25 yaşındayım ve önlisans bir bölüm mezunuyum, şimdiye kadar kendi alanımda iş bulamadım, okul zamanı staj yapabildim, cv ye sadece üniversite bilgisinden başka bir şey yazamıyorum, kendimi geliştirmek istiyorum, maddi durumum kurslara gitmek için maalesef yeterli değil, internetten mesleğime yardımı olacak videolar izlesem bilgisayar bilgisi ve ingilizce ile ilgili falan fakat bunları cv de belirtebilir miyim sertifika olmayacak çünkü, iş bulunca aldığım parayla kurslara gitmek istiyorum şu anda param yok, açıköğretimden ikinci bir bölüm okumak istiyorum bu sene, bana iş konusunda yardımcı olacak bir kişi bile yok kendimi geliştirmekten başka hiçbir çarem yok, geçici olarak işte arıyorum bir yandan para kazanmak için ama onu da bulamadım, kendimi nasıl geliştirebilirim evde bilmiyorum görüşlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
bu ne istediğinizle alakalı bir durum.
1. internette ücretsiz sertifika veren 2 kurumsal yer var. boğaziçi enstitüsü ve istanbul işletme enstitüsü. çok güzel eğitimleri var ve sertifika numalarıyla birlikte online olarak alabiliyorsun eğitimi bitirince. hem de kaliteli yerler. mutlaka bakmalısın. udemy'de de ara ara ücretsiz eğitimler oluyor, olmasa bile çok cüzi miktarda(20,30,40,50 tl) bir sürü eğitim mevcut.
2. youtube'dan online ingilizce kurslarına çalışabilirsin. şu an her şey online zaten tam kendini geliştirebileceğin bir dönem yani.
3. mutlaka kitap okumalısın her gün aksatmadan konuşmana bile etkisi olur.
4. hangi mesleği yapmak istiyorsun? eğer devlete atanmak istiyorsan önlisans kpss'ye hazırlanabilirsin, ki lisansa göre daha kolay olduğunu biliyorum. 1 seneni verip bu alana yoğunlaşabilirsin.
5. eğer evde gerçekten sıkılıyorsan ve üretmek istiyorsan yani para kazanmaksa amacın, senin yerinde olsam a101 veya bim gibi marketlere girerdim. oraya giripte sonradan müdür olan çok tanıdığım var üstelik lisans mezuniyeti de gerektirmiyor. hem ruhun tatmin olmuş olur hem para kazanmış olursun.
ama bunların hiçbirini yapmayıp iyi bi yerlere gelmek istiyorsan o biraz zor.. malesef artık lisans mezunları bile kendi alanlarında iş bulamıyor. imkanın varsa açıktan bir lisans bölümü oku ilgini çeken.
sana tek tavsiyem bu saydıklarımın hepsini bir arada yapmaya çalışma! kendine bir yol belirle, hedefini çiz ve ona göre ilerle. insan açgözlü, hepsini yapayım hepsini bileyim derken bi bakmışsın elde var kocaman sıfır. hiçbir şey yapamamışsın. bu hataya düşme.
umarım faydalı olur, bol şans! :)