• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi boşluktaymış gibi hissediyorum.

Mitsketayu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2014
63
7
1
Ankara
Uzun zamandır bu forumun takipçisiyim ancak daha önce üye olmak gibi bir girişimde bulunmamıştım. Yazım uzun olacak şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim. Tarih öğretmeniyim yani öğretmeniydim. İşsiz olmam hakkında yakınmak istemiyorum zira bunu ben istedim. Annem ben 4 yaşındayken kanserden dolayı öldü. Açıkçası yüzünü ve sesini hatırlayamıyorum, bu olaydan sonra yeni eve yeni bir şehre taşındık. Babam insanların bana acımasından nefret ederdi çünkü ben '' annesiz bir kız '' damgasını yemiştim. Evet bundan damga olarak bahsediyorum. Çünkü insanlar benim başarılarımdan bahsetmezdi, onlara yaptığım yardımlardan bahsetmezdi onlar için ben annesi küçükken ölmüş bir kızdım ve hep öyle kalacaktım. Bana sergiledikleri en ufak davranışta bile annemin ölmüş olmasını ön plana koyarlardı. Yanımda annelerinden bahsetmezlerdi, anneler gününde ''arayıp iyi misin?'' diye sorarlardı. Anlamıyorum kötü olmamı falan mı bekliyorlar? Neden geçmişte bırakmak istediğim bir olayı sürekli ve sürekli yüzüme vuruyorlar. Neden annemi geride bırakmama izin vermiyorlar...

Öğretmen olmamın özel bir sebebi yok. Babam daha önce bana çalışmamın gerekmediğini söylemişti ancak o zaman '' yaşamamın bir anlamı olmaz kendi paramı kendim kazanmak istiyorum'' demiştim. Babamın çalışmasan da olur deme sebebi maddi olarak hiç bir şekilde kötü durumda olmadığımız içindi. Ancak öyle bir gün geldi ki defalarca intihar etmeyi düşündüm. Babam ölmüştü. Ayyaş herifin teki onun ölmesine neden olmuştu. İlk başta babamın ölmesini yadırgamadım, bunun nedeni içimde bir yerlerde reddediyor olmamdan kaynaklıydı. Babamı ve mezarını gördükçe içimde size açıklayamayacağım bir his oluşuyordu. Çünkü onun ölmüş olması bir yerlerde yüzüme vuruluyordu. Patladım. Evet bir gün patladım. İşimden ayrıldım ve kötü bir şey olduğunu bildiğim halde sigaraya başladım. Sigara bana sarılamaz veya beni teselli edemezdi ancak sigaranın yapabileceği tek iyi bir şey vardı o da beni terk edemez oluşuydu. Bu sırada 2.5 yıllık bir ilişkim vardı. Beni aldattığını öğrendim. Nedenini sorduğumda yüzüme boş boş baktı. Bağırdım, ağladım, eşyaları kırdım. Ondan ayrılmak istediğimi söyledim. Günlerce evimden çıkmıyordum, en son ne zaman yüzümü yıkadığımı hatırlayamaz hale gelmiştim. Yapmak istediğim tek şey sigara içmekti. Arkadaşlarım dışarı çıkmam gerektiğini kendime zarar verdiğimi söyledi. İlk başta reddettim ancak onlar evime gelince işler değişti. Normal bir gündü ta ki eski sevgilimi görene kadar. Oradaydı bana nispet yapar gibi sarmaş dolaş oturuyorlardı. Yakın arkadaşım tutmaya çalışsa da yanına gittim ve onunla konuşmak istediğimi söyledim. Ancak yanındaki şahıs yanında kalacağım diye ortalığı yıktı. Ona tek bir soru sordum. '' İlişkimiz süresince beni hiç sevmiş miydin? '' Bu sorunun cevabını almaya ihtiyacım vardı. Başını öne eğdi zira bana bakacak cesareti yoktu. Yanındaki kız atladı '' Sadece seni hayır paranı kullanıyordu '' Çok şey söylemek istedim ancak ağzımdan bir tek şu cümle çıktı '' İkiniz.. birbirinizi bulmuşsunuz. '' Aldattığını nasıl öğrendim peki... Ne kadar istemesem de dışarıya yemek yemeye çıkmıştık. Lavaboya gideceğini söylemişti garip bir şekilde telefonunu da masada bırakmıştı garip dememin sebebi onun telefonundan ayrılmaz oluşuydu. Mesaj geldi ve telefonun ekranı açıldı. İlk başta okumak istememiştim ama '' aşkım '' sözcüğünü görünce gözüme takıldı. Beni mesajı okurken görünce '' ne yapıyorsun '' diyerek tepki verdi. Ona mesajı okuttum ve o dakikada bana itiraf etti.

Psikolojik destek aldım çünkü her şey çok üst üste gelmişti. Kendimi ve aklımı meşgul etmek için bir hobiye ihtiyacım varmış. Bu başlığı bu yüzden açtım. Kolye yapabilirim veya bir şeyler dikebilirim. Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Başka bir öneriniz var mı? veya kolye yapacaksam belirli şeylere ihtiyacım olacak, bunlar neler? Okuduğunuz için teşekkür ederim. :ssz:

Son düzenleme:
Zor olaylar yaşamışsın,Allah yardımcın olsun.

Hobiler seni oyalar ama iş bulmanın yerini dolduramaz.
İşi bırakma sebebini bilemiyorum.Belki bir süreliğine mesleğinin dışında,farklı ortamlara girebileceğin bir iş yapabilirsin.

Ben takı yapmaya kendi kendime başlayıp ilerletmiştim.
İlk önce boncukçuda,lastik ipe düğüm atmayı öğrenip boncuk bileklikler yapmıştım :)
Sonra yavaş yavaş diğer teknikleri öğrendim.
Sen de tüm malzemeleri almadan önce en basitinden lastik bileklikle başlayabilirsin.
Artık öğrenmek çok kolaylaştı çünkü ayrıntılı anlatan bloglar ve videolar var.

Kursa gitmen,dışarı açılıp arkadaşlık kurman açısından daha güzel olabilir.

başın sagolsun. rabbim sabır versin ssana

etkinliklere kurslara katılmalısın bence...
kolye takı yapıp dış dünyadan tamamen kopmamalısın...
veya bir iş bulup calışmalısın:34:

Cok zor gunler yasamissin Allah sabir versin. Bence kurslara katil orada farkli insanlarla tanisirsin hem yeni seyler ogrenirsin ogretmenlige geri don bence yasadiklarini bir nebze unutursun

Zor olaylar yaşamışsın,Allah yardımcın olsun.

Hobiler seni oyalar ama iş bulmanın yerini dolduramaz.
İşi bırakma sebebini bilemiyorum.Belki bir süreliğine mesleğinin dışında,farklı ortamlara girebileceğin bir iş yapabilirsin.

Ben takı yapmaya kendi kendime başlayıp ilerletmiştim.
İlk önce boncukçuda,lastik ipe düğüm atmayı öğrenip boncuk bileklikler yapmıştım :)
Sonra yavaş yavaş diğer teknikleri öğrendim.
Sen de tüm malzemeleri almadan önce en basitinden lastik bileklikle başlayabilirsin.
Artık öğrenmek çok kolaylaştı çünkü ayrıntılı anlatan bloglar ve videolar var.

Kursa gitmen,dışarı açılıp arkadaşlık kurman açısından daha güzel olabilir.

Evet haklısın, etrafımdaki insanlar da bir şey yapacaksam tek başıma yapmamı daha sosyal olmamı söylüyor.:44:

başın sagolsun. rabbim sabır versin ssana

etkinliklere kurslara katılmalısın bence...
kolye takı yapıp dış dünyadan tamamen kopmamalısın...
veya bir iş bulup calışmalısın:34:

Cok zor gunler yasamissin Allah sabir versin. Bence kurslara katil orada farkli insanlarla tanisirsin hem yeni seyler ogrenirsin ogretmenlige geri don bence yasadiklarini bir nebze unutursun

Teşekkür ederim. İşi bırakmamın sebebi istesem bile derslere kendimi veremem ve bir süre rahatlamak istememdi. Elbet işe döneceğim tabi ki ama şuan dönmeyi düşünmüyorum. Malum yaz tatili yeni başladı. :ssz:

Son düzenleme:
Peki tek cocuk musun kardesin var mi? Bence güzel bir meslegin var.ise gir calis mutlaka. Evde otur otur kafayi yersin.ihtiyacin olmasada calis .o karektersiz adamada üzülme. Kizin parasini yiyen erkekten hayir gelmez zaten.burdaki çoğu kadin aldatilmistir yalniz değilsin. Ailemizde bugun var yarın yok.aslinda hepimiz bir bireyiz bunun bilincinde olmak gerek.toparlanmalisin.hayatta biraz bencil olmayi dene...

Yaşadığın şeylerin tesellisi keşke olsa,keşke elimizden birşey gelse.Ama çok güzel,çok kutsal bir mesleğin var,neden onu yapmıyorsun? Bence işine geri dön,sigarayıda bırakmaya çalış.Hayat biryerde mutlaka elinden tutacaktır.Çektiğin tüm sıkıntıların biteceği birgün elbet gelecektir.Ve karşına seni çok seven,değer veren biriside çıkacaktır.Kendini toparlamaya çalış.İşine geri dön bunun sana iyi geleceğine eminim.

Yaşadıkların çok zor şeyler zor imtihanlardan geçmişsin:14: Öncelikle Anne ve Baban için Başın sağolsun demek isterim Allah sabır versin :16: bunlar bizim için hep sınav tecrübe oluyor yaşadıklarımız hayatta kimse dört dörtlük değil bunu sende biliyorsun şöyle bir şansın var ki senin okumuşsun okulunu bitirip meslek sahibi olmuş ve bilinçlisin ne olursa olsun, senin yerinde olsaydım işimi bırakmazdım ama olmuş bir kere yapacak bir şey yok umarım en kısa sürede işine geri dönersin kendi işinin sana iyi geleceğini düşünüyorum ben sonuçta okul öğrenciler öğretmenler kafanı dağıtmana daha büyük yardımcı olurlardı, oyalanacak şeylere gelince ben evliyim ve çalışıyorum ama bir yandan hobi amaçlı dekupaj tekniği ile kavanoz tepsi çay bardak altlıklar ve bilimum çeşitli ürünleri boyamak çok büyük hobi instagram sayesinde gördüm bunları bu arada ve çoğu insan bunları yapıp satıyorlar gelirleri de gayet güzel kafa dağıtmaya birebir insan yaptıkça ve başarılı oldukça daha çok seviniyor tavsiye ederim internetten bakıp araştırabilirsin kavanoz boyama dekupaj tekniğini ve inanılmaz kolay malzemelerimi ise eminönü sabuncuhan dan almıştım oraya gitmek bile inanılmaz keyifli :ssz:

yazıcak birşey bulamadım
kolye filan şu yana dursun
şuanda daha modern tekniklerde psikolojik tedaviler mevcut
içinde birşeyleri bastırmışsın yok gibi davranmışssın özellikle şu annenden bahsederken ve insanlardan o kadar belliki , umaırm maddi durumunda yerindedir ve düzelirisn bir an önce

Peki tek cocuk musun kardesin var mi? Bence güzel bir meslegin var.ise gir calis mutlaka. Evde otur otur kafayi yersin.ihtiyacin olmasada calis .o karektersiz adamada üzülme. Kizin parasini yiyen erkekten hayir gelmez zaten.burdaki çoğu kadin aldatilmistir yalniz değilsin. Ailemizde bugun var yarın yok.aslinda hepimiz bir bireyiz bunun bilincinde olmak gerek.toparlanmalisin.hayatta biraz bencil olmayi dene...

Yaşadığın şeylerin tesellisi keşke olsa,keşke elimizden birşey gelse.Ama çok güzel,çok kutsal bir mesleğin var,neden onu yapmıyorsun? Bence işine geri dön,sigarayıda bırakmaya çalış.Hayat biryerde mutlaka elinden tutacaktır.Çektiğin tüm sıkıntıların biteceği birgün elbet gelecektir.Ve karşına seni çok seven,değer veren biriside çıkacaktır.Kendini toparlamaya çalış.İşine geri dön bunun sana iyi geleceğine eminim.

Bir tane abim var ailesiyle birlikte yurtdışında yaşıyor. Bu olanlardan sonra döneceğini sanmıyorum. Bu yorumlardan sonra işe dönmeye daha olumlu bakar oldum açıkçası. Ancak işe dönmeden önce halletmem gereken şeyler var. Araba kazası olduğu için belirli hukuki işlemleri başlatmak üzereyim. Kazada babamın suçsuz olduğu kamera kayıtlarında net bir şekilde görünüyor. Ancak kazayı yapan şahıs çok genç ve zabıta. Eğer işlemleri yaparsam işinden olacak. Eşi zaman zaman benimle konuşmaya geliyor anladığım kadarıyla maddi durumları çok kötü. Dava açmam babamını geri getirmeyecek. Ancak kin beslediğim çok açık.

Bir tane abim var ailesiyle birlikte yurtdışında yaşıyor. Bu olanlardan sonra döneceğini sanmıyorum. Bu yorumlardan sonra işe dönmeye daha olumlu bakar oldum açıkçası. Ancak işe dönmeden önce halletmem gereken şeyler var. Araba kazası olduğu için belirli hukuki işlemleri başlatmak üzereyim. Kazada babamın suçsuz olduğu kamera kayıtlarında net bir şekilde görünüyor. Ancak kazayı yapan şahıs çok genç ve zabıta. Eğer işlemleri yaparsam işinden olacak. Eşi zaman zaman benimle konuşmaya geliyor anladığım kadarıyla maddi durumları çok kötü. Dava açmam babamını geri getirmeyecek. Ancak kin beslediğim çok açık.

Doğru söylüyorsun fakat "ayyaş herifin teki" diye yazmışsın sanırım bu kişi alkollü araba kullanıyordu.Ve babanın hayatına mal oldu.Elbette babanı geri getirmeyecek ama alkollü araba kullanmanın cezasınıda çekmeli.Senin babanın günahı neydi???

Doğru söylüyorsun fakat "ayyaş herifin teki" diye yazmışsın sanırım bu kişi alkollü araba kullanıyordu.Ve babanın hayatına mal oldu.Elbette babanı geri getirmeyecek ama alkollü araba kullanmanın cezasınıda çekmeli.Senin babanın günahı neydi???

Çok haklısın. Hapis cezası ile yargılanırsa kendimi gram geri çekmeyi düşünmüyorum ancak o kirli paraya ihtiyacım yok.

Son düzenleme:
Çok haklısın. Hapis cezası ile yargılanırsa kendimi gram geri çekmeyi düşünmüyorum ancak o kirli paraya ihtiyacım yok.

Kesinlikle babanın ölümüne sebep olan adam cezasını çekmeli,
onun eşine falan üzülme Allah herkesin rızkını vermiştir zaten. Belki kadın için daha bile hayırlı olabilir bilemeyiz.
Bir an önce işe başlayın derim. Yaşadıklarınız kolay değil ama bugün hepimizin başına gelebilir şeyler.
Kimseye gerek yok Allah yeter dua sabır ve şükür.
Allah yardımcınız olsun

Kesinlikle babanın ölümüne sebep olan adam cezasını çekmeli,
onun eşine falan üzülme Allah herkesin rızkını vermiştir zaten. Belki kadın için daha bile hayırlı olabilir bilemeyiz.
Bir an önce işe başlayın derim. Yaşadıklarınız kolay değil ama bugün hepimizin başına gelebilir şeyler.
Kimseye gerek yok Allah yeter dua sabır ve şükür.
Allah yardımcınız olsun

Haklısın. Teşekkür ederim canım.

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun. Ama dimdik hayattasınız ve hayata küsmemişsiniz ne kadar güzel maşallah :nazar: Her şeyin çok güzel olacağına inanın lütfen. Hayat devam ediyor. Her şey gönlünüzce olsun :16:

Uzun zamandır bu forumun takipçisiyim ancak daha önce üye olmak gibi bir girişimde bulunmamıştım. Yazım uzun olacak şimdiden okuyan herkese çok teşekkür ederim. Tarih öğretmeniyim yani öğretmeniydim. İşsiz olmam hakkında yakınmak istemiyorum zira bunu ben istedim. Annem ben 4 yaşındayken kanserden dolayı öldü. Açıkçası yüzünü ve sesini hatırlayamıyorum, bu olaydan sonra yeni eve yeni bir şehre taşındık. Babam insanların bana acımasından nefret ederdi çünkü ben '' annesiz bir kız '' damgasını yemiştim. Evet bundan damga olarak bahsediyorum. Çünkü insanlar benim başarılarımdan bahsetmezdi, onlara yaptığım yardımlardan bahsetmezdi onlar için ben annesi küçükken ölmüş bir kızdım ve hep öyle kalacaktım. Bana sergiledikleri en ufak davranışta bile annemin ölmüş olmasını ön plana koyarlardı. Yanımda annelerinden bahsetmezlerdi, anneler gününde ''arayıp iyi misin?'' diye sorarlardı. Anlamıyorum kötü olmamı falan mı bekliyorlar? Neden geçmişte bırakmak istediğim bir olayı sürekli ve sürekli yüzüme vuruyorlar. Neden annemi geride bırakmama izin vermiyorlar...

Öğretmen olmamın özel bir sebebi yok. Babam daha önce bana çalışmamı söylemişti ancak o zaman '' yaşamamın bir anlamı olmaz kendi paramı kendim kazanmak istiyorum'' demiştim. Babamın çalışmasan da olur deme sebebi maddi olarak hiç bir şekilde kötü durumda olmadığımız içindi. Ancak öyle bir gün geldi ki defalarca intihar etmeyi düşündüm. Babam ölmüştü. Ayyaş herifin teki onun ölmesine neden olmuştu. İlk başta babamın ölmesini yadırgamadım, bunun nedeni içimde bir yerlerde reddediyor olmamdan kaynaklıydı. Babamı ve mezarını gördükçe içimde size açıklayamayacağım bir his oluşuyordu. Çünkü onun ölmüş olması bir yerlerde yüzüme vuruluyordu. Patladım. Evet bir gün patladım. İşimden ayrıldım ve kötü bir şey olduğunu bildiğim halde sigaraya başladım. Sigara bana sarılamaz veya beni teselli edemezdi ancak sigaranın yapabileceği tek iyi bir şey vardı o da beni terk edemez oluşuydu. Bu sırada 2.5 yıllık bir ilişkim vardı. Beni aldattığını öğrendim. Nedenini sorduğumda yüzüme boş boş baktı. Bağırdım, ağladım, eşyaları kırdım. Ondan ayrılmak istediğimi söyledim. Günlerce evimden çıkmıyordum, en son ne zaman yüzümü yıkadığımı hatırlayamaz hale gelmiştim. Yapmak istediğim tek şey sigara içmekti. Arkadaşlarım dışarı çıkmam gerektiğini kendime zarar verdiğimi söyledi. İlk başta reddettim ancak onlar evime gelince işler değişti. Normal bir gündü ta ki eski sevgilimi görene kadar. Oradaydı bana nispet yapar gibi sarmaş dolaş oturuyorlardı. Yakın arkadaşım tutmaya çalışsa da yanına gittim ve onunla konuşmak istediğimi söyledim. Ancak yanındaki şahıs yanında kalacağım diye ortalığı yıktı. Ona tek bir soru sordum. '' İlişkimiz süresince beni hiç sevmiş miydin? '' Bu sorunun cevabını almaya ihtiyacım vardı. Başını öne eğdi zira bana bakacak cesareti yoktu. Yanındaki kız atladı '' Sadece seni hayır paranı kullanıyordu '' Çok şey söylemek istedim ancak ağzımdan bir tek şu cümle çıktı '' İkiniz.. birbirinizi bulmuşsunuz. '' Aldattığını nasıl öğrendim peki... Ne kadar istemesem de dışarıya yemek yemeye çıkmıştık. Lavaboya gideceğini söylemişti garip bir şekilde telefonunu da masada bırakmıştı garip dememin sebebi onun telefonundan ayrılmaz oluşuydu. Mesaj geldi ve telefonun ekranı açıldı. İlk başta okumak istememiştim ama '' aşkım '' sözcüğünü görünce gözüme takıldı. Beni mesajı okurken görünce '' ne yapıyorsun '' diyerek tepki verdi. Ona mesajı okuttum ve o dakikada bana itiraf etti.

Psikolojik destek aldım çünkü her şey çok üst üste gelmişti. Kendimi ve aklımı meşgul etmek için bir hobiye ihtiyacım varmış. Bu başlığı bu yüzden açtım. Kolye yapabilirim veya bir şeyler dikebilirim. Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Başka bir öneriniz var mı? veya kolye yapacaksam belirli şeylere ihtiyacım olacak, bunlar neler? Okuduğunuz için teşekkür ederim. :ssz:

Çok güçlü bir kadınsınız. Sizin en büyük talihsizliğiniz yakınınızda kardeşlerinizin olmaması ama eminim ki iş hayatına atılıp sizi gerçekten hakeden biriyle evlenip çok mutlu olacaksınız,çocuklarınız olunca hayatınızdaki hiç bişeyin onlar kadar önemli olmadığını görüp gülümseyeceksiniz. Hayal kurun olumlu düşünün,Allaha yönelin hep.

Allah yardımcınız olsun. Ama dimdik hayattasınız ve hayata küsmemişsiniz ne kadar güzel maşallah :nazar: Her şeyin çok güzel olacağına inanın lütfen. Hayat devam ediyor. Her şey gönlünüzce olsun :16:

Çok güçlü bir kadınsınız. Sizin en büyük talihsizliğiniz yakınınızda kardeşlerinizin olmaması ama eminim ki iş hayatına atılıp sizi gerçekten hakeden biriyle evlenip çok mutlu olacaksınız,çocuklarınız olunca hayatınızdaki hiç bişeyin onlar kadar önemli olmadığını görüp gülümseyeceksiniz. Hayal kurun olumlu düşünün,Allaha yönelin hep.

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Umarım karşıma öyle birisi çıkar ve hayatım olumlu yönde şekil almaya başlar. Yakında yeni bir sayfa açmayı düşünüyorum. İlk olarak taşınacağım zira bu ev bana tamamen babamı hatırlatıyor. Bugün yanımda olsaydı o da aynısı yapar, üzülmemi istemezdi. Daha sonra mesleğime geri dönmeyi düşünüyorum. Eminim ki her şey zamanla düzelecek.

ne kadar dirayetli bir insansınız tebrik ediyorum sizi dimdik durmaya devam edin işinize dönün evinizi değiştirin hatta yeni arkadaş ortamları edinin kendinize boncuk işi gerçekten güzel bende yapıyorum hem eğlendiriyor hemde insanın kafasını dağtıyor bencec bir spor salonuna da yazılmalısınız spor insanı herşeyden uzaklaştırıyor hem de bedenen güçlenmenizi sağlar babanzın davasına gelince bnce davayı açın o parayı kullanmak istemediğinizi söylemişsiniz vakıflara yada çocuk yuvalarına bağışlayabilirsiniz onlarn gerçekten ihtiyacı var hem herkes de cezasını çeksin madem durumları kötü içmeseydi ne hakları var insanların canına kıymaya ..etkinlik olarak çocuk yuvalarına da gidebilirsiniz oradaki çocuklarla vakit geçirmek çok güzel hem onları görünce insan kendi dertlerini unutuyor. allah yardımcın olsun canım kendini kapatma dimdik durmaya devam et hayat güzellikleriyle senin yanında olsun inşallah:16::16::16:

Hiç bu yönden düşünmemiştim. O para benim gözümde kirli bir para olsa bile birkaç çocuğun yüzünü güldürebilir...

Son düzenleme:
Back