kendime vakit yok:((

Dun gece ayni konuyu acacaktim yorgunluktan uyuyakalmisim ve saat gece 2.. Birebir ayni durumdayiz oglum 3 yasinda kizim 10 aylik. Bazen kafayi oynatacak gibi oluyorum. Gun icerisinde 5 dkk oturmayi gec insani ihtiyaclarimi yerine getiremiyorum. Gece saat basi uyanan kizim ve en az 2/3 kere uyanan oglumun yataklari arasinda mekik dokuyup duruyorum. Biri uyanir yatirirm tam uykuya daldim derken diye uyanir. Kahvalti yemek cay bunlari yiyip icene kadar 10 kere burnumdan geliyor. Iki gundur dus alacagim mesela alamadim vallahi kendimden igreniyorum bu sabah esim ise giderekn su cocuklara 10 dkk goz kulak ol hemen gireyim dedim gec kaldim deyince actim agzimi yumdum gozumu. Sanirim komsularda duydu beni koku dustu bana diye bagirmayaydim iyidi. Annelik zor is heleki birden fazla cocuk varsa yaslari yakinsa insanin akil sagligi incecik bir ipe bagli oluyor.

Sabır gerektiren bir şeydir annelik.
Ve geçici bir dönemdir bu zorluk kısmı.

O bebek hep minik kalmayacak annesi büyüyecek sen yine en mükemmeli olacaksın.
Bulunduğunuz her durumu avantaja çevirirseniz hayatınız daha güzel hal alır.

Çocuktan önce belki bu kadar oturamiyordunuz bile.
Bazi insanlar biraz biraz popomu yere koyayım sabahtan beri koşturuyorum diye dert yanarlar. 🤣

Ben de o dönemden geçtim.
Geçti yani.
Mutsuz olup da o çocuklara da bu halimizi yansıtmak tüm evin huzurunu kaçırır.
Niye kendine vakit ayiramayasin.
Bak buraya bu konuyu açabiliyor olman bile aslında kendine vakit ayirabildigini gosterir.

Eski düzenin ve kendine bakımın olmayabilir ama bunların hepsi geçecek.
Yapamıyorum değil yapicam yapabilirim diye kendinize gaz verin.
Ben inanıyorum yapabilirsiniz 🤗🤗🤗

ikinci sınıfa giden ve üç aylık iki tane oğlum var ...okadar ama okadar yoğun kostitmali ve stresli geciyorki günlerim...bebekten dolayı geceleride tabi...büyük çocuk okul online ders derken eli ayağa benim onun okulunj takip etmek zorundayım sonuçta , bebek desen başından beri hep ağlayan sallamadan uyumayan sallamayı bırakınca deli gibi ağlayan bı bebek ve sürekli memede durmak isteyen...bugünü de Allah tarafından halledip odaya bebeği uyutmaya çekildim saat akşam 22 den beri bı emzir sürekli salla şeklindeydim ..şuan saat 02 ye geliyor...diheride az ononce uyudu karnı açıktı doyurdum ..ya ben ne yaşıyorum ..aklimi oynaticam...sadece kitap okumak şöyle bir sorumsuzca uzanıp müzik dinlemek mısır patlatıp dizi izlemek sakin kafayla ..şuan ne bedenim.ne ruhum gitmiyor daha fazla ..bebek hala ağlıyor tam uykuya daldı diyorum hop başa donuyoruz bıraktım artık vücudum direnemiyor her iki anlamda ..ağlıyor hala....eşim desen haftanın altı yedi günü çok ağır şartlarda çalışıyor ..içerde şuan horul horul uyuyor davul calswn uyanmaz ...hayatım bitmiş mahfolmus , yuruyen cenaze gibi hissediyorum....nasıl dayanicam? üstesinden nasıl gelecem..ruhun ve bedenimi itiyorum sanki ona bile dermanım kalmadı gibi
not; yardım edecek kimsem yok .
Valla bu yüzden yaşları yakın çocuk yapmak bana daha mantıklı geliyor, en azından ikisiyle aynı aktiivite yapılır aynı anda ders vs gibi zor.. Bebek büyüyünceye kadar böyle zor geçecek

Öncelikle Allah sabır ve güç versin. Bu günler geçecek elbet.

Ben 40 yaşıma geldim ve çocuk sahibi olamadım ne yazık ki. Belki size saçma gelecek ama yerinizde olmayı çok isterdim inanın. Yaşamadığım için o sıkıntıları bilmiyor olabilirim ama olaya bir de bu açıdan bakarsanız belki biraz daha iyi hissedersiniz kendinizi.

Allah sağlıklı huzurlu ömürler versin, iki evladınız var. Siz bir annesiniz. Üstelik eşi zor şartlarda ailesi için çalışan, çevresinden destek alamayan güçlü ve dirayetli bir anne. Yani dünyanın en güçlü kadınlarından birisiniz aslında. Size bahşedilmiş iki nimet için ömrünüzden ömür gittiği zamanlar oluyor mutlaka. Ama atlatacaksınız bu dönemleri. Hepimizin anneleri bu yollardan geçti. Bazılarımız kim bilir neler ettik o kadınlara. O yüzden zaten cennet sizin ayaklarınız altında.

Anı değil de geleceği düşünerek yorgunluğunuzu atmaya çalışın. Umarım ilerde tüm bu yaşadıklarınızı unutturacak, sizi rahat ettirmek için aynı şekilde çabalayan, gurur duyacağınız bireyler olacaklar.

Yok, anlayamazsınız.
Kızınız boynunuzda yapışıkken evde başka size ihtiyacı olan bir çocuk, bebek olduğunu düşünün.
Mesela biri diğer odada cıyak cıyak ağlıyor, öbürü ders çalışmak için bekliyor ya da yemek yiyecek hazırlamanız gerekiyor vs.

Tek çocukla iki çocuk arasında 5 çocuk falan var. İkiden sonra farketmiyor zaten.

Kurban olayım tek çocuklu günlere ya, nasıl mükemmel bir hayatmış da kıymet bilememişim😂
Vallahi öyle. Tek çocuk bakmaya ne varmıs ya dedim 2.cocugum olunca 🤣 Tek cocugu olanın anlaması mümkün değil. Büyüğüm 3.5 yasinda küçüğüm 3 aylık. Ama biliyorum ki hepsi geçicek❤️ Küçüğü 1 yas yapsam baya rahatlarım insallah

Valla bu yüzden yaşları yakın çocuk yapmak bana daha mantıklı geliyor, en azından ikisiyle aynı aktiivite yapılır aynı anda ders vs gibi zor.. Bebek büyüyünceye kadar böyle zor geçecek
Hepsinin zorlugu ayrı oluyor..
filmdelisi filmdelisi nin cocuklari arasinda 1.5 gibi bi yas vardı sanırım ve bildigim kadariyla zor gecirdi o surecleri. Benimkiler arasinda 3 yas var aşırı zordu hele ilk gunler. Eminim 4-5 yas olanda mutlaka zor geciyodur. Ablamın cocuklari arasinda 8 yas var o da cok zor atlatti. Her donem farklı zorluklari var

Yok, anlayamazsınız.
Kızınız boynunuzda yapışıkken evde başka size ihtiyacı olan bir çocuk, bebek olduğunu düşünün.
Mesela biri diğer odada cıyak cıyak ağlıyor, öbürü ders çalışmak için bekliyor ya da yemek yiyecek hazırlamanız gerekiyor vs.

Tek çocukla iki çocuk arasında 5 çocuk falan var. İkiden sonra farketmiyor zaten.

Kurban olayım tek çocuklu günlere ya, nasıl mükemmel bir hayatmış da kıymet bilememişim😂
😂🤩yüzde bi milyon katılıyorum benimkilerde 6 ve 1 yaşa girecek hayalimde oğlan kreşe gidecek kızda annem yakın oturuyo gelip birlikte bakacaktık sonuç ne oldu pandemiden oğlanı kreşe yollamıyorum tepemde annem gelemiyo virüsten ben iki çocukla kafayı yiyorum bunu yazarken bile küçük ağlıyo bide kolikti hiç susmuyo alışkanlık yaptı geçecek inş konu sahibi 🤣

ikinci sınıfa giden ve üç aylık iki tane oğlum var ...okadar ama okadar yoğun kostitmali ve stresli geciyorki günlerim...bebekten dolayı geceleride tabi...büyük çocuk okul online ders derken eli ayağa benim onun okulunj takip etmek zorundayım sonuçta , bebek desen başından beri hep ağlayan sallamadan uyumayan sallamayı bırakınca deli gibi ağlayan bı bebek ve sürekli memede durmak isteyen...bugünü de Allah tarafından halledip odaya bebeği uyutmaya çekildim saat akşam 22 den beri bı emzir sürekli salla şeklindeydim ..şuan saat 02 ye geliyor...diheride az ononce uyudu karnı açıktı doyurdum ..ya ben ne yaşıyorum ..aklimi oynaticam...sadece kitap okumak şöyle bir sorumsuzca uzanıp müzik dinlemek mısır patlatıp dizi izlemek sakin kafayla ..şuan ne bedenim.ne ruhum gitmiyor daha fazla ..bebek hala ağlıyor tam uykuya daldı diyorum hop başa donuyoruz bıraktım artık vücudum direnemiyor her iki anlamda ..ağlıyor hala....eşim desen haftanın altı yedi günü çok ağır şartlarda çalışıyor ..içerde şuan horul horul uyuyor davul calswn uyanmaz ...hayatım bitmiş mahfolmus , yuruyen cenaze gibi hissediyorum....nasıl dayanicam? üstesinden nasıl gelecem..ruhun ve bedenimi itiyorum sanki ona bile dermanım kalmadı gibi
Ya sizin iki kızınız vardı diye hatırlıyorum. Mesajlarınıza baktım bazılarında iki kızınız var gibi yazmışsınız bazılarında ilki kız bebek oğlan gibi yazmışsınız şimdi de iki oğlan yazmışsınız. Dalga mı geçiyorsunuz?

Ben çok üşengeç bir insanım kendimi bildiğim için sallamaya hiç alıştırmadım ilk 4 ay falan çok gaz sancısı çektik vallahi alıştırmak mı kötü alıştırmamak mı bilemedim çünkü şuan 19 aylık dişler yüzünden gece kalkıyor ve geri dalamıyor sabahlıyoruz döne döne yatakta. Beşiği de sallanmıyor zaten. Allah yardım etsin tüm annelere ben ikinciyi düşünmüyorum benim kapasitem bir çocuk alıyormuş anladım. Büyüdükçe uslanması lazımken deliriyor benimki şöyle amaçsızca uzanıp sessizliği dinlemek istiyorum

Cok zor geciyor ama bir sekilde geciyor.benim yorgunluktan goz damarlarim atardi devamli.

3 cocugum var 3ude zor ve hareketli cocuklar.gece kackere uyandigimi sayamazdim bile.ama emme olayi bitince uykulari duzene giriyor baya.

11, 7 ve 4 yasindalar.Bende 33 yasindayim.suan rahatlama doneminde sayilirim ama hala bir yere giderken binkere dusunuyorum.cunku birbirleriyle cok kavga ediyorlar.

Her yere rezil olmamak icin ayni mekanlari tercih ediyoruz:)

Kucuk olan asla soz dinlemiyor ve cok fazla hareketli.birtek hafta sonlari esimle geziyoruz. Veya cok yakin arkadaslarima gidiyorum nadiren.

Buyuselerde bu meseleler cikiyor yani ama bebekliklerinden daha mi zor derseniz degil.

O yuzden gececek.siz yine de kendinizi dinlendirmenin yollarini arayin.
Salincak onerilmis, ilk etapta evde cingene salincagi kurabilirsiniz.bir arkadasimda cok ise yaramisti

Sakin olup yardım almaya calısın.
Es olur,anneanne olur,babanne olur.
Pandemi de bi bakıcı alamazsınız belki ama.
Emzirdiğiniz icin kücük sizi bırakmayacak bari vucut direncinizi saglam tutun.
Almıyorsanız ek vitaminlere baslayın.
Uyku egitimine karsıyım ama uyku rutini olusturmaya calısın cocuklara.
İlk 1 ay yorar ama sonra rahat edersiniz.
2.cocugunda tükendim diyen bi arkadasıma dru aksam banyosu yaptır ikisine de her aksam dedi
Ay dedimm her aksam banyoyla ugrasılr mı?
2 cocuk bide.
Sonra alısıyormussun.
Onlar uyuyunca banyoyu topluyorm .
İkisini küvete sokuyorm 1 tas bile olsa su döksem rahatlıyorlar demisti.
Uyku rutinine cok inanyorum ben.
Kızım 15 aylık
Calısan anneyim.
Uykusuzluk kadar beni zorlayn hic bisey yok su hayatta:(

Elbet dediğiniz gibi olanı vardır ama yaşları yakın 2 çocukla 3 seneyi aşkındır yaşıyorum.
İnanın ikiz olsa bin kat iyi.
Çünkü süreçleri aynı, aynı emekle ikisi büyür ama iki yaşları ayrı çocukla öyle değil.

Bir kere küçüklüğünde ikisi de bebek oluyor, kıyafeti yemeği vs hepsi ayrı ayrı hazırlanıyor, aynı odada bırakmanız mümkün değil güç eşitsizliğinden dolayı.
Küçük büyüyüp fark kapandığında bu sefer her şeyden kavga çıkıyor, aynı üründen iki tane ediniyorsunuz yine onunki yine onunki die evin içinde kendini zıt yönlerde yerden yere atıp cıyaklayan iki velet oluyorlar😂

Ben çok zorluk yaşadım, bugünüme şükürler olsun Allah kimselere o günleri vermesin, düşününce hala şarıl şarıl ağlarım.
Ama benim bu durumum büyük oğlumun zaten başlı başına aşırı aşırı sorunlu olmasından da kaynaklanıyor olabilir.
Araları 14 ay, küçük doğduğunda büyük yürümüyordu, konuşmuyordu daha

Dolayısıyla iki bebek, 1 çocuk ve 1 bebek ve şuanda da 2 küçük çocuk tecrübesibe sahibim.
En en en beter süreç iki bebek diyebilirim.

oy cok zor bi durum..sirf bu sebepten ikinci cocuktan cok korkuyorum

Sakın olun derin bir nefes alın...
Bu günler geçecek. Gerçekten büyüyecekler ve bitecek. Kızım bire gidiyor online ders, ödev derken canım çıkıyor. İkizler var iki yaşında ama birini annem alıyor arada.

Anlıyorum sizi. Yorgun ve yorucu ama hepimiz böyleyiz. İkizler gece ağlardı, kendime kizardim salak gibi niye çocuk yaptım, çok yorucu gelirdi. Ama geçiyor. İlk bir sene daha yorucu geçiyor. Anneniz yada kv yada bekar kızkardeş görümce varsa gelsin. Biraz yardım etsin. En azından biraz uyuyun. Bebek iki üç aya ek gidaya geçince emmesi azalır, rahat edersiniz.

Allah yardımcınız olsun....

Ah ah! Biri 14 yaşında, diğeri 3. Biri beynimi yoruyor, diğeri bedenimi. Birde sürekli pc başında çalışan home ofis bir koca. yemeleri, içmeleri, döküntüleri hiç bitmiyor. büyüğü derse motive et, küçüğü sürekli kontrol et, oyun oyna. hepsinin beklentisi, ihtiyacı ayrı. büyüğü ergen,laf dinlemez, asilenir. küçüğü sürekli ağlar, ilgi bekler. normalde çalışıyorum ben. bakıcı kovid oldu. ben rapor aldım. evdeyim iki haftadır. İşe gitmek daha iyi valla. en azından masama oturup, iki nefes oluyordum. bu şekilde bittim ben.

Elbet dediğiniz gibi olanı vardır ama yaşları yakın 2 çocukla 3 seneyi aşkındır yaşıyorum.
İnanın ikiz olsa bin kat iyi.
Çünkü süreçleri aynı, aynı emekle ikisi büyür ama iki yaşları ayrı çocukla öyle değil.

Bir kere küçüklüğünde ikisi de bebek oluyor, kıyafeti yemeği vs hepsi ayrı ayrı hazırlanıyor, aynı odada bırakmanız mümkün değil güç eşitsizliğinden dolayı.
Küçük büyüyüp fark kapandığında bu sefer her şeyden kavga çıkıyor, aynı üründen iki tane ediniyorsunuz yine onunki yine onunki die evin içinde kendini zıt yönlerde yerden yere atıp cıyaklayan iki velet oluyorlar😂

Ben çok zorluk yaşadım, bugünüme şükürler olsun Allah kimselere o günleri vermesin, düşününce hala şarıl şarıl ağlarım.
Ama benim bu durumum büyük oğlumun zaten başlı başına aşırı aşırı sorunlu olmasından da kaynaklanıyor olabilir.
Araları 14 ay, küçük doğduğunda büyük yürümüyordu, konuşmuyordu daha

Dolayısıyla iki bebek, 1 çocuk ve 1 bebek ve şuanda da 2 küçük çocuk tecrübesibe sahibim.
En en en beter süreç iki bebek diyebilirim.
Hayırlısı olsun 😅

Aynı durumdayım kolay gelsin demeye geldim. kızım 10 yaş olmak üzere engelli ve sürekli bana ihtiyaç duyuyor oğlum 10 aylık olacak bir iki güne aşırı hareketlendi. kitap film yemek geçtim sadece tuvalette sakin sakin işimi yapmak istiyorum..Allah eksikliklerini göstermesin büyüyecekler ve bu sıkıntılar geçecek diyorum

Back