• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendine yardım edememek

Karakalem0772

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2016
115
16
98
Değerli arkadaşlar öncelikle konunun 4 yıl suren bir ilişkinin bitimi olarak özetleyebiliriz. Herşeyin farkındayım hayatta çok daha büyük acıların olduğu bunların zamanla geçeceği de. Ama su an içinde bulunduğum durumda kendime yardim edememek psikolojimi altüst ediyor. Bu yüzden tavsiyelerinize deneyimlerinize ihtiyacım var..
İlişkiden kısaca bahsedecek olursak yaklasik 4 ay önce kendi isteğimle ben ayrildim. Adam ilgisiz alakasız soz verip sözünde durmaz parasina bendrn daha kiymet veren toplum icinde nasil davranmasi oturmasi kalkmasini bilmeyen beni rencide eden onure etmeyen bir adamdi ve son dönemlerde beni atlatmak halindeydi sürekli. Velhasil kelam bunlar benim ozverime sevgime sadakatima yakisan hal ve davranışlar değildi. İlişkiye ağlayarak baslamistim. 4 yıl boyunca da genelde agladim..yazacak o kadar şey var ki bu kadar uzun bir yaziyi okumamaniz endisesindeyim ama yine de yazacagim. Herneyse ayrildik ama adam bu ilişkiyi düzeltmek adina hic bir hamle yapmadi. Öncesinden de sorunlarimiz vardı. Ailesinin beni istemediğini söyledi.ben hayatima giren ilk insan ,bana ilk o dokundu ,sarildi, kokladi, evleneceğim adam olsun dedim öyle hayal ettim yillarca.. Ki zamanla sevdim baglandimda karakter olarak çok farkliyiz ama sevdim.. Kaç Kere karsima alip konuştum.
-Benimle bir yuva kurmak istiyor musun?
-Durumlari biliyorsun, ailem..
-Aileni bahane etme bi erkek isyerse cabalar senin aklinda soru isaretleei var degil mi diye sorarim ve gozler kirpilir..

Ayni ortamdayiz farklı kizlarla dedikoduları da kulagima geldikçe günlerce gecelerce gözümün yaşi dinmedi. Ve hep aradim onu rahtsiz ettim hata ettim biliyorum. Neyse 2.5 ay sonra öğreniyorum ki bir baskasina onu tanimak istediğini söylemiş. Ve o kiza seni seviyorum demiş. Gurumumu bile ayaklar altina aldim. Ben ayrilmistim halbu ki ama bu ayrilik suresince adice davranak beni cildirtti. Hic 4 yila saygisi yokmuş. Hatta küfürler etti hakaretler etti. Ben yalniz yasiyorum onunda vermiş olduğu bir boşlukla adamin beni ezmesine daha çok firsat verdim. Bu hakaretleri etmesine bir başka kizi bana anlatacak kadar adilesmesine.. 4 yılda o kadar çok şey yaptim ki onun için. İlk erkek arkadasimdi. O hayatında simdi gülüp egleniyor. Bende 4 aydir cehennemdeyim sanki. Aslinda 4 yillik bir cehennemdeydim. Mutaasip bir ortamda yetistim ama 4 yıl önce hayatima giren o insan yapmam dediğim bir çok şeyi yaptirtti. Çok beter şeyler yasamadim. Ama benim ruhumda acisi olan çok şey yasatti bana BUYUK VEBALE GİRDİ.
simdi ben kendimden nefret etmeye basladim benimde hatalarim oldu ona karsi ama bunların hic biri 4, yıl boyunca verdiğim o ozveriye değecek şeyler değildi. Neden.sadece ben üzülüyorum o gülüp egleniyor neden sadece ben cekiyorum bu aciyi. Artik mahvoldum bir an bile cikmiyor aklimdan. Kendime değer vermek istiyorum. Kendimden kisiligimden nefret.etmeye basladim gururlu olamiyorum diye.. Baskasi bunu nasil basariyor?... Yorumlarinizi bekliyor olacagim.. Şimdiden teşekkürler..

kimse için değmez.. kendin için güçlü olmaya çalış.
tek yapman gereken verdiğin kararın arkasında durmak..
şuan gelse onla görüşmem hataydı affet dese affedecek durumdasın farkında mısın :işsiz:
insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapmaz..

Günaydın.
Doğru bir adam olsaydı zaten ayrılmazdınız di mi?
Bence hep bunu düşünün.
Ne yaşadığınız hiç bir önemi yok,önünüze bakın,onunla ilgilenmeyin,kendinizi hayata motive edin.
Zor değil inanın...

Gunaydinlarr Laale hanim onu .yanlis adam olduğunun daha ilk yıldan beri farkındaydım. Çünkü daha yeni bir ilişkiye basladiginda bana yakinlasmk istemişti. Ben boyle bir ailede yetismedigimi söyleyip onunla iliskimi kestip agladi sizladi ben senin gibi bir kizi kaybetmek istemiyorum dedi.. Hastalandı vs vs. Sonra bende mermatli yaklastim yollar sonrada baglandim.. Sevdim.. Allah lutufta bulundu bununda bilincindeyim ama bu kadar umursamaz olmasini ben aci çekerken onun bu halde olmasini hazmedemiyorum..

Zaten zorlamiyorum gelse de onunla olamam. Mutlu etmiyordu beni. Hakkini yiyemem o da sevdi illaki ama bu kadar heveskâr olduğunu bilmiyordum.. Ne kadar kolaymis duygularla.oynayıp herseyle oynayip artik hissim kalmadi sevmiyorum demek. Onu unutabilirdim çünkü ben istedim. O bu sureyi kendi lehine çevirdi anlayacaginiz. Ben neden başka insanlar gibi kesin çizgiler koyamiyorum bilmiyorum. Yapmak istediğim bu kendine zaman verip su surede unutacagim deyip unutanlardan olmak istiyorum. Hayranim başaran varsa.. Ayrıca yorumlariniz için çok teşekkürler..

Bazen yıllarda geçirsen biriyle o doğru insan değilse elbet birgün bitiyor..Ki sen ilişkideki sıkıntılarında farkındaymışsın karşındaki nasıl mutluysa sende mutlu olmana bak kendine değer ver önemli olan sensin unutma...

Bazen yıllarda geçirsen biriyle o doğru insan değilse elbet birgün bitiyor..Ki sen ilişkideki sıkıntılarında farkındaymışsın karşındaki nasıl mutluysa sende mutlu olmana bak kendine değer ver önemli olan sensin unutma...
Herşeyin farkindayım bilincindeyim ama uygulama kisminda hep hataliyim.. Haklısınız , tesekkur ederim..

Bu dört yıl size ne kattı?anlattığınız kadarıyla, fazlasıyla zarar verdi..Çünkü siz kendinizi sevmiyorsunuz,öncelikle bir ilişkide kendini sevmeyen insanı karşı taraf ta sevmeyebiliyor.sizi ona çeken de kendini sevmesi!bu hayranlık duyduğunuz tarafı,ona çeken ve farklı kılan.....şimdi siz farklı olun artık; ve kendinizi sevin,önce aynalarla barışın sonra ise iç dünyanızla..vasıflarınızı sıralayın bir kağıda ve artık daha güçlü olun...Bu haliniz devam ederse mutsuz olmanız kaçınılmaz!Lütfen önce kendiniz için savaş verin, bırakın gideni,ardından bakmayı ve kendinize acımayı!

Bu dört yıl size ne kattı?anlattığınız kadarıyla, fazlasıyla zarar verdi..Çünkü siz kendinizi sevmiyorsunuz,öncelikle bir ilişkide kendini sevmeyen insanı karşı taraf ta sevmeyebiliyor.sizi ona çeken de kendini sevmesi!bu hayranlık duyduğunuz tarafı,ona çeken ve farklı kılan.....şimdi siz farklı olun artık; ve kendinizi sevin,önce aynalarla barışın sonra ise iç dünyanızla..vasıflarınızı sıralayın bir kağıda ve artık daha güçlü olun...Bu haliniz devam ederse mutsuz olmanız kaçınılmaz!Lütfen önce kendiniz için savaş verin, bırakın gideni,ardından bakmayı ve kendinize acımayı!
Farklı bir tesbit teşekkür ederim.. Arkadaşlarım cevrem ondan görünüm itibariyle daha farkki olduğumu söylüyorlar tabiki insani güzel kılan davranışlar ama hem davranis hem de görünüm itibariyle benim kalemim olmadigini söylüyorlar. Kagida özellikleri siraladim insanin abartmiyorum sadece tas catlasin 3 vasfi cikti. İşinde yetenekli, vs vs bu adamin başka hic bir portföyü yok geniş değil. Olumsuzlari saydim maddelerce sonra kendi olumsuz onunda dile getirmiş olduğu yönlerimi yazdim. Yaptigim fedakarlıklar bini asmis bu apacik ortada

İlk yıl çok seviyordu çünkü ben henüz ona alisamamis ve baglanmamıatım beni hic bırakmadı. 4, yıl düşe kalka geldik bir başka si olmadi şüphe etmedim. Ama adam beni uzun zaman önce.bitirmiş ki kafasında 2.5 ay sonra yeni bir.maceraya atlamak istedi üstelik ben.bunu öğrenmeden uç gun önce de yuzyuze geldik benimle konuştu. Bende neden konusuyorsun beni sevmedigini soyledin dedim , bana öyle küçük şeylere kafani takma dedi bu olaydan 2 3 hafta önce de ağlayarak hala beni sevdiğini söyledi. Sonra öğreniyorum ki bir kaç hafta sonra bir başka kiza söylemiş. Ve kizdan tabiki red cevabi almus. Yok kizin hic erkek arkadaşı olmamis.vs vs.. Benimde yoktu. Auke terbiyesiyle yetistik. Dua ettim Allah'a eğer öyle bir kızsa nasib etmesin diye . çünkü onu da uzerdi..

Farklı bir tesbit teşekkür ederim.. Arkadaşlarım cevrem ondan görünüm itibariyle daha farkki olduğumu söylüyorlar tabiki insani güzel kılan davranışlar ama hem davranis hem de görünüm itibariyle benim kalemim olmadigini söylüyorlar. Kagida özellikleri siraladim insanin abartmiyorum sadece tas catlasin 3 vasfi cikti. İşinde yetenekli, vs vs bu adamin başka hic bir portföyü yok geniş değil. Olumsuzlari saydim maddelerce sonra kendi olumsuz onunda dile getirmiş olduğu yönlerimi yazdim. Yaptigim fedakarlıklar bini asmis bu apacik ortada
İnanın bunların bir gün gelecek ve hiçbir önemi kalmayacak...Size sadece, kendinizi önemli görmeniz konusunda yardımcı olsun bu ilişki,sonrasında da bir tek; bu kattığı olumlu yönünü düşünüp anımsayacaksınz sadece birazcık zaman!
dip not:kağıda kendi vasıflarınızı yazın onun değil,önceliğiniz kendiniz unutmayın!

İnanın bunların bir gün gelecek ve hiçbir önemi kalmayacak...Size sadece, kendinizi önemli görmeniz konusunda yardımcı olsun bu ilişki,sonrasında da bir tek; bu kattığı olumlu yönünü düşünüp anımsayacaksınz sadece birazcık zaman!
dip not:kağıda kendi vasıflarınızı yazın onun değil,önceliğiniz kendiniz unutmayın!
Uygulayacağım çok teşekkür ederimmm :)

4yıl boyunca bulunduğum sehire gelmedi. Yorulurum dizlerin acır nerde kalacam param yok deyip bahane ederdi. Aramizda 4.5 saat olmasına rağmen. Simdi öğrendim ki 600 liraya uçak bileti alip kizi ikna etmeye gidecek

Back