Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Merhaba hepinize.Öncelikle eski hallerinin fotorafını atanlar gerçekten çok şanslıymışsınız çünkü bnim gerçekten bayaa kepçeydi bu kelimeyide sevmiyorum ama yapıcak bişey yok.Ama sanırım bn sizden biraz küçüğüm 14 yaşındayım ve devlet hastanesinde ücretsiz bir şekild oldum.Daha yeniyim ama bugün 11. günün ve ilk defa bugun saçımı kulaklarıma su değirmeden ve aşırı baskı yapmadan yıkayabildim.aslında geçen sne yaz tatilinde olucaktım annem ve babamla birlikte görüşmeye gittiğimizde doktorumuz izine ayrılacakmış sürekli gözetim altında olması gerekiyo dedi 15 tatili önerdi ama bnde teog sınavım var diye istemedim iyi kide o zaman olmamışım çünkü tam olarak iyileşmiyomuş 15 günde.Kısmet bu yazaymış üstelik liseye başlamadan olmam da bnim için avantaj oldu.bu yazda aynı şekilde doktorumuz milletvekilliğine adaylığını koydu ve izinliydi bu zamana kadar onu bekledik.Artık ümidimizi kesmiştik başaka bir plastik cerraha randevu aldık randevu aldığımız doktor hastalanmış annem danışmaya bnim doktorumu sorduğunda yeni başladı demiş. yani anlayacağınız nasibim istediğimiz doktormuş.ama bn kulak burun boğazcıya oldum çünkü onu tanıyoduk hem de ablamın 2 ameliyatını o yapmıstı babamlarda o doktoru istiyodu bn genel anesteziyle oldum bir gece hastanede yatiriyolar ertesi günde pansuman yapıp yolluyolar bız otobusle donduk eve ablamda annemde refakatçimdi halam eniştem iki yengem ve babamda ziyaretçim eğlenceliydi açıkcası sargılarımın ustunede tülden bir banadana bağladım oylede yapabilirsiniz belli olmuyo tarzınız oyle gibi davranın suan kulaklarımda herhangi bir sey yok.normalde 2 günde bir pansumana gidiyodum dün dikişlerim alındı ve 4günde 1 pansumana çıkardılar bnım hiç agrım sızım olmadı çok şukur antibiyotık kaşıntı hapı ve agri kesici içtim agri kesciyi iki gun once bıraktım igne falanda vurdurmadım agrım olmadıgı için sadece ilk gece uyuyamadım oda aşırı sıcaktı ve yan yatmaya alışıktım.sonuçtan ise memnunum sadece sol kulağım biraz açıkgibi beni ilk bakışta rahatsız etsede sonradan güzel geldi ama bn zaten aşırı derecede kepçe olduğumdan mükemmel bi sonuçta beklemiyodum sadece saçlarımı saldığımda kulaklarımın çıkmamasını istiyodum ama toplayabilirimde zaten okulda öncedende sürekli topluyodum rahat edemiyodum çünkü kulaklarım baskı ypıyodu ve arkadaşlarım bni öyle kabul etti en azından arkadaşım olanlar bazıları sürekli dalga geçiyodu.oyle iste...

Selam aralık 2014te salih emre üregende ameliyat oldum. kulaklarımdan eski haline göre memnunum ama bir kulagımda buyuk açılma var. acıkcası bu kadar acılma beklemiyodum kendıısne yazdım tekrar kontrole gidicem. doktorların dediği gibi doğal kulak seklinde yaptırmayın mutlaka acılıyor cunku. en geride ve en yapısık istediğinizi söyleyin mutlaka. ve son bahar bunun ıcın en uygun zaman başka bir zamanda ameliyat olmayın o çileyi çekmek zor

70 GUN felan oldu kulak üstünde açılma olması normal mi bide kulak ortası açılma olmuyor mu hiç sadece kulak memesi ve üst tarafta mı oluyor

70 GUN felan oldu kulak üstünde açılma olması normal mi bide kulak ortası açılma olmuyor mu hiç sadece kulak memesi ve üst tarafta mı oluyor
Benim de 7 hafta oldu bir kulagimin ust kisminda acilma var digerinde yok ayrica acilan kulagim hala hissiz ust kismina dokundugum zaman cok hissetmiyorum sizin de oyle miydi?

merhaba arkadaşlar ben izmirde op.dr murat uygura oldum ve hayatımda bu kadar pişman olmadım yaptıgım bişeyde reviyona da gittim kulaklarımın içine etti iki kulakta birbirinden farklı guler yuzlu ilgilenşiyor lafta ama iş orda bitmiyor el becerisi gerekiyor yani agzı konuscagna eli konussaydı daha iyiydi ben 3 ameliyatı olmayı dusunuyorum ama önere bilceginiz doktor varmı ve o kadar bıktım ki kulak konusundan cok yapışık yapsın bile diye bilirim yardımm lutfen

merhaba arkadaşlar ben izmirde op.dr murat uygura oldum ve hayatımda bu kadar pişman olmadım yaptıgım bişeyde reviyona da gittim kulaklarımın içine etti iki kulakta birbirinden farklı guler yuzlu ilgilenşiyor lafta ama iş orda bitmiyor el becerisi gerekiyor yani agzı konuscagna eli konussaydı daha iyiydi ben 3 ameliyatı olmayı dusunuyorum ama önere bilceginiz doktor varmı ve o kadar bıktım ki kulak konusundan cok yapışık yapsın bile diye bilirim yardımm lutfen
2. de ne sorun oldu ben de olucam 2. yi ama tek kulakta sizin 2 kulakta da mı revizyon yapıldı

evet iki kulaktanda yaptı ikiside cok kotu oldu dava acmayı düşünüyorum aslında yapamayacagı işe kalkışmasın ama şimdi cok iyi doktor bulmam lazım tek seferde halletmesi lazım korkutuyor beni ve 2 ameliyatı olunca bandaj degil bu yuzmede bone varya lastikli onu bandaj şeklinde kestim onu taktım daha sıkı tuttu ama şekli yine degişmedi

2. de ne sorun oldu ben de olucam 2. yi ama tek kulakta sizin 2 kulakta da mı revizyon yapıldı
geçmiş olsun okuyunca gerçekten üzüldüm, benimde merak ettiğim 3.de kulak kaldırırmı,
belkide düşündüğün kadar kötü değildir bazen kendimiz daha büyütüyoruz olayları kafamızda

meraba arkadaşlar buraya geri dönüş yaptım.. 1 yıl önce tam bu zamanlarda ben de bu ameliyatı olmuştum doktorum istanbul FSM hastanesi doktoru cabbar malkoç.. özel bir hastanede ameliyat oldum. 6. aya kadar kulaklarımdaki hissizlik geçmemişti ve çok yapışıktı. Şuan biraz açılmalar oldu ve açıkçası bundan şikayet etmedim çünkü doğal duruyor anlaşılmıyor bile ameliyat olduğum ve izlerim. Yaptırmayı düşünen arkadaşlar varsa kesinlikle düşünmeden yaptırsınlar.Saçlarımı istediğim modele sokmak bağlamak özgür olmak, denize havuza girdiğimdeki gerginlik geçti şuan. İlk gece ağrım çok olmuştu ama sonuçta insan vücudu ve geçiyor düzeliyor her şey. Doktorum çok ilgili biri tavsiye ederim. Yaptırın pişman olmazsınız diyorum değiyor her şeye şuan çok mutluyum :)

Merhaba herkese,amt olan arkadaşlara çok geçmiş olsun,kulaklarınıza çok dikkat edin amt sonrasında,benim 1 yıl 20 gün oldu amt olalı,memnunum rahatım,2 aydır bant takmiyorum geceleri,banti çok uzun kullandım,amt öncesindeki gibi kulaklar yok bukme rahat davranma yok tabiki,bisey giyerken gözlük kullanırken hala dikkat ediyorum,amt olmak kolay,sonrası is çok,dikkat had safhada olmalı,ınş herkes memnun kalır ameliyatından sonra..

kulak arkası açıklığı için notmak ölçü nedir ameliyattan sonra
ör: serçe parmak girmeli, işaret parmak girmemeli vs. gibi

arkadaşlar revizyon ameliyatı olanlar 2. ameliyat ilkine göre dahamı zor dahamı kolay biraz bilgi verirmisiniz olmayı düşünenler için.

arkadaşlar revizyon ameliyatı olanlar 2. ameliyat ilkine göre dahamı zor dahamı kolay biraz bilgi verirmisiniz olmayı düşünenler için.
benim yarın yatış yapma durumum var muayeneye gideceğim salı gününe yaparsa salı günü yazarım 1 inde yani

geçmiş olsun umarım sonuc istediğin gibi ağrısız ve acısız olur, haberlerini beklicem, senin için dua edicem.
sağ ol canım acıdı agrıdı hatta bayıldım 2. yi bünyem kaldıramadı şu an iyiyim 1 saat oldu eve geleli ama bitmiş vaziyetteyim 3. ayda oldum ben iğne bu kez çok fena acıttı pişman oldum o an keşke olmasaydım dedim ameliyata da geç girdim saatlerce aç kalınca ameliyattan sonra bayıldım falan ağrı kesiciyi yuttum iyiyim şu an sonuç güzel olacak mı bilmem ama revizyon zormuş en azından 1 yıl geçmesi daha iyi olurdu belki ben acele ettim

3. ayım dolacak sağ kulağımda hafif üst kısımda diğerine göre açılma var az bişey olmam revizon belki. bide revizyon sadece kıkırdağa mı müdahele ediliyor kulak yapısında düzeltme olurmu acaba. mesela dış kulak kıvrımı bi kulağımın guzelken birinde hafif dışa dönük çıkıntı var düzeltilebilirmi acaba

arkadaslar kulak ortam fazla bitişik alt ve üst ona göre açık. tamam kepçelik bi nebze gitti ama bu ortası neden bitişik bu kadar oda kötü görüntü oluşturuyor. kulak ortasıda açılma olmuyormu bi nebze

Merhabalar benim bugün tam 3 ay oldu kepçe kulak estetiği yaptıralı. Fakat sol kulağımdan gerçekten çok memnunum ama sağ kulağımın üst kısmı az açık diğerine göre bu beni biraz rahatsız ediyor. Sağ kulağımın kulak ortası bitişik üst kısım ve alt meme ayrık görüntüsü oluyor önden bakıldıgında. 3. ay kontorlüne gittim, doktor hersey normal dedi. Yalnız ben bu üst kısmın daha çok açılmasından korkuyorum açılırmı sizce3 ay oldu suan? Diğer merake ttiğim sey ömür boyu dikkat etmem mi gerekiyor. Eski kulaklarım gibi olmayacakmı yani, bir berberde kulak bükülmesi veya bir arkadasın yaptıgı ufak bi kulak şakası ile kulaklar eski haline geri dönermi? Doktorum Ercan Cihandide kendisi kıkırdağa kalıcı dikiş koymuyor kıkırdağı şekillendirip yeni kıkırdak dokusu oluşması için flep kullanıyor.. Dış kısmı kalıcı dikiş ile kapattı benim 1 ay sonra kalıcı dikişi aldı. Uzuncana yazdım sizde sorduklarıma cevap verirseniz uzun bir yazıyla çok sevinirim gerçekten bilgi almaya ihtiyacım var. Endişeliyim.

X