ingilizce speaking arkdaşı arıyorum.skype üzerinden pratik yapmak isterseniz msj atar mısınz.Merhaba :)
buraya içimden geçenleri, kimseye anlatamadıklarımı, herkese anlattıklarımı, özellikle çözemediklerimi, beni yoranları, hayatımda yapmak istediklerimi, hayallerimi ve onları gerçekleştirmek için ne gerekli, ne yapmalıyım, planım programım nasıl olmalı gibi şeyleri yazacağım. kendimin, hayatımın, geçen zamanımın daha güzel olması için bir nevi günlük gibi, ve okuyup da tavsiye vermek, ya da sohbet etmek isteyenlerle ilerlesin diye, geldim başlıyorum.
öncelikle ben genel olarak hayatının asıl dönüm noktalarındaki kararları kendisi vermiş olsa da, bu kadar önem atfetmeyen noktalarda hep başkalarını dinlemiş, aman onların dediği olsun üzmeye ne gerek var demiş ama kendisi üzülmüş birisiyim. bu huyumdan vazgeçmek istiyorum en başta. kendi içimde ukteler kalıyor, kendi isteklerimi yok yere feda ediyorum, ettim. artık buna bir dur demem gerek. bunun için olumlamalar, kendi kararını verebilmek üzerine okumalar yapmak ilk işim olacak.
bazen acayip üşengeç oluyorum, bu huyumu da kenara bırakıp, geçen zamanla dans ederek yaşamayı özledim. bu konuda enerjik kalmak, bunun için gerekli egzersizleri yapıp, takviyeleri almak ikinci sırada. bunun içinde şimdilik her gün sadece 20 dakika tam odaklı şekilde spor yapmayı hayatıma dahil ediyorum bugünden itibaren o zaman.
sanal alemde bazen fazla zaman tüketiyorum, bir bakıyorum saatler geçmiş, oysa telefonu kenara koyup, internetten uzaklaşınca neler neler sığıyor bir günün içine, zaman nasıl da çoğalıyor gibi oluyor birden. bunu da kaçırmamak için her gün 20 sayfa kitap okumayı dahil ediyorum hayatıma. zaten bundan fazla okuyorum ama bazı günler elime kitap almadığımda olduğunu fark ettiğimden az olsun öz olsun alışkanlıklarıma bunu da katıyorum şimdi.
kişisel bakım! bana kendimi çok iyi hissettiren şey. ama bazen sadece en temelde kalıp, cilt bakımımı aksattığımı görüyorum, hoşuma gitmiyor bu. her sabah kalkınca ve yatmadan önce 15 dakika da buna veriyorum. bu dakikalar azalır artar tabi bakalım düzen otursunda tekrar önce.
şu an çalışmıyorum, ilerde başlayacağım bir iş var, mülakat olumlu geçti, haziranda başlayacak inşallah. ona hazırlık yapmam gerekiyor, konular belli, ben aman salla şimdi modundayım, ona da bir göz atmam lazım. her gün 20 dakika tam odak da ona vereyim.
haftasonlarım bana kalsın istiyorum daha çok, esneklik payım ve full eğlence, kendime vakit ayırma olarak düşünüyorum şu an.
dil konusu. ingilizcemin seviyesini yükseltmeliyim, yabancı arkadaşlarımla tekrar konuşmaya başlamak ve kelime bilgimi artırmakla işe başlasam güzel olacak. her gün bir 20 dakika da ona desek.
artık tamamen kendi istediğim ve baktığımda huzur bulduğum hayatı istiyorum. herkesin yaşadığı sıkıntılar beni de buldu, beni de yaraladı tabi ama gün yine doğuyor, güneş yine gülümsüyor. kendi avuç içlerimden öpüp, hayatı gül işlenmiş bir mendilin zerafeti ve güzelliğiyle, aynı zamanda yağmurlu havada boğazın oluşturduğu o insanı hayrete düşüren ve bana cesareti anımsayan o manzara gibi korkusuzca ama bütünlüklü şekilde yaşayasım var.
ev işlerini aksatmadan, kendimi üşengeçliğin içinde kaybetmeden, kuş cıvıltılarını, ağaçların çiçek açışını, betondan dalını çıkaran çiçeği örnek alarak, eğlencenin de tadını hep alarak yaşayayım, olmaz mı ? :)
listemi de yapayım o zaman :
-- karar alma, başkalarından çok kendini dinleme konusunda olumlamalar, okumalar yapma
-- üşengeçlik bir kenara, 20 dakika egzersiz/spor
--20 sayfa kitap okuma (şu an Doğan Cüceloğlu'nun Var Mısın kitabını okuyorum, pazartesiye biter gibi)
--sabah ve akşam 15 dk cilt bakımı
--20 dakika dil çalışma, yabancı arkadaşlarla daha sıkı iletişim
Good luck! Balik yagi takviyesi istah yapiyor diye duymustum sebebi o olabilir mi. Değilse de eğer bi sağlik probleminiz yoksa sade yeşil çay kesiyor istahi genelde.Selaaaam. Here I am.
Neler olmuş neler bitmiş yazayım sayfama dedim, uzun zaman oldu, silkinip dopdolu enerjiyle ayağa kalkma vakti geldi.
Yukarıdaki yazılarımı okudum. Önce neler yaptım onlar ;
- İnsan Kaynakları alanında büyük ve kurumsal bir firmada işe girdim. Ancak kurumsallık laftaydı ve şartların ve İK alanının bana göre olmadığını düşünüp istifa ettim.
- İkinci üniversiteme başladım, hayallerimden birisiydi, güzel arkadaşlıklar kurdum ve sağlamlaştırmak istiyorum ,bunun için onlara daha çok vakit ayırıp sevgimi göstersem iyi olacak, bazen çok uzak duran birisi olabiliyorum çünkü. Burda şöyle bir sweet cake olayı var ki ben söyleyene kadar hic bir sınıf arkadaşım onlardan büyük olduğumu anlamadı
- Yüzme kursuna gittim. Bir çok şeyi öğrendim, sudan korkmuyorum artık ama süper değilim henüz. Şimdi yakınlarda bir yerde geliştirmek üzere serbest seanslara gidicem hocaların denetimi olacak. Yaza bomba gibi hazır olmak istiyorum.
- Dil konusunda çok süper bir ilerleme yok ama yabancı bir arkadaşımla buluştum, full time English oldu buluşma çünkü onun Türkçesi yok ve hâlâ sosyal medya üzerinden ara ara konuşuyoruz.
- Şu sıralar işe başlamak istiyorum, üniversite tekrardan çok güzel ama kendimi paramı kazanıp kendi ekonomik özgürlüğüm olmasını özlediğimi hissediyorum. Evlilik süresi boyunca olan 9 ay en uzun süreli çalışmadığım dönem son 5 yılda. Hatta son 1 yıl diyelim. Yarın bir görüşmem var, işe dönüşmesini çok istiyorumama bu iş olunca arkadaşlarımı kaybetmek de hiç istemiyorum, ikisi de olsun pls.
Peki neler yapmak istiyorum ?
Çalışmak istiyorum. Üstteki son maddede bu var zaten ve bir sürü part time işe de başvurdum ancak pek geri dönüş alamadım nedense.
Zayıflamak istiyorum 57-59 arası gidip geliyorum 53 olmak istiyorum ama iştahım çok çok açık. Hiç olmadığı kadar.
Daha sosyal ve enerjik olmak istiyorum. B vitamini ve balık yağı takviyesi almaya başladım, yüzmeye de tekrar başlayınca okey olacak bu bence.
Bende durumlar böyle. Bu hafta ve önümüzdeki hafta finallerim var. Wish me luck
Olabilir , sanırım b vitamini de öyle.. Yeşil çay denemeye değer :) teşekkür ederim :)Good luck! Balik yagi takviyesi istah yapiyor diye duymustum sebebi o olabilir mi. Değilse de eğer bi sağlik probleminiz yoksa sade yeşil çay kesiyor istahi genelde.
Selamlaarr
Bugün ne yaptım ? Biraz kodlama çalıştım, biraz işle ilgili konulara baktım. Dinlediğim bir kitabı bitirdim, diğer bir kitapta biraz daha ilerledim. Çiçekleri düzenledim. Ama balkondakiler öylece duruyor.
Balkondaki saksıları toparlamak, çiçekleri içeri almak lazım.
Kitaplarımı arkadaşlarıma hediye etmeye başladım, evde yer kalmadı ve bende öylece duracağına okumak isteyen insanlarda olması çok daha mantıklı geliyor artık bana.
İngilizce çalışmam lazım.
Dışarı çıkicam biraz, cips alıp film keyfi yapmak istiyorum bugün. Yarın yine iş var.
Yürüyüş, İngilizce, film ve kitap okuma biraz daha olursa günü güzel bitirdim sayacagim.