Bir psikologum da ondan suphelenmisti kan testi ver lityum degerine bakmak icin demisti ama vermemistim farkli psikologa gitmistim o sıra o da depresyon diyip psikoterapi vermisti. İnsanlar tavsiye veriyor ama etkisiz oluyor neden tekrarladigini anlamiyorum. Bir de bipolar olsam ailem tarafindan anlasilmaz mi yani göze batacak derecede? Ben bir de kisilik olarak cekingen duygularimi yansitmamaya calisan bir insanim. Herkeste ayni sekilde mi seyrediyor? Ve ailemde bipolar tanisi alan kimse yok genetik diye biliyorum. Annemde ilac kullaniyordu ama o da depresyon tanisi almisti. Bir de dayımda şizofreni var. Aileme soylemek istiyorum durumumu ama her sene gidince onlarda iyice tuhaf karsilayacak diye cekiniyorum. Neyin var diye soruyorlar merak ediyorlarPsikiyatriste gitmen gerekiyor durumun ciddi olabilir.Ben bipolardan şüphelendim anlattığina göre . Hiçbir şeyden utanma açık açık anlat.İlerledikce zorlaşıyor tek başına üstesinden gelemezsin
Ben de okb ve yaygın anksiyete bozukluğu vardı.Tedavi gördüm düzeldik yüzde yüz değil ama bu hastalık takip ederken bipolar bozukluk ile ilgili yazilar okumuslugum olmuştu.Bildigim kadarıyla bu hastalık genetik olduğu kadar olmadığı durumlarda da görülüyor.Surekli atak geçiren olduğu gibi senede veya birkaç senede bir de olabiliyor.Tetikleyen geçmişte yaşanan kişiyi sarsan bir olay.Ayrica depresyon ilaçları da hastalığı tetikliyebilirmus.Bence araştırın ve psikiyatri uzmanı ile görüşün.Bir psikologum da ondan suphelenmisti kan testi ver lityum degerine bakmak icin demisti ama vermemistim farkli psikologa gitmistim o sıra o da depresyon diyip psikoterapi vermisti. İnsanlar tavsiye veriyor ama etkisiz oluyor neden tekrarladigini anlamiyorum. Bir de bipolar olsam ailem tarafindan anlasilmaz mi yani göze batacak derecede? Ben bir de kisilik olarak cekingen duygularimi yansitmamaya calisan bir insanim. Herkeste ayni sekilde mi seyrediyor? Ve ailemde bipolar tanisi alan kimse yok genetik diye biliyorum. Annemde ilac kullaniyordu ama o da depresyon tanisi almisti. Bir de dayımda şizofreni var. Aileme soylemek istiyorum durumumu ama her sene gidince onlarda iyice tuhaf karsilayacak diye cekiniyorum. Neyin var diye soruyorlar merak ediyorlar
İlk sadece 13 yaşımda psikiyatriste gittim psikoloğun yönlendirmesiyle. Öfke, saldırganlık, okula gitmeme, alkole başlama, kendine zarar verme, derslerde düşüklük etrafımdaki insanlarla tartışma, intihar düşünceleri vb. şeyler nedeniyle. Depresyon, davranış bozukluğu ve dikkat eksikliği demişti. Aileme de hafif depresyon ve davranis bozuklugu demisti. Citoles yazmisti 6 ay kullanmistim onu. Ama 3. Ve 4. Aylarda bile aglamalarim, ofkelenmelerim daha fazla artmisti yani duygularimi daha cok siddetlendirmisti. Öfkeden bazen yerimde duramiyordum odamda saga sola doner dururdum sabit kalamazdim yani hareket etme ihtiyacim olurdu. Geceleri uykum gelmiyordu, uyku getirmiyordu ilac. Annem hatta sen ilaclarini almiyor musun neden boylesin demisti. ailem o donem benim icin cok uzuluyordu. Simdi o seneyi hatirlayinca o kisi ben miyim diyorum. İlaci kullandigim sure icinde bir ara hatta bir cesaretle bilegimdeki damari kesmistim jilet ile bastirarak. Onu cidden intihar amaciyla yapmistim ama. Neyse ki bir sey olmamisti. İlaci biraktiktan sonra 6-7 ay sonra durulmuştum yani kendiliginden, o davranislarim gitmisti.Psikiyatristin tanısı nedir? Ben maniye dair belirgin bisey goremedim yazılanlardan. Daha çok depresyon gibi duruyor ergenliğe bağlı.
Bir de depresyon disindaki anlarda bazi dusuncelerim oluyordu iyiyken iste ben acaba ozel biri miyim, allahin gonderdigi biri miyim vs. tarzinda. Hatta internetten mehdi, peygamber nasildir vb. şeylere bakiyordum ciddi ciddi oradaki şeyleri kendime yakistiriyordum. Reenkarnasyona merak salmistim bir ara. Simdi aklima gelince sacma geliyor gercekten. Ama o donem dusunuyordum o dusunceyi. Yine de aileme disaridaki insanlara ve psikologuma anlatmamistim dalga gecerler disaridaki insanlara zaten sacma gelir diye. Olanaksiz dusunce oldugunu biliyordum ama neden olmasin, olabilir, belki de gerçekten öyleyim ama disardakilere bunu söylersem dogal olarak sacma gelir gibi bir dusuncem vardi. O yuzden o dusuncemi hicbir zaman kimseye anlatmadim. Aileme anlatsam onlar da sen delirdin mi derdi yaniPsikiyatristin tanısı nedir? Ben maniye dair belirgin bisey goremedim yazılanlardan. Daha çok depresyon gibi duruyor ergenliğe bağlı.
Psikiyatriste ben sadece 1 kez gittim, o da 13 yasimdaydi. O zaman zaten en kötü dönemimdi. Psikiyatrist ailemle ve benimle aynı odada görüşme yapmisti, sonra beni disari cikarmisti zaten. Ailem de asiri sinirli, ne desek bagiriyor cok ofkeli, okula gitmek istemiyor, kendini kesiyor vs. demisti benim yanimda. Onlari hatirliyorum. O zaman zaten cok belirgindi yani tutamiyordum kendimi ailem biliyordu. İlaclar da cok fayda etmedi ve doktoru hic sevemedim yani. İlaclar daha kotu yapti, bunu abim de demisti bana ilaclar seni daha kotu yapti diye. Bazen iyi olayim diye mesela 2 tane aliyordum yanlisti bu yaptigim ama belki de o yuzden kotu yapti bilemiyorum. En sonunda doktora iyiyim duzeldim fayda etti ilaclar dedim oyle biraktim. O doktordan cok nefret ediyordum zaten nedense. 13 yasimdaki o halim en kotu donemimdi benim.Psikiyatra anlattınız mı bu hareketlerinizi?
Aileniz ne gibi değişimler fark ediyor sizde başka?
Profilde yazan yaşınız doğru mu?
Şimdilik bipolara dair uç bir hal görmemekle birlikte, ilerleyen zamanlarda farklı bir şekilde patlayıp sadece kronik depresyon yaşamıyor olduğunuz anlaşılacakmış gibi bir gidişat da var sanki (Bir ihtimali taşıyor gibi). Zaten biz buradan ne desek olmayacak, psikiyatr desteği almaya devam etmelisiniz, onlar gözlemlemeli sizi.
Bir de o bahsettigim peygamber gibi hissetme, özel hissetme vb. Hislerim kotu hissettigimde olmuyordu. Ben hep kotu hissettigim icin gittim psikologa simdiki gibi hissettigim zamanlar. O yuzden o dusunceler de eskiden oldugu icin hic paylasmadim. Bir de dalga gecilme korkusu vardi yani kime desem sacma gelirdi zaten o dusunce.Psikiyatra anlattınız mı bu hareketlerinizi?
Aileniz ne gibi değişimler fark ediyor sizde başka?
Profilde yazan yaşınız doğru mu?
Şimdilik bipolara dair uç bir hal görmemekle birlikte, ilerleyen zamanlarda farklı bir şekilde patlayıp sadece kronik depresyon yaşamıyor olduğunuz anlaşılacakmış gibi bir gidişat da var sanki (Bir ihtimali taşıyor gibi). Zaten biz buradan ne desek olmayacak, psikiyatr desteği almaya devam etmelisiniz, onlar gözlemlemeli sizi.
Bu sacma sapan böbürlenmeler mani evresinde cok tipiktir. Bana da binadan atlayınca ölmem gibi gelirdi :) hatta atladim da bi defasinda erkek arkadaşımla tartışırken ve ölmedim haklıymışım ahahah. Otelin ikinci katindan atladim sinirlenipBir de depresyon disindaki anlarda bazi dusuncelerim oluyordu iyiyken iste ben acaba ozel biri miyim, allahin gonderdigi biri miyim vs. tarzinda. Hatta internetten mehdi, peygamber nasildir vb. şeylere bakiyordum ciddi ciddi oradaki şeyleri kendime yakistiriyordum. Reenkarnasyona merak salmistim bir ara. Simdi aklima gelince sacma geliyor gercekten. Ama o donem dusunuyordum o dusunceyi. Yine de aileme disaridaki insanlara ve psikologuma anlatmamistim dalga gecerler disaridaki insanlara zaten sacma gelir diye. Olanaksiz dusunce oldugunu biliyordum ama neden olmasin, olabilir, belki de gerçekten öyleyim ama disardakilere bunu söylersem dogal olarak sacma gelir gibi bir dusuncem vardi. O yuzden o dusuncemi hicbir zaman kimseye anlatmadim. Aileme anlatsam onlar da sen delirdin mi derdi yaniama o donemler oyle hissediyordum. Surekli olan birsey degildi bu arada nadiren ara ara oyle hissettigimde ortaya cikan dusuncelerdi. Suan yok ve sacma geliyor zaten.
17 yaşındayım şuanBu sacma sapan böbürlenmeler mani evresinde cok tipiktir. Bana da binadan atlayınca ölmem gibi gelirdi :) hatta atladim da bi defasinda erkek arkadaşımla tartışırken ve ölmedim haklıymışım ahahah. Otelin ikinci katindan atladim sinirlenipbi arkadaş beni taglemis de sen de bipolarsin sanmistim. Ama onceki mesajını da okuorum o kadar uykusuzluga ragmen maniye hic girmemen de enteresan ve cok küçük yaşta bu kadar rahatsızlanman da enteresan ortada travma yokken. En azindan ilk belirtilerde. Yani karakterin gibi daha çok. Bence borderline olabilirsin. Şu an kaç yaşındasın?
Sen asıl curcunayı 22-30 arası gör :) ergenlige erken girdin muhtemelen. Borderline teshisi koyan olmadi mi? Su an sadece terapiye mi devam ediosun. Düzenli bi ilaç kullansan bence iyi olur psiyatriye gitmen daha iyi bana kalırsa. Ve terapi de önemli şema terapi bence iyi gelir.17 yaşındayım şuan