kendime vakit yok:((

nasıl ustesinden geldiniz. piliniz bitmedimi nasıl oldu ya ..annelerin eziyeti çok...sonucu değer insalah

7 yaşında ki çocuk sizin hayatınıza büyük bir köstek olmamalı sanki. Bırakın derslerini kendi dinlesin gün içinde, siz ödevlerine göz atarsınız.

Evet zor biliyorum, ama tek olmadığınızı her annenin benzer süreçlerden geçtiğini, çocuk en az 4 yaşa girene kadar bireysel zamandan çok fedakarlık yapmak gerektiğini kabul edip , sürekli ama beeen diye kendinizle savaş içinde olmazsanız bir nebze daha kolay olur sanki.

sallamak mecburiydi susmuyordu tek susturabildugim şey sallamakti..hatta şuan park besige gecemiyorum saklanmaz diye ...bebek besiginde hala

kimse yok var ama yok ...istemiyorum...herkesin gözü görüyor halimi ..yardım etmek isteyen her halli ederdi...bu konuda öneri istemiyorum..
bende şimdi kendime kızıyorum neden yaptimki iki ciyi diye...ama olmadı büyük kardeş istedi ağladı durdu vicdan yaptım. tam rahatlamıştım hayalini kurduğum zamanlara erişmistim büyük 7 yaşına gelince .. sonra yeniden hamile kalınca hayat bitti sanki

İlk başlar zor ama geçiyor dediğim gibi. Zamanla ufaklığin uykusu, yemeği düzenlene girecek, kendi başına haraket edecek. Size çay içecek zman kalacak. Hepimiz benzer süreçler yaşıyor. Yanlız değilsiniz, hepimiz aynıyız.

senin çocuklar büyük değilmi ne ninnisi
ben seninkileri ilk okul çağinda biliyordum

Ben de aynı durumdayım ve çalışıyorum. Küçük iki yaşında yani tek fark bu. Yalnız değilsin. Bu yaşlarda çocuğu olan, eşi yoğun çalışan, memleketinde yaşamayan herkes seninle aynı durumda

Okurken yoruldum Allah yardımcın olsun bebeğinin başının altına hep yattığı yastığa beşiğide olabilir 31 besmele yaz koy canım diğer oğlunuda erken yatırmaya çalışırsan inşallah sorun çözülür canım bide bebek için gün içinde kendi kendine uyumasına alıştır bir ağlar iki ağlar üçüncüde susar ben hiç sallamadım kendi kendine uyurdu ağlardı ama sonunda uyurdu insanın içi sızlıyor ama yapıcak bişeyim yoktu tek başımaydım çünkü

nasıl ustesinden geldiniz. piliniz bitmedimi nasıl oldu ya ..annelerin eziyeti çok...sonucu değer insalah
Üstesinden mi geldim onlar mı benim üstümde tepindi belli değil
Birçok kemik eklem hastalığım var, çok şükür pandemiden beri artık o kadar ayakta ve koşturmacalı bir hayatım yok ama yine de günün inanın 18 saati falan çocuklarla uyudu uyandı yedi yemedi düştü falan diye geçiyor.

Bana verilen ve benim de önereceğim tek şey akıl sağlığınızı korumak.
Gerçekten çok zor bilirim, bu zamanlarda kendinize zaman ayırmak bir kenara tuvalete girmek lüks onu da bilirim ama en azından 30 dk uykunuzdan feragat edin, gece sabah demeyin ve sessizlikte hiçbir şey yapmadan uzanın, kahve için.
Bazen bu gece 4 olur bazen sabah 6 ama bir şekilde kendinize gün içinde o 30 dk yı sağlamanız lazım, az uyuyun onu yapın.
Duş alırken 1 şarkılık süreniz vardır ama mutlaka telefondan şarkı açım söyleyin o esnada.
Eşinizin izin günlerinde büyük çocuğu onunla gezmeye gönderin, küçükle evde en azından daha rahat kalırsınız.
Ve öyle kolik, sallanmalı bebeklere tavsiyem ev içinde bebek arabası kullanın.
Ben küçüğü bebek arabasına koyup ayağımla tekerleğinden sallar, büyüğü yanıma tezgaha oturtur ona çırpıcak bir şey verir, ben de yemek yapardım.
Ya da küçüğü kucağımda emzirirken büyüğe yemek yedirirdim, oyun oynatırdım.
Keza araba olayına geçerseniz büyük çocuğunuza ‘had ev içinde gezdir kardeşini şarkılar söyle’ diyerek onların da birbirleri ile etkileşimini sağlar, siz de 10 dk dinlenirsiniz.

Mecbursunuz artık çoklu eylem yapmaya.
Hatta öyle ki yine bebek arabası sallarken duş alırdım tek elimle.
Ay ne çekmişim be
Ama geçti, Allahıma bin şükür geçti gitti, sizin de geçecek.
En önemlisi akıl sağlığı, onun da tek çaresi uykudan çalarak kendinize dinlence ayırmak.

şimdi farkteim bikiz bı oglan

Icini karartmak gibi olmasinda bebek buyudukce daha zor oluyor hersey. Kizim uc aylikken oglum 2.5 yasindaydi ve o zamanlar simdiye gore cok cok rahattim. Kizim simdi neredeyse 11 aylik ve ben hergun mutlaka bir iki kez sinir krizi gecirmenin esiginden donuyorum

Bebek için çingene salıncağı derler bizde o lazım size. Tavana asın ve uyusun. Uykusuz aç iştajsız bir kızım var. 6 aylıkken aldım. Ne rahat ettim o salıncakla. Gündüzleri ayağımda sallardım bıraktığım an uyanırdı. Ya da salladığım halde 10 dk da kalkardı. 24 aylık oluncaya kadar da kullandık. Mutlaka alın.

Çocuklara bakması için eşinizin izin gününü beklemeyin. Hatta izin gününde dinlensin, çocuklara bakmasın. Onun dışında günde yarım saat bile ilgilense size çok iyi gelir

Göğüs kafesim sıkıştı bişey oldu bu ne ya

gerçekten mi ya bi örnek resim atarmisin acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…