Kendimi sevemiyorum

twilightter..

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
41
0
86
Balıkesir
kendimi bir türlü sevemiyorum,görünüşümü hiiiiç beğenmiyorum ve bu kafamda o kadar büyüdü ki en büyük derdim en büyük sorunum bu oldu. kısa boyluyum bacaklarım kalın basenlerim var göbek sorunum yok ama,kare yüz şekline sahibim,kocaman kocaman yanaklarım var. yani ne yaparsam yapayım ne kadar kendime bakmaya çalışırsam çalışayım bi türlü beğenemiyorum kendimi arkadaşlarla toplu bir şeyler yaptığımızda falan sınıfımın geri kalan kızlarını gördükçe onların ne kadar güzel olduğunu düşündükçe çok üzülüyorum ve böyle güzel ortamlarda bile tuvalete gidip ağlayıp ağlayıp her şeyi mahvetme gibi özelliklere sahibim.nasıl kurtulacağım hiç bir fikrim yok belki tavsiyeleriniz olur teşekkürler :)

teşekkür ederim dikkatine
Bilmiyorum onun üzerinden çok zaman geçti o zamanlarda çok beğenmezdim kendimi ama etrafımdakilerin de söyledikleri hep güzel olduğum yönünde olunca şimdiki kadar takmıyordum sanırım son zamanlarda bi de kilo aldım tombiş yanaklarım iyycee tombiş oldu ah napıcam hiç bilmiyorum

önce kendini seveceksin ki çevrendekilerde seni sevsin sakın ağlama aksine gül azıcık kiloyu dert edicek ne var 2 ay da gider onlar

Kendini sevmen için en önemli sebebin Allah'ın seni sevmiş ve yaratmış olmasıdır. Gözlerin görüyor, ellerin tutuyor, beynin de çalışıyor ki bunları yazıyor ve düşünebiliyorsun. Sahip oldukların için sevinmen lazım. Aynada kendine baktığında güzel görmüyor olabilirsin kendini ama bunu sen kafanda yaratıyorsun. Kendine önyargılı bakıyorsun, çirkin göreceğim düşüncesiyle bakıyor ve çirkin görüyorsun.

Sınıfındaki her kız aynı güzellikte mi? Hiç birinin kusuru yok mu? Hepsi televizyonlarda, dergilerde gördüğümüz mankenler gibi taş bebek mi? Unutma o mankenler bile bir sürü fotoğraf, çekim hilesi ve estetik operasyonlar ile öyle dört dörtlük görünüyorlar. Üstelik herkes aynı güzellikte olsa o zaman güzelin ya da güzelliğin kıymetini bilmezdik. Hem sen çirkin değilsin, kimse çirkin değil herkesin kendine göre çok güzel olan bir yeri bir özelliği vardır. Sen kendinde gördüğün olumsuzlukları düşünüp onlara yönelmek yerine kendinde mevcut olan güzellikleri görmeye çalışmalısın.

Her şey dış görünüş, dikkat çekici bir güzellik değildir. Ne insanlar var dış görünüşleri harika, baktığın zaman güzelliklerine imreniyorsun ama ağızlarını açtıklarında öyle boşlar ki yanlarından kaçacak delik arıyorsun.

Kafanı bunlara takma derim, kendini geliştir, hayata ve zorluklarına karşı kendini hazırla ve böyle şeyler düşünüp canını sıkmak yerine bir kere geleceğimiz şu dünyanın tadını çıkarmaya bak.

Sevgiler

liseye falan mı gidiyorsun yaşın kaç bilmiyorum ama ergenlik döneminde her genç kız ve erkek kendinde onlarca kusur bulur bunalım dönemleri olur bence bu dönemlik ve geçici birşey kendinde kusur aramayı bırak bence

Ne güzel yazmışsın,ama keşke yapabilsem önceki açtığım konu da zaten özgüven problemiydi sınıfımdaki her kız aynı güzellikte değil ama onlar kendileri pek seviyorlar,ben mükemmelim şöyleyim böyleyim kendime aşığım falan diyenleri var :), ben de kendimi aralarında çok kötü hissediyorum keşke kafama takmamak kolay olsa,yazık annemle babamı da bıktırdım bazen onlara da söyleyecek oluyorum zayıflıcam ben şu yanaklara bak falan şeklinde acayip kızıyorlar,ama çok teşekkür ettim yazdıkların çok hoşuma gitti

kaç yaşındasın ergenlik dönemiyse bunları hissetmen normal ...muhtemelen sınıfındaki kızlarda kendini beğenmiyordur ama kendini sevmezsen kimsede seni sevmez unutma

Belli yaşlarda kızlar görselliğini inanılmaz takıntı haline getirir ve zehir eder hayatı kendine.Ama inan ki sen kendini beğendiğin sevdiğin zaman herkes den de aynı tepkiyi alacaksın.Ha çok da çirkin olabiliriz.Ama insan et parçasından ibaret değil !! Zamanla aşacağına inanıyorum bu sıkıntını.Allah dert vermesin cnm yaaa çok klasik belki ama 'herşeyin başı sağlık' o kadar doğru laf ki,sağlığımla uğraştığım şu günlerde gözüme hiçbirşey görünmüyor.

16 yaşındayım,ergenliğin dorukları zaten :) e napacauk belki de gaza gelmeliyim düzenli spor yapıp kilo vermeliyim saçlarıma daha fazla özen göstermeliyim-gerçi daha ne kadar özen göstericem bilmiyorum o kadaar zayıf cansız ki saçlarım-abur cuburu bırakmalıyım belki işte bilmiyorum şu hallerimden kurtulmak için ne gerekiyorsa artık çünkü hayatımın en büyük problemi haline geldi bu kadar basit bişey ,ve tabiki hakılısınız her şey dış görünüş değil ama çoğu şey dış görünüş gibi

aslına bakarsan fiziğin daha yeni yeni şekiilleniyor (bi zamanlar gıcık olduğum bi sözdü ama öyleymiş gerçekten )
şu durumda diyetten çok sağlıklı beslenmenmelisin (nacizane tavsiyem)
ki birazda kendi kendini mutlu etmeyi dene
kendini sevmeye başlarsan geriside gelir
içinden gelmesede aynananın karşında kendine övgüler yağdır

16 yaşındaysan daha boyutunu uzatabilirsin onun yollarına bak bence. ben çok pişmanım keşke önem verseydim ozamanlar.kaldım kısacık...boyun yerinde olursa kendine güvenin daha çok gelir.

tatlım senden daha güzel olanları görme mutlu olmak istiyorsan hep senden alt seviyede olanları göreceksin o güzel olduğunu düşündüklerin de kimbilir kimlere özeniyor boşver kendi güzelliğinin farkına var bi an önce

Dünyanın en güzel kadınını bulmuşlar ve sormuşlar kendini beğeniyomusun diye,hayır demiş=) Anlatmak istediğim biz bayanların çoğu kendimizi güzel olan özelliklerimizi görmek istemiyoruz.

teşekkür ettim tavsiyeleriniz için uygulamaya da başladım yavaştan güzelim güzelsin güzel :) bi sorum olacak bide annemde benim acayip varis var ve genetik olaraktan bana da geçiyor dün duşta bir farkettim çok fazla küçük küçük damarlanmışım ben daha 16 yaşındayım ya nasıl geçer bu nasıl önleyebilirim konu biraz alakasız oldu ama

16 yaşındayım demişsin, bunları hissetmen o kadar normal ki :)))

ben de 16 yaşımdayken kendimi hiiiiiiiç güzel bulmazdım, sevmezdim, öyle silik kenarda köşede bir tiptim.. sonra geçiyor merak etme, hele ki benim yaşıma gelince (31 biticek yakında, bak tam iki katın olmuşum :)) "ne güzel zamanlarmış aslında" diye düşünüp hayıflanıyorsun :)

bir spora başla, vücudun şekillenir, arkadaşlarınla gez, konuş, karış kalabalığa, en güzel zamanların :)... güzelliği kafana hiç takma, vücudun bedenin daha yeni şekilleniyor, alışana kadar da birazcık zaman gerekiyor... hiiiç kafana takma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…