• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi Mutlu Etmek İçin Ne Yapıyorsunuz Nasıl Mutlu Oluyorsunuz

Mutsuzluktan canim sıkılıyor benim oyle mutsuz mutsuz duramam oyle insani da yakinimda tutmam. Hayatimda ciddi manada zorlandigim ve yiprandigimi hissettigim iki dönem oldu. O üzücü dönemlerin içindeyken bile kendim icin bir şeyler yapmaya calisirdim ne olursa ufak tefek bir şeyler yapardim içten geliyor galiba.

Eften püften şeyleri zaten kafama takmam yani takarim da en çok 2-3 gundur gunlerce mutsuz olmam. Benim sinirim de saman alevidir o an dünya yikilmis gibi anlatirim ama ertesi gun normale döner. 😬

Spor, oyun, kitap, resim çizme, alisveris, bakim ve tembellik en sevdigim seyler. 😂
Koronada pek gezmiyoruz ama boyle mutlu olacağim şeyleri yapiyorum.
Dün oyunum için yeni bir ek paket aldim mesela acayip mutlu oldum, belki ben mutlu olmaya yer ariyorum bilmem. 😁 O yuzden içten geldigini dusunuyorum. Karakter meselesi.

Kolay kolay mutsuz olmam ama o bataklığa girdiysem bir kere etrafımdaki herkes benimle üzülsün istiyorum. Ben üzgünken eşime sararım , çocuklara kıyamam ama . Muhakkak bir kavga çıkarır sonrasında söylemek istediğim ama söyleyemediğim şeyleri sanki onlara söylüyormuş gibi eşime söylerim . Adam alıştı artık , çok itiraz etmeden sadece beni dinler , sonrasında ağlarım ağlarım ağlarım veeee o arada eşim bana çay yapar( rezene veya papatya ) çayımı içer , bir banyo yaparım , banyodan çıkınca dondurmam hazır olmalı . Bir de üstüne dondurma yerim oooohhh kuzu gibi olurum 😂
Mutsuzluğa kaptırmamak lazım. Sonrasında kimse kimseye acımıyor. Annem babam bile beni sevmedi . Yedirdikleri ekmeğe kadar laf ettiler , okurken harcadığım parayı borç öder gibi babama ödedim tekrar . Düşününce bunca haksızlık karşısında depresyona girmem lazım. Amaaaannnn hayat o kadar da uzun değil . Olmadı mı ? Oldurmaya çalışmayacaksın .

Merhaba. Maalesef buradaki tavsiyelerle cok yol alabileceginizi sanmiyorum cünkü sizin anadiliniz bu. Cocuklukta bu duygu asilanmis size, bu her ne kadar iyi bir secim olmasa da bildiginiz, tanidiginiz duygu oldugu icin cogunlukla farkinda olmadan bunu sectiginizi düsünüyorum. Kaynak:izledigim diziler🤣🤣 ve okudugum kitaplar. Benim hayatimda bu kesinlikle dogru. Siz de böyle oldugunu düsünüyorsaniz psikolojik destek alabilirsiniz. Sevgiler ❤️

Onkoloji hastanesinin önünden geç bir gün o zaman sağlığına şükür edersin

Başka birgün çocuk esirgeme kurumunu ziyaret et , anne babam var diye şükredersin

Yani hayatta kendi kendini yemek için çok kısa

Merhaba, bende sizin gibi biraz melankoliğim..
Ama bu durumdan kendimi kurtarmaya çalışıyorum.belirli bir rutin yapmaya çalışıyorum. Örneğin moralim bozuksa çok neşeli 2 arkadaşım var, biri kadın biri erkek. Hemen onları arar beni neşelendirin diye takılırım. İnan bu çok iyi geliyor. Sonra kendimi ödüllendiririm. Mesela kıyafet alırım ve ya güzel bir tatlı.. Sonra sokak hayvanlarını beslerim, eğer sende seviyorsan inan çok büyük bir terapi. Bütün stresimi alıyorlar ve ben kendimi daha mutlu hissediyorum. Eğer o gün kafama o sorunları çok taktıysam ağlarım bu da bana iyi geliyor. He son olarak komedi filmleri izliyorum bunu da yeni denemeye başladım, inan kafandakileri 2 saatte olsa unutmak çok güzel bir duygu😊 kısacası kendim için çabalamaya çalışıyorum, kimseden kimseye fayda yok çünkü.. ❤️

En önemlisi düşünce şeklini değiştirebilmek sanırım, bende sizin “kaygı” versiyonunuza sahibim mesela, çok gülerim, çok eğlenirim ama kaygılıyım aynı zamanda. Anksiyete ve panik atak da bonusu 😀

Terapistim; “düşünceler zamanla değişir, bir anahtarı eve girince her gün aynı yere el alışkanlığı ile koyarsın, yerini değiştirmek zordur, elin hep oraya gider ama bir süre sonra alışırsın yeni yerine.” demişti. Yani mucize beklememek lazım, birden değişemezsiniz, ama yavaş yavaş düşüncelerinizi fark ederek, kendilerinize sorular sorarak “depresif mod” yerine “keyifli” bir ruh halini seçebilirsiniz.

Seçebilirsiniz diyorum, çünkü gerçekten her gün yediklerimizle, içtiklerimizle, yaptıklarımızla ve düşündüklerimizle mutluluğu seçiyoruz.

Çocuklarıma sarılırım ben modum düşükken, onların varlığı, sıcaklığı bana doping gibi gelir, şükrederim sürekli sahip olduğum her şeye, aldığım her nefese

Ayrıca Kendime zaman ayırmaya çok önem veriyorum bi kere, kişisel bakım beni çok mutlu ediyo, o yüzden bakımıma, dış görüntüme, üstüme başıma saçıma makyajıma çok özeniyorum, enerjim artıyo kendimi güzel hissettiğimde,

Kitap okumak da beni çok mutlu eden şeylerden, nolursa olsun kitabımı okuyorum, kitap okuduğum süre kendime verdiğim rüşvetim gibi

Ev toplama, düzenleme benim için adeta terapiden farksız, bi kaç dolaba el atmak, gereksiz şeyleri elemek, kalanları düzenlemek bana çok iyi gelir, ferahlarım

Mumlarımı yakarım, buhurdanlığımı yakarım, çocuklarım uyuyunca film izlerim eşimle, dizi izlerim

Yaşamayı, hayatı çok seviyorum❤️ Küçücük şeylerden mutlu olabiliyorum, bana iyi gelmeyen, enerjimi sömüren insanları hayatımdan çıkarıyorum, kimseye hakettiğinden fazla değer vermiyorum, kimseyi gereğinden fazla alttan almıyorum, kendimi kullandırmıyorum, bu dünyaya bi kere geldim, başka bi yaşam şansım olmayacak, o yüzden içtiğim kahveyi bile keyifle içiyorum, niye küçük şeylerle, değmeyecek basit insanlara takılıp sadece tek yaşam şansım olan bu hayatı burnumdan getireyim ki mantığındayım

Bir de bitkilerle uğraşırım, balkonumda bitkilerim var, kaktüslerim var onlarla uğraşmak da yine bana çok iyi gelir

Şu sıra kendime bol bol hediye alıyorum :D
Yardımcı almaya başladım, o yüzden istediğimde evden çıkabiliyorum.
Bir de hep güzel şeylere odaklandım. Odağını hep iyi olana çevirmediğin sürece mutlu olamazsın.

Ev işi sevmiyorum, sadeve yemek yapıyorum temizlik canım çekerse ayda bir yaparım 2 haftada bir kez de temizlikçi çağırıyorum. Evde koca çocuk varsa bu öneriyi dikkate almayın :bicak:

- Kendime zaman ayırdığım en çok yer spor, haftada 4 gün mutlaka yaparım. hava çok çok soğuk değilse açık havada jogging yapıyorum. Kışın havanın çok soğuk olduğu zamanlarda üyesi olduğum yoga salonuna vınlarım, yoga ballet barre cardio her ders var. Haftada 1 gün de ağırlık kaldırıyorum.

- Köpekleri fena seviyorum, koşuya çıktığımda sevdiren köpek varsa mutlaka severim. Türkiyedeyken sokak köepkelerini ekdilerini severdim. Yumoş bir köpeğe sarılmak adar tatmin edici his dünyada yok :KK200:

- Kışın 1 kez tatile çıkarım, kayak + spaya giderim.

- Pazar öğleden sonra 2 saat spaya gider(d)im. Virüse sebep ara verdim. Evim lüks otelin karşısında yürüyerek gitmek kolay oluyor:) Bunu mutlaka yapmaya çalışıyorum, çok çalıştığım için beynimin suyu çıkıyor genelde su benim için çok dinlendirici balık burcuyum malum.

- İşim çoksa ya da tembelsem dışardan söylerim. İstanbula tatile geldiğimde her öğlen balık yedim gerçekten çok çok iyi balık restoranları var yemek sepetinde. Türkiyede yiyecek çok çok iyi şeyler var gerçekten kumpir, pizza, kebap, tatlısı tuzlusu eee bunca yiyecek varken mutsuz olan varsa suçu kendinde aramalı:deli:

- Saçıma iyi bakarım en şahane şampuanı kaparım.

- Canım sıkkınsa kuaföre manikürcüye vınlarım

- Uzun saatler çalışıyorum günde 2 saat daha az çalışmak istiyorum ama bir türlü azaltamadım. saat 6ya kadar çalışmak en iyisi bence yoksam bku çıkıyor aşırı yoruluyorum. Bunu bir türlü yapamadım

- 2 lafın belini mutlaka kırarım. Laflamak hayatımda büyük yer tutuyor, sosyalleşmeden gezmeden eğlenmeden mutlu olmak benim için mümkün değil. Gezmeyi de eğlenmeyi de severim cumartesi genelde arkadaşlarımla gezerim, pazar evde yayılırım.

- Annem mutlu olunca ben de oluru o yüzden ona maddi manevi her zaman hediyelerde bulunurum:KK200:

- Koca çocuk yok o yüzden bunlara vaktim var, spaya spora gidecekseniz da haftada bir gün çocukları adama atın gerisinde salmayın ama :bicak:

sabahiniza ozellikle dikkat edin.

Insan gune nasil baslarsa oyle devam ediyor gunu bence.
Guzel giyinin, bir yarim-1 saat tv telefon bakmayin, hos olmayan bir mesaj alirsiniz ve o gununuzu sabahtan mahbeder.

Giyinme konusunu da ben korona ile kesfettim. Normalde evde esofman giyerdim, sorun olmazdi, ama simdi hep evde olunca ve hep esofman tarzi giyinince cok da oyle kendimi iyi hissetmiyormusum. Hala rahat giyiniyorum ama daha guzel ve uyumlu. Disari da ayni kiyafetle cikabilirim cok rahat.

Bir de ben onlemimi daha sorun olusmadan alanlardanim sanirim. Vitamin ve bitter olayini o yuzden yazdim. Gesmisten tecrubem, kisin vitamin almazsam yataktan zor cikarim, o yuzden suan eksiklik olmasa da aliyorum. Yine regl beni inanilmaz sinirli yapar, o yuzden canim istemese bile o hafta bitter yiyorum, cikolata mutluluk hormonu salgilatir derler :)

Yorumlarinizda kendinize deger vermediginiz kisimlar beni cok uzdu gercekten.

Gecen hafta okudugum bir sosyal medya alintisini paylasayim sizinle:

Adam soruyor,
- hayatinizdaki en onemli seyleri sayin
ve sonra soruyor
- kendi adinizi ne zaman soylediniz

cidden kendi adimizi en onde soylemeliyiz, aksi durumda kendimize haksizlik yapiyoruzdur :KK43:
Bende düzenli dvit kullanıyorum ama merak ettim sizinkini ne kullanıyorsunuz ben o.. ile başlayan d3k2 vitamini

Ev işi sevmiyorum, sadeve yemek yapıyorum temizlik canım çekerse ayda bir yaparım 2 haftada bir kez de temizlikçi çağırıyorum. Evde koca çocuk varsa bu öneriyi dikkate almayın :bicak:

- Kendime zaman ayırdığım en çok yer spor, haftada 4 gün mutlaka yaparım. hava çok çok soğuk değilse açık havada jogging yapıyorum. Kışın havanın çok soğuk olduğu zamanlarda üyesi olduğum yoga salonuna vınlarım, yoga ballet barre cardio her ders var. Haftada 1 gün de ağırlık kaldırıyorum.

- Köpekleri fena seviyorum, koşuya çıktığımda sevdiren köpek varsa mutlaka severim. Türkiyedeyken sokak köepkelerini ekdilerini severdim. Yumoş bir köpeğe sarılmak adar tatmin edici his dünyada yok :KK200:

- Kışın 1 kez tatile çıkarım, kayak + spaya giderim.

- Pazar öğleden sonra 2 saat spaya gider(d)im. Virüse sebep ara verdim. Evim lüks otelin karşısında yürüyerek gitmek kolay oluyor:) Bunu mutlaka yapmaya çalışıyorum, çok çalıştığım için beynimin suyu çıkıyor genelde su benim için çok dinlendirici balık burcuyum malum.

- İşim çoksa ya da tembelsem dışardan söylerim. İstanbula tatile geldiğimde her öğlen balık yedim gerçekten çok çok iyi balık restoranları var yemek sepetinde. Türkiyede yiyecek çok çok iyi şeyler var gerçekten kumpir, pizza, kebap, tatlısı tuzlusu eee bunca yiyecek varken mutsuz olan varsa suçu kendinde aramalı:deli:

- Saçıma iyi bakarım en şahane şampuanı kaparım.

- Canım sıkkınsa kuaföre manikürcüye vınlarım

- Uzun saatler çalışıyorum günde 2 saat daha az çalışmak istiyorum ama bir türlü azaltamadım. saat 6ya kadar çalışmak en iyisi bence yoksam bku çıkıyor aşırı yoruluyorum. Bunu bir türlü yapamadım

- 2 lafın belini mutlaka kırarım. Laflamak hayatımda büyük yer tutuyor, sosyalleşmeden gezmeden eğlenmeden mutlu olmak benim için mümkün değil. Gezmeyi de eğlenmeyi de severim cumartesi genelde arkadaşlarımla gezerim, pazar evde yayılırım.

- Annem mutlu olunca ben de oluru o yüzden ona maddi manevi her zaman hediyelerde bulunurum:KK200:

- Koca çocuk yok o yüzden bunlara vaktim var, spaya spora gidecekseniz da haftada bir gün çocukları adama atın gerisinde salmayın ama :bicak:
Cherryyy❤ seni okuyup enerji dolarak mutlu olanlar da var ben mesela:)) saçın için ne kullanıyorsun ben şimdiye kadar davines ,bonacure,kerastese kullandım üst segmentte ama su sıralar fena dökülüyor dvit alıyorum ama etkilemiyor oldum olası da gür ve kuru ve kıvırcık😃

Cherryyy❤ seni okuyup enerji dolarak mutlu olanlar da var ben mesela:)) saçın için ne kullanıyorsun ben şimdiye kadar davines ,bonacure,kerastese kullandım üst segmentte ama su sıralar fena dökülüyor dvit alıyorum ama etkilemiyor oldum olası da gür ve kuru ve kıvırcık😃

Yummoşşş asıl sen ne zaman döndün, hayatlar nasıl, bebeler nasıl?

Benim saçlarım da dalgalı, bu sezon aşırı kurudu sanki yaf neden acaba :bicak:

Ben cilt bakımıyla son 3 yıldır kesfettigim kore ürünleri bilinçli içerikler ve onlara yaptığım yatirimlarla mutlu oluyorum çok eskiden bi kıyafete 300 500 verirken şimdi aman onun yerine su serumu alırım diyorum 😁 çünkü pozitif etkilerini görüyorum bana göre mutluluk kendime yatırım yapıp bakmak uzun vadede düşünüyorum

Hayvan mıncıklıyorum, mektup yazıp yolluyorum , imkanım varsa seyehat ediyorum, kamp yapiyorum, imkanım yoksa hamağimi alıp iki ağaç bulup kitap okuyorum,müzik dinliyorum , tiyatroya gidiyorum , bedava turist gezdiriyorum, arkadaşlarımdan birini arayıp buluşuyorum,bisiklete biniyorum..
Bunlar genelde beni mutlu eder ama yapı olarak mutlu bir insanimdir. Kendi kendime bile gülümserim çoğu zaman, tek kötü tarafı, erken mimik kırışıklarım olacak bence:)

Yummoşşş asıl sen ne zaman döndün, hayatlar nasıl, bebeler nasıl?

Benim saçlarım da dalgalı, bu sezon aşırı kurudu sanki yaf neden acaba :bicak:
Ben su sıralar bu vakitlerde sessizliğe geçiyorum valla 3 senede 3 bebek haliyle tüm ayarlarımı bozdu cok şükür varlıklarına da delilik yani arada binnaz abla günlerindeki halimi özlemiyo değilim 😂 kendimi ihmal etmiyorum ama bende özel hocayla haftada 3 gün evde spor yapıyorum ( ruhumu hafifletiyor resmen) ,profesyonel cilt bakım ürünlerine merak saldım onlari kullanınca daha iyi hissediyorum bu yıl çalışmadım evdeydim ama şubatta başlıcam evde kalmak overmomlik yapmak bana göre değil bunalıyorum 🙊 özetle böyle

Sen napıosun tr de misin benim koca da balik bu arada 6 mart 😂

Ben cilt bakımıyla son 3 yıldır kesfettigim kore ürünleri bilinçli içerikler ve onlara yaptığım yatirimlarla mutlu oluyorum çok eskiden bi kıyafete 300 500 verirken şimdi aman onun yerine su serumu alırım diyorum 😁 çünkü pozitif etkilerini görüyorum bana göre mutluluk kendime yatırım yapıp bakmak uzun vadede düşünüyorum
Kullandığınız ürünleri bizimle de paylaşır mısınız?🤗🤗

Ben su sıralar bu vakitlerde sessizliğe geçiyorum valla 3 senede 3 bebek haliyle tüm ayarlarımı bozdu cok şükür varlıklarına da delilik yani arada binnaz abla günlerindeki halimi özlemiyo değilim 😂 kendimi ihmal etmiyorum ama bende özel hocayla haftada 3 gün evde spor yapıyorum ( ruhumu hafifletiyor resmen) ,profesyonel cilt bakım ürünlerine merak saldım onlari kullanınca daha iyi hissediyorum bu yıl çalışmadım evdeydim ama şubatta başlıcam evde kalmak overmomlik yapmak bana göre değil bunalıyorum 🙊 özetle böyle

Sen napıosun tr de misin benim koca da balik bu arada 6 mart 😂

Saçta Moracconoil diye bir marka kullanıyorum. Türkiyedeyken watsonsta satılan LiveClean diye bir marka kullanıyordum, argan özlü, tamamen doğal, Kanada ithal bio sertifikalı, çok şahane şampuan ve saç kremi üretiyorlar. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Back
X