Kendimle Tamamen Küstüm

arnicayı kullanayım mı bu dönemde_?Günde kaç kez sürmeliyim

morlukların üstüne sürebilirsin.
günde üç kere hatta daha sık sürülebiliyor sanırım.
bitkisel bir ürün. zararsız. göz altlarına hiçbişey sürme.

sebamedin bebek sabunu ile yıkayıp çok az zeytinyağı ile nemlendirebilirsin.
iyi bir zeytinyağı olsun ama. çok iyi gelir.

iyi bir cilt doktoruna görün herkesin cilt tipi farklıdır, riske atma. doktorun vereceği ürün ya da ilaçları kullan.

23 yaşındasın toparlar cildin merak etme, geçmiş olsun

İlk bıyığımı ağdayla arkadaşım almıştı
Aman Allahım deri denen bir şey kalmamıştı
Okula filan gidememiştim fondoten bile kapatmıyordu
Sen düşün artık halimi..
Sonra zamanla geçti bir iki haftada.
Bir şey sürme sakın oralara
Sık sık ılık suyla ve parmak uçlarınla masaj yaparak yıka
Herhangi bir sabunda kullanma
Kalıcı değil korkma

Bu ara da inşallah tüylerin daha gür çıkmaz
Bu sefer gerçekten kabusun olabilir o tüyler..

Bazı kişiler düzgün ağda yapamıyor.Koltuk altı,bikini bölgesi ve bacakta yanlış yöne çektiklerinden ya da başka sebeplerden deride morarma,derinin kalkması gibi olaylar oluyor.Hele ağda yapan kişi kötü ve hele yüze yapıyorsa bu daha vahim çünkü yüzümüz en hassas bölgemiz.
1 aya geçecektir ama doktora gitmelisin ki yüzün için doğru kremler versin. Ablam kuaför olduğundan dolayı böyle şeyler hakkında bilgim var. Bir süre makyaj yapma yani fondeten filan sürme cildin şu an olduğundan daha hassas...

Geçmiş olsun canım, ilk işin bir cilt doktoruna gitmek olsun kendin makyaj da dahil hiçbir şey sürme yüzüne. Bepantene iyi gelebilir ama gözaltları hassastır o yüzden doktoru ihmal etme. Kalıcı olacağını düşünmüyorum. Yalnız sana tavsiyem ağda işlerini kendin yavaş yavaş öğrenip kendin yaparsan hiç canın sıkılmaz. Ayrıca bir bayanın gözaltına kadar ağda sürmeyi ilk kez duyuyorum. Ben olsam o kuaföre gidip yüzümü göstermeden rahat etmezdim, sen ses etmedikçe seni denek gibi kullanmış işbilmez kadın.

Aslında ben de o yüzden hiç rahat değilim,kesinlikle bi gidip konuşup içimi dökmek istiyorum.Ama nasıl desem şekilcilik olarak algılanmasından korktuğum için söylemeye çekiniyorum ama böyle biraz mahallede kavgacı tipli kadınlar olurdu ya eskiden, öyle bir tip var kadında.Şimdi olay kavgaya döner çirkinleşir diye korkuyorum.Modern görünümlü,anlayışlı bir kadın değil.Böyle sallım saçak giyinmiş,rastgele bir eşarp bağlamış,konuşma tarzı da özensiz. bunlar gelene gidene pek saygısı olmadığını gösterir gibi geldi bana.oyüzden çekineceğim bir tip.

Canim yuzunu temizleyicilerle filan yikama , tonik filan da surme . Sadece su ile yika. Bence makyaj filan da yapma hic yorma cildini su an kendini toplayacktir zaten . Ayrica dedigim gibi doktora gorun cunku goz alti hassas bir bolge her kremi suremezsin. Sana en iyi tavsiyeyi doktorun yapacaktir. Emin degilim ama aynaya gidiyorsundur herhalde surekli ve elin de oraya gidiyordur ( en azindan bende oyle olmustu ) . Bunu da yapma daa cok skarsin canini . Doktora gidip onun onerdigi sekilde cildine bakarsan emn ol daha kisa surede duzelir.

Aslında ben de o yüzden hiç rahat değilim,kesinlikle bi gidip konuşup içimi dökmek istiyorum.Ama nasıl desem şekilcilik olarak algılanmasından korktuğum için söylemeye çekiniyorum ama böyle biraz mahallede kavgacı tipli kadınlar olurdu ya eskiden, öyle bir tip var kadında.Şimdi olay kavgaya döner çirkinleşir diye korkuyorum.Modern görünümlü,anlayışlı bir kadın değil.Böyle sallım saçak giyinmiş,rastgele bir eşarp bağlamış,konuşma tarzı da özensiz. bunlar gelene gidene pek saygısı olmadığını gösterir gibi geldi bana.oyüzden çekineceğim bir tip.

O zaman ya yanında biriyle git ya da istersen hiç gitme canım. Sende çevrendekilere tavsiye etmezsin haklı olarak, müşterilerinin ayağı kesilse yeter onun canına.
Halbuki kadının tipini beğenmemişsin keşke yaptırmadan çıkıverseydin basiretini bağlamış kadın.

Bence artık bu olayı düşünme, aynaya sürekli bakıp kurcalama ilk iş doktor olsun. Gözaltı hassas olduğundan belki tedavisi biraz daha uzun sürebilir ama inşallah izi kalmadan geçiverir.

İzler geçecektir canım hiç kendini üzme ama yüzüne ağda bidaha asla yaptırma..Benim teyzem kuzenime bıyıklarını aldırmış öyle bi çekmiş ki dudağının üstündeki deri kalkmıştı, mosmordu düşün o bile hiç iz kalmadan kısa sürede geçtiyse seninki kesin geçer :)

semiramis izim geçecek öyleyse.çünkü herkes izin kalıcı olmadığını yazmış,ama sence ağdadan sonra oluşan(ki ağdadan önce asla yoktu)

derin çizgiler ve gözaltı torbası geçer mi?

semiramis izim geçecek öyleyse.çünkü herkes izin kalıcı olmadığını yazmış,ama sence ağdadan sonra oluşan(ki ağdadan önce asla yoktu)

derin çizgiler ve gözaltı torbası geçer mi?

Sen gene doktora bi görün tabiki canım.Bana göre geçecek gözümün altına kadar aldı diyorsun zorladığından, o bölge hassas olduğundan şişlik ve çizgiler oluşmuştur .

Yanlış bir hareket sonucu gözaltında oluşan çizgiler,halkalar kalıcı oluyor sanıyordum ben.Ama umarım senin dediğin gibi geçicidir,çok mutlu oldum şuanda.Asla geçmezler gibi bir inanış vardı bende.

Bepantane plus sürseydiniz keşke tüm yüze ağda yapılır mı o nasıl kuaförmüş öyle geçer bir süre sonra ama sen genede bir uzamana görün gözlatına sürülmesi doğru değil cilt kremleri bile sürülmüyorken ağdadan bahsediyoruz

Bepantane plus sürseydiniz keşke tüm yüze ağda yapılır mı o nasıl kuaförmüş öyle geçer bir süre sonra ama sen genede bir uzamana görün gözlatına sürülmesi doğru değil cilt kremleri bile sürülmüyorken ağdadan bahsediyoruz

evet fnd08,ki işin komikliği şu ki sürülmeyecek yerlere sürdü ağdayı,sürülecek yerler ise kalmış.Alnımdaki,veya öyle kıyıdaki köşedeki kötü görünen tüğler kalmış,(inanılmaz kıllı!) göz altlarım cillop gibi ağdaya maruz kalmışken...

Son düzenleme:
cildiye dr una git mutlaka. duruma en uygun ilacı verir, birkaç güne kadar iyileşirsin.
kafana göre ilaç, makyaj malzemesi kullanma, cilt çok hassastır şimdi, yanlış ürünlerle daha beter edersin.

evet fnd08,ki işin komikliği şu ki sürülmeyecek yerlere sürdü ağdayı,sürülecek yerler ise kalmış.Alnımdaki,veya öyle kıyıdaki köşedeki kötü görünen tüğler kalmış,(inanılmaz kıllı!) göz altlarım cillop gibi ağdaya maruz kalmışken...

Ne tuhaf kuaförmüş o öyle, sanki gözaltında tüy oluyor hayret bişey ya.
Benim gözaltımda da yağ bezesinin izi kalmıştı cildim hassas olmasına rağmen iz tamamen geçti yani gözaltı hassastır ama deri kendini onarıyor. Üstelik benim çukurluk olmuştu çukur dolmaz kalıcı iz kalacak diye üzülmüştüm. O deri kaç kere soyuldu en sonunda iz tamamen geçti şükür. Senin de büyük ihtimal soyularak atacaktır kendini deri.

Ne tuhaf kuaförmüş o öyle, sanki gözaltında tüy oluyor hayret bişey ya.
Benim gözaltımda da yağ bezesinin izi kalmıştı cildim hassas olmasına rağmen iz tamamen geçti yani gözaltı hassastır ama deri kendini onarıyor. Üstelik benim çukurluk olmuştu çukur dolmaz kalıcı iz kalacak diye üzülmüştüm. O deri kaç kere soyuldu en sonunda iz tamamen geçti şükür. Senin de büyük ihtimal soyularak atacaktır kendini deri.

bunları duyduğuma çok mutlu oldum.İki gündür yaşadıklarımdan sonra bu deneyimler öyle umut verdi ki.Çünkü cidden iki günde insanın on yılda geçireceği bir değişimi geçirmiş gibiyim.Umutla bekleyeceğim geçmesini.

Ben senin yerinde olsam gider o kuaföre bağırır çağırırdım varya rezil ederdim onu bu işleri herkese yaptırmamak lazım neyse canım son durumun nedir gözaltların düzelmiş anladığım kadarı ile çok sevindim

agda tahris etmis yumusak yerlere yapılan agdadan sonra sivilcelenme kızarıklı oluyor mesela heleki yuz bolgesi cok daha hassas kadında beceriksizmis nerde gordu gozun altında tuy :KK53: mudahale etmesen kas kirpik ne varsa alırmıs :KK1: ama korkma gecer zamanla ugrasma birseyler falan surme oyle daha fena edersin biraz zaman tanı cildini kendini yeniler

X