Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

iste kulaklar her ne kadar guzel olsun olmasın insan bu yuzden pisman oluyo.. artik eskisi gibi kulagimizi bukemicez veya yatarken yuzerken gozluk takarken giyinirken hic bizaman eskisi gibi rahat olamayacagiz üstüne dusecez biiri carpacak biri dokunacak diye hep korku icinde yaşayacağız :KK43:

hayır 4 ay sonra kadar eskisi gibi kullanabileceğimi söylemişti doktor ayrıca çevremde olanda var gözlükte takıyo bükedebiliyo 1 hafta oldu ben olalı şimdi bile üzerine yatabiliyorum

içimi rahatlattın ya .. bende bitek benim oype oldu diye cok korktum ..umarım hemen ilesir deri kaynaşır cabucak ..

Kontrolüm vardi gittim,normalde en geç 2 haftada erirmis dokulurmus dikisler,seninkilerin erimesi lazim dedi,baktı kulak arkama,banyo yaparken kulak arkani parmaginla hafif yikamiyomusu ,yıka kopup olsun bisey olmaz,fikirlerin erimiş ama yikamadigindab arkada duruyor dedi,kendi eliyle aldı birazini,sende böyle al korkma dedi:)

R rkndmt canım ali mezdegi'nden mesaj geldi de günü birlik dönebilirsin diyor .Acaba ameliyattan sonra o kadar yol çekilir mi :) Kendimi nasıl hissederim

Amt dan sonra yol cekersin,yola gidecekler icin lokal fazla verir belki,zaten benim agrim gece olmuştu,ağrı kesici falan daha keskin bisey verir,valla canim imkanın varsa ol kurtul,hiç korkma,ben ıki doktor arasında kalmıştım Iyiki tercihimi doktorundan yana yapmışım,amt olduğumu bilenler de bana bu yorumu yapiyo,cesaret verdi bugun gittim,konuşması,ilgisi,yaklaşımı,iyi bir insan,en azından ben iyi bir iletişim yakaladım kendisiyle,eğer ali beye olmaya karar verdiyseniz,yeterince arastirdiysan ve eminsen,bi san bile bekleme ol kurtul,bugun at kuyruğu yaparak gittim,cok duygulandım nedense,allah herkese nasip etsin,benim daha yeni Suana kadar memnunum kendisinden,her kulak ameliyatından % 1-2 risk vardir bu zaten her amt icin geçerli,o risk grubunda oladabiliriz,olmayadabiliriz,kıkırdak yapısı herkesçe farklı,ınşallah hep memnun kalırız ve sende bu rahatlığa en kisa zamanda kavusursun:)

iste kulaklar her ne kadar guzel olsun olmasın insan bu yuzden pisman oluyo.. artik eskisi gibi kulagimizi bukemicez veya yatarken yuzerken gozluk takarken giyinirken hic bizaman eskisi gibi rahat olamayacagiz üstüne dusecez biiri eklcarpacak biri dokunacak diye hep korku icinde yaşayacağız :KK43:

Bugun bu konuyuda sordum doktoruna,ben surekli tedirginim,gözüm kulağımda gibi bisey,Biyere carpcak bisey olcak falan,doktorla paylaştım,bana bikac ay bu korkuların olur,amt olan herkes senin tedirginliğini yaşıyor,hiç bisey olmaz ve zamanla unutacaksin amt olduğunu dedi,zaten 6 ayda en geç büyük oranda eski kulak gibi davranmaya basliyormussun,cok cesaretlendirdi,korkma acilmazlar,gayet iyi bırak aciliyosada açılsın en ufak şeylere ben yaptığım Isin arkasındayım falan dedi,ben cok mizmiz biriyim bu arada:) acayip bi güven verdi bugun söyledikleri,ve cok rahatladım

Arkadaslar kusura bakmayin olumsuz yorum yazıyorum ..Aslinda kulaklarimdan cok memnunum doktorumdanda ama ne biliyim stres olunca hem aklima kötü şeyler geliyo :KK43:

Arkadaslar kusura bakmayin olumsuz yorum yazıyorum ..Aslinda kulaklarimdan cok memnunum doktorumdanda ama ne biliyim stres olunca hem aklima kötü şeyler geliyo :KK43:

Bende strese girdiğimde saçma şeyler düşünüyorum,olur bunlar ameliyatlarimiz yeni oldu,korku oluyor ister istemez

aynen hani sanki kulaklarımiz hep şiş kalacakmis kulaklarimiza hic dokunamiyacakmis gibi hissediyo insan :KK43:

yok takma bu kadar, ben ilk günler elimde sürekli ayna vardı bakıp saat başı foto çekip inceliyordum,şuan 25 gün oldu daha da rahatladım, artık deli gibi foto çekmiyorum :)
şunun farkındayım, herkesin kulak yapısı, iyileşme süreci çok farklı, birinin 20 günde bütün şişi iner benim 2 ayda iner, benim kulağımın gördüğü işlem farklı diğerlerinin farklı sende böyle düşün, başkasıyla kıyaslama iyileşme sürecini, bende şişlik hala devam ediyor özellikle kıkırdakların törpilendiği yerler şiş dışardan biri farketmiyor ama, yani ben kendimi 3 aya koşulladım, 3 ay çok önemli 3 ay içinde bütün şişler inecek, dikiş ipleri dökülecek, iz çok az belli olabilir, en geç 6 ay içinde iz de kalmayacak, o yüzden anın tadını çıkarıyorum, şişliği kimse anlamıyor, arkadaki dikişleri izleri şuan bi,ri görüyorsada umrumda değil, saçlarım günlerdir tepeden toplu geziyorum, otobüs vs.. arkamda oturan görüyordur belki, ayıp değil allah normal dışında bir kulak yaratmıştı, psikolojimizi bozuyordu ve amt olduk ki ben buna estetik bile demiyorum sağlığımı bozmuştu, psikolojik olarak, ve tedavisi neyse onu yaptırdık, inşallah herkesin bu amt yaptıracak gücü olur, destek olanı olurda yaptırır,ben yıllarca bekledim, şuan hep iyi düşünüyorum bu günleri gösterdiği için Allaha binlerce kere şükrediyorum,eski halimi unutmaya başladım ama yeni halimede alışamadım,hala arada aynaya bakınca rüyamı bu diyorum:)
sende rahat ol canım, olduk kurtulduk ve birdaha asla bu konuda sıkıntı yaşamiycaz,her amt ın riski vardır, risk almadan da olmuyor

Yarın tam bi hafta olacak.. kulakllarim açıldı şimdiki durumu cok iyi ama biraz daha acilirsa kotu olcak :KK43: doktoruma dedim daha kulagin taze sisliklerden daha açıkmis gibi durur kulagin dedi .merak etme açılmaz dedi. ama ben yine cok tedirginim.

Yarın tam bi hafta olacak.. kulakllarim açıldı şimdiki durumu cok iyi ama biraz daha acilirsa kotu olcak :KK43: doktoruma dedim daha kulagin taze sisliklerden daha açıkmis gibi durur kulagin dedi .merak etme açılmaz dedi. ama ben yine cok tedirginim.

doktorun kimdi?

bu kadar takma bir haftalık kulak açılır mı sen benden de kötü takmışsın, gerçi bende ilk günler ağladığım oldu, stresten, ama şiş olduğu için açıldı gibi geliyordur sana, benim mesela sol kulağım arka yanlar daha şişti arkada boşluk yoktu ama önden bana diğerine göre açık geliyordu, arkası yapışık ama önden sol açık gibi geliyordu, ya zamanla daha iyi oldu şişlik inince, tamam iki kulağımda aynı değil ama zaten birebir aynı kulak olmasıda gerekmiyor, ya bence pozitif düşün, bukadar tedirgin olma daha 7 gün, benim 1 ay olacak nerdeyse ama hala şiş ve sert arada sızlıyor, geriliyor, bigün bakıyorum biri daha açık gibi bigün bakıyorum normal gibi geliyor,doktoruna katılıyorum, ilk günler bende bunu düşünmüştüm :)

bu kadar takma bir haftalık kulak açılır mı sen benden de kötü takmışsın, gerçi bende ilk günler ağladığım oldu, stresten, ama şiş olduğu için açıldı gibi geliyordur sana, benim mesela sol kulağım arka yanlar daha şişti arkada boşluk yoktu ama önden bana diğerine göre açık geliyordu, arkası yapışık ama önden sol açık gibi geliyordu, ya zamanla daha iyi oldu şişlik inince, tamam iki kulağımda aynı değil ama zaten birebir aynı kulak olmasıda gerekmiyor, ya bence pozitif düşün, bukadar tedirgin olma daha 7 gün, benim 1 ay olacak nerdeyse ama hala şiş ve sert arada sızlıyor, geriliyor, bigün bakıyorum biri daha açık gibi bigün bakıyorum normal gibi geliyor,doktoruna katılıyorum, ilk günler bende bunu düşünmüştüm :)
off yaa keşke hemen gecse zaman uyuyup uyansak 1 yil gecmis olsa kulaklarimizda istedigimiz gibi olsa. yoksa kulak tam iyilesene kadar kafayi yicez :KK43: Ya suan cok doğal kulaklarim ama ilk gunlere gore acildi yani. dikislerimde erimeye basladi yavas yavas doktora sordum erken degilmi yok dedi normal. bilmiyorum ne yapacagim kafayi yicem yeminle :KK43:

off yaa keşke hemen gecse zaman uyuyup uyansak 1 yil gecmis olsa kulaklarimizda istedigimiz gibi olsa. yoksa kulak tam iyilesene kadar kafayi yicez :KK43: Ya suan cok doğal kulaklarim ama ilk gunlere gore acildi yani. dikislerimde erimeye basladi yavas yavas doktora sordum erken degilmi yok dedi normal. bilmiyorum ne yapacagim kafayi yicem yeminle :KK43:

bak ne güzel, banada 15 gün içinde dikişler eriyip düşecek demişti ama bende hala duruyor arkada dokununca acıyo kıkırdaklarım dokunmuyorum arkasına da, geçenlerde gittim kontrole sende süreç geç işliyor, normalde 15 güne dökülüyor ve esneme yapıp final halini alıyor dedi, bende esnemede yapmadı tam olarak, arkadaki dikiş ipleride duruyor, şanslısın erken zamanda iplerden kurtulacaksın, bende esneme ne zaman olacak merak ediyorum inşallah hiç açılmaz böyle memnunum yani, ama ilk günlere göre birazcık arkalar açıldı

bak ne güzel, banada 15 gün içinde dikişler eriyip düşecek demişti ama bende hala duruyor arkada dokununca acıyo kıkırdaklarım dokunmuyorum arkasına da, geçenlerde gittim kontrole sende süreç geç işliyor, normalde 15 güne dökülüyor ve esneme yapıp final halini alıyor dedi, bende esnemede yapmadı tam olarak, arkadaki dikiş ipleride duruyor, şanslısın erken zamanda iplerden kurtulacaksın, bende esneme ne zaman olacak merak ediyorum inşallah hiç açılmaz böyle memnunum yani, ama ilk günlere göre birazcık arkalar açıldı
bendede oyle işte bende bundan fazla acilmazsa memnunum ama 2 aya kadar acilir diyolar daha :KK43:

Merhaba, foruma giremedim uzun zamandır kusura bakmayın :KK43: yarın dikişlerim alınacak sizce alındıktan sonra saç bandına devam eder miyim bu arada yarın 18.günüm olacak hepimize geçmiş olsun :)

arkadaşlar yarın amelyt olcm ama biraz korkuyorum lokal olck herkes gibi yapılacak igne kulağın hangi bölgesine yapılıyor acaba birde çok acıyor mu bilgilendirirsenz sevinirm ?

arkadaşlar yarın amelyt olcm ama biraz korkuyorum lokal olck herkes gibi yapılacak igne kulağın hangi bölgesine yapılıyor acaba birde çok acıyor mu bilgilendirirsenz sevinirm ?

Geçmiş olsun. Kulağı bilmiyorum ama ayağımdan ve gözümden lokal olmuştum, iğneyi batırıp ilacı verince 2-3 snlik keskin bir yanma oluyor ama geçiyor. Yanma ilaçtan kaynaklı tabi, yoksa iğneden korkuyorsanız korkacak bir şey yok.

kulağın arkasından yapılıyor ilk iğneyi olduktan sonra çok çabuk uyuşuyo zaten 2.3 üncü iğneleri hissetmiyosunuz bile bende yanma olmadı sadece batma hissi oldu ama o da çok çok az

X