Kendimi boğulmuş hissediyorum.

1okaliptus

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
464
467
31
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Kısa ama zor bi yolculuğum var benim. İnişli çıkışlı yorulduğum kendimi yıprattığım mutsuzluğumla insanları elimde olmadan enerjimle mutsuz ettiğim içime kapandığım söylemekten kaçtığım saçma bi yol benimkisi. Bu yolu ben zorlaştırıyorum bunun bilincindeyim.
Özel meseleler şöyle dursun henüz 10 aylık personelim bulunduğum şirkette. Kalabalık bi ekip düşünün o ekibin içinde benim işlerimi yapan bi tane müdürüm var sadece. Diğer arkadaşlar elini sürmez göz ucuyla bakmaz bile. Mesai bitimi 17.30 dur bir dakika geç çıkmazlar dakikler. Benimde işe başladığımda çalışma şartlarım aynı idi ( öyle söylenildi) maaşımda ekstra bi iyileştirme yok herkes nasılsa öyleyim. Çıkış saatim en erken 21.00 üstelik onlara ait olması gereken bi işi bana yüklediler 10 aydır o anlamdada rahatlar. Şimdi yeni bi iş daha kitledir vs. Müdürüme durumu izah ettim telefon görüşmesi içerisinde ama toplantı tarzında değildi onunda söylediği şeyler bizim ekip diğerlerinden farklı malesef yeni eleman alımı için İk dan olumlu dönüş yok onlardan destek almak istediğimde reddediliyorum gibi şeyler söylüyor yahu sen müdürsün geçeceksin o işleri diyemiyorum tabi. Benden önceki bekar arkadas alıştırmış gece yarılarına kadar iş yapmaya benim öyle bi vaktim olmuyo evlendim evleneli yemek yapamıyorum gün içinde hep geceden ayarlıyorum her işimi sosyallik vs kalmadı. Bölüm müdürü ile bi toplantı mı planlamalıyım nası yapabilirim lütfen bana bi akıl verin gün içinde mola hakkım olsa dahi böyle bi lüksüm yok. Bu konuyu açabilmek için bile öğle tatilini bekledim siz düşünün :)

Merhaba sevgili arkadaşlar,
Kısa ama zor bi yolculuğum var benim. İnişli çıkışlı yorulduğum kendimi yıprattığım mutsuzluğumla insanları elimde olmadan enerjimle mutsuz ettiğim içime kapandığım söylemekten kaçtığım saçma bi yol benimkisi. Bu yolu ben zorlaştırıyorum bunun bilincindeyim.
Özel meseleler şöyle dursun henüz 10 aylık personelim bulunduğum şirkette. Kalabalık bi ekip düşünün o ekibin içinde benim işlerimi yapan bi tane müdürüm var sadece. Diğer arkadaşlar elini sürmez göz ucuyla bakmaz bile. Mesai bitimi 17.30 dur bir dakika geç çıkmazlar dakikler. Benimde işe başladığımda çalışma şartlarım aynı idi ( öyle söylenildi) maaşımda ekstra bi iyileştirme yok herkes nasılsa öyleyim. Çıkış saatim en erken 21.00 üstelik onlara ait olması gereken bi işi bana yüklediler 10 aydır o anlamdada rahatlar. Şimdi yeni bi iş daha kitledir vs. Müdürüme durumu izah ettim telefon görüşmesi içerisinde ama toplantı tarzında değildi onunda söylediği şeyler bizim ekip diğerlerinden farklı malesef yeni eleman alımı için İk dan olumlu dönüş yok onlardan destek almak istediğimde reddediliyorum gibi şeyler söylüyor yahu sen müdürsün geçeceksin o işleri diyemiyorum tabi. Benden önceki bekar arkadas alıştırmış gece yarılarına kadar iş yapmaya benim öyle bi vaktim olmuyo evlendim evleneli yemek yapamıyorum gün içinde hep geceden ayarlıyorum her işimi sosyallik vs kalmadı. Bölüm müdürü ile bi toplantı mı planlamalıyım nası yapabilirim lütfen bana bi akıl verin gün içinde mola hakkım olsa dahi böyle bi lüksüm yok. Bu konuyu açabilmek için bile öğle tatilini bekledim siz düşünün :)
Saat 9 lara kadar çalışmak mı ? Acaba siz o firmaya ortak oldunuz da sizin mi haberiniz yok....
Herkesin mesai saati neden aynı değil ?
Eşiniz bugün ses çıkarmıyorsa yarın öbür gün kesin söylenecek.
Açıkça konuşacağınız bir toplantı talep edin bu tarz şeyler öyle telefonla olmaz.
Bir bayanın o saatlere kadar çalışması çok saçma ayrıca sizin veriminizi de düşürür bu durum.

Sİzde de ne sabır varmış öttürürüm adamı ne demek herkesin işi bana yılısın dokuzlara kadar çalışmak tamamıyla sizin suçunuz bu arada bu kadar niye kasıyorsunuz anlamadım yetişmiyorsa elaman alır siz kendinizi böyle ona buna kullandırırsanz yakında gitme burda kal yerleri de süpür derler.
Benim eşim aynı durumda olsa ona da kızarım evde huzur bozulur.

Mesai saatiniz ne ise o saat geldiğinde işi olduğu gibi bırakıp çıkın.
İş yetişmiyor, acil şeyler var vs. derlerse o zaman demek ki elemanınız yetersiz dersiniz.
Siz sırtlandıkça üzerine daha da koyarlar.
Tamam 10 dk. 15 dk. idare edilebilir arada gece yarısına kadarda çalışırsınız ama bu iş standardına döndüyse sorun var demektir.
Sesinizi çıkarın, ben bu kadar yapabiliyorum deyin ve bunu demekten asla gocunmayın.
Maaşınızda iyileştirme yapsalar dahi kabul etmeyin.
Hayatınızı daha iyi yaşamak için çalışıyorsunuz, çalışmak için yaşamıyorsunuz..

Hakkınızı yedirmeyin.

Kar isteyin bence kim 9'lara kadar çalışır hem de evliyken? Çok zor durum ama ben hemen bırakırdım. Önce konuşurum durumu düzelmiyorsa katlanmam ama tabi ben bekarım rahat konuşabiliyorum.

Ben suçu sizde buldum

Şayet bana o saate kal deseler çok elzem durumlarda bi kere kalırım o da max yarım saat bi saat

Ondan sonra beni kimse orada tutamaz yasal olarak da zaten hak iddia edemezler

Siz hakkını aramazsanız sırtınıza iş yükleyen çok olur itiraz etmezseniz nasıl olsa yapıyor her söyleneni diyerek daha fazla kamçılarlar

Hakkınızı aramayıp başkasından beklemek sizin probleminiz tamamen ..

Hepiniz o kadar haklısınız ki.
Evden çalışıyorum ama bu demek değildir ki saat 9a 10a 11 e kadar pc başında durmalıyım.
WC ye gittiğimde bile şahsi telefonum susmuyor kurumsallıktan ziyade aile şirketi havası var bulunduğum ortamda. Ezilen hep eziliyor borusunu öttüren ise mutlu.
Benim için 6 da çıkmak bi lüks haline geldi. Söylediğimde ise bizim bölüm böyle aman kimse bize bişi demesin kafasında kendisi. Oda evli ve çocuğu var ama gece yarılarına kadar mailleşmeye vs devam ettiği için benim evli olmam çalışmama engel olmamalı onun için.
Yani nası daha fazla izah edebilirim bi üstüyle mi görüşme talep etmeliyim nası olacak destek istiyorum bizim işimiz başımızdan aşkın diyor halbuki ben onların işini yapıyorum ben

Elbette hayır. 1 kuruş bile fazladan almıyorum
O zaman kesinlikle durmayin
Hadi fazladan çalıştiriyorlar bari mesai versinler saka gibiler
Acik acik soyleyin is tanimina aykiri yaptiginiz diye.. surekli pc basinda olmak isyemiyorum diyin
Yada elimden gelen bu kadar diye isi yavaslatin mecbur kalırlar belki birini almaya

O zaman kesinlikle durmayin
Hadi fazladan çalıştiriyorlar bari mesai versinler saka gibiler
Acik acik soyleyin is tanimina aykiri yaptiginiz diye.. surekli pc basinda olmak isyemiyorum diyin
Yada elimden gelen bu kadar diye isi yavaslatin mecbur kalırlar belki birini almaya
Kaç kere söyledim yetişemediğimi yeni bi iş vermeyi teklif ettiler reddettim dün bana bununla alakalı laf soktu ben sana o işi al demedim mi diye böyle bir şey var mı şuanda 3-4 birimin ayrı ayrı yapması gereken işi tek başıma yapıyorum aldığımı ücreti duysanız şok olursunuz. Mecbur kaldığım için buradayım maddiyat anlamında rahat değiliz. Yeni yerlere başvuru yapıyorum arayan yok

Bu iş ortamında deneyimlediğim bir şey varsa da o da şudur: yerden bir şeyi mi aldınız aldım diye bağıracaksınız, çok yoruldum edalarına gireceksiniz, bi iş yerinde çalışırken tam da çalışma arkadaşım bunu yapıyordu ve beni de zaten sözde işi çok yoğun diye almışlardı, fakat totelde yaptığı iş o kadar azdı ki, yarım gün bile sürmeyecek işlerdi. Sizin diğer arkadaşlar da aynı bunu yapmış herhalde uyanıksporlar, sizde işe ihtiyacınız olduğunu fazla belli ettiyseniz sesiniz de çıkmadıysa yüklendikçe yüklenmişler. Bu kadar yoğun çalışmaya ayıptır sorması kaç lira maaş alıyorsunuz ?

Bu iş ortamında deneyimlediğim bir şey varsa da o da şudur: yerden bir şeyi mi aldınız aldım diye bağıracaksınız, çok yoruldum edalarına gireceksiniz, bi iş yerinde çalışırken tam da çalışma arkadaşım bunu yapıyordu ve beni de zaten sözde işi çok yoğun diye almışlardı, fakat totelde yaptığı iş o kadar azdı ki, yarım gün bile sürmeyecek işlerdi. Sizin diğer arkadaşlar da aynı bunu yapmış herhalde uyanıksporlar, sizde işe ihtiyacınız olduğunu fazla belli ettiyseniz sesiniz de çıkmadıysa yüklendikçe yüklenmişler. Bu kadar yoğun çalışmaya ayıptır sorması kaç lira maaş alıyorsunuz ?
Cok doğru pandemide işe girdim uzaktan çalışma modeliyle doğru düzgün teknik bi eğitim almadan kendi mücadelemle ağlaya ağlaya işi öğrendim/öğreniyorum. Sesimi yükseltsemde telefon üZerinden hiç etkili olamıyorum sanırım. Farklı vi kurumdan buraya geldim o kadar pişmanım ki 6 yıllık tecrübem vardı kendimi stajyer gibi görüyorum sürekli bana gönderilen işlemler var. Asgari ücretten hallice aldığım rakam

Cok doğru pandemide işe girdim uzaktan çalışma modeliyle doğru düzgün teknik bi eğitim almadan kendi mücadelemle ağlaya ağlaya işi öğrendim/öğreniyorum. Sesimi yükseltsemde telefon üZerinden hiç etkili olamıyorum sanırım. Farklı vi kurumdan buraya geldim o kadar pişmanım ki 6 yıllık tecrübem vardı kendimi stajyer gibi görüyorum sürekli bana gönderilen işlemler var. Asgari ücretten hallice aldığım rakam
Çok üzüldüm adınıza keşke eski iş yerinizde devam etseydiniz. Başka iş baksanız bir yandan, bulursanız belki değiştirirsiniz.

Konustum üstünle bizim bölümde işler böyle malesef benim bide çocuklarım var evden çalışıyoruz allahtan dedi inanabiliyo musunuz

X