- 27 Ocak 2016
- 10
- 2
- 28
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
geçmiş olsun.. yeni kulakların hayırlı olsun simdiden insallah sürecin cok güzel ilerler.. o senin doktoruna bağlı nezaman çıkıcağıyla ilgili onu doktoruna sorucaksın.. ağrı yapmıyorsa yat bişey olmazmerhaba ben 2 gün önce ameliyat oldum. üzerine yatmamda bi sorun olur mu birde bandajları ne zaman çıkarıyoruz?
Çok teşekkür ederim benim ameliyattan çıkınca aklıma bile gelmedi sormak ameliyathane çok soğuktu ve bi an önce çıkmak için her şeyi unuttum sadece bi tarih verdi kontrol için ağrılarım azaldi fakat hâlâ sızlıyorgeçmiş olsun.. yeni kulakların hayırlı olsun simdiden insallah sürecin cok güzel ilerler.. o senin doktoruna bağlı nezaman çıkıcağıyla ilgili onu doktoruna sorucaksın.. ağrı yapmıyorsa yat bişey olmaz
merhaba ben 2 gün önce ameliyat oldum. üzerine yatmamda bi sorun olur mu birde bandajları ne zaman çıkarıyoruz?[/QUOT
geçmiş olsun inşallah istediğin gibi olur hangi doktora oldun ameliyatı
sızlaması cok normal ameliyat olan herkezde bu olay oluyor ağrı kesicilerle hafifleticeksin ne yazıkki oda ilerki dönemde geçicektir hangi hastanede ameliyat oldun doktorunun adı neydi bizleri bilgilendirirmisin diğer ameliyat olucak arkadaslar içinde sürecini burda takip edelim nasıl işlicek diye.. yarın hastaneyi yada özel polikinliğimi varsa bir ara sor nezaman gelmeliyim de sormayı unuttum sizde söylemeyi unuttunuz heralde de o seni bilgilendirir..Çok teşekkür ederim benim ameliyattan çıkınca aklıma bile gelmedi sormak ameliyathane çok soğuktu ve bi an önce çıkmak için her şeyi unuttum sadece bi tarih verdi kontrol için ağrılarım azaldi fakat hâlâ sızlıyor
izmirde yaşıyorum ben 7 yıldır bu kepçe kulak forumlarındayım bu konudan müzdarif olan arkadaslarıma yardımcı oluyorum bilgilerimle zamanında çok fazla takıntılıydım doktorlardan daha çok şeyler biliyorum desem belki abartı olmaz bi ameliyat yapamıyorum okadar ama takıntım bitti eğer ilerde ameliyat olmayı düşünürsem eğer istanbulda bir iki doktor var onlara olurum onlar bu işte daha pratiklerMehmet Altıparmak Muğlada kendisi çok iyi biri eğer Muğladaysan kesinlikle tavsiye ederim bu arada çok teşekkürler
ben de bi soru sormak istiyorum ne zaman banyo yapabilirimizmirde yaşıyorum ben 7 yıldır bu kepçe kulak forumlarındayım bu konudan müzdarif olan arkadaslarıma yardımcı oluyorum bilgilerimle zamanında çok fazla takıntılıydım doktorlardan daha çok şeyler biliyorum desem belki abartı olmaz bi ameliyat yapamıyorum okadar ama takıntım bitti eğer ilerde ameliyat olmayı düşünürsem eğer istanbulda bir iki doktor var onlara olurum onlar bu işte daha pratikler
onu doktoruna sor arkadaki deri dikişi kaynamısmı o en önemlisi boyundan aşşağısını rahatça yıkayabilirsin.. arkadaki deri kaynamısmı tam anlamıyla dikişlerle beraber ona doktorun baksın doktorun karar vericektirben de bi soru sormak istiyorum ne zaman banyo yapabilirim
Merhaba arkadaşlar,
Ben 15 ocakta klasik yöntemle bu ameliyatı oldum. Ameliyat olduğum günden beri bu konunun hepsini okudum. Bu nedenle yorum yazan herkese teşekkür ederim. Sayenizde kafamdaki bir çok soru işareti gitti ve endişelerim geçti.
Ankara'da Prof. Dr. Serdar Öztürk'e ameliyat oldum. Kuzenim 3 ay önce burnunu yaptırmıştı. Kontrole gittiği bir gün ben de kızılaydaki muayenehanesine gittim. Kulaklarımı göstermiştim. Ben eskiden kepçe olduğumun farkında değildim. Büyüdükçe farkında olmaya başlamıştım. Gittiğim gün ameliyat hakkında bilgi almıştım ve iletişimi ve hastalara yaklaşımı iyiydi. 2 ay sonra finallerim bitince gün aldım ve 15 ocakta gittim. Ben normalde kan aldırırken bile çok zorlanırım ve hatta bayılırım. Canım fazla tatlıdır. Ama doktorum beni rahatlattı ve güven verdi. Ben yapı olarak da insanlara hemen güvenemem. Ama bu tabumu doktorum sayesinde yıktım. İnternetten baya bir araştırdım kendisini ve hep olumlu yorumlar gördüm. Lokal anestezi ile oldum. Sabah kahvaltımı yaparak gittim. Öncesinde aç kalma vb. gibi bir durum olmadı. Ameliyat olacağım zaman kızılaydaki muayenehanesinden çukurambara taşınmıştı. Bu duruma da oldukça sevindim. Çünkü kızılay oturduğum yere uzaktı ve şu anki yeri tam merkezde, arabayla 15 dk. Rahat olmak adına eşofman ve yakası geniş kazak giydim. 10:45 gibi başlayan ameliyatım 12 ye doğru bitti. Yaklaşık 1 saat sürdü. Sedasyon vb. verilmedi. Başlangıçta doktorum fotoğrafımı çekti. Sonra kalemle kulağımı çizdi. Sağ kulağımdan başlandı. Bu arada benim 2 kulağımın yapısı birbirinden farklıydı. Sol daha kepçeydi. Başlangıçta uyuşturucu iğne yapılıyor lokal anestezi için. Sinek ısırığı gibi. Kesinlikle hiç acımıyor. İğne yapılırken ilaç yakıyor sadece. O da dayanılmayacak gibi değil. Doktorum ve 1 yardımcısı ve sekreter hanım vardı. Ameliyat esnasında o an yaptığı her işlemi sizinle paylaşıyor ve bu sayede olup biten her şeyden haberiniz oluyor. Dişçi koltuğuna benxer bir koltuğa yatmıştım. Yan yatmıştım ve yeşil örtü serilmişti üstüme. İğne yapıldıktan sonraki hiçbir işlemi hissetmiyorsunuz. Kulağınız sanki yokmuş gibi. Sağ kulağım bittikten sonra sola aynı işlemler yapıldı. 2. Kulağa yapılan iğne birazcık daha acıtıyor ama dayanılıyor. Doktorum da genelde hastaların 2. iğneyi daha fazla hissettiğini söylemişti. Normal bir durum yani. Çok keyifli bir ameliyat geçirdim. Doktorumla sohbet ede ede sanki arkadaşlarımla cafede muhabbet ediyormuşum gibiydi. Bu sayede hiçbir işlemi hissetmedim ve acı duymadım. Ameliyat bitince kulaklar sargıyla sarılıyor. İstenirse dinlenebiliyor ama ben hiç ihtiyaç duymadım. Oldukça keyifliydim çıkışta direk yemek yemeye gittim ve alışveriş yaptım :) bu zamana kadar olmadığım için pişman oldum. Diş çektirmekten bile daha kolay bir ameliyatmış. Hatta hiç ameliyat gibi değil. Daha önce 2 tane ameliyat olmuştum. Geniz etimi aldırmıştım vb. Ama uzaktan yakından alakası yok. Ameliyattan 12 gibi çıktıktan sonra eve 3-4 gibi gittim. Hiçbir acı, ağrı vb yoktu. Lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra akşama doğru sızlama oldu sadece. Gece de 2 yastıkla hafif oturur şekilde deliksiz uyudum. Ertesi gün akşam üstü sargılarım alındı ve tenisci bandı takıldı.Niketan edindiğim bir bandanaydı. 2 hafta boyunca gece gündüz taktım. Ameliyat olduğum 3. Gün akşama kadar gezdim ve hiç sorun olmadı. Ameliyattan çıkar çıkmaz günlük hayatıma geri döndüm. Ama tabiki bir yere çarpmamaya vb özen gösteriyorum.İlk günler sadece akşam 5 dk havalandırdığım için havasız kaldı sanırım kulağım. Küçük bir yara oldu. Doktorumu aradım bepanthol önerdi. Artık onu sürüyorum ve 2-3 saatte bir 10 dk havalandırıyorum. Bugün kontrole gittim doktorum her şeyin gayet iyi olduğunu söyledi ve 1 ay sonraya kontrole gelmemi söyledi. Ameliyat olduğum 2. Gün kulaklarım önden çok güzeldi ama yandan bakınca çok korkmuştum. Mora yakın bir renkti, koskocaman şişmişkerdi ve büzük büzüktü. Bugün 13. Günümdeyim ve o halinden eser yok. Eskiden kulağım kepçeydi ama büyük değildi. Birden öyle büyük görünce şok olmuştum. Ama doktorum ödem olduğunu bu nedenle ilk günler fazla incelememem gerektiğini zamanla geçeceğini söylemişti. Gerçekten de haklıymış. Eskisi gibi küçükler şu an. Normal ten rengime döndüler. İlk günkü gibi yapyapışık değiller. Bugün kontrolde doktorum artık gündüzleri takmama gerek olmadığını, sadece geceleri takmam gerektiğini söyledi. Zamanla daha açılacağını ve daha doğal görüneceğini söyledi. Ameliyattan önce de doğal yapacağım demişti ben de öyle istemiştim ama açılma payı bırakmasını da istemiştim. Cumartesi sargılarım alındı ve doktorum pazar-pazartesi akşamından itibaren banyo yapabileceğimi söylemişti. Ben 1 hafta sonra yaptım. Bebek şampuanı ile yıkanıyorum.
Biraz uzun yazdım sanırım ama aklında soru işareti olan insanlara yardımcı olmak istedim. Çünkü bu başlığa yazan herkes sayesinde benim soru işaretlerim gitti. Sonuç olarak ben bu ameliyatı olmaktan hiç pişman olmadım ve çok mutluyum. Pişman olduğum tek konu, neden daha önce olmamışım :) doktoruma da çok güvendim ve boşa çıkmadı. Çok kibar ve ilgili bir insan. Aklıma bir şey takılınca whatsapptan yazıyorum ve anında dönüş yapıyor. Çoğu tanıştıgım doktor burnundan kıl aldırmadığı için, tutuma önem veriyorum. Olmak isteyen herkese iyi bir doktor bulup olmalarını tavsiye ediyorum. Gerçekten çok kolay ve küçük bir operasyon. Küçük çocuklar ve özel durumu olanlar için bir şey diyemem ama genel anesteziye hiç gerek yok bence. Benim doktorumu araştırıp tereddütü olan herkese de tavsiye ediyorum. Gerçekten pamuk elli bir doktor kendisi :) Merak ettiği bir konu olan herkese yardımcı olabilirim.
O halde sezgilerinize inanmak konusunu bir gözden geçirmenizi tavsiye edeceğim size. Doktorumun veya sekreterinin buraya girip yorum yazacak vakti olduğunu hiç sanmıyorum, bir gün kontrol için randevu almaya giderseniz ne kadar kalabalık olduğunu görürsünüz :) ben kontrole 4:30 ta gittim 5:30 a kadar bekledim. Benim açımdan gerek yok bence ve çocuklar ve özel durumu olanları ayrı tuttum farkındaysanız. Korkan birisi için iyi olabilir. Bana göre gerek yok çünkü ben 2 kere baika ameliyat olmuştum genel anestezi ile ve hepsinde ameliyattan çıkıp serum vs taktırmak zorunda kalmıştım. Anestezinden dolayı midem bulanmıştı ve 1 gün boyunca sersem gibiydim. Ben kendi tecrübelerimden hareketle kendi adıma bir değerlendirme yaptım ve yararlanmak isteyenlere yardımcı olur diye düşündüm. Gidin benim doktoruma olun vb. demedim farkındaysanız. İyi bir doktor bulup dedim. Burda dolaştıgınıza göre kulak probleminiz var aizin de ama benim size tavsiyem önce bir psikiyatri bölümüne uğrayın, sevgiler :))Kusura bakmayin ama sezgilerimle soyluyorum siz de doktor beyin sekreteri olmalısınız veya kendi :) o kadarini sanmiyorum ama onlardan olduğunuzu bariz belli etmissiniz. Genel anesteziye gerek yok bence cümleniz bile bana oyle hissettirdi bastan asagi :)
O halde sezgilerinize inanmak konusunu bir gözden geçirmenizi tavsiye edeceğim size. Doktorumun veya sekreterinin buraya girip yorum yazacak vakti olduğunu hiç sanmıyorum, bir gün kontrol için randevu almaya giderseniz ne kadar kalabalık olduğunu görürsünüz :) ben kontrole 4:30 ta gittim 5:30 a kadar bekledim. Benim açımdan gerek yok bence ve çocuklar ve özel durumu olanları ayrı tuttum farkındaysanız. Korkan birisi için iyi olabilir. Bana göre gerek yok çünkü ben 2 kere baika ameliyat olmuştum genel anestezi ile ve hepsinde ameliyattan çıkıp serum vs taktırmak zorunda kalmıştım. Anestezinden dolayı midem bulanmıştı ve 1 gün boyunca sersem gibiydim. Ben kendi tecrübelerimden hareketle kendi adıma bir değerlendirme yaptım ve yararlanmak isteyenlere yardımcı olur diye düşündüm. Gidin benim doktoruma olun vb. demedim farkındaysanız. İyi bir doktor bulup dedim. Burda dolaştıgınıza göre kulak probleminiz var aizin de ama benim size tavsiyem önce bir psikiyatri bölümüne uğrayın, sevgiler :))
Komplekse girenin siz olduğunu söylemek zorundayım ne yazık ki hanımefendi. Beni olmadığım bir kişi olmakla ve başkası gibi yazmakla itham eden sizsiniz. Yazdıklarımın doktorundan memnun kalan bir hasta olamayacağını düşünüp kendinizce doktor/sekreteri olmakla itham eden sizsiniz ve kompleksin ta kendisi burda bence :) Tıp okumuyorum, hukuk okuyorum bu arada. İtham ettiğiniz durum dolandırıcılık suçu gibi. Benim dürüst olmadığımı düşünüp öyle konuşan bir insana kibar olabilme seviyem bu kadar ne yazık ki. Teşekkür ederim size de çok geçmişler olsun, umarım en yakın zamanda iyileşip ruh ve beden sağlığınıza kavuşursunuz.Niye bu kadar komplekse girdiniz anlamadim zaten ve sizin konusmanizi doktor gibi bulmamin kotu bir sey olduğuna inanmiyorum biraz kibar olabilirsiniz neyse gecmis olsun umarim istediginiz gibi olur
Doktoru ovmene bence de gerek yok durumunu anlatman yeterli doktoru soranlara ozelden yazabilirsinizKomplekse girenin siz olduğunu söylemek zorundayım ne yazık ki hanımefendi. Beni olmadığım bir kişi olmakla ve başkası gibi yazmakla itham eden sizsiniz. Yazdıklarımın doktorundan memnun kalan bir hasta olamayacağını düşünüp kendinizce doktor/sekreteri olmakla itham eden sizsiniz ve kompleksin ta kendisi burda bence :) Tıp okumuyorum, hukuk okuyorum bu arada. İtham ettiğiniz durum dolandırıcılık suçu gibi. Benim dürüst olmadığımı düşünüp öyle konuşan bir insana kibar olabilme seviyem bu kadar ne yazık ki. Teşekkür ederim size de çok geçmişler olsun, umarım en yakın zamanda iyileşip ruh ve beden sağlığınıza kavuşursunuz.
Memnun kalmasaydım da yererdim emin olun. Belki benim doktoruma olmayı düşünüp araştıran insanlar olabilir. Ben onlara da yardımcı olmak istedim. Ben olmayı düşünürken, doktoruma olup yorum yapan kişileri görünce rahatlıyordum. Herkes özel mesaj yazmak zorunda da değil :)Doktoru ovmene bence de gerek yok durumunu anlatman yeterli doktoru soranlara ozelden yazabilirsiniz
izmirde yaşıyorum ben 7 yıldır bu kepçe kulak forumlarındayım bu konudan müzdarif olan arkadaslarıma yardımcı oluyorum bilgilerimle zamanında çok fazla takıntılıydım doktorlardan daha çok şeyler biliyorum desem belki abartı olmaz bi ameliyat yapamıyorum okadar ama takıntım bitti eğer ilerde ameliyat olmayı düşünürsem eğer istanbulda bir iki doktor var onlara olurum onlar bu işte daha pratikler
dilersen fotoğraflarını atabilirim sanaya bi soru soracam ben ameliyat oldum ama kulaklarım çok sivri ve dikleşti uç kısımları..hiç karşılaştın mı öyle bir durumla yorumlarda falan?