyat sonrası süreç çok zor geldi bana yan yatamam ağrı.... Herkese geçmiş olsun

X