• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi Değiştirmek İstiyorum..

18_

Gülmek Bedava :)
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2012
232
1
46
Bursa
Arkadaşlarım ben kendimi değiştirmek istiyorum bu beden anlamında değil karakter ve huy anlamında. Kıskançlığın ne kadar kötü bir şey olduğunu bildiğim halde kendime engel olamıyorum kıskanç biri olmak istemiyorum benim kıskançlığım insan anlamında sevdiğim bir insanı çok kıskanırım yoksa onun ayakkabısı şunun çantası gibi bir kıskançlık yok onda var bende yok gibi bir kıskançlığım da yoktur. Sevdiğim insanı çok kıskanırım aşırı kıskanırım ilk önce bu kıskançlığımı aşmak istiyorum ama nasıl yapabilirim hiç bir fikrim yok ikinci olarak insanlara güvenmeyi istiyorum sürekli şüpheci bir insan olarak yaşamak istemiyorum ya öyleyse ya böyleyse resmen hayata olumsuz gözlerle bakıyorum karamsarım galiba pozitif bir insan olmak istiyorum insanlara güvenmek istiyorum kıskançlığı hayatımdan çıkarmak istiyorum ama beceremiyorum. Mesela sevgilim bana 2 güzel kelime söylese çok mutlu oluyorum ama en ufak tartışmamız bile olsa ben çok üzülüyorum kendimi yeyip bitiriyorum içim içimi yiyor sabredemiyorum hemen barışmak istiyorum. Duygularımı yoğun yaşayan bir insanım yani üzülünce çok üzülüyorum mutlu olunca da çok mutlu oluyorum. Artık bu karakterimin benim hayatımı zorlaştırdığını ruh sağlığımı olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Ha bir de hislerim var. İçime bir his doğuyor tarif edemediğim hani küçükken sınıfa hemşireler gelir ya aşı yapmaya o hissettiğim korkuyla karışık heyecan gibi bir şey bu his. O hissi durduk yere hissederim mesela ve ne zaman hissetsem kötü bir şey olur.

ben artık değişmek istiyorum bu olumsuzluklardan kıskançlıktan güvensizlikten fesat düşüncelerden karamsarlıktan kurtulup hayata pozitif bakmayı istiyorum herşeye güzel tarafından bakmak istiyorum kötü bir olay da yaşasam bu olaya iyi tarafından bakmak kendimi iyi hissetmek istiyorum bunun için ne yapabilirim. önerileriniz tavsiyeleriniz veya ben böyle yapıyorum sende yap gibi düşünceleriniz varsa benimle paylaşır mısınız yardımcı olur musunuz ?

bende dun konu acmıstım cnm bız bu gıdısle kafayı yerız heralde annem demıstıkı kıskanclıgın sonu delilikkk

bende dun konu acmıstım cnm bız bu gıdısle kafayı yerız heralde annem demıstıkı kıskanclıgın sonu delilikkk

evet ama bunun bilincindeyiz ve ikimizde değişmek istiyoruz sanırım kıskançlık bize zarar veriyor :( artık bunu aşmak istiyorum

peki bunun için neler deniyorsunuz? kimi neleri neden kıskanıyorsunuz? bu huy sizce genetik mi yoksa kendiliğinden olduğunu düşündüğünüz bişey mii? en çok kimleri kıskanırsnız?yakınlığı yazarsanız belki de size yardımcı olabilirim

peki bunun için neler deniyorsunuz? kimi neleri neden kıskanıyorsunuz? bu huy sizce genetik mi yoksa kendiliğinden olduğunu düşündüğünüz bişey mii? en çok kimleri kıskanırsnız?yakınlığı yazarsanız belki de size yardımcı olabilirim

en çok sevgilimi hep sevgilimi kıskanırım aklıma hep kötü kötü şeyler gelir fesatlık desem değil yani çok iyi niyetli bir insanım ama söz konusu sevgilim olunca belki kaybetme korkusundan belki başka bir sebepten bilmiyorum ama ya kız varsa yanında gibi salak salak şeyler işte güvensizlikten değil ama bu güveniyorum ama kıskanıyorum bu huy genetik değil galiba çünkü annem ve ablam hiç kıskanç değiller meditasyon deniyorum ama işe yarar mı onuda bilmiyorum

en çok sevgilimi hep sevgilimi kıskanırım aklıma hep kötü kötü şeyler gelir fesatlık desem değil yani çok iyi niyetli bir insanım ama söz konusu sevgilim olunca belki kaybetme korkusundan belki başka bir sebepten bilmiyorum ama ya kız varsa yanında gibi salak salak şeyler işte güvensizlikten değil ama bu güveniyorum ama kıskanıyorum bu huy genetik değil galiba çünkü annem ve ablam hiç kıskanç değiller meditasyon deniyorum ama işe yarar mı onuda bilmiyorum
öncelikle sorunun öncesine inilmeli mesela ilk sevgilin mi yaşın kaç?

hayır ilk sevgilim değil yaşım 19

daha önceki sevgiline tutumun aynı mıydı? eğer aynı değilse ondan ayrılma sebebin neydi? yada hiç aldatıldın mı hayatıında ya da bi arkadaştan yenilmiş bi vurgun?

bu arada kendimi sorgu memuru gibi hissettim ama bu tarz vakalarda öncelikle hastanın neden bu duruma geldiğini öğrenmek için bilinçaltı ve çevresel faktörleri araştırmak zorunludur

daha önceki sevgiline tutumun aynı mıydı? eğer aynı değilse ondan ayrılma sebebin neydi? yada hiç aldatıldın mı hayatıında ya da bi arkadaştan yenilmiş bi vurgun?

bu arada kendimi sorgu memuru gibi hissettim ama bu tarz vakalarda öncelikle hastanın neden bu duruma geldiğini öğrenmek için bilinçaltı ve çevresel faktörleri araştırmak zorunludur

ilk ciddi ilişkim diğerleri benimle ciddi düşünsede birtürlü ben düşünemedim bitiren taraf hep ben oldum daha öncekilere tutumum haliyle aynı değildi öncedende aşık oldum sevdim ama bukadar değildi üzüldüm ağladım ama bu dereceye gelmedim ayrılma sebeplerim genellikle yoktu yakın hissedemiyordum kendimi bitiriyordum sonra. Aldatılmadım ama hoşuma gitmeyecek bir takım olaylar yaşadım en yakın arkadaşım (dı) sevgilimle beni kıskanıp aramızı bozmaya çalıştı çok sevdiğim biriydi. kıskançlıklarım güvensizlik duygum yüzünden bir gün sevdiğim insanı kaybetmekten korkuyorum.

ilk ciddi ilişkim diğerleri benimle ciddi düşünsede birtürlü ben düşünemedim bitiren taraf hep ben oldum daha öncekilere tutumum haliyle aynı değildi öncedende aşık oldum sevdim ama bukadar değildi üzüldüm ağladım ama bu dereceye gelmedim ayrılma sebeplerim genellikle yoktu yakın hissedemiyordum kendimi bitiriyordum sonra. Aldatılmadım ama hoşuma gitmeyecek bir takım olaylar yaşadım en yakın arkadaşım (dı) sevgilimle beni kıskanıp aramızı bozmaya çalıştı çok sevdiğim biriydi. kıskançlıklarım güvensizlik duygum yüzünden bir gün sevdiğim insanı kaybetmekten korkuyorum.

cevabı kendi kendine vermişsin zaten bana göre yaşadıklarının temel sebebi geçmişte yaşadığın olaylar açısından sende almış bir güvensizlik. ama gerçek su ki sen etrafındaki kişileri elinden geldiği kadar doğru insanlar seç, sevgilime güveniyorum diyorsan aklına her geldiğinde acaba nerdedir, kimledir, yoksaa gibi aldatılan kadın triplerini bırakıp rahat bi nefes al. zaman zaman tabiki ona da sor ama abartma erkekler hem çocuk gibi şımartılmayı hemde rahat bırakılmayı bi arada isterler çünkü.

arkadaş konusuna gelince de, geçmişte bir darbe yemişsin evet ama bu bundan sonra ne hep darbe yiyeceğin ne de hiç darbe yemeyeceğin anlamına gelir. arkadaşlarını yeniden bi gözden geçir özellikle yakınım dediğin insanları. hatta istersen bi liste yapıp onların eksilerini ve artılarını yazabilirsin böylelikle hem onlara verdiğin değeri anlayabilirsin hem de kendine açık olursun. takıldığın ikilemde kaldığın arkadaşlıkların varsa hakkında küçük küçük notlar aldığın bi defterin olsun içinden çıkamazsan yakın görüştüğün birine aranız iyiyse hatta annene de danışabilirsin. onun dısında arkadaşlarına küçük sırlar ver önemi olmayan çok fazla senin için, tutumlarını görmüş olursun..

kolay gelsin

Cnm resmen beni tarif etmisin bu kadar olur oncelikle 19yasindayken ayni seyleri yasadim diyebilirim sana ve su an evliyim ayniyim hic deismedim kiskancligimdan fesatligimdan hep adaldatilma korkumdan bazen bn bunaliyorum yeter diyorum ne yaptiysam ne ettiysem bu dusuncelerimden kurtulamadim hem kendime hem evliligime zarar vermeye basladim baktim olmuyo ve psikologa gitmeye basladim sana tavsiyem eger bu dusuncelerinden kurtulamyosan kesinlikle bi psikolaga git yardim al ilerleyen yaslarinda daha da cok yipraniyosun

Back
X