Herkes demiş ki
3 tam 1 robot
sen neden bu kızı hayatından çıkarmıyorsun, sen lafını asla esirgemiyorsun ama bu kıza karşı neden kuzu gibisin?
Bence cevabı basit. Yani benim anladığım kadarıyla, bu kendini övüp duran kız 3tam1robot'a kötü birşey söylemiyor, onu kendisiyle kıyaslayıp da "ben daha iyiyim" toplarına hiç girmiyor. Kızın derdi başkalarıyla. Robot'a doğrudan bir zararı yok. Bir de ne kadar dobra olursak olalım gerçekten hayatımızda olan ve sevdiğimiz, hayatımızdan çıkarmak istemediğimiz insanlara karşı daha dikkatli konuşmak zorundayız. Yani buraya gelip konulara çat çat yorumlar yazıyor olabilir ama burada bizi tanımıyor ki. Biz onun hayatında değiliz yani yorumlarında üslubu sert olmuş, dobra konuşmuş diye ona bozulmamız ya da bozulmamamız çok da önemli değil. Zaten bu ortamın objektif ve doğru yorumları barındırıyor olmasının sebebi de bu değil mi hanımlar? Bir konu açıyorum örneğin, atıyorum sevgilimle alakalı... Şimdi sevgilime objektif değil duygusal yaklaşıyorum doğal olarak. Adam belki de karaktersiz şerefsizin teki ama ben "özünde iyi insan"falan diyorum. Bu ortamda, anlatılan şeye bağlı olarak, konuda yer alan insanların hiçbirini yakından tanımadığımız ve onlara duygusal yaklaşmadığımız için konu sahiplerinin göremediği şeyleri biz görerek açığa çıkarıyoruz, kimimizin üslubu sert, kimimiz çok daha yumuşak ama şu bir gerçek ki objektifiz. Hayatımızda yakından tanıdığımız insanlara buradaki kadar objektif yaklaşamayız. Örneğin X benim arkadaşım, aslında manyağın teki ama çocukluğu çok zor geçmiş, başına gelmeyen kalmamış, şu anda da kimsesi yok, hayatı hep talihsiz olaylarla dolu... Kötü birşey de yapsa ben arkadaşım X'i duygusal açıdan da bildiğim için onu %100 tarafsız göremiyorum ama onu tanımayan birisi bu tarafsızlığı sağlayabiliyor. Çok uzattım lafı, yani kendisini sürekli öven arkadaşına olan bakışı buradaki insanlara olan bakışıyla eşdeğer olamaz. E bu insanı hayatından çıkarmayacaksa neden buradaki gibi sert ve dobra konuşsun ki? Çıkaracaksa ağzına geleni söylesin ama çıkarmayacaksa söylemenin bir anlamı yok, kız muhtemelen değişmeyecek. Söyeleyecekse de daha yumuşak üslupta söylemeli. Bilmiyorum robot benimle aynı fikirde mi, bunlar benim görüşlerimdi. :)