Kendimi çirkin hissediyorum

kızlar ben de size bir şey danışmak istiyorum,görüntü imajla ilgili.ama bunun için ayrı bi başlık mı açmalıyım bilemedim.derdim biraz rainstarınkine yakın olduğu için burda mı yazsam dedim ama ayrı bi başlık açsam bu sefer beni de dışlamanızdan korkuyorum allahım bunlar da dert mi bu kızlar iyice saçmalıyor diye:KK43:

kızlar ben de size bir şey danışmak istiyorum,görüntü imajla ilgili.ama bunun için ayrı bi başlık mı açmalıyım bilemedim.derdim biraz rainstarınkine yakın olduğu için burda mı yazsam dedim ama ayrı bi başlık açsam bu sefer beni de dışlamanızdan korkuyorum allahım bunlar da dert mi bu kızlar iyice saçmalıyor diye:KK43:

Beni baştan yaratın'a da açabilirsin
Sen bilirsin :KK34:

arkadaslar yardımm edersenız sevınırım, çirkın bır bayan dıılım ama kendımı cırkın hısedıyorum ozguvenım artık yokk bakımlıyım hatta etrafımdakıler cok guzelsın oyuzden kımseyı begenmıyosun dıo ama benım problemım kendımı artık begenmıyorum ozguven eksıklıgım var artık sevıglımden ayrıldım 1 yıl oldu ben ayrıldım bıseyler yolunda gıtmedıı .okadar cok teklıf alıyorum ama hıcbısey ıstemıyorum benı kendımı begenmemı saglamıo suan bırıne karsı bıseyler hısetmeye basladım cocugunda ılgısı var farkındayım ama kendımı cırkın hısettıgım ıcın cocukla konusmuyorum begenmıycek benı dıyorum oysakı ozguvenım olsa zaten bana karsı bıseyler hısedıyo hersey ortada ama ıste ozguven eksıklıgı cokk kotuu hep canım sıkkın hayata nasıl bakarsan hayat sana ole gelır derler benımde ole olduu 1 yıldır hep kotu bakıyorum bole hergun mutsuz bırgun daha bıttı dıyerek gecıyor

yalnız ben fotoğraflarda genelde asık suratlı çıkarım ve olduğumdan biraz daha çirkin çıkarım ama bu foto koyma işini düşünücem belki koyarım ama kısa bir süreliğine dediğin gibi.
fotoğraflarda olduğundan daha çirkin çıkıyorsan yüzün simetrik değildir. yüzü simetrik olanlara fotojenik denilir. simetrik olmayışı normal gözle pek algılanmazken fotoğrafla çekildiğinde bariz belli olur. üstte yazan kişiye de katılıyorum. özgüven önemli kendini güzel bulmada. çok güzel de olsa kişi özgüveni yoksa aynada gözlerinin içine bile bakamaz. herkesten çekinir çirkin göründüğünü düşünür.
bence bunun psikolojik yönünü de düşünmelisin. sırf oramı buramı düzelteyimle olacak şey değil ne yapsan kendini beğenmeyebilirsin

fotoğraflarda olduğundan daha çirkin çıkıyorsan yüzün simetrik değildir. yüzü simetrik olanlara fotojenik denilir. simetrik olmayışı normal gözle pek algılanmazken fotoğrafla çekildiğinde bariz belli olur. üstte yazan kişiye de katılıyorum. özgüven önemli kendini güzel bulmada. çok güzel de olsa kişi özgüveni yoksa aynada gözlerinin içine bile bakamaz. herkesten çekinir çirkin göründüğünü düşünür.
bence bunun psikolojik yönünü de düşünmelisin. sırf oramı buramı düzelteyimle olacak şey değil ne yapsan kendini beğenmeyebilirsin
peki yüzü simetrik olmayanlar,yani fotojenik olmayanlar çirkin midie yoksa güzel oldukları halde fotojenik olmayan da var mıdır? Mesela bizim sınıfta bir kız var,güzel değil,çirkin ama fotojenik ve fotoğraflarda daha güzel çıkıyor

Son düzenleme:
bence fotoğraftan ziyade gerçek hayatta gözle görülen güzellik gerçek güzelliktir. sonuçta yüzde 99 gerçek hayattaki görüntümüzü kullanırız fotoğrafları değil. bence bunu takma. güzel olmayı neden bu kadar çok istiyorsun. bu yaşlarda hele takılması gereken konu bu değil ki,sen hangi üniversiteyi nasıl kazanacağım ona takıl ben lisede bunu düşünüyordum yani.

Yavrucum sen dış görünüme bu kadar önem verirsen çok üzülürsün ben sana söyleyim. Bırak insanlar yüzüne değil yüreğine baksın. Bu kadar önemseme. Gördüğüm kadarıyla hayatında çok büyük bir sorun haline getirmişsin bunu. Güzel yada çirkin insanların ne düşündüğü senin için önemli hale gelmesin. Çok çirkinsin belki yada dünnnya güzeli ol istersen sen güzel düşünürsen güzellikler yaparsan çevrene o ışığı yayarsın ve o zaman en çirkin dediğin - ki ben çirkin güzel diye bir ayrım yapmaktan nefret ediyorum ama anlatabilmem için..- o da güzelleşir senin gibi düşünen insanların gözünde.

Ayrıca ister 1.50 ol ister yerin altında 1 metre daha boyun olsun merak etme senide sığdırırlar tabuta bi şekilde.

Allah seni özenmiş yaratmış. Bak bir sürü güzel özellik vermiş sana. İyi düşün ve bunlar için şükret Allah a. Otur dersine çalış. Güzel bir hayatın olur en azından sen dünya güzeli olamasannda.

Ya da baktın olmadı estetik filan yaptırırsın ...

yalnız ben fotoğraflarda genelde asık suratlı çıkarım ve olduğumdan biraz daha çirkin çıkarım ama bu foto koyma işini düşünücem belki koyarım ama kısa bir süreliğine dediğin gibi.

rainstar ne olursun resim koy :KK37:
ama boydan bi resım koy olurmu bızde öğrenelim 166 olup ta 170 göstermek nası bişeymiş :KK37:

rainstar ne olursun resim koy :KK37:
ama boydan bi resım koy olurmu bızde öğrenelim 166 olup ta 170 göstermek nası bişeymiş :KK37:

Aslında koyacaktım ama sırf senin yüzünden koymayacağım. Çünkü sen benim çirkinliğimle dalga geçersin, ben de zaten kendimi çirkin buluyorum, sen öyle dalga geçince daha da moralim bozulur. Bir de iyi ki bu lafı dedim, bakın belki yüzüncü baskı olacak ama ben ''Benim boyum 166 ama ben 170 gösteriyorum haha'' demiyorum,yani bu iddiayı kendim ortaya atmadım. Benim boyum 166 , bir iki kişi sen 170 gösteriyorsun dedi, ben de bu yüzden böyle dedim. Ama eğer bu laf yüzünden birisini suçlayıp dalga geçecekseniz bu kişi ben değilim, bana o lafı söyleyenler. Artık anlayın ya kaç kere bunu söyledim. Çok üzerime geliyorsunuz benim bunları dalgasına yazdığımı filan mı düşünüyorsunuz? Aksine, ben hergün ne kadar üzülüyorum biliyor musunuz? Okulda her teneffüs tuvalete gidip saçlarımı yapıyorum,yanımda tarak ve bir sürü toka getiriyorum. Ve saçımı düzgün yapamadığım zaman o kadar moralim bozuluyor ki! Sanki okulun en çirkini benmişim gibi. Sınıftaki kızların neredeyse yarısını kendimden güzel buluyorum. Kendimi övmek için söylemiyorum, zaten övülecek bir tarafım da yok bence, ama birçok kişi bana ben onlara 'güzel miyim' diye sormadığım halde çok güzel olduğumu söylüyor ama ben gerçekten inanmıyorum bu söylenenlere. Aynaya bakıyorum ve suratımı çirkin,gudubet gibi görüyorum ve içimden 'bu kadar çirkinim beni nasıl çok güzel buluyorlar ki' diye düşünüyorum. Bizim okulda bir hocamız var, bu sene 4-5 kez bizim sınavlarımıza gözetmen olarak girdi. İlk girişinde bana 'sen çok güzel bir kızsın biliyor musun' demişti ve o günden sonra her bizim sınıfın sınavlrına girerken benim ne kadar güzel olduğumu söylüyor. En son 1 hafta önce geldi ve yine benim çok güzel olduğumu söyleyince kızlar hemen 'Hocam siz de hep rainstar a güzel diyorsunuz biz güzel değil miyiz' diye atıldılar ve bana kötü kötü baktılar. Oysaki ben kendimi hocanın bana dediği gibi güzel bulmuyorum. Kızlar da artık beni çekememeye başladı ama ben onların yerinde olsam böyle çirkin bir kızı sırf hoca çok güzelsin dediği için kıskanmazdım. Dün okulda yine saçımdan memnun değildim,saçımı yapıyordum, kızlardan biri dedi ki ' rainstar artık saçınla uğraşma güzelsin güzelsin bak hocalar da sseni güzel buluyor' dedi. Aslında o kız iyi bir kız,cadı bir kız değil ve bence o benden daha güzel. Hoca keşke öyle demeseydi,kızlar boşu boşuna bana düşman oldu. Boşu boşuna diyorum, çünkü güzel değilim ve o kızlar benden daha güzel. Birgün arkadaşıma o kızların facebook tan fotoğraflarını gösterdim (zaten o kızlar 3-5 kişi) O da bana dedi ki ''Bu kızların hiçbiri senden güzel değil, tamam çirkin değiller ama yine de sen onlardan daha güzelsin. Öğretmen bu yüzden onlara güzel dememiş, sana demiş. Senin kendini onlardan çirkin görmenin sebebi şu sıralar kendinle çok uğraşıyorsun,aynaya çok bakıyorsun, kendine çok kafayı takmışsın, bu yüzden, kendinle uğraşma''
Yani demek istediğim şu, ben, herkes bana çok güzel olduğumu söylediği halde kendimi çirkin görüyorum. Aynı Arkadaşım dedi ki ''Herkes sana çok güzel olduğunu söylüyorsa çok güzelsindir, kendinle uğraşma artık'' YUKARIDA YAZDIKLARIM ASLA KENDİMİ ÖVMEK AMAÇLI DEĞİLDİR,SADECE SİZLERE İÇİMİ DÖKMEK İÇİN YAZDIM.LÜTFEN YANLIŞ ANLAYIP BANA KIZMAYIN

yazdığın cümlelerin hepsinde güzellik kelimesi geçiyor.
resmini koymuştun ben ciddi söylüyorum bana göre çirkin bi kızsın.
dudakların, burnun çirkin, çok haklısın.
seni beğenen öğretmenlerde senin takıntılı olduğunu anlamıştır o yüzden güzelsin diyordur.
yoksa bence çok çirkinsin, çok hemde. :KK19:

Aslında koyacaktım ama sırf senin yüzünden koymayacağım. Çünkü sen benim çirkinliğimle dalga geçersin, ben de zaten kendimi çirkin buluyorum, sen öyle dalga geçince daha da moralim bozulur. Bir de iyi ki bu lafı dedim, bakın belki yüzüncü baskı olacak ama ben ''Benim boyum 166 ama ben 170 gösteriyorum haha'' demiyorum,yani bu iddiayı kendim ortaya atmadım. Benim boyum 166 , bir iki kişi sen 170 gösteriyorsun dedi, ben de bu yüzden böyle dedim. Ama eğer bu laf yüzünden birisini suçlayıp dalga geçecekseniz bu kişi ben değilim, bana o lafı söyleyenler. Artık anlayın ya kaç kere bunu söyledim. Çok üzerime geliyorsunuz benim bunları dalgasına yazdığımı filan mı düşünüyorsunuz? Aksine, ben hergün ne kadar üzülüyorum biliyor musunuz? Okulda her teneffüs tuvalete gidip saçlarımı yapıyorum,yanımda tarak ve bir sürü toka getiriyorum. Ve saçımı düzgün yapamadığım zaman o kadar moralim bozuluyor ki! Sanki okulun en çirkini benmişim gibi. Sınıftaki kızların neredeyse yarısını kendimden güzel buluyorum. Kendimi övmek için söylemiyorum, zaten övülecek bir tarafım da yok bence, ama birçok kişi bana ben onlara 'güzel miyim' diye sormadığım halde çok güzel olduğumu söylüyor ama ben gerçekten inanmıyorum bu söylenenlere. Aynaya bakıyorum ve suratımı çirkin,gudubet gibi görüyorum ve içimden 'bu kadar çirkinim beni nasıl çok güzel buluyorlar ki' diye düşünüyorum. Bizim okulda bir hocamız var, bu sene 4-5 kez bizim sınavlarımıza gözetmen olarak girdi. İlk girişinde bana 'sen çok güzel bir kızsın biliyor musun' demişti ve o günden sonra her bizim sınıfın sınavlrına girerken benim ne kadar güzel olduğumu söylüyor. En son 1 hafta önce geldi ve yine benim çok güzel olduğumu söyleyince kızlar hemen 'Hocam siz de hep rainstar a güzel diyorsunuz biz güzel değil miyiz' diye atıldılar ve bana kötü kötü baktılar. Oysaki ben kendimi hocanın bana dediği gibi güzel bulmuyorum. Kızlar da artık beni çekememeye başladı ama ben onların yerinde olsam böyle çirkin bir kızı sırf hoca çok güzelsin dediği için kıskanmazdım. Dün okulda yine saçımdan memnun değildim,saçımı yapıyordum, kızlardan biri dedi ki ' rainstar artık saçınla uğraşma güzelsin güzelsin bak hocalar da sseni güzel buluyor' dedi. Aslında o kız iyi bir kız,cadı bir kız değil ve bence o benden daha güzel. Hoca keşke öyle demeseydi,kızlar boşu boşuna bana düşman oldu. Boşu boşuna diyorum, çünkü güzel değilim ve o kızlar benden daha güzel. Birgün arkadaşıma o kızların facebook tan fotoğraflarını gösterdim (zaten o kızlar 3-5 kişi) O da bana dedi ki ''Bu kızların hiçbiri senden güzel değil, tamam çirkin değiller ama yine de sen onlardan daha güzelsin. Öğretmen bu yüzden onlara güzel dememiş, sana demiş. Senin kendini onlardan çirkin görmenin sebebi şu sıralar kendinle çok uğraşıyorsun,aynaya çok bakıyorsun, kendine çok kafayı takmışsın, bu yüzden, kendinle uğraşma''
Yani demek istediğim şu, ben, herkes bana çok güzel olduğumu söylediği halde kendimi çirkin görüyorum. Aynı Arkadaşım dedi ki ''Herkes sana çok güzel olduğunu söylüyorsa çok güzelsindir, kendinle uğraşma artık'' YUKARIDA YAZDIKLARIM ASLA KENDİMİ ÖVMEK AMAÇLI DEĞİLDİR,SADECE SİZLERE İÇİMİ DÖKMEK İÇİN YAZDIM.LÜTFEN YANLIŞ ANLAYIP BANA KIZMAYIN

Yine güldürdü beni....

Artık eminim sen kesinlikle bizimle dalga geçiyorsun.

Rainstar'cığım ısrarla neyi anlatıyorsun?

Çok güzel olabilirsin, ya da hiç güzel olmayabilirsin.

Konuyu buraya açmışsın, amenna, ne bekliyorsun peki? Ne istiyorsun onu söyle de ona göre yorum yapılsın?

Hiç kimse dünya güzeli değildir, çünkü güzellik göreceli bir kavramdır. Bana göre güzel olan sana göre çirkin olabilir. Herkese göre güzelsindir, ancak aynalarda yüzünü iğne ucu boş yer bırakmayacak derecede izleyen sensin ve kendini beğenmeyebilirsin normaldir. Sen hiç kusursuz ebatlarda bir yüz gördün mü? Varsa koy fotosunu, bak ben sana o fotoda ne kusurlar bulurum.

Kusur ararsan, kusur bulursun. Güzel bakarsan, güzel görürsün. Kendine güzel bakmayı dene, herkesin gördüğünden daha fazlasını göreceksin.

rainstarcığım, bi ablan olarak çok içten yazıyorum. bence seninkisi ergen benmerkeziliği dediğimiz ve geçici olan bi durum değil. annenle konuşsan da bi psikologla görüşsen? herkes psikoloğa gidebilir, ben de gitmeyi düşünüyorum. bu durum senin hayatını etkiliyo sanırım. daha ciddi boyuta ulaşmadan önlemini alsan? güzel olup olmamayı önemsememek o kadar güzel ki anlatamam :KK34:

Rainstar resmini yüklemiş mi arkadaşlar var mı gören? Gerçekten merak ediyorum kendine takacak kadar ne kusuru varmış var mı gören ? Eklentilerde ağız burun falan gördüm ama ona mı ait anlayamadım puzzle gibi onu mu birleştircem bi de :KK14:

ben güzel değilim ama .xxxxgüzel dedi..
sonra ben zaten güzel değldim ama bi gün xxxx bana yine güzel dedi..
sonra aynaya baktım çirkim hissettim ama xxxx bana sen çok güzelsin dedi..
niye öyle dedi ki güzel değilim ben onlar daha güzel
ama xxxxx onlar senden çirkin dedi....
offfffffffffffffffffffff
bende bir xxxx olarak söylüyorum
eğer illada çirkinim diyorsan çirkinsirdir canım..
o xxxx ler kimlerse yalan söylüyorlar....
bak bide 170 gösteriyorsun demişler..
yalancılar işte......

her cümlen şu şekilde

güzelim ama inanın ben demiyorum arkadaşlarım diyor :KK53:

ben çok güzelim ama hocalarım diyor :26:

çokk çokk güzelim ama vallah inanın ben değil esnaf diyor :KK8:

gerçekten bakın güzelim ama ben sormadan herkes söylüyor :KK12:

arkadaşım istersen boynuna sen bi maşşallah :nazar: asta öyle gez mazallah nazar filan değer sivilce filan çıkar yüzünde halin ne olur düşünmek bile istemiyorum

normal koşullarda bir arkadaşımızın da dediği gibi senin yaştılarında ergen benmerkezciliği diye bişey vardır,herkesin onu izlediğini,sürekli değişen bedenindeki değişimleri farkettiğini vb düşünür,bunalımdan bunalıma atar kendini de sen samimi değilsin yazdıklarında,dalga geçiyosun ya da farklı bi durum var..benim o yaşlardayken yüzümü ne biçim sivilce basmıştı,çok kötü hissediyodum ama bu derece değil yani,kimse de çok güzelsin filan demezdi bana,buna rağmen kafaları yemiyodum ben çirkinim diye..ailemin maddi durumu iyi olmadığı için okursam hayatta daha başarılı olurum diye kendimi derslerime vermiştim zaten..son mesajında da anladım ki bizi kekliyosun sen var yaaa,şakacı seniiii

X