Kendimi yalnız ve kaybolmuş hissediyorum

luzdr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2024
22
25
3
30
Herkese iyi akşamlar, yakın bir dostum olmadığı için mecburen buraya konu açıyorum kendimi bir şekilde anlatmam gerekiyor, 31 yaşında yıllar önce evliliği çok kısa sürüp ayrılan bir kadınım, ailemle yaşıyorum fiziksel engelim var çalışıp ayrı evde yaşıcak durumum yok, ailemin istemediği bir evlilik yaptım sağolsunlar yine de benden yüz çevirmediler tabi başlarda 2 sene kadar çok zorluk çektim annem lafını hiç esirgemedi kâbus gibi günler geçirdim sessiz, sedasız içimde fırtınalar koptu depresyona girmiştim , çok şükür şimdi iyiyim annemde bu durumu kabullendi, bende istenmediğimi terk edildiğimi kabul ettim ama sanki içimde tarif edemeyeceğim bir boşluk var yiyorum içiyorum geziyorum , mutlu değilim mutsuzda değilim gibi, kimseyi kalbimde birinci sıraya koyamıyorum sanki koskoca dünyada bir ben birde bana yardım eden Rabbim var , depresyon döneminde kimse elimden tutup bir sarılmadı seni anlıyorum diyen olmadı 2 sene gece gündüz ağladığım günler olmuştu çok yalnız bir insanım ben yakın bir arkadaşım vardı o dönemde boşanmama ben demiştim deyip resmen gülümsedi , kendimi kimseye anlatamadım evet haklıda çıktılar ama yinede insan bir üzülmez mi ben onun her sorununda yanında olmuştum oysa ki hayatım insanlardan nankörlük vefasızlık görerek geçiyor, ne dostum var ne eşim hevesimde kalmadı zaten , böyle yalnız geldim ve yalnız gideceğim bu dünyadan galiba, bazen düşünüyorum annem ve babamda olmasa benim için herşey çok daha zor olucak bari ben onlardan önce ölüp gitsem, geleceğimde bir ışık güzellik göremiyorum beni ne mutlu eder onuda bilmiyorum biraz karışık yazmış olabilirim çünkü kafamdan geçenlerde böyle karışık.

Bence pozitif dusunmek iyi gelecektir bu tur videolar izleyebilirsiniz ,terapiye baslayabilirsiniz ve yeniden evlenebilirsiniz, karamsar olmayin siz toparlanmaya bakin

Dertleşmek için soruyorum ne engeliniz var ? Isınız var mı ? Ne işle meşgulsünüz? Yasınız genç ya bu kadar karamsarlasacak bisey yok

Engelinle yapabileceğim bir iş bulsan mesela müşteri hizmetleri gibi. Sana çok iyi gelir

Dertleşmek için soruyorum ne engeliniz var ? Isınız var mı ? Ne işle meşgulsünüz? Yasınız genç ya bu kadar karamsarlasacak bisey yok
Fiziksel engelliyim ayaklarımda ve ellerimde şekil bozukluğu var yürüyüşümü ve günlük aktivitelerimi etkiliyor bu durum, işim yok kursa gidiyorum meşguliyet olsun diye

Fiziksel engelliyim ayaklarımda ve ellerimde şekil bozukluğu var yürüyüşümü ve günlük aktivitelerimi etkiliyor bu durum, işim yok kursa gidiyorum meşguliyet olsun diye
Hayat bir sınav… maalesef hepimizin hayatta engelleri var. Allah yardımcımız olsun

Geleceği kimse bilemez. Nasıl ne durumda olacağız, ne hissedeceğiz hiç bilemeyiz. Şu an çok karanlık gibi gelebilir ve sanki bütün ömür bu karanlık içinde geçecekmiş gibi hissederiz. Ama hayatta her şey değişir. Hepimiz zaman zaman kaybolmuş hissederiz. Yalnızlık zaten hep bizimle. Aile de kursak tek başımıza da yaşasak özünde yalnızız. Anamızın rahminde de mezarda da tek başımıza olacağız. Bu yüzden kendi varlığımızdan keyif almayı, kendimizle olan dostluğumuzu pekiştirmeyi öğrenmeliyiz. Sahip olduğunuz şeylere minnetle bakın. Ne güzel berbat bi ilişkiyi bitirebildiniz. Sizi inciten insandan kurtuldunuz. Başınızı sokacak bi eviniz var. Yaşınız o kadar genç ki. Hayat ne güzellikler getirir hiç bilemeyiz. Mesela bana bundan 15 ay önce önce şu anki durumda olacağımı söyleselerdi güler geçerdim. Gerçekten hiç çıkamayacağımı düşündüğüm bi çukurda gibiydim. Ama hayat hızla değişebiliyor. Geleceğe karşı bu kadar karamsar olmak çok anlamsız o yüzden. Şu an yalnız hissediyor olabilirsiniz ama hisler de geçer, mutsuzluk da geçer. Allah güzel günler getirsin hepimize.

Olabilir aslında ama hiç başvuru yapmadım bu işe, şimdilik sadece kurslara gidiyorum birşeyler öğrenmek hoşuma gidiyor.
Şu anda neredeyse her iş yerinde bir engelli kadrosu oluşturma ve çalıştırma zorunluluğu var. Kariyer.net gibi sitelere biraz bakmanızı öneririm..belki çok farklı fırsatlar çıkabilir. Bu size bayagi iyi gelir. Sivil toplum kuruluşlarına da bakabilirsiniz. Ortamı daha samimi gelir.
Belki buradan yazması size çok kolay gelecek ama inanın geçiyor. Biraz kendiniz de çaba harcayarak çok güzel şeyler olabilir.

İnşallah dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim.

Amin inşallah, ne güzel sevindim sizin adınıza, doğru söylüyorsunuz gün doğmadan neler doğar inançlı biriyim ama ister istemez bazen karamsarlığa düşüyorum malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…