Kendimle Tamamen Küstüm

ilaçların hepsinin isimlerini yanına alıp bir eczacıya sorun. eğer aynı görevi görenler varsa, forumdan arkadaşların tavsiye ettiğini de alırsınız ama bence dr önerisine öncelik verin. duruma en uygunu o yazmışstır diye umuyorum. (bazen dr lar anlaşmalı firmaların ilaçlarını yazıyorlar maalesef. o yüzden tanıdık bir eczaneden, eczacının fikrini alın). ilacı birkaç gün kullanıp kontrole gidin aynı dr a. iyileşme olmazsa ilacı değiştirebilir.

Evet. Son gelinen noktada, görüşlerinize katılıyorum.

Dediğiniz gibi, doktorlar bazen değil tamamen, genellikle her biri ayrı ayrı da olsa, kendilerine pek çok açıdan uygun olarak belirledikleri ilaç firmalarının ürünlerini reçete ediyorlar.

Bu konuda farklı bir doktor veya uzmana ya da bir eczaneye gidildiğinde ise; onlar da kendi şartları veya kendilerine uygun gelen firma hangisiyse onu tavsiye ediyorlar.

Muadili olarak ve adı değişik de olsa, muhteviyatı itibariyle aynı etken maddelerden oluştuğu için ve sayıca bir çok ilaç firması olduğu için, aynı problem hakkında önerilen veya reçete edilen ilaç sayısı da oldukça fazla oluyor, doğal olarak.

Sonuç; yukarıda alıntıladığım yorumunuzdaki son satırlara gelip dayanıyor bence de, şu anda yapılması gereken en doğru şey gibi geliyor.

Son düzenleme:
Peki arkadaşlar bu işi kendi çıkarlarına uygun düşen ilaç firmasından ilaç yazarak yapmayacak, gerçekten hastayı düşünerek yapacak,erdemli ve güvenilir,insaniyetle yapan bir doktor yokmudur?Ankarada böyle bir cildiye doktoru yok mudur.Bir de doktor biraz ilgisiz gibiydi, herşey sorulmuyordu.Tersler gibi yanıt veriyordu,ki özel bir hastane fark ödeyerek muayene oldum.

Geçmiş olsun!

Silvilceler için sakın antibiyotik kullanma!
Zamanla cild antibiyotike alışıyor ve ilaç etki göstermiyor!
Ben bir yıl boyunca antibiyotik kullandım, faydasını görmedim!
Cildin tahriş olduğu için sivilceler çıkmış olabilir. Sivilcelerde, morluklarda zamanlar gider! Sabır lazım bu işte! Cild dört haftada bir yenileniyor!
Almanya´da Heilerde diye bir ürün var....tercümesi şifalı toprak. Su ile karıştırılarak kil maskesi yapılıyor bu ürünle.
Hem sivilceleri kurutuyor, hem ciltteki mikropları emiyor.

Beyhan ben de zaten dün içtim antibiyotik,ki o da son içişim oldu.Çünkü inanılmaz yan etkiler yaptı,iki sivilce için böyle birşey çekmeye gerek yok diye düşündüm.Midem inanılmaz bulandı,birdaha içmem.Ben doktor gözetimi altında ilaçlı tedavilerden ziyade,kendi kendimi dışarıdan sürdüğüm kremlerle vs tedavi etmeyi daha çok seviyorum.

Göz altlarım daha iyi duruma geldi bugün itibariyle.Ama yine kalan biri iki çizgi var.Sanırım artık onlar için gözaltı kremine başlamam gerekecek. tahriş için kullandığım kremi en son kullanımdan sonra öyle bir kreme başlarım artık.

Son düzenleme:
ben cildime hametan ve madecassol sürüyorum bi gün madecassol bi gün hametan, hametan yapı olarak daha yağlı, her gün sürmüyorum ama, 2 gün falan ara verip tekrar sürüyorum bana iyi geldi

Göz altıma hametan sürmeyi bıraktım ben de,bu saatten sonra ne sürüleceğini bilmiyorum ama doktor da doğru dürüst bir kullanım talimatı vermedi şu güne kadar kullan,sonra bırak vs o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum.

Bana alerji olmuştu seneler önce yüzüm öbek öbek kurumuştu. göz altım da aynı şekilde. çizik çizik olmuştu kuruluktan. Doktora gittim, işte güneşe hassasiyet vs geçer dedi. Ki bayağı iyi bir dr. Bepanthene nin yağsızı var. Ondan sür. Hematen çok yağlı bir krem uzun süre kullanımda milia denilen küçük yağ bezeleri yapabilir. O sana birkaç günlüğüne vermiştir onu. Dediğim gibi bepanthene nin yağsızını kullanırsan düzelene kadar herhangi bir problemle karşılaşmazsın. Benim bir 20 25 günümü almıştı eski tam normal halime dönmem.

primaprima anca bu kadar olur. doktora göz altlarımdaki durum için gittim ya,krem kullanmaya başladım falan derken bu sefer o yazdığın durum var ya o geldi başıma.iki üç gündür bu sefer de onunla uğraşıyorum:şu öbek öbek ciltte kurumalar,gözaltlarına kuruluktan çizgiler dolması...Şok oldum kaldım.Kullandığım benzamycin etkiledi diye düşündük ama bir tuhaf.O kadar kuru ki resmen biraz daha kurusa toprak gibi çatlayacak o derece.Değdiğimde çok sert cildimin o kuruyan yerleri,sanki uyuşmuş katı deri gibi.Ve sürekli yanıyor.Bir sürü nemlendirici bişeyler bişeyler sürdüm yine bana mısın demedi hala kuru.kuru olan yerler dudağımın kenarları,çenem ve gözümün çevresi. Şimdi bi de bu çıktı başıma...üstelik çok acıyor.

Bu arada göz altlarım yine o eski kabus haline geri döndü,yokyok çözümü yok.kabullenip böyle yaşamalıyım demek ki:KK43:

Son düzenleme:
Kesinlikle ve kesinlikle benzamycsinden. O çok ağır bir şey, kırmızı kırmızı kalkmıştır bir de. Cikt çok yağlı veya kalınsa tolare ediyor da ince hassas deriliysen tahriş ediyor. Ben bayılarak kullanıyordum, cilt tipim biraz değişince artık kullanamıyorum. Veya çook başa çıkamadığım sivilcelerim olursa tahrişe katlanıyorum, bol nemlendirici kullanarak birkaç gün devam ediyorum. Sen onu kullanmayı kes, bepantenin yağsızıyla bir süre devam et. Tahriş geçer yüzündeki. Göz altın birazcık daha uzun sürede toplar orası çok ince deri.

primaprima bu arada belki hatırlarsın ben bir ara bir konu açmıştım,kafama taktığım şeyi anlattıktan sonra bir müddet girmemişim siteye.sonra girdiğimde yorumları falan okuyayım dedim,sen de yazmıştın galiba,hatta tam seni quote ediyordum baktım konu kilitlenmiş:):) orda olay neydi biliyor musun yani ben de asla üfürmeye püfürmeye bilmem neye inanmam,hele bana bir de bilmem kaç liraya bildiğimiz bir hoca var okuyor falan yazanlar olmuş,o kadar şok olmuş ve çirkin bulmuştum ki...ordaki olay hani o negatif enerjiyi aldım ya birkez yoksa annemin dediği gibi o kadında bir işler var da ben de yine derslerden kalıcam mı bunu kafaya taktıkça diye takıntıyı büyütmüştüm de büyütmüştüm:) ki "böyle şeylere inanıyor musun sen,bir de ünivtelisin" gibi yorumlar okudukça da sevindim,kırılmadım.demekki böyle bir şeyin beni düşünce olarak negatif etkilemesi bile çok komik ve absürt diye:)

bu arada tavsiyelerin için teşekkür ederim.cildim dediğin gibi zaten.sanırım benzmycin yaptı dediğin gibi.

bu arada bende bepanthenin şu kremi var.senin dediğin hangi bepanthen?Bu değil galiba dimi:
$images.jpg

hah bu da olur. üç tane bepanthene var: birinin üzerinde merhem yazıyor, birinin üzerinde krem, birinin de plus ve krem. Pus olan birazcık daha yoğun ama merhem gibi yağlı deil. Enfeksiyon deri lezyonlarında filan etklidir yazıyo hatta. Normaline göre içeriği zenginleştirilmiş. Neyse elinde bu varsa kullanabilirsin tahriş geçene kadar. Yoksa normalini de alabilirsin, uzun süre kullanımda problem yaşamazsın. Üstünde merhem yazmasın da.
Dğer konuya gelince, insan işte bi an dibe vuruyor buluttan nem kapıyor, çok iyi anlıyorum seni deeee el insaf:KK70: o kadar da değil:KK70: kendin de fark etmişsin, kafan rahatlamış demek ki. finaller geldi çattı, aman dikkat yine ona buna takma:)

takılmıyorum takılmıyorum,daha iyi durumdayım takıntı olarak.evet finaller var bir de..neyse son iki finalim kaldı.

X