Kendini aşmak

siyah lotus

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
6
2
Merhaba ben 20 yaşındayım ve universite son sinif ogrencisiyim. Psikologum kendimi aşmam gerektigini soyledi. Su an yaz tatilindeyim. Cok az arkadaşım var. Genelde sevgilimle vakit geçiriyorum. Fakat sevgilimle ilgi alanlarimiz biraz farkli oldugu icin uzun uzun sohbet edebilecek birilerine de ihtiyac duyuyorum. Okumayi, araştırmayı, felsefe ogretilerini seviyorum. Kendimi nasıl asabilirim? Bos vakitlerimi nasil degerlendirebilirim? Bu konuda deneyimli olanlardan öneri istiyorum.

Kendini aşmak deyimini, benim algılamam farklı oldu.
Sınırlarınızı, keskin kararlarınızı ve hatta tabu olarak gördüğünüz yıkılmayacak duvarlarınızı yerle bir etmeniz anlamına da gelebilir.
Örneğin; az arkadaşınız olduğunu söylemişsiniz.
Yeni arkadaşlar edinmeye, ilk adımı siz atmaya çalışın.
Bu yaşınıza kadar 'hayatta yapmam, hiç bana göre değil' dediğiniz olayları bir bir düşünün ve deneyimlemeye çalışın.
İlgi alanınız olmamasına rağmen, herhangi bir konuda kendinizi geliştirmeye çalışın.
Kendinize yakıştıramadığınız, beceremeyeceğinizi düşündüğünüz bir spor dalından kurs alarak bir adım atabilirsiniz.
Mesleğinizle yakından uzaktan alakası olmayan sertifika programlarına katılarak, hayat perspektifinizi de geliştirebilirsiniz.

Hayat sadece sevgiliden ibaret değildir; belki de psikoloğunuz başka bakış açılarına, hayatın başka tat ve renklerine de yer açmanız gerektiğini söylemek istemiştir.

Kendini aşmak deyimini, benim algılamam farklı oldu.
Sınırlarınızı, keskin kararlarınızı ve hatta tabu olarak gördüğünüz yıkılmayacak duvarlarınızı yerle bir etmeniz anlamına da gelebilir.
Örneğin; az arkadaşınız olduğunu söylemişsiniz.
Yeni arkadaşlar edinmeye, ilk adımı siz atmaya çalışın.
Bu yaşınıza kadar 'hayatta yapmam, hiç bana göre değil' dediğiniz olayları bir bir düşünün ve deneyimlemeye çalışın.
İlgi alanınız olmamasına rağmen, herhangi bir konuda kendinizi geliştirmeye çalışın.
Kendinize yakıştıramadığınız, beceremeyeceğinizi düşündüğünüz bir spor dalından kurs alarak bir adım atabilirsiniz.
Mesleğinizle yakından uzaktan alakası olmayan sertifika programlarına katılarak, hayat perspektifinizi de geliştirebilirsiniz.

Hayat sadece sevgiliden ibaret değildir; belki de psikoloğunuz başka bakış açılarına, hayatın başka tat ve renklerine de yer açmanız gerektiğini söylemek istemiştir.

Evet söylediğiniz şeylere tamamen katılıyorum. Yaşadığım yer ve okuduğum yer ilçe ve bu tur kurslar veren bir yere rastlamadim yalnizca halk egitim merkezi var. Kendimi gelistirmeye oldukça onem veriyorum fakat artik soyut degil somut biseyler yapmak istiyorum. Mesela arkadas edinmek? Nasıl mümkün olabilir bu burada yasadigim yerde? Yapmam dedigim seyleri dusunmek daha once hic aklima gelmemisti, bunu düşüneceğim.

X