Kendinizi Seviyor Musunuz ?

GİZLİ HAYRAN
Size sorsalar muhtemelen kendinize hiç de bayılmadığınızı söylersiniz. Ama durum hiç de öyle değil. Siz, hata kabul etmeyen, kolay affetmeyen ve mükemmeliyetçi biri olarak bilinirsiniz. Peki söyler misiniz, kendinizi sevmeseniz sıfır hata ve kusursuzluk yakıştırabilir misiniz kendinize? Ayrıntılara takılan ve tedbir konusunda abartılı davranan biri olarak etrafınızda, başkalarında ya da "durum"larda kalite standardının çok yüksek olmasını ister gibisiniz ama aslında bunları hep kendiniz için istiyorsunuz. Kendinize ancak kusursuzluğu yakıştırıyorsunuz. Farkında değilsiniz ama kendinizi gizli seviyorsunuz!

:26:

KENDİNİZİ SEVMEKLE PEK İŞİNİZ YOK!

Peeh! Şimdi kendim kendime küsmesin, neden beni sevmiyorsun, diye! Ben de kendimi megaloman sanırdım, meğer durum bildiğim gibi değilmiş.

GİZLİ HAYRAN
Size sorsalar muhtemelen kendinize hiç de bayılmadığınızı söylersiniz. Ama durum hiç de öyle değil. Siz, hata kabul etmeyen, kolay affetmeyen ve mükemmeliyetçi biri olarak bilinirsiniz. Peki söyler misiniz, kendinizi sevmeseniz sıfır hata ve kusursuzluk yakıştırabilir misiniz kendinize? Ayrıntılara takılan ve tedbir konusunda abartılı davranan biri olarak etrafınızda, başkalarında ya da "durum"larda kalite standardının çok yüksek olmasını ister gibisiniz ama aslında bunları hep kendiniz için istiyorsunuz. Kendinize ancak kusursuzluğu yakıştırıyorsunuz. Farkında değilsiniz ama kendinizi gizli seviyorsunuz!

KENDİNİZE ÂşIKSINIZ!
Siz abartılar insanısınız! Her şeyi görkemli ve büyük seviyorsunuz. Çünkü hayatta sizden daha kıymetli ve önemli bir şey olamaz. Kendinize olan sevginiz de öyle büyük ki, neredeyse aşk gibi! Bir de her şeyi kendiniz için istemek gibi bir durum var. Hayatı tek kişilik bir oyun gibi görüyorsunuz. Aslolan, başrolde olan sizsiniz. Öyle ya hayatınızı başkası yaşayamaz! İşte bu benmerkezci modunuz, sizi alıcı, bazen de zalim biri yapabiliyor. Sevmeyi gayet iyi biliyorsunuz ama vermeye alışık değilsiniz ya, onu da kimseye vermiyor, kendinize alıyorsunuz. Hatta başkalarının hayranlığını da istiyorsunuz. Ve alıyor, alıyor, alıyorsunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…