Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Canim benim doktor sargiyi cikardigi 2. Gun yikan dedi bana ciddi misiniz dedim evet dedi ama ben 5. Gun yikanmistim dalinle yikadiydim sacimi hic aci falan olmamisti yara 48 saatte kayniyomus senin doktor niye yikama dedi acaba
Ben de anlamadım. Bugün 7. Gün ve bugün yıkandım. Kaşıntıdan zor geçti günler. Şimdi kuş gibiyim. Hava aldı kulaklarım sonunda. Sadece geceleri bant tak dedi doktor. Banttan saç diplerim acımıştı. Şimdi rahat ettim.

Dört gün sonra ameliyat olalı tam bir yıl olacak.Bazı tatsızlıklar yaşamama rağmen iyili olmuşum diyorum.Sağ kuşağımın arkasından ,üst kısmında bebeğimin kulağımı kıvırmayı sonucu iç dikiş deriyi yırtıp çıkmıştı daha sonra doktorum dikişi keserek çıkardı .İlginçtir ki dikiş alındığı halde kulağım çok açılmadıSağ kulak birazdaha açık olmasına rağmen beni rahatsız etmiyor.Düşünen arkadaşlar iyi bir doktor bulursanız yaptırın derim.Sevgilerimle....

Arkadaşlar dün Ankara Gazi Hastanesinde kepçe kulak ameliyatı oldum.Lokal anesteziyle oldum ve ameliyat çok güzel ve çok kolay geçti.Doktorlar hemşireler ameliyathane ekibi hepsi çok iyilerdi.Çok memnun kalmıştım anestezinin etkisi geçene kadar tabi.Sonrasında öyle bir ağrı başladı ki ağrı eşiğim çok yüksek olduğu halde boğazıma dişlerime vuracak kadar aşırı ağrı başladı.Üst üste ağrı kesiciler de içsem fayda etmedi hala da ağrım geçmedi.Yarın sargımı çıkartacaklar umarım azalır sargı çıkınca:KK64:

Arkadaşlar dün Ankara Gazi Hastanesinde kepçe kulak ameliyatı oldum.Lokal anesteziyle oldum ve ameliyat çok güzel ve çok kolay geçti.Doktorlar hemşireler ameliyathane ekibi hepsi çok iyilerdi.Çok memnun kalmıştım anestezinin etkisi geçene kadar tabi.Sonrasında öyle bir ağrı başladı ki ağrı eşiğim çok yüksek olduğu halde boğazıma dişlerime vuracak kadar aşırı ağrı başladı.Üst üste ağrı kesiciler de içsem fayda etmedi hala da ağrım geçmedi.Yarın sargımı çıkartacaklar umarım azalır sargı çıkınca:KK64:

Benim de ilk gunler gecelerim zehir olmustu anestezinin etkisi gecince doktor ne zaman agrin olursa agri kesici at demisti gece atardim 1 saat sonra yine baslardi. Ama sargi cikinca rahatliyorsunuz. Gecmis olsun ve hayirli olsun. :)

Benim de ilk gunler gecelerim zehir olmustu anestezinin etkisi gecince doktor ne zaman agrin olursa agri kesici at demisti gece atardim 1 saat sonra yine baslardi. Ama sargi cikinca rahatliyorsunuz. Gecmis olsun ve hayirli olsun. :)
Çok teşekkür ederim :) Sabırsızlıkla sargılarımın çıkmasını bekliyorum.

yeni ameliyat olan arkadaşlar geçmiş olsun tekrar sormak istediğiniz bişey olursa kafanıza takılan vs sorabilirsiniz

Ben kesinlikle aşırı rahatsız olmayanların yaptırmamasını tavsiye ediyorum arkadaşlar. O kadar zor bi süreç ki sargılarımda çıktı bandaj takıldı ama hala ağrılarım bırakın geçmeyi azalmıyor bile ağrılarımdan 2 gündür acıktığımı susadığımı dahi hissetmiyorum uyku desen iki gündür toplam 5 saat ancak uyuyabildim ne kadar görüntüsü hoşumada gitse ben pişman oldum yaptırdığıma.Kesinlikle kolay kolay her ağrıya sesimi çıkarmam ama bu benim teselli bulabileceğim olsun ya kulağım düzeldi diyebileceğim bir ağrı kesinlikle değil.Kıkırdak yapım çok sert olduğundan da kaynaklanıyor sanırım ama yinede benim kesinlikle tavsiye ettiğim bir ameliyat değil.

arkadaşlar tüm herkeze bilgilendirme niteliğinde bir yazı yazıcam avrupada 2 yıldır earfold yapılıyor bu earfold konforlu bir kepçe kulak ameliyatıdır ağrısız sısızız kepçe kulak ameliyatını yaptırmak isteyen herkez konuştukları bütün doktorlara bu earfold türkiyede yapılmasını istesinler. malesef doktorlarımız yüksek mebla para kaldırıyorlar kepçe kulak estediğinden avrupadaki insanlar en konforlu ağrısız sısızız bir şekilde ameliyatlarını bu aparatla gerçekleştiriyorlar ameliyat sonrasındada ağrı olmuyor sargıya gerek hiç kalmıyor. sizlerde araştırın doktorlara bu earfoldu üstüne basa basa söyleyin türkiyeye getirsinler yazık günah avrupada klasik yöntemle kepçe kulak yapılmıyor nerdeyse o derece azaldı artık earfold yöntemiyle ameliyatı yapıyorlar. ömür boyu kalıcı dikiş olmuyor kıkırdağa hiç zarar verilmiyor klasik yöntem ameliyatı gibi %100 güvenli bir ameliyatı bizim insanımızda hakediyor.

Ben kesinlikle aşırı rahatsız olmayanların yaptırmamasını tavsiye ediyorum arkadaşlar. O kadar zor bi süreç ki sargılarımda çıktı bandaj takıldı ama hala ağrılarım bırakın geçmeyi azalmıyor bile ağrılarımdan 2 gündür acıktığımı susadığımı dahi hissetmiyorum uyku desen iki gündür toplam 5 saat ancak uyuyabildim ne kadar görüntüsü hoşumada gitse ben pişman oldum yaptırdığıma.Kesinlikle kolay kolay her ağrıya sesimi çıkarmam ama bu benim teselli bulabileceğim olsun ya kulağım düzeldi diyebileceğim bir ağrı kesinlikle değil.Kıkırdak yapım çok sert olduğundan da kaynaklanıyor sanırım ama yinede benim kesinlikle tavsiye ettiğim bir ameliyat değil.
irem hanım bi kaç soru sorcam cevaplarsanız çok memnun olurum
ameliyatı dr. ayhan erdal beymi gerçekleştirdi
ameliyatda kıkırdağı korudumu yoksa kesi yapdımı
yaş ve fiyat bilgisi yazabilirmisiniz birde :) biliyorum çok oldu ama cevabınız için tşk.ler şimdiden

irem hanım bi kaç soru sorcam cevaplarsanız çok memnun olurum
ameliyatı dr. ayhan erdal beymi gerçekleştirdi
ameliyatda kıkırdağı korudumu yoksa kesi yapdımı
yaş ve fiyat bilgisi yazabilirmisiniz birde :) biliyorum çok oldu ama cevabınız için tşk.ler şimdiden

Ameliyatımı dr.Burak bey ve Ahsen hanım yaptı.Kıkırdak kesilerek yapıldı. Fiyat olarak da 18 altını ücretsiz yapıyorlar bende 18ime 1 ay kala yaptırdım bu nedenle bir ücret ödemedim :)

Ameliyatımı dr.Burak bey ve Ahsen hanım yaptı.Kıkırdak kesilerek yapıldı. Fiyat olarak da 18 altını ücretsiz yapıyorlar bende 18ime 1 ay kala yaptırdım bu nedenle bir ücret ödemedim :)
geçmiş olsun inş. istediğiniz gibi olur kulaklarınız. Kesi yapıldığı için bu kadar ağrı sızı olabilir diye düşünüyorum şahsi fikrim :) bende ameliyat olacağım doktorum kıkırdağa kesi yapmayacağını söyledi.

geçmiş olsun inş. istediğiniz gibi olur kulaklarınız. Kesi yapıldığı için bu kadar ağrı sızı olabilir diye düşünüyorum şahsi fikrim :) bende ameliyat olacağım doktorum kıkırdağa kesi yapmayacağını söyledi.
Teşekkür ederim inşallah sizinkide istediğiniz gibi olur :) Tabiki kıkırdağın kesilmesi sonrasında daha ağrılı geçiyor ama benim kıkırdak yapım çok sert olduğu için bu yöntemle yapılmak zorundaydı.Umarım sizinki böyle ağrılı geçmez geçmiş olsun şimdiden :)

Teşekkür ederim inşallah sizinkide istediğiniz gibi olur :) Tabiki kıkırdağın kesilmesi sonrasında daha ağrılı geçiyor ama benim kıkırdak yapım çok sert olduğu için bu yöntemle yapılmak zorundaydı.Umarım sizinki böyle ağrılı geçmez geçmiş olsun şimdiden :)
sizlerede tşk.ler :)

Arkadaşlar merhaba,bu amt doktorların söylediği gibi cok basit bir amt değil,d doktorlar amt yapar,biz oluruz ve sureci yaşayan biziz,tecrubeli biri olarak bunu söyleyebilirim,ben amt olalı 2 ay sonra 2 yıl bitecek,suan kuafore her gittiğimde kaç defa uyarıyorum,uc hafta önce gittim yıkarken saçı kulak arkası falan da,patir kutur yıkıyorlar okadar acidiki bağırdım,ama amt olmadan önce rahattı,art amt olduğumu söylüyorum surekli kuaforde,sag kulağıma biraz sert dokundu durularken morardi kulağım,aradan iyi yılda geçse böyle şeyler olabiliyor,yani amt ol ve bir ayda normal hayat muhabbeti saçma,cok dikkat etmek lazım,giyinirken özellikle,kucaginiza bebek alırsanız almayın derim,benim kulagimi çekmişti komşunun oğlu,koptu sandım kulak,sunu soyliyim surekli dikkat etmek lazım,kikirdaklar eskisi kadar yumuşak değil,sanirim yıllar geçtikçe eskisi gibi olur,bu sıcaklarda büyük rahatlık,yika topla çık evden,herseye degiyor.amt olmadan önce herşey cok kolay sanıyordum,yasayince goruyorsunuz sureci zaten,tabi kişiden kişiye değişir,ama çokta değişeceğini sanmıyorum,sonucta iplerle tutturulan bi kıkırdak var ortada,herzaman dikkat edeceğiz.gecmis olsun herkese

Kime oldunuz ameliyatı?

Merhabalar ben yeni üye oldum 3 gün önce kepçe kulak ameliyatı oldum sadece kıkırdak fazlalığı vardı ameliyatım 1 saat 15 dakika fln sürdü lokal anestezi ile oldum . İlk gün çok ağrım oldu diğer günler biraz azaldı sargılarım çıktı saç bandajına geçtim . Yalnız sormak istediğim şey doktorum sargıyı çıkartırken pansuman yapmadı çok işi vardı . Siz pansumanı kaç gün sonra yapmaya başladınız ?
Ne biçim doktorlar var ya! Ameliyat yapmadan önce ballandıra ballandıra anlatırlar, sonra da böyle başlarından savarlar. Adını verebilir misiniz doktorun? Ben de yaptırmayı düşünüyorum da.

Merhaba. Yücel Sarıaltın'a olduğum ameliyat sürecini anlatmaya devam edeyim ben de. Yarın iki haftayı doldurmuş olacağım. Beş gün sonra sargı açıldı, beş gün de gece-gündüz saç bandı taktım. Şu anda sadece gece takıyorum. 3 hafta takacağım toplam. Bu kadar ağrısız olacağını ben bile beklemiyordum. Sadece ilk gün anestezi etkisi geçtikten sonra bi 3-4 saat kadar ağrım oldu. aynı gece bile ağrım olmadı. Çevirmenim ben ve ertesi gün oturup işimi yaptım :) Ağrı kesiciyi (apranax fort) 5 gün kullandım sadece. sonrasında ihtiyaç duymadım zaten. Cildim hassas olduğu için şişliğim oldu baya. ama dışardan birinin farkedeceği kadar değildi. Morluk neredeyse yoktu. Şu anda kulağımda hiç birşey hissetmiyorum. Sadece sanırım ameliyat sonrası kulak kıkırdağı daha sert duruyor. Öyle bir his var sadece.Sargı çıktığından beri üzerine de rahatlıkla yatıyorum. Sadece bir kez bir ufaklık bana sarılırken kulağıma başını çarptı o an ağrıdı biraz. İnşallah o hassasiyet de kısa sürede geçer.
Görüntüye gelince; benden kıkırdak çıkarılmadı, kıkırdağa şekil verildi. Yücel hoca minimum müdahale taraftarıymış, ben de öyle olduğum için kulak boyutunda bir değişiklik olmadı. Boyutu hala aynı. Tek kulağım kepçe diğeri sadece hafif açıktı. kıkırdak yapıları da farklıymış. o yüzden belli belirsiz bir asimetri olabilir demişti doktor. Üst kısımlarında dediği gibi sadece dikkatli bakınca kendimin görebildiği bi fark var normal olarak. Daha fazla açılmadığı sürece gayet memnunum.
Şu anda durumunuz nedir acaba? Ay böyle çok mesaj attım ama çok korkuyorum olumsuz bir durum yaşamaktan. Bana yol gösterin lütfen...

iltihap yapıyor diyosun bebeğinle git en kısa zamanda gözünü korkutmak gibi olmasın bir olayı anlatıcam sana ankarada ünlü bir doktora biri kepçe kulak ameliyatı oldu iltihapladı vs kulakları döküldü karnından cilt cıkartıp kulağına yama yaptılar sakın bak sakın geciktirme önlemini al hersey aynı olcak diye birşey yok gözünü korkutmak için yazmadım sadece sağlık herşeyden başa gelir erken teşhis herşeyi önler git hemen en kısa zamanda görün..
Kimmiş bu ünlü doktor, bilelim de olmayalım?

arkadaşlar tüm herkeze bilgilendirme niteliğinde bir yazı yazıcam avrupada 2 yıldır earfold yapılıyor bu earfold konforlu bir kepçe kulak ameliyatıdır ağrısız sısızız kepçe kulak ameliyatını yaptırmak isteyen herkez konuştukları bütün doktorlara bu earfold türkiyede yapılmasını istesinler. malesef doktorlarımız yüksek mebla para kaldırıyorlar kepçe kulak estediğinden avrupadaki insanlar en konforlu ağrısız sısızız bir şekilde ameliyatlarını bu aparatla gerçekleştiriyorlar ameliyat sonrasındada ağrı olmuyor sargıya gerek hiç kalmıyor. sizlerde araştırın doktorlara bu earfoldu üstüne basa basa söyleyin türkiyeye getirsinler yazık günah avrupada klasik yöntemle kepçe kulak yapılmıyor nerdeyse o derece azaldı artık earfold yöntemiyle ameliyatı yapıyorlar. ömür boyu kalıcı dikiş olmuyor kıkırdağa hiç zarar verilmiyor klasik yöntem ameliyatı gibi %100 güvenli bir ameliyatı bizim insanımızda hakediyor.

ben bu dediğini sen soyledikden sonra baya arastirdim. Cok guzel bir yonteme benziyor. Ama kafama bir sey takildi. O kulagin icine yerlestirdigi aparat demirden mi ? Ve o kıkırdağı sıkarak baskı uyguladigi için acı vermiyor mu ?

X