• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi savunamıyorum, özgüvensizim ne yapmalıyım?

Pembetokaaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2017
96
32
88
28
23.5 yaşındayım.
Oldum olası korkak, çekingen, nutlu tutulan, kalbi çarpıntı yapan, hassas bir kızım.
Kendimi hiçbir şekilde savunamıyorum :(
Laf sokamıyorum, kavga edemiyorum, napıyosun sen be!! diyemiyorum bile. O anda beynim duruyor, dona kalıyorum ve kalbim çarpmaya başlıyor :(
Böyle olunca da insanlar üzerime geliyor.

3 sene önce otobüste tacize uğradım
otobüsteydim hastaneye gidiyordum, tekli koltukta oturuyordum
65 yaşlarında ayakta yolculuk eden bir sapık benim omzuma, pantolunu üstünden penisini dayadı hem de 20 dakika boyunca ama korkak olduğumdan sesimi çıkartamadım
Hastane durağında inince sapık da arkamdan indi, beni takip etti
Duraktaki kadınlara durumu söyleyince sağolsunlar hastaneye kadar beni götürmüşlerdi sapık da ortadan kaybolmuştu

Aklıma geldikçe sinirden dişlerimi sıkıyorum.
Yine aynısını yaşasam yine penisini dayasa napıyosun diyip sesimi çıkartamam.
Lütfen bana akıl verin, böyle giderse ben kafayı yerim :(

Bir uzmandan yardım almayı deneseniz daha iyi olur ama kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz sosyalleşseniz belki biraz daha dışa dönük olabilirsiniz ama yaşadığımız covid sürecinde bu pek mümkün görünmüyor

23.5 yaşındayım.
Oldum olası korkak, çekingen, nutlu tutulan, kalbi çarpıntı yapan, hassas bir kızım.
Kendimi hiçbir şekilde savunamıyorum :KK43:
Laf sokamıyorum, kavga edemiyorum, napıyosun sen be!! diyemiyorum bile. O anda beynim duruyor, dona kalıyorum ve kalbim çarpmaya başlıyor :KK43:

65 yaşlarında ayakta yolculuk eden bir sapık benim omzuma, pantolunu üstünden penisini dayadı hem de 20 dakika boyunca ama korkak olduğumdan sesimi çıkartamadım
Duraktaki kadınlara durumu söyleyince sağolsunlar hastaneye kadar beni götürmüşlerdi sapık da ortadan kaybolmuştu

Lütfen bana akıl verin, böyle giderse ben kafayı yerim :KK43:
Bende de var aynı durum yani sizin kadar olmasa da, ben çocukluktan olduğunu düşünüyorum size hiç söz hakkı verilmedi ise, seçimleriniz sorulmadı ise. Sonradan aştım baya çok şükür ben. Kendinize değer verin. Uzmana gidebilirsiniz bu konuda.

Uzun süre bastırıldıysanız normal. Geçmiş bitmiş, şimdi ses çıkartma vakti. O zaman ses çıkaramadığınız için kendinize öfkelisiniz. Kendinizi suçlamayın. Dışa vurulmuş bir şey olsaydı asla şuan aklınızda olmazdı. Hepimiz yaşadık. İçimize atmamamız gerekiyor. Tepki verme pratikleri yapınca aşarsınız zaten bir sabrın taşmasına bakar :)

Bende de var aynı durum yani sizin kadar olmasa da, ben çocukluktan olduğunu düşünüyorum size hiç söz hakkı verilmedi ise, seçimleriniz sorulmadı ise. Sonradan aştım baya çok şükür ben. Kendinize değer verin. Uzmana gidebilirsiniz bu konuda.
Abim bana senelerce baskı uyguladı.
18 yaşıma kadar göz kalemi sürmem, tayt girmem yasaktı, erkekler ayak üstü konuşmam bile yasaktı beni hep dövdü
Hala daha bazı şeyler yasak
Bundan kaynaklanabilir mi

Kesinlikle bundan kaynaklanıyor. Diğer arkadaşlarımın da belirttiği gibi bu yaşına kadar evde gördüğün baskı, fikir sorulmama, özgür kararlar verememe, istediğin gibi hareket edemediğinden bu durum ortaya çıkıyor. Bence de en kısa sürede bir uzman ile görüşmeli ve bence kendi ayakların üzerinde durabildiğini gösterip dayak gördüğün yerden uzaklaşmalısın.

18 yaşıma kadar göz kalemi sürmem, tayt girmem yasaktı, erkekler ayak üstü konuşmam bile yasaktı beni hep dövdü
Olabilir pek tabi, ama ben daha çok çocukluk ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bence bir uzman ile konuşmanız daha sağlıklı olur ben uzman değilim:KK16:

Tabi ki bastırılmaktan.

Mutlaka bir piskologa gitmelisiniz. Mümkünse bir davranis piskologuna.
Herseyi anlayabiliyorum ama adamin size taciz etmeye calisirken bile kendinizi savunamamaniz durumun cok vahim oldugunu gösteriyor.

Benim de eskiden bunun gibi bir problemim vardı. Atıyorum 5 6 kişinin oldugu ortamlarda hiç konuşamaz ne diyeceğimi bilemezdim. Hep kendimi kenarda duran ezik biri gibi hissederdim. Hep topluluğun dışinda kaldigimi düşünürdüm. Aslında herşey zihnimizin bizi korumak için alismisligimizin dışında düşünmemize izin vermemesinden kaynaklaniyor. Çünkü zihin hep öğrendiği şeyi yapar yeni dusunce tarzini hep tehlike olarak görür. Ben işe olumlama dinleyerek başladım. Özgüven olumlamalari. Kimileri sadece dinleyerek, kimileri hem dinleyip hem tekrar ederek yaptım.. Her gün yapmaya çalıştım, bazen müsait olup yapmadım, bazen günde iki kere yaptım, bazen ise giderken arkadaşlarla bulusmaya gitmeden de yaptım ama beynime hiç unutturmadim. Bir süre sonra farkettim ki o sözleri benimsemişim ve bana çok faydası olmuş.
Bir diğer yöntem de bir kağıda sen nasıl birisin onu yaz. Kendimden örnek vereyim atıyorum benim en sevmediğim şey kabaliktir, atıyorum beni guldurebilen insanların zeki olduğunu düşünürüm, atıyorum en sevdiğim renk turuncu, asla şu tip kıyafeti giymem, aksamlari mutlaka uyumadan önce dua ederim vs vs gibi seni sen yapan özelliklerini yaz. Herşeyi yazdıktan sonra goreceksin ki aslında sen de herkes gibi özel ve kendine has yapısı olan, zevkleri sevdikleri sevmedikleri olan bir bireysin. Önce kendini kendi ozelliklerini bilmek hem sana özgüven katar, hem senin pusulan olur, hem konuşacak anlatacak bir şeylerin olur, hem de saygı görmeyi beklemeyi öğrenirsin.

23.5 yaşındayım.
Kendimi hiçbir şekilde savunamıyorum :KK43:
Laf sokamıyorum, kavga edemiyorum, napıyosun sen be!! diyemiyorum bile. O anda beynim duruyor, dona kalıyorum ve kalbim çarpmaya başlıyor :KK43:

Lütfen bana akıl verin, böyle giderse ben kafayı yerim :KK43:
bence bi uzmandan yardım al canım çok faydalı olur

Bu foruma cok az yorum geliyor.
Bence bir derdim var forumuna konunuzu tekrar yazin, orda daha fazla yardim alirsiniz.

Back