Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

öncelikle geçmiş olsun sende kurtulanlar kervanına katıldın:KK14:
bu gece biraz zor gecerama yarından itibaren rahatlıyacaksın...
yatarken başını sakın alcak tutma oturur vaziyette uyu böyle biraz uyuyabilirsin:KK17:

Teşekkür ederim.Gece çok rahat uyudum şuan nerdeyse hiç ağrım yok :)

Geçmiş olsun ben de kurtulduğuna sevindim.Sen hangi hastanede oldun ameliyatını ?

İzmir atatürk eğitim ve arastırma hastanesinde oldum

ilk gittiğimde kaan beyle görüşmüştüm ameliyatımı soysal bey yaptı.

seda35 meraba canım bnde orda ameliyat olmayı düşünüyorum online randevu sisteminden kımden aldın acaba randevunu kaç günde ameliyat tarihi verdiler ve sen kaç yaşındasın tatlım ücretsiz mi oldun randevunu sgk mı karsıladı? çok merak ediyorum ben 25im ama sanırım 18in altı ücretsiz oluomuş die duydum doğru mu acaba:KK54:

seda35 meraba canım bnde orda ameliyat olmayı düşünüyorum online randevu sisteminden kımden aldın acaba randevunu kaç günde ameliyat tarihi verdiler ve sen kaç yaşındasın tatlım ücretsiz mi oldun randevunu sgk mı karsıladı? çok merak ediyorum ben 25im ama sanırım 18in altı ücretsiz oluomuş die duydum doğru mu acaba:KK54:

Randevunu herhangi bir doktordan alabilirsin canım ilk muayeneni asistan doktorlar yapıyor ve gerek duyarlarsa doçent doktorlara yönlendiriyorlar.Bu ameliyatta gerek duymuyorlar olsa ki doçentlerle konuşmadım bile.İlk randevumda dediğim gibi asistan doktorla ameliyat hakkında görüştük nasıl yapılacak daha doğal nasıl olur diye.. daha sonra isteklerim doğrultusunda bilgisayara not düştü ve ameliyat günü verdi.Ameliyatıma başka bir asistan doktor girdi.Şuan sargılarım olduğu için nasıl olduğu konusunda fikir sahibi değilim ama ben iyi bir ameliyat geçirdiğimi düşünüyorum.Ne istediğimi açıkça belirttim doktoruma o da eminim bu yönde bir ameliyat yaptı.
Sigortan varsa yaşın önemli değil her yaşa ameliyat yapıyorlar ben 22 yaşındayım.

peki arkadaşlar ben bir konuyu merak ediyorum,,

ameliyat olup, kulağından kıkırdak alınan arkadaşlar;

kulak deliğinizin olduğu bölgede şişlik oluştu mu? benim 24 gün önce ameliyatım gerçekleşti. Şuan sanki kulağımın içinde işitme cihazı varmış gibi bir şişik et parçası var. ilk günkü gibi şiş değil, azaldı epey. fakat sanki 1 2 haftadır hep aynı boyutta.

benim de 2 ay doldu ama hala kulağımın içinde biraz şişlik var geçmesini bekliyorum ben de sabırla :KK43:

Kızlar bugün pansumana gittim sargıların yerine tenisçi bandı takıyorum şuan.Kulağımın yeni şeklini gördüm önceki halinden çok daha güzel görünüyorlar.Şişlikler ve morluklar var tabi biraz..sol kulağım biraz daha şiş ve diğerine göre çok az daha açık ama asla rahatsız edici bir düzeyde değil aksine doğal bir görünüm katmış, zaten ameliyat olmadanki halimdede sol kulağım sağdakine göre daha açıktı.Tabi bu ufak bir detay, ameliyat olduğumuz için vede alışık olmadığımız yeni kulaklarımızı görünce en ufak ayrıntıyı bile farkediyoruz.Şişlikler indikten sonra dahada güzel görüneceklerine eminim.Ameliyatımdan genel anlamda çok memnun kaldım.Doktoruma teşekkür ediyorum.
Tenisçi bandını takınca her saat başı 10 15 dakika açıp dinlendirmemi istedi.Yoksa kulağında yaralar olabilir dedi.Bandın amacı kulağı yapıştırmak değil uyurken kulağın kıvrılmamasını sağlamakmış.
Ameliyatı tavsiye ediyormusun diye soranlarada eğer bu durumdan gerçekten rahatsızlık duyuyorsanız olun derim.Başarı oranı yüksek ve az ağrılı bir ameliyat sadece ilk gün anestezi etkisini yitirince biraz sızılar başlıyor ertesi gün neredeyse ağrılar yok denecek kadar azalıyor.Ben ameliyat olduktan sonra eve yürüyerek geldim yaklaşık 15-20 dakikalık bir yol.Yani basit bir ameliyat olduğunu buradan anlayabilirsiniz. :)

seda35 ve mercanay buraya gelişmeleri yazarsanız çok mutlu olurum 2 hafta içinde bende randewu alıcam
sargı ile kaçgün kalması gerekıo ulakların işe gitsem sorun olurmu anlasılmasın istiyorum çünkü

benim de 2 ay doldu ama hala kulağımın içinde biraz şişlik var geçmesini bekliyorum ben de sabırla :KK43:

Bugün doktoruma sormaya gittim. Kıkırdak alındığı için ödem oluşması normal dedi. Ben küçük bir ödem bekliyordum ama biraz büyük kalmış, dedi. Şimdilik bir hafta kadar kremle bastırarak masaj yapacağım. Gecmezse ikinci bir operasyon düşündüğünü söyledi şişlik için. Sen de bir krem olayını dene canım.

seda35 ve mercanay buraya gelişmeleri yazarsanız çok mutlu olurum 2 hafta içinde bende randewu alıcam
sargı ile kaçgün kalması gerekıo ulakların işe gitsem sorun olurmu anlasılmasın istiyorum çünkü

Canım söylediğim gibi işte sol kulak sağa göre biraz daha açık görünüyor.Bu tabi şişliklerden dolayıda olabilir.Tam emin olmak için bir süre beklemek gerekiyor.Şuan 3. gündeyim 6. günden sonra banyo yapmaya başlıcam.Bakalım zaman göstericek şuan için çok problem etmiyorum bu durumu.

Orta kısımlarda hiç olmadı. Üst kısımda bir miktar oldu ama hani zaten üst kısımları yapıştıramıyor iyice. Yer yok çünkü. Üstlerin açılması hiç sorun olmayan tarzda açılma. Burada insanlar birmiktar açılmalar olduğunu söyleyince sizi anlıyorum tabii. Endişe ediyorsunuz. Ne karar verdiniz. Nerede olacaksınız?

bu ameliyat için 1 hafta kadar süre yeter mi iyileşmek için daha sonrasında okula gitmem lazım bana engel olur mu bu durum acaba ?

bu ameliyat için 1 hafta kadar süre yeter mi iyileşmek için daha sonrasında okula gitmem lazım bana engel olur mu bu durum acaba ?

Ben kendimi anlatayım canım sana. Sonuçta bünyeden bünyeye farklılık gösterir. Bir hafta yeter mi diyosan ağrıların neredeyse tamamen geçer. Fakat yine de kafanı çok rahat hareket ettiremezsin diye düşünüyorum.kıkırdak alınırsa iç tarafta geçici ödem oluşuyor. Ödem benim ki gibi büyük olmazsa sorun olmaz. Morluklar da çok hafif olacaktır. Ama saçlarınla kapatabilirsin biraz :-) benim bir ay oldu ve şuan kulağı bukebiliyorum. Çok rahat oldu artık. Fakat ben de ödem geçmedi. Onunla uğraşıyorum. Biraz büyük kaldı. Ali bey ikinci bir operasyon yapabilir ödem için.

kızlarrrr fotoğraf ekleyecek olan yok mu?
çok merak eddiyorum yeni hallerini
benım kulağğımm bayaaaa büyük yalnız ya napcam geriye itseler mr. spoke gibi olcak acaba büküp kendileri o kıkırdağa yeni şekil veiriyor lar mı?:KK31:

Ben kendimi anlatayım canım sana. Sonuçta bünyeden bünyeye farklılık gösterir. Bir hafta yeter mi diyosan ağrıların neredeyse tamamen geçer. Fakat yine de kafanı çok rahat hareket ettiremezsin diye düşünüyorum.kıkırdak alınırsa iç tarafta geçici ödem oluşuyor. Ödem benim ki gibi büyük olmazsa sorun olmaz. Morluklar da çok hafif olacaktır. Ama saçlarınla kapatabilirsin biraz :-) benim bir ay oldu ve şuan kulağı bukebiliyorum. Çok rahat oldu artık. Fakat ben de ödem geçmedi. Onunla uğraşıyorum. Biraz büyük kaldı. Ali bey ikinci bir operasyon yapabilir ödem için.

dahada kafam karıştı şuan bide bu yıl sınavlara hazırlandığım için ameliyat olduktan sonra ders çalışmamı engeller diye korkuyorum açıkcası

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :)

Rica ederim ne demek..Ama şu da var azda olsa ameliyatının başarısız geçme olasılığı var yani iki kulak simetrik olmayabilir.Revizyon ameliyatları en erken 2 buçuk ay sonra yapılıyor.Ben geçen hafta ameliyat oldum sol kulağım sağa göre daha açık oldu, ilk başta şişliklerden olsa gerek gözüme fazla çarpmıyodu ama şişlikler indikten sonra anladımki bir miktar açıklık var.Sadece dikkatli bakınca göze çarpıyor ama ben yinede rahatsız oldum bugün gittim kendi doktorum yoktu başka bir doktorla görüştüm oda göze fazla çarpmadığını ama rahatsız oluyorsan basit bir revizyon ameliyatı ile düzeltilebileceğini söyledi.Süre olarakta iyileştikten sonra yani yaklaşık iki-iki buçuk ay sonra yapılabileceğini söyledi.Tabi bunları kendi doktoruma anlatmam lazım yarın onunla görüşcem gelişmeleri burdan anlatırım size.Allahtan çok fazla asimetri yok yoksa iki buçuk ay zehir gibi geçerdi..

sedacım meraba
açıklık olması pek hoş olmamış bende bayramdan sonrakı hafta için murat tüzünerden radndevu aldım:KK52:
çok heycanlıyım
hatırladığım kadarıyla senın amelıyatı soysal bey yapmıştı acaba benim ilk randewuma kim gircek çok merak ediyorum acaba kuağımı küçültme şansları var mı?üffff cok heycanlıyım
görüşmeden kaçgün sonraya verıolarkı ameliyat tarihini?
lütfen seda35 yardımcı ol çok merak edıyorum

sedacım meraba
açıklık olması pek hoş olmamış bende bayramdan sonrakı hafta için murat tüzünerden radndevu aldım:KK52:
çok heycanlıyım
hatırladığım kadarıyla senın amelıyatı soysal bey yapmıştı acaba benim ilk randewuma kim gircek çok merak ediyorum acaba kuağımı küçültme şansları var mı?üffff cok heycanlıyım
görüşmeden kaçgün sonraya verıolarkı ameliyat tarihini?
lütfen seda35 yardımcı ol çok merak edıyorum

Kulak küçültme diye bir ameliyat yok diye biliyorum ben ama kulaklarını arkaya çektikleri için normal halinden daha küçük görünüyorlar.O konuda fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum.İlk randevuna kim girer bunu bilemeyiz kim boştaysa muhtemelen o girer.Bana ilk randevumdan 45 gün sonrasına ameliyat günü vermişlerdi.Randevu almana sevindim umarım ameliyat istediğin gibi olur.
Açıklık olmasına gelince dikkatli baktığında belli oluyor ama ben rahatsız olduğum için büyük ihtimalle revizyon ameliyatı olacağım.Revizyon ameliyatları ilk ameliyatlara göre daha basit ve kısa sürüyormuş.

X