kendinizi gerçekleştirmek- tüm engellere rağmen

mobbingler, okutulmamalar, tacizler, depresyonlar, sen yapamazsınlar, mahalle baskısı dedikodu alay.....

Bunların hepsine rağmen bir yerlere gelenler, bir düzen kuranlar, mesleği olanlar, istediğini başaranlar ya da çok yaklaşanlar....

NASIL YAPTINIZ- ANLATIN...
Benim baya çok zayıfim vardı 10 11 tane falan annem bile taamm sen sınıfta kaldın demişti o an kimsede sihirli değnek olmadığını kendi içimdeki savaşları bir kenara bırakıp not defteri aldım bi gün öncesinden yapıcaklarim diye yazıp ertesi günü planladim ama planlarım geniş zamanlıydi söyle şimdi canım oda toplamak istemiyorsa Başka bir işimi yapıyordum ve sınıfı geçtim

Benim baya çok zayıfim vardı 10 11 tane falan annem bile taamm sen sınıfta kaldın demişti o an kimsede sihirli değnek olmadığını kendi içimdeki savaşları bir kenara bırakıp not defteri aldım bi gün öncesinden yapıcaklarim diye yazıp ertesi günü planladim ama planlarım geniş zamanlıydi söyle şimdi canım oda toplamak istemiyorsa Başka bir işimi yapıyordum ve sınıfı geçtim
harikasın cnm

bu arada bana anlatın gibi değil, paylaşalım gibi ... paylaşmalı .... çünkü ilhama ihtiyacı olan çoook insan var bu hayatta KONUMUZ ASLA VAZGEÇMEMEK

Olumlu dusunce topigini de takip etmenizi tavsiye ederim...Sadece hedefinize odaklanmalisiniz,olacagina inanmalisiniz kosulsuz olarak.Hedefiniz gerceklestiginde o yasayacaginiz hissi hisseder,kalbiniz ve mantiginiz bir olur ve endiseleri cikartirsaniz goreceksiniz ki herkesin elleri kolllari dilleri baglanir;siz bile inanamazsaniz nasil olduguna.Ama bu sure icinde kendi icinize donmelisiniz,engeller buyukse ;aile kisitlamasi ve mobbing acisindan ozellikle.Hemen hemen her konuda deneyimim var ister ebevyn olsun,es olsun,ister kurum mudur-arkadas acisindan.Hepsinde de tuttu,yani normalde hayir diyecek insanlar neden olmasin olsun olsun dediler.Ama tabi detaylari var bu konularin iste.Yaptim oldudan ibaret degil.Ama hedefinizin ugrasmaya deger oldugunu dusunuyorsaniz,uygulamalari yapmak isterim derseniz mutlaka takilin tOpige.

Olumlu dusunce topigini de takip etmenizi tavsiye ederim...Sadece hedefinize odaklanmalisiniz,olacagina inanmalisiniz kosulsuz olarak.Hedefiniz gerceklestiginde o yasayacaginiz hissi hisseder,kalbiniz ve mantiginiz bir olur ve endiseleri cikartirsaniz goreceksiniz ki herkesin elleri kolllari dilleri baglanir;siz bile inanamazsaniz nasil olduguna.Ama bu sure icinde kendi icinize donmelisiniz,engeller buyukse ;aile kisitlamasi ve mobbing acisindan ozellikle.Hemen hemen her konuda deneyimim var ister ebevyn olsun,es olsun,ister kurum mudur-arkadas acisindan.Hepsinde de tuttu,yani normalde hayir diyecek insanlar neden olmasin olsun olsun dediler.Ama tabi detaylari var bu konularin iste.Yaptim oldudan ibaret degil.Ama hedefinizin ugrasmaya deger oldugunu dusunuyorsaniz,uygulamalari yapmak isterim derseniz mutlaka takilin tOpige.
3,5 yasinda kizim vE gelmek uzereyim diyen bir oglum veeeee bir dunya hayalim,umudum var.Simdiye kadar hedeflerime ulasirken ne yasim,ne kim oldugum,nerde nasil oldugum umrumda degildi yine olamayacak... Allah saglik ve omur versin yeter :)

hımmmo_Oo_O açıkçası evet çoğu insan hedeflerini yaptın oldu gibi işaretlediği için zihninde bir sürü insan sabah serviste hayala ediyor ama binadan içeri girince ya da mutfakta anneyle karşılaşınca unutuluyor off çok zor nasıl yapacağım a dönüyor olay benim de kanım bu gibi durumlarda bilinci sürekli canlı tutmak bunun için kişinin fazladan enerji sağlaması gerekmekte fazladan pilden yiyiyorsunuz yani :KK70: .

Tam o düşünme ve zorlukla karşılaşma anındaki kontakt noktasında oluyor ne oluyorsa zaten.
Bence 3 temel kategoride inceleniyor bu süreç:
1) bazısı mecali kalmadığı için bırakıyor
2)bazısı korkuyor
3)bazızı ise boşveriyor

3. için söyleyecek ibrşey yok ama ilk ikisi mühüm...

yoğunlaştığım konumla ilgili şöyle bir hayatıma baktım neler çıkartırım diye... Gördüklerimi burada pey der pey paylaşacağım vakit buldukça... ;Belki birilerine ilham olurum, belki birileri Allah razı olsun der... belki aklına geldikçe dua eder de o dua benim yolumu açar... Öncelikle şunu diyeyim : bu Dilber goçarşlanlı varyaaa çok gün görmüş gadındır:KK70::KK70: :KK59:. Yani yalan yok çok enteresan bir hayatım oldu diyeyim... ayakkabısız kadığım zaman da oldu bir kaç sene evsiz kaldığım zman da... etrafımızın durumu iyi allah hepsine bol bol versin... o halimde hilton da düğüne de gitmek zorunda kaldım uydura uydura birşeyler offf ... herşeyden önce parasızlık zor bacılar onu diyeyim önce...

Kolejler kazandım ama gidemedim bilin bakalım neden ?? etrafım hep gitti herkes prensesler gibi gitti.. benimse ayağımda ayakkabım yoktu lan .... hamdolsun çalıştım ettim not ortalaması falan tutturdum çok zor günlerdi çocuk yaşta hayatının sorumluluklarını eline almak, yapacak başka bir şeyin olmadığını hissetmek... v.s... sonra hamdddolsun sonradan çok sevidğim haarika bir lise kazandım. aslında istediğim lise değildi ama kazandım çok güzel yıllarım geçti orada hayatımın en güzel yılları ne umut umut fışkırıyordukk çok güzeldi...

liseye girene kadar çok çalıştım sürekli bir programım vardı. Ha kötü giden derslerim de vardı o ayrıı... ama olsun estek köstek kopyasız, kimselerin kul hakkını çalmadan bileğimin hakkıyla güzel çalışıp kazandım... her gün sözlüye kaldırtırdım kendimi ama çok gözyaşı doluydu....aman ne bileyim ben işte ilk etabı böylee bitirdik .... şimdilik bu kadar sonra yine devam sevgiler

3,5 yasinda kizim vE gelmek uzereyim diyen bir oglum veeeee bir dunya hayalim,umudum var.Simdiye kadar hedeflerime ulasirken ne yasim,ne kim oldugum,nerde nasil oldugum umrumda degildi yine olamayacak... Allah saglik ve omur versin yeter :)

Her yorumunla beni kendine hayran bırakıyorsun. 30 dan sonra başardım diyebilirsem bir gün ( meslekle ilgili bir hedef), senin hayata bakışında etkili olacak bunun içerisinde. :)

edit: 30a yeni bastım , yeni yeni kabulleniyorum. Sorsalar bana ben hep 25 yaşımdayım. :KK6:

Her yorumunla beni kendine hayran bırakıyorsun. 30 dan sonra başardım diyebilirsem bir gün ( meslekle ilgili bir hedef), senin hayata bakışında etkili olacak bunun içerisinde. :)

edit: 30a yeni bastım , yeni yeni kabulleniyorum. Sorsalar bana ben hep 25 yaşımdayım. :KK6:
Ne mutlu bana canim katkim oluyorsa.Diyorum ya Einstein in gorusu hayat felsefelerimden hayati yasamanin iki yolu var ya hicbjr sey mucize degil gibi yasayacaksin; ya da her sey mucize gibi.Ben her seyi mucize gibi yasamayi sectim :) Bir de tatlim ben de yeni 30 uma girdim ama ruhum hala cocuk.30 dedigin ne ki tarihe damgasini vuranlarin cogu 60 70 yasindaymis

Bir de galiba hakkiyla bur seyler elde etmek ve torpilsiz bir yerlete gelmeye calismak cok katki dagliyor insanin yolunun acilmasinda

yani ne olursa olsun bir sekilde o hakettiginiz sey karsiniza cikiyor siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ???

Mobbingler, okutulmamalar, tacizler, ensestler, depresyonlar, sen yapamazsınlar, mahalle baskısı dedikodu alay.....

Bunların hepsine rağmen bir yerlere gelenler, bir düzen kuranlar, mesleği olanlar, istediğini başaranlar ya da çok yaklaşanlar....

NASIL YAPTINIZ- ANLATIN- PAYLAŞIN- İLHAM OLUN -

KONUMUZ HERŞEYE RAĞMEN BAŞARMAK

Sizin hikâyeniz nedir ?..
Yukarıda yazdıklarınızın hepsini yaşayan biri olarak hiç birini anlatıp onları tekrar hatırlamak ve yaşamak istemiyorum hepsini aştım çoook şükür öncelikle Rabbimin yardımıyla kesinlikle beni bana bıraksaydi bir tanesi bile beni yemeye yeterdi ve orta okulda bir öğretmenimin ''ŹORLUKLAR SENİ YİLDİRMASİN AKSİNE SENİ KAMÇİLASİN SAKİN KENDİNİ BIRAKMA '' Sözü ve "ÜŞENME ERTELEME VAZGEÇME" sözü düsturum oldu diyebilirim şuan öğretmenim ve hayalini dahi kuramadığım bir hayatın içindeyim ( böyle derken dört dörtlük bir hayat demiyorum sıkıntılar bu hayatın olmazsa olmazları zira Rabbim iki korkuyu ve iki emniyeti bir arada vermemiş sonlu bir dünya hayatındaki zorlukları sonsuz ahiret hayatındaki emniyete tercih ederim ama gene de iki dünyada da iyilik ve güzellik istemeliyiz Rabbimizden)inşallah bende birilerinin kalbine dokunup hayatlarını değiştirebilirim ve umarım faydalı olabilmişimdir şu aralar sloganım dert etme dua et....Zira size yardım edecek de yardım eden kişiler gönderecek de Allah (cc)'dır zira o kullarına şah damarından daha yakındir

Yukarıda yazdıklarınızın hepsini yaşayan biri olarak hiç birini anlatıp onları tekrar hatırlamak ve yaşamak istemiyorum hepsini aştım çoook şükür öncelikle Rabbimin yardımıyla kesinlikle beni bana bıraksaydi bir tanesi bile beni yemeye yeterdi ve orta okulda bir öğretmenimin ''ŹORLUKLAR SENİ YİLDİRMASİN AKSİNE SENİ KAMÇİLASİN SAKİN KENDİNİ BIRAKMA '' Sözü ve "ÜŞENME ERTELEME VAZGEÇME" sözü düsturum oldu diyebilirim şuan öğretmenim ve hayalini dahi kuramadığım bir hayatın içindeyim ( böyle derken dört dörtlük bir hayat demiyorum sıkıntılar bu hayatın olmazsa olmazları zira Rabbim iki korkuyu ve iki emniyeti bir arada vermemiş sonlu bir dünya hayatındaki zorlukları sonsuz ahiret hayatındaki emniyete tercih ederim ama gene de iki dünyada da iyilik ve güzellik istemeliyiz Rabbimizden)inşallah bende birilerinin kalbine dokunup hayatlarını değiştirebilirim ve umarım faydalı olabilmişimdir şu aralar sloganım dert etme dua et....Zira size yardım edecek de yardım eden kişiler gönderecek de Allah (cc)'dır zira o kullarına şah damarından daha yakındir
helâl ayrıntılı anlatsan bazı noktaları, düştüğünde nasıl kalktın neler düşündün aç o noktaları, kişileri olayları değiştir çok belli olmasın istersen, yeter ki okunsun feyz alınsın kirpiklere dizilsin en başta da ben yapacağım :KK66:

evet bu aralar bu konuyu epey düşünür oldum galiba biraz da kişinin kendini kontrol etmesi önemli. Hatta ilgi alanlarını oluruna bırakması yerine bazen kontrol etmesi gerketiğini düşünüyorum.... bu bağlamda kişi bir yerere gelmek için hergün düzenli ve düsüplinli olarak bazı aktivite ve hobi faaliyetlreinde bulunabilir. Bu durum 1) algı açacaktır
2) zihnin çalışmasını etlkileyecektir
3) tecrübeler konusunda bir birikim sağlayacaktır.

yani bu işler takım olarak ilerlese daha iyi olur gbi sanki ... bana öyle geliyor....

Konu hakkında düşüncelerimi toparlayarak yazmaya devam ediyorum:
Mesafenin Önemi:

Öncelikle en önemli nokta kesinlikle sizin enerjinizi sömüren insanlarla aranıza mesafe koymak.

Eğer mesafe koyacak durumda değilseniz mutlaka zihninizde mesafe koymak...

Öncelikle herkese kendimizi beğendirmemiz mümkün değil;

bir bir ikincisi herkesin hayat yolu, tecrübe edecekleri ve bu hayata neler için geldiği farklı....

Dolayısıyla herkesin herkesi görüşü illâ ki farklı olacaktır. Bu bağlamda kişinin asıl odaklanması gereken yer kesinlikle ve kesinlikle ilerlemesi ve zihni olacaktır.

Evde ne kadar salak yerine konduğu, işyerinde ne kadar hor görüldüğü, anlayışlarının ne kadar kötü olduğu, ne kadar engellenmeye çalışıldığı önemli değil mühim olan bunları her gün biraz daha kafaya takmamak konusunda ilerleme kaydetmek demişti bir büyüğüm zamanında....bundan sonraki ilk adım ise anlayış ve gelişim aşamaları ile ilgili bilgi geliştirmek...

Günaydın herkes:KK68:,

Evettt geçen dersimizde mesafenin öneminden bahsetmiştik:KK70:

Bugünkü konumuz ise hedefler koymak ve onları gerçekleştirmek.

Ben hedefleri günlük aylık ve yıllık olarak nitelendiriyorum. Çok daha iyi oluyor

Bence buunun için ilk yapılması gereken öncelikle ivedilikle bir ajanda edinmek...

ben ajandaya yazılması gerekenleri ikiye ayırıyorum günlük zorunlu ve hedefler kapsamındaki işler....

Zorunlu işler önce halledilmesi gereken işlerdir, hedefler kapsamındaki işler ise asıl irdelenmesi gerekenler...

Herkesin günlük olarak yapmak zorunda olduğu işler vardır bu işleri öncelikle halledince diğerlerin kalan zamanda yapmak akıl dinginliği açısından daha rahat oluyor...

Asıl amaç her gün ama herrr gün kendini geliştirmek. iş yeri kuruyorsanız herrrr gün onunla ilgili piyasa araştırması yapmak bir kişiyle bile olsa konuşmak, çocuk yetiştirmekse asıl projeniz hiç birşey yapacak halinizi olmasa bile önüne bir boyama kitabı koyup beraber beğendiğiniz bir resmi boyamasını rica etmek belki de...

Ama assla ve aslaaa tv açmamak, etrafta sizi cezbedecek şeylerin olmasına izin vermemek... En önemli nokta bu bence....

Bugünkü programımdan bahsedeyim dün evimi toplarladım, yemeklerimi yaptım bugün bir duş yapacağım bir sabahtoplaması yapıp yapmam gereken belge işlerini evden halledeceğim kalan zamanda ise biraz gelişim çalışmaları yapacağım ...

Sevgiyle TVsiz, çalışmalı, gelişmeli kalın:KK68:

Bunaldınız mı ?:
Çok bunaldığınızı mı hissediyorsunuz ? Kedninize vakit mi ayırammıyorsunuz? herkesin istekşerinin ve ihtiyaçlarının tek sağlayıcısı siz miisniz?_

nasıl başa çıkacaksınız bununla?: İşin sırrı elinizden geleni yapmanızdır. kontrol edemediğiniz şeylerden siz sorumlu değilsiniz. Onun için bunların moralinizi bozmasına izin vermeyin lütfen... siz kendi hayatınızı iyileştirmek için ne yaptınız ? ne yapıyorsunuz? sadece kendiniz için ... neler yapıyorsunuz ? sadece kendi hayatınıza ne gibi yatırımlar yapıyorsunuz?

Sizin sorumluluğunuzda olan şeyleri kontrol alrına alın.. gerisini bırakın ansılsa kontrolünüzde değil kalanları... siz kontrol altına alabileceklerinize odaklanın...Bakın ne diyorum: Odaklanın :KK200:. Odak..... dikkatinizi odaklamak .... sürekli bir şeyi önce nasıl yapabileceğinizi; sonra da nasıl daha iyi yapabileceğinizi düşünmek....

Odaklanın... Kendi hayatınıza odaklanın, kontrol edebileceğiniz şeylere odaklanın...

Elinizdeki şeyleri zekice kullanın, kontrol edemeyeceğiniz şeylere enerjinizi harcamayın...

Elinizden geldiğince hayatınızı değiştirmeye bakın gelişimeyer bakın gerisi için terk dökmeyi bırakın...

Başarılı insanlar başarısızlık diye bir şeyin olmadığını ve tüm o başarısızlık diye nitelendirdiğiniz şeylerin birer deneme olduğunu bilirler...

Başarısızlıktan korkuyor musunuz? O zman başarısızlık diye bir şey olmadığını bilmeniz gerekiyor. Eğer denemelerinizin sonuçları hoşunuza gitmiyorsa o zaman denemelerinizin şekilllerini değiştirin ve sonuca bir de öyle bakın... örneğin gücü arttırın.... konsantrasyonu arttırın... başarısızlığa takılıp kalmayın

X