Arkadaşlarım ben kendimi değiştirmek istiyorum bu beden anlamında değil karakter ve huy anlamında. Kıskançlığın ne kadar kötü bir şey olduğunu bildiğim halde kendime engel olamıyorum kıskanç biri olmak istemiyorum benim kıskançlığım insan anlamında sevdiğim bir insanı çok kıskanırım yoksa onun ayakkabısı şunun çantası gibi bir kıskançlık yok onda var bende yok gibi bir kıskançlığım da yoktur. Sevdiğim insanı çok kıskanırım aşırı kıskanırım ilk önce bu kıskançlığımı aşmak istiyorum ama nasıl yapabilirim hiç bir fikrim yok ikinci olarak insanlara güvenmeyi istiyorum sürekli şüpheci bir insan olarak yaşamak istemiyorum ya öyleyse ya böyleyse resmen hayata olumsuz gözlerle bakıyorum karamsarım galiba pozitif bir insan olmak istiyorum insanlara güvenmek istiyorum kıskançlığı hayatımdan çıkarmak istiyorum ama beceremiyorum. Mesela sevgilim bana 2 güzel kelime söylese çok mutlu oluyorum ama en ufak tartışmamız bile olsa ben çok üzülüyorum kendimi yeyip bitiriyorum içim içimi yiyor sabredemiyorum hemen barışmak istiyorum. Duygularımı yoğun yaşayan bir insanım yani üzülünce çok üzülüyorum mutlu olunca da çok mutlu oluyorum. Artık bu karakterimin benim hayatımı zorlaştırdığını ruh sağlığımı olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Ha bir de hislerim var. İçime bir his doğuyor tarif edemediğim hani küçükken sınıfa hemşireler gelir ya aşı yapmaya o hissettiğim korkuyla karışık heyecan gibi bir şey bu his. O hissi durduk yere hissederim mesela ve ne zaman hissetsem kötü bir şey olur.
ben artık değişmek istiyorum bu olumsuzluklardan kıskançlıktan güvensizlikten fesat düşüncelerden karamsarlıktan kurtulup hayata pozitif bakmayı istiyorum herşeye güzel tarafından bakmak istiyorum kötü bir olay da yaşasam bu olaya iyi tarafından bakmak kendimi iyi hissetmek istiyorum bunun için ne yapabilirim. önerileriniz tavsiyeleriniz veya ben böyle yapıyorum sende yap gibi düşünceleriniz varsa benimle paylaşır mısınız yardımcı olur musunuz ?
ben artık değişmek istiyorum bu olumsuzluklardan kıskançlıktan güvensizlikten fesat düşüncelerden karamsarlıktan kurtulup hayata pozitif bakmayı istiyorum herşeye güzel tarafından bakmak istiyorum kötü bir olay da yaşasam bu olaya iyi tarafından bakmak kendimi iyi hissetmek istiyorum bunun için ne yapabilirim. önerileriniz tavsiyeleriniz veya ben böyle yapıyorum sende yap gibi düşünceleriniz varsa benimle paylaşır mısınız yardımcı olur musunuz ?