Merhaba,
Öncelikle ben erkeğim, çok uzun zamandır istiyorum bu operasyonu olmayı çünkü kulaklarımdan memnun değilim ve beni gerçekten çok rahatsız ediyor.
Birkaç sene öncesinde Earfold diye bir şey vardı ama Türkiyede yoktu, şimdi ben avrupada yaşıyorum fakat Earfold artık üretilmiyor. Ben de araştırdım ve önümde iki seçenek var görünüyor; iple kepçe kulan ameliyatı veya normal otoplasti.
Araştırırken iple kepçe kulak ameliyatı olup da memnun olmayan, normal ameliyat yöntemini tavsiye eden yeterince kişi gördüm. Bu konuda tecrübeli olanlarınız varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.
İple olan operasyon aslında benim öncelikli tercihim(di) çünkü uzun süreli bandaj takmak istemiyorum ve bir an önce iyileşip normal hayatımna dönmek istiyorum. Ama kötü deneyimleri okudukça açıkçası bu yöntemden biraz soğudum.
Ve birkaç tane daha önce kepçe kulak ameliyatı olmuş olanlara sorularım var,
1. Hangi yöntemi ve hangi doktorları önerirsiniz, kesinlikle uzak dur dediğiniz doktorlar kimler?
2. Ameliyat olduktan sonra ortalama ne kadar süre boyunca doktora görünmemiz gerekiypr, ipi aldırmak için vs. geri gelmek gerekiyor mu? Çünkü ben şu anda avrupada yaşıyorum ve bu operasyon için Türkiye'ye geleceğim
3. Ameliyat olduktan sonra sanki böyle hep kulağımda bir zayıflık olacak, darbe alırsa eğer her an yırtılabilir/eski haline dönebilir gibi bir his var içinde sanki hep böyle yaşayacakmışım gibi bir his var. Böyle bir şey mümkün mü, kulaklar ne kadar süre sonra sanki eskisi gibi doğal kulaklarımız gibi hissetmeye başlıyoruz?
Bu operasyon için aylarca randevu beklemek istemiyorum, mümkünse kısa sürede her işlemi halledip bir an önce bu işten kurtulmak istiyorum, fiyat çok önemli değil (aşırı uçuk bir fiyat olmadıkça, bkz . dr. cih..dide). Şehir de benim için çok önemli değil, herhangi bir şehire gidip orada oeprasyon süresinde 1 hafta kalabilirim, ama git gel durumu gerekiyorsa bu beni biraz zorlar. Sadece gerçekten yetenekli işini düzgün yapan bir doktor arıyorum, bazen internette çok güzel yorumlarını okuduğum doktorlar oluyor fakat öncesi/sonrası fotoğraflarına baktığım zaman hiç beğenmiyorum hiç doğal görünmüyorlar veya simetrik değiller.
Bu konuda her türlü yorum/öneri/tavsiyeye açığım. Zaman ayırıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Edit: Ankara’dan Dr V. Tayfun Bey içime sindi ama internette hakkında pek yorum bulamadım kendisi hakkında bilgili olan var mı, açıkçası şimdiye kadar gördüğüm resimlerde de en doğal olan kendisininki